Skip to content
Mainokset

Tanskan opintotuen väärinkäyttäjistä 75% uustanskalaisia

IMG_20180131_061852

Statens Uddannelsesstøtte SU on tanskalainen opintotuki- ja lainasysteemi.

31.1.2018

Tanskassa opintotukien väärinkäyttäjistä  3/4-osaa (n. 75%) on alkuperältään uustanskalaisia ja lähtöisin ei-länsimaista. Ongelma on havaittu niin laajaksi ja maahanmuuttaja-alueiden varjoyhteiskuntiin niin hyvin ”integroiduksi”, että  edes kovennetut rangaistukset ja tiukempi kontrolli eivät enää tehoa.

Jylland Postenin mukaan tuo mainittu luku on juuri siksi  niin järkyttävä, koska näiden uustanskalaisten koko osuus opintotukiin oikeuttavista opiskelijoista on vain 10%.

– Tämä on jälleen ikävä todiste siitä, kuinka ei-läntisistä maista saapuneet maahanmuuttajat ajautuvat kerta toisensa jälkeen ikäviin tilastoihin. Tämä on myös yksi tärkeä lisäsyy, miksi yhteiskunnan on otettava selkeästi torjuva kanta näiden varjoyhteiskuntien arvomaailmaan, joissa sosiaalipetokset ja opiskeluetuuksien väärinkäyttö on avoimesti hyväksyttyä toimintaa, sanoo Sosiaalidemokraattien ympäristöasioiden puheenjohtaja Christian Radberg Madsen. Tanskan sosiaalidemkraattinen puolue ei ole nationalistinen populistipuolue.

Hän jatkaa:

– Ei Tanskan hyvinvointivaltio ole taloudellisesti uhattuna siksi, että opintotuella huijataan. Vaarana on se, että meidän hyvintoimiva yhteiskuntajärjestelmämme rapautuu kun koemme maassa asuvien ryhmittymien käyttävän hyväkseen etuisuuksia ilman osallistumista edes perusvelvollisuuksiin – tai kuten monissa näissä tapauksessa – suoranaisesti huijaavat hyvää tarkoittavaa systeemiä. 

– Siksi varjoyhteiskunnat, joita leimaa sosiaaliavustuksilla huiputtaminen, on vaarallinen cocktail hyvinvointijärjestelmälle, mikä meillä perustuu kansalaisten ja yhteiskunnan väliseen luottamukseen, Christian Radberg Madsen kertoo.

Jyllands Posten blogi– kirjoitus 29.01.2018)

Tässä yhteydessä voitaneen myös lisätä, että Tanskassa puolue on vahvassa myötätuulessa sen jälkeen kun ovat alkaneet puhumaan ja ratkomaan asioita niiden oikeilla nimillä. Kannatusluvut kyselyissä lupailevat jopa hallitusvastuuta.

– Jutun koosti Kari Ilmarinen

Mainokset

5 Comments »

 1. Maailmassa ei liene kehitysmaata, joka ei olisi läpeensä korruptoitunut. Mikään ei toimi ilman lahjusta. Sen kävi Telia opettelemassa Uzbekistanissa – sakkoa lahjuksista tuli jotain miljardin suuntaan – ja sen saa opetella jokainen muukin näihin maihin menevä.

  Toisin päin totuttelua ei sitten tapahdukaan: koko ikänsä vedätys-kusetusta harjoittanut ei tietenkään muutu rehelliseksi Euroopan rajalla. Eikä sille mitään mahda: somalinaiset ovat pitkälti Suomessa yksinhuoltajia, mikä aika varmasti tarkoittaa joko moniavioisuutta tai sosiaalitukien maksimointia erillisillä osoitteilla. Niin sekin espoolainen kunnanvaltuutettu (!), jolla on yksinhuoltajana kymmenisen lasta saman miehen kanssa… noh, maksattaa elämänsä veroista ja nauttii ylistysjulkisuudesta. Mitään ei kyseenalaisteta.

  Tykkää

 2. Ei mitään tyhmää porukkaa nämä olekkaan kun ovat jo oppineen tukia hakemaan.
  Ties mitä he seuraavaksi oppivat.
  Ps.Liian aikaista syyttää ja soimata.

  Tykkää

 3. Telia vei Uzbekistaniin rahaa rekka-autoittain ja vastalahjaksi saimme terroristi Akilovin. WIN-WIN!

  Tykkää

 4. Käytännössä me eurooppalaiset jo maksamme muslimeille jitzaa, ja huom. (vielä) omalla maaperällämme ja kristinuskon ollessa (vielä) pääuskonto. Kas siinä sitten esimakua tulevaisuudesta kun islamista tulee pääuskonto, ”maltilliset muslimit” my ass. He eivät uskalla/viitsi puuttua fanaattisimpien uskonveljiensä touhuiluihin, koska silloin he tavallaan pettävät oman viiteryhmänsä. Se voi myös olla vaarallista hengelle & terveydelle….

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: