Husbyläinen kauppias laittoi pillit pussiin – sai älämölöstä tarpeekseen

0
ica_husby_0.jpg
1.2.2018

Husbyläinen ICA-kauppias Joakim Söderlund sai tarpeeksen ja lopetti kaupan pidon Husbyssä. Söderlund kertoo Aftonbladetissa, että kauppa on ollut jatkuvien ryöstöjen, pahoinpitelyjen ja näpistelyn temmellyskenttä. 90 %  rikoksista tehdään rikosilmoitus, yhtään tuomiota ei  kuitenkaan ole tähän asti saatu oikeudessa.

Söderlund on pitänyt Husbyn ICA:n Husbyn metroaseman kupeessa vuosiakausia. Hänen mukaansa kauppiailla on kyllä hyvä yhteistyö poliisien kanssa, mutta oikeussysteemi ei toimi ollenkaan. Yksikään asia ei ole edennyt oikeusasteelle ja esimerkiksi pahoinpitely, jonka uhriksi hän joutui 2,5 vuotta sitten on edelleen vaiheessa.

Söderlund sanoo, että alueen kauppiaat laittavat isoja summia rahaa turvallisuustoimiin, kuten kameroihin, vartijoihin ja erilaisiin kaupan avaamiseen ja sulkemiseen liittyviin rutiineihin. Nämä rahat voitaisiin käyttää vaikkapa henkilökunnan hyväksi tai ottaa hinnoista pois.

Kaiken kaikkiaan Söderlund pitää tilannetta Husbyssä pahana. Hän muutti Norrköpinkiin ja pitää siellä uutta kauppaa. Tilanne on hänen mukaansa aivan erilainen siellä mitä se oli Husbyssä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Husbyläinen kauppias laittoi pillit pussiin – sai älämölöstä tarpeekseen

 1. Asukkaat valittavat ettei heillä ole tarpeeksi palveluja mutta joka kerta, kun uusi yrittäjä aloittaa toimintansa, varastetaan hänen putiikissaan liukuhihnatyönä ja uhkaillaan työntekijöitä. Miten kävi Tele2- putiikin? Isot ja hienot avajaiset, sitten toistuvia varkauksia ja uhkauksia ja lopulta joku ajoi kauhakuormaajan ikkunasta sisään ja koko fasaadi hajosi. Siihen loppui sekin kauppa, vain kuukausia avajaisten jälkeen.

 2. Pian on no-go zonet myös no-shop zoneja.Jokohan se monikulttuurinen paratiisi siinä kohtaa on saavuttanut korkeimman olevaisuutensa tason?No ei tietenkään.Aina on varaa parantaa.Rakennukset voi räjäyttää vaikka kranaateilla ja kivillä käydä intifadaa rasismia vastaan.

  1. Kädellisillä tulee pitkä ostosmatka kun pitää jokainen iPuhelin ynnä muut rikosvälineet hommata isolta kirkolta. Tai siis hommata = varastaa.

 3. Kun korkeimpana ymmärrettynä yhteiselon organisaatioasteena toimii heimoyhteisö, ei infrastruktuuria tarvita, joten paikallisten toiminta on sitä peilaten täysin ymmärrettävää. Taikaseinä ei ole kuvitelmaa, se on todellisuutta niille, joille yhteiskunta käsitteenä on mahdotonta ymmärtää.

 4. Ainoa ratkaisu on lakkauttaa kivijalkakaupanteko ja laittaa nettikauppa pystyyn. Villi veikkaukseni on, että jos nettikauppa hakkeroidaan, niin syyllinen ei ole koskaan Lähi-idästä tai Afrikasta.

 5. Hyvä ratkaisu onkin tuo nettikauppa, nytkin jo jossain määrin mahdollista ostaa lääkkeistä ruoka-aineisiin kaikki verkosta, ja jopa edullisia kotiinkuljetuksiakin on.
  Sulkekoot vain kaikki kaupat molemmissa maissa, eihän kehitysmaissakaan kauppoja ole eikä tarvita.
  Tummemmat henkilöt vain myymään tuotteitaan kaduille, ehkä ostajat ovat samaa porukkaa, tapelkoot sitten keskenään niin paljon kuin haluavat. Normaalikansa pysyy rauhassa kodeissaan.
  Lapsille (normaalilapsille) opetus myös netin kautta, joten ei tarvitse kulkea ulkona. Se tulee vain olemaan vähän tylsää kun kaikki tapahtuu kodeissa, mutta ehkä pohjolan rohkeat kansat siihenkin sopeutuvat.

  1. Valitettavasti ei minkään yrityksen tuotteiden kotiinkuljetus onnistu syrjäytymisalueilla koska se vaatii tuplamiehityksen: yksi toimittaa tavarat ja toinen vahtii autoa. Muussa tapauksessa tyhjennetään, tuhotaan tai varastetaan auto sillä aikaa kun kuski on poissa.

 6. Kyllä hommat toimii taas kunhan löydetään kauppaan oikeauskoinen kauppias. Jengiläisten kanssa kulttuuriin kuuluva jizya ja turvatoimet hoidettu. Mikä tässä on ongelmana ? Tokihan kunniakansalaiset tarvitsevat puodin jossa kaikki on halal, kauppiasta myöten.

 7. Vaikea sanoa, onko Joakin hullu, rohkea vai hullunrohkea, mutta on kaupankäynnin yrittäminen etnohelvetissä kunnioitettavaa, vaikkei siinä mitään järkeä olekaan. Vähän sellaista kusiaispesässä istumista.

  1. Kappas vaan, Spånga-Tenstan alueen lasten pakkohoitoon viemiset 7-kertaistuivat, ja sosiaalipalvelujen yksikön päällikkö Abdi-Nur Isse arvelee syyn siihen saattavan olla se, että esimerkiksi esikouluissa on ymmärrys ja taito kasvanut siitä, mistä asioista kuuluu ilmoittaa sosiaalipalveluun.

   Raiskauksien lisääntymistä Ruotsissa selitetään myös ilmoituskynnyksen madaltumisella.

   Varmaan varkaudet, kauppojen ryöstöt ym. no-go zoneilla eivät myöskään ole sen kummemmin oikeasti lisääntyneet. Nyt niistä vain osataan ilmoittaa. 🤣

   Ai-niin, eihän no-go alueita olekaan vaan ainoastaan jotain herkkyysalueita. Husbyläinen kauppias lähti herkkyyttään Norrköpingiin. 😬😂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.