Sosiaali vaati afgaanilta todistuksia toimeentulotuen saamiseksi – afgaani suuttui

0

Kuvakaappaus 2018-02-01 09-05-18

1.2.2018

Muuan afganistanilainen Mohammad Mohammadi tuli Ruotsiin yksintulleena vuonna 2010. Hän ilmoitti tuolloin syntymävuodekseen 1993. Mies sai loppuiän kestävän oleskeluluvan Ruotsista ja on elänyt siitä lähtien ilmaista elämää tekemättä saamansa rahan eteen yhtään mitään.

Mies kirjaimellisesti vietti lunkia elämää. Sosiaalitoimiston toimeentulotuen minimiraha ilman lisiä on 12 300 kruunua eli 1 294 euroa, jonka afgaani on saanut sellaiset kuusi vuotta kuin automaatista. Viime vuoden aikana sosiaalitoimi alkoi kuitenkin vaatia mieheltä jo joitakin todistuksia ja tultaessa syksyä kohti sosiaalityöntekijä lopulta teki miehelle kielteisiä päätöksiä valituksista huolimatt0a.

Lokakuussa sosiaalista ei tippunut enää penniäkään. Afgaani suuttui tästä. Hän meni Örnsköldsvikin kunnantalolle ja alkoi rikkomaan paikkoja. Rikki meni tuoleja ja muita kalusteita, tietokoneita, televisioita, kopiokoneita ja ikkunoita.

Parin päivän päästä Mohammadi ilmestyi kielteisen toimeentulotukipäätöksen tehneen virkailijan kotiin. Afgaani oli soittanut perheen talon ovikelloa ja perheen tytär oli avannut oven. Hän oli kysynyt tämän äitiä nimeltä ja kun äiti saapui ovelle oli afgaani tullut sisään ja alkanut mättämään lapiolla paikkoja rikki. Nainen oli huutanut miestään avuksi ja nyt miehen ja afgaanin välille syntyi tappelu. Mies jäi aluksi alakynteen, mutta painin edetessä hän pääsi niskan päälle ja sai afgaanin lukitusotteeseen. Nainen tuli nyt avuksi ja yhdessä he pitivät raivoisan afgaanin tiukassa otteessa lattialla siihen asti, kun poliisi saapuu paikalle. Perheen tytär soitti poliisit.

Miehen hallusta löytyi myös puukko poliisin kiinnioton jälkeen tehtäessä henkilötarkastusta.

 

Örnsköldsvikin käräjäoikeus tuomitsi miehen 10 kuukauden vankeuteen ja karkoitukseen, mutta hovioikeus muutti tuomion. Karkoitus peruttiin ja vankeuskin muuttui kriminaalihoitoviraston järjestämään jonkinlaiseen vihanhallintakurssiin. Lisäksi pienet vahingonkorvaukset.

Kuulustelupöytäkirjoista tulee esille selvästi esille miten mies käyttäytyi kuin ylemmän luokan kansalainen. Virkailija olisi luultavasti myöntänyt Muhammadille sosiaalitukea kuten siihenkin asti, mutta mies ei ollut jaksanut nähdä vaivaa toimittaa sosiaaliin työvoimatoimiston todistusta. Hänelle oli sanottu asiasta useaan kertaan, mutta mies katsoi, että rahan pitää tipahtaa tilille hänen niin käskiessä. Hän jopa kirjoitti sosiaaliin uhkauskirjeen, jossa kertoi, että ”vitun huora” kun vaatii todistuksia.

 

Advertisements

30 thoughts on “Sosiaali vaati afgaanilta todistuksia toimeentulotuen saamiseksi – afgaani suuttui

 1. Suomessa syytäjä löisi hanskat tiskiin näytön puutteessa! Niin meillä aina tehdään kunniakansalaiset rikoksien kohdalla.

  1. Älkääpäs nyt moittiko” MEILLÄ ON UNELMA” Ruotsissa se unelma on jo toteutunut hyvin pitkälle.

  2. Suunnilleen niin kävi Ruotsissakin! Matu tunkeutuu ihmisten asuntoon aseistautuneena ja alkaa siellä riehumaan ja selviää siitä rangaistuksetta käytännöllisesti katsoen niin pahasti on asiat semmosessa maassa.

 2. No kukas aatelismies nyt sellaista hyväksyy että hänen vapaa-ajanviettoaan ei yhtäkkiä suostuta rahoittamaan!

  Joka kerta kun tällaista paskaa tapahtuu ei sen pitäisi antaa mennä ohi vaan koko hallitus pitää laittaa seinää vasten:

  ”Katsokaa minkä munauksen olette tehneet! Korjatkaa tämä välittömästi tai kansa lopettaa työnteon! Emme hyväksy että valtio käyttää rahaa aggressiivisten, kriminellien parasiittien joutoelämän kustantamiseen!”

 3. 24- vuotias nuorimies näyttää 45- vuotiaalta keski-ikäiseltä äijältä, mistähän se johtuu?

  1. Olisko se niin että mongoolirotua olevat näyttävä nelikymppisiltä 16 vuotiaina? Onhan nuita kaikenmaailman tutkijoita,eikö ne vois tuomosia tosielämän tosiasioitaki tutkia ? Vai olisko se sitä’ helvetinmoista rasismia ?

  2. En osaa sanoa tuon iästä mitään,minusta nuo afkaanit on jo syntyessään pirun vanhan näkösiä.Viistoista vuotiasta ja viiskymppistä afkaania ei toisistaan erota kunmpi on vanhempi kumpi nuorempi.
   Kuinka vaan,mutta ihmistavat niiltä puuttuva jokaiselta.

  1. Mies näyttäisi mongoli/turkmeeni hybridiltä. No, tuolla alueella Tsingis Khanin miehet sekoittuivat paikallisiin turkinsukuisiin kansoihin.

 4. Hyvin on integraatio kädellisellä onnistunut. Seitsemän vuoden aikana on oppinut että jos ei saa mitä haluaa, riittää että on riittävän väkivaltainen niin homma toimii taas.

  Aika rapea on kaveri muutenkin ollakseen -93 vuosikertaa. Veikkaisin -72 olevan lähempänä,

  Bravo, Ruotsi, Bravo!

 5. No mohammed moniosaajahan se siinä taas..Rikkautta johon sinullakin on varaa sinä köyhä rasistinen paska.

 6. Vihanhallintakurssilla opetetaan afgaanille ”tottakai olet oikeassa ja sinulla on oikeus kaikkeen ja enempäänkin eikä töitä tarvitse tehdä jos ei haluta. Mutta olisi kilttiä jos et menisi rikkomaan kenenkään kotia lapiolla puukko taskussasi. Sovitaanko niin? Pusit ja halit!”

 7. Voihan vittu, sai 1294 kuussa ja Ruotsissa on vielä tiukempi matujen sosiaalituki kuin Suomessa. Mitähän nämä läpsyttelijät Suomessa saa. 518 käten joka kuukausi ja TE-toimiston kyykytys päälle ja töitä olen kuitenkin tehnyt 34 vuotta yhteen soittoon.Ei tarvitse ihmetellä miksi vituttaa nämä röyhkeät matut ja hieman, sanoisinko ei niin suvaitsevainen suhtautuminen matu invaasioon.

 8. Normaalia muslimimies-toimintaa, minä en näe tässä mitään kummallista. Päinvastoin, muslimi ei edes raiskannut sossutätiä, joten mielestäni muslimi on sopeutunut yhteiskuntaan esimerkillisen erinomaisesti! Tästä syystä muslimin tukia pitäisi ehdottomasti korottaa 150-300%!

  1. Kokonaan uusi asia lainsäädännössä on pian sosiaalitoimistosuhdeauto, jonka vuotuinen verotusarvo on 0 euroa. Ainoat kaksi rajoitusta ovat, että auton tulee olla saksalaista alkuperää ja moottorin tehon tulee olla yli 200 hv. Kun auto on 2 vuotias se vaihtuu automaattisesti uuteen.

  1. …han uttryckte sin ilska och skrev bland annat: ”jag har fått nog jävla hora”.

   Näin sitä osoitetaan kiitollisuutta, kun ollaan päästy turvaan sotaa ja vainoa.

   1. Varsinkin se hirvittävä Afghanistanin 17-vuotiaitten-sota-2010 oli extra karmaiseva, paljon kamalampi kuin 17-vuotiaitten-sota-2015, 17-vuotiaitten-sota-2016 ja 17-vuotiaitten-sota-2017 YHTEENSÄ!

 9. On se kumma kun itse 51v. katsoo peiliin ja näyttää nuoremmalta kuin tuo 24v. Niin jossain varmaan klikkaa?

 10. Learn from Russian how to deal with such kind peace of shit in ( rt you tube ) .How peaceful ” matu” are .Matu knows swedish will suck his mokkakikkeli .

 11. Ruotsissa joutuu kai tuosta 1294 eurosta maksamaan vuokran ja laskut? Suomessahan näille maksetaan asumistuki ja jäljellejäävä vuokra ja laskut sossutukena ja hankintoihin annetaan maksusitoumus. Siihen päälle sitten diskorahaa se viisisataa. Lisätuloa saa jos vuokraa pimeänä sen ilmaisen asuntonsa ja asuu itse jossain muualla.

  1. Ruotsissa ei saa tosiaan sellaista asumistukea kuin Suomessa. Tuo summa katsotaan sisältävän vuokran, joka on luultavasti 500-600 euroa. Päälle voi saada sitten erilaisia discoetuja kuten puhelimet, vaatteet yms laskujen maksua.

 12. Uskomatonta ettei tälle yhteiskuntakelvottomalle yksilölle annettu kunnon rangaistusta. Se antaa huonoa esimerkkiä muille, luulevat että mitä tahansa voi tehdä mikä päähän sattuu juolahtamaan. Toivottavasti asia viedään edelleen Korkeimpaan oikeuteen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.