Ongelmat Ruotsin kirjastoissa pahenevat – yhä useampi kirjasto sulkee ovensa häiriöiden takia

0
Kuvakaappaus 2018-01-31 10-59-38
Uusruotsalaiset nuorukaiset jatkavat leikkimielistä painia kirjaston ulkopuolella, koska kirjasto on suljettu ja sisälle ei pääse painimaan.
31.1.2018

Ympäri Ruotsia on raportoitu alkuvuoden aikana, että monissa kirjastoissa on suuria ongelmia uusruotsalaisten nuorukaisten kanssa, jotka ovat käsittäneet kirjaston funktion hieman eri tavalla kuin se alunperin on suunniteltu. Esimerkiksi Åmålin kirjasto jouduttiin sulkemaan hetkeksi riehuvien uusruotsalaisten takia.

Åmålin kirjaston häiriköintitapa oli aika tavallinen. Nuorukaiset valtasivat jonkin kirjaston nurkkauksen ja pitivät siellä mölinää. Viherkasveja revittiin ja heiteltiin, muovipulloja ja ranskanperunoita heiteltiin toisia kirjastoasiakkaita päin, kirjojen sivuista tehtiin lennokeja ja nurkkiin kuseksittiin tai jopa roskiksia sytytettiin tuleen.

Kun kiltit kirjastotädit, jotka eivät ole tottuneet kovapäisiin uusruotsalaisiin, yrittävät hillitä heidän käytöstään, tilanne vain pahenee. Sanomisen jälkeen uusruotsalaiset siirtävät vihansa ja huonon käytöksen kirjastohenkilökunnan suuntaan. Lopulta Åmålin kirjasto jouduttiin sulkemaan toistaiseksi, koska henkilökunta yksinkertaisesti jo pelkäsi mennä töihin.

Tapahtumien kulku saattoi olla vaikkapa seuraavanlainen. Nuorukaiset tulivat pizzalaatikkojensa kanssa istumaan pöytään. Alkoi mölinä ja paikkojen sotkeminen. Uusruotsalaiset näetsen eivät osaa syödä hillitysti. Osa nosti jalat pöydälle, osa hiissasi viereisn nojatuolin jalkojensa alle. Kun kirjastotäti lopulta uskalsi käydä sanomassa jotain, uusruotsalaiset vain nauroivat ja heittelivät tätiä pizzanpalasilla.

Niin ikään Lundin kaupunginkirjastossa on ollut hyvin hyvin rauhatonta. Pikkuhiljaa syksystä alkaen uustruotsalaiset ovat löytäneet kirjaston hengailutilana ja käytännössä vallanneet sen. He sotkevat paikkoja, repivät kirjoja, rikkovat kalusteita, sylkevät ja huutavat sekä uhkailevat henkilökuntaa ja asiakkaita.

Tilanne meni niin pitkälle, että kirjasto jouduttiin sulkemaan hetkellisesti viime viikolla kun uusruotsalaiset ampuivat ilotulitusraketteja kirjastoon sisälle. Poliisi tai kukaan ei voi auttaa henkilökuntaa, heille on annettu ainoaksi neuvoksi soittaa poliisille kun ongelmia ilmenee. Poliisille, joka ei voi tehdä asialle mitään.

Muutamia juttuja ruotsalaisista medioista ongelmasta. DN ja Sydsvenskan.

Yllä mainitut kirjastot ovat vain kaksi esimerkkiä. Tilanne on samanlainen Ruotsin joka ainoassa kirjastossa. Jos mahdollista, suomalaisten kannattaa käydä Pääkaupunkiseudun vierailullaan Espoon Sellon kirjastossa katsomassa miltä yllämainitut kuvaukset näyttävät oikeassa elämässä. Selloa ei voi ihan suoraan verrata ruotsalaisiin kirjastoihin, mutta tunnelmasta saa kuitenkin hieman esimakua mihin suuntaan Suomenkin kirjastojen käyttötarkoitus muuttuu.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

24 thoughts on “Ongelmat Ruotsin kirjastoissa pahenevat – yhä useampi kirjasto sulkee ovensa häiriöiden takia

 1. No lukutaito voi aiheuttaa islamofobiaa eli se on rasismia ja vihaa joten positiivinen asiahan tällainen fasismin linnakkeiden sulkeminen on.Muutenkaan eihän koraania tarvitse osata lukea vaan riittää kun osaa resitoida joten kulttuuri ei kärsi tippaakaan vaan pelkästään rikastuu,

 2. Surullista, että kirjastoista on tullut matujen temmellystanner. Tätäkö todella halutaan??

 3. Kaikki ajateltavissa olevat toimenpiteet ovat rasismia, paitsi se, että kirjastotädit pukeutuvat jatkossa huiviin ja kaapuun ja ovat jatkossa hiljaa eivätkä puutu herrakansan tekemisiin.

 4. Mulla nousee aina näissä uutisissa mieleen kun ovat näitä nulikoita niin eikö vittu löydy kantahurreista omaa jengiä joka latois noi nippuun niin loppuis toi paska…..ei nää päätä silittämällä lopu….jos kerran ei poliisit mitään voi niin silloin omaa lääkettä…

   1. Moottoripyöräjengeillä ei ole mitään poliittista suuntausta kansallismieliseen aktivismiin. He tekevät rahaa siellä missä sitä on tehtävissä ja niiden kanssa ketä suostuu heidän ehdoilla sitä tekemään, värillä ei ole väliä kuin liiveissä. Yksi esimerkki on mutiaisten mp jengin saturdahin jalkautuminen Suomeen. Pienen tulokkaan torjuminen omilta markkinoilta olisi ollut viikonloppukeikka suomalaisilta mp porukoilta, mutta tätä ei ole syystä tai toisesta tapahtunut. Ainoat joilla on innostusta tai pienintäkään resurssia puolustaa isänmaata kaduilla on nahkapäät ja kansallissosialistit kuten vastarintaliike. Ja näitä jahdataan virkavallan ja median toimesta kuin kolikkoa synagogassa. Joten kannattaa jokaisen miettiä itse miten pystyy puolustamaan perhettään ja naapurustoaan monikulttuurisuuden osuessa omalle kohdalleen. Jonkin sortin järjestäytymistä se vaatii, yksin on vaikea pyristellä kun koko lähiö miestä mustanaan.

    1. Tämä on totta. Monet ”kanssallismieliset” fantasioivat, että moottoripyöräjengit jollain tapaa nousisivat vässyköiden tavisten rinnalle puolustamaan ”isänmaallisuuttaan”, mutta niillä ei kuitenkaan ole mitään poliittista agendaa.

   1. Niinpä, ja lisäksi matuilla on aikaa tapella aamusta iltaan vaikka joka päivä. Kun vastassa on matu, jolla on vain respekti menetettävänään, niin loputon suo alkaa yksittäisten ruotsalaisten vastustamaan. Kyseessä on poliittinen ongelma.

   2. Moottoripyöräjengi voisi siis järjestää matuille ilmaisia moottoripyörä-ajeluja 😉

  1. Sille ”kantahurrien” porukalle kyllä äkkiä laki löytyis ja häkki heilahtais. Kaikki ruotsissa on valjastettu näiden kehitysmaalaisten ylivallan kehityksen hyväksi.Entistä hyvinvoivaa järjestäytynyttä ruotsia ei enää kertakaikkiaan ole jäljellä kun jossakin syrjäseuduilla ,mihin nämä muhametit ei viellä ole kunnolla saapuneet.

 5. En usko että Tukholman Stadsbiblioteekissa Sveavägenillä on viidakko-aavikko- ongelmaa. Nämä nilviäiset käyvät lähinnä pienempien sivukirjastojen kimppuun mutta kukaan poliitikko ei silti huuda ”tämä on isku demokratiaa vastaan” tai muuta vastaavaa vakiolausetta. Ehkä on jo sovittu globalistien kesken että kirjastoja ei tarvita Uudessa Maailmassa?

  1. Jollain tavalla tämä Stadsbibliotek on säilynyt melko siedettävänä, mutta kyllä sielläkin on. VIereinen McDonaldsin aluea ja se puistikko tekee siitä ympäristöstä hyvin rauhattoman. Mutta tietenkään itse kirjasto ei ole ihan yhtä paha kuin vaikkapa Kistan kirjasto.

 6. Kirjastoon ei voi enää mennä, uimahalliin ei voi mennä, bussilla ei voi matkustaa miten haluaa, metro on vaarallinen paikka, ostoskeskus näyttää viidakolta, autopaloja, ilkivaltaa, pahantekoa, murhia, tappoja, raiskauksia, huumekauppaa, laukauksia, pommeja, pelkkää paskaa nykyään.

 7. Kansalliskirjastossa on reseptionisti ja kamat jätetään lokeroihin, joten ovat pysyneet poissa ja kirjaston funktio on säilynyt. Yliopiston kirjastossakaan ei juurikaan ole noita häirikkölaumoja. Sellon kirjaston toiminta maahanmuuttajien, paapominen ja palkkaaminen, on ollut sellaista, että ansaitsevatkin tulla suljetuksi. Ehkä se tapahtuu 10 vuoden päästä, ehkä 20:n, mutta tädit ja sedät tuntuvat olevan autuaan tietämättömiä toimintansa seurauksista. Kuten artikkelissa kirjoitettiin, kuka tahansa voi mennä Selloon ja nähdä suunnan jo nyt.

 8. Kovaa vauhtia ollaan menossa Ruotsin suuntaan, tässä pari juttua ko. asioista.
  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/603146-is-alakoululaisten-kaytos-helsinkilaisessa-kauppakeskuksessa-pelottaa-jo-asiakkaita
  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/595103-avorahastus-teki-runkobussilinjasta-hengailupaikan-meininki-on-ollut-toisinaan-aika

  ps. Viime lauantaina jäi Sellossa lehtien luku kesken kun alkoi monikulttuurinen musiikki ja lauleskelu, soitto oli sen verran kovaa olisi tarvinnut korvatulpat, kun niitä ei ollut matkassa piti häipyä.

 9. Jos joku ei tiedä tilanteen vakavuutta niin afrikkalaisilla ja ählämeillä on klaanit.
  Esim jos kuntaan tulee 50 matua ja sen jälkeen perheen yhdistämiset niin se on 50 x 5=250 tai pahimmillaan 50 x 7 = 350kpl
  Klaanit sitten tappelee keskenäänkin kuka määrää missäkin alueella.

  Jos koviksia näitä vastaan löytyy vaikka 25 niin 25 vastaan 350 ollaan pahasti alakynnessä ja pataan ottaminen on aika varma.
  62 miljoonaahan näitä on laskettu että mahtuis kalergi suunnitelman mukaan.

 10. Kirjastot alkavat olla menneen talven lumia tekniikan kehityksen takia. Aineistot siirtyvät nettiin luettaviksi tableteilla ja tietokoneilla. Mutta tietysti toinen syy on, että kirjastoista on tulossa turvattomia paikkoja yhteiskunnan muuttumisen takia.

 11. Ei nyt sentään Ruotsin joka ainoassa kirjastossa, Paavo. Varmaan Ruotsin Lapista löytynee (vielä) jokunen kirjasto, joka ei ole saanut nauttia monikulttuurisesta värinästä.

  1. Ei Lapin kylätkään ole säästynyt invaasiolta. Övertorneå, Pajala tai ÖVerkalix Norrbottenissa ovat yhtä kauheita paikkoja kuin etelän ghetot. Kehareita ei vain ole määrällisesti niin paljoa, mutta asukasmäärään suhteutettuna yhtä paljon.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.