Klassikko: Nicolai Sennels – Miksi islamilainen maailma ei kehity?

0

 

Eillen pidetyn kansainvälisen hijab-päivän kunniaksi lienee aika julkaista uudelleen tanskalaisen psykologin Nicolai Sennelsin muutaman vuoden takainen artikkeli ”How Islam managed to stay medieval for 1400 years”. Sennels on työskennellään tanskalaisissa vankiloissa haastatellut uustanskalaisia muslimivankeja.

http://10news.dk/nicolai-sennels-cultural-psychology-how-islam-managed-to-stay-medieval-for-1400-years/

ornamentti_1

Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, on yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa. Tänäkin päivänä useimmat muslimit elävät niiden arvojen ja periaatteiden mukaan, jotka voidaan jäljittää aavikolla elävien kantaisien lähteille, aikaan, jolloin heidän uskonsa perustaja eli. Kun tutustuu muslimiperheen ja yhteiskunnan elämään, on se kuin aikamatka Muhammedin aikaan. Siellä löytyy kauhistuttavia lakeja ja traditioita, jotka ovat täysin epähumaaneja, ja joiltakin osin jopa rikollisia. Mutta jostain kumman syystä meidän humaani yhteiskuntamme hyvksyy tällaisen.

Kun ei- muslimit tiedemiehet keksivät päivittäin parantavia lääkkeitä, löytävät universiumin rakennuspalikoita, kun länsimaiset ihmiset ja poliitikot ovat rakentaneet humanistisen, rikkaan ja vapaan yhteiskunnan- niin edelleen useimmat islamilaiset yhteiskunnat amputoivat jäseniä pikku varkauksista, kivittävät naisia ja homoja, kieltävät ihmisten sananvapauden ja demokratian, eivätkä ole saavuttaneet yhtään mitään mitä tulee luonnontieteisiin, ihmisoikeuksiin tai vaikkapa rauhaan.

Mitkä ovat nämä kulttuuriset tekijät jotka tekevät sen, että muslimit ovat jämähtäeet 600- luvulle?

Uskonto

Lähes kaikki muut uskonnot antavat kannattajileen luvan tulkita pyhiä kirjoituksia, joka tekee tällaisista uskonnoista suhteellisen sopeutuvaisia vuosisataisiin oikeuksiin; ihmisoikeuksiin ja individuaalisiin tarpeisiin. Kun taas islam kategorisoi ne muslimit luopioiksi, jotka eivät ota koraania kirjaimellisesti. Ja islamin sharia- lain mukaan petturin palkka on kuolema. Näin ollen sharia- laki tekee sen, että islamilaiset yhteiskunnat eivät koskaan kehity moderneiksi ja humanistisiksi yhteiskunniksi.

Sillä faktalla, että muslimi, joka kieltää koraanin maailmankuvan ja siitä seuraavalla rangaistuksella, on suora seuraus, että tieteelliset faktat, jotka ovat vastaan koraanin naivia ja lapsellista maailmankuvaa, pidetään yhä yllä kultuurisen painostuksen johdosta. Tämä yhdessä suunnattoman sisäsiittoisuuden kanssa; 70 % pakistanilaisista, 45 % arabeista ja vähintään 30 % turkkilaisista avioituvat serkkunsa kanssa ja tätä on jatkunut useita sukupolvia. Tästä on seurannut se, että islamilaisen maailman osuus maailman tieteellisistä tutkimuksista on vain murto-osa. Esim. Nobel- palkinnonsaajina muslimit ovat aivan selvästi aliedustettuina. Arabiaksi on käännetty viimeisen tuhannen vuoden aikana vähemmän kirjoja kuin espanjaksi yhdessä vuodessa.

Islamissa usko arvotetaan korkeamalle kuin keksinnöt ja kehittyneet systeemit, joilla helpotetaan kärsimyksiä ja jotka johtavat suurempaan ymmärrykseen universiumin rakenteesta ja ihmisten potentiaalisista mahdollisuuksista.

Lapsen kasvatus

Toinen vahva puolustusmekanismi islmailaisessa maailmassa on lasten kasvatus.  Jokaisen lapsen yllä leijuu alituinen väkivallan ja kuoleman uhka, jos hän vain rohkenee valita toisenlaisen elämäntavan kuin esivanhempansa. Olkoonkin, että vanhemmat antavat lapsensa valita oman uskonsa- tai eivät- toiset muslimit omistautuvat tällaisten ihmisten tappamiselle. Väkivallan laajuuden kirjo ja jopa kidutus islamilaisessa maailmassa, päivittäiset kauhistuttavat teloitukset ja jäsenten amputoimiset, kivitykset jne jne pitävät huolen siitä, että musliminuoret eivät uskalla kyseenalaistaa yhtään mitään ja he pitäytyvät sharia- lain määräämissä tavoissa. Koraanin haditeissa on lukuisia lupauksia helvetillisestä elämästä henkilölle, joka rohkenee tehdä Muhammedin käskyjä vastaan ja tämä pelottaa ihmisiä niin paljon, että he eivät uskalla jättää kulttuuria, joka sortaa heitä. Muistan selvästi, kuinka vankilassa useimmat muslimivangit, joiden kanssa työskentelin, kadottivat kaiken myötätunnon kun kerroin, että en usko Allahiin.

Kun lapsi kasvaa seuraamaan samaa kaavaa kuin vanhempansa, ovat useimmat aivan turtia islamin väkivaltaisimmille kirjoituksille, josta seuraa, että monet ovat tikittäviä pommeja missä ikinä asuvatkaan.

Avioliitto

Muhammedin opetukset, että musliminainen voi avioitua vain muslimimiehen kanssa- useimmiten oman verisukulaisen kanssa- vahvistaa edelleen kulttuuria, jossa miehet ovat vastaan ulkoisia vaikutuksia. Koska vaimoja pidetään kuin orjina, eivätkä he voi karata uskonnosta ja usein väkivaltaisia miehiään, jää heille vain vähän vapautta ja oikeuksia. Jos he karkaavat tai haluavat avioeron, tulevat he useimmissa tapauksissa puukotetuiksi perheensä toimesta. Väkivaltaisilla isillä on oikeus lapseensa. Koska vaimot kategorisoidaan hylkiöiksi ja heillä ei ole useimmiten mitään koulutusta tai oikeutta koulutukseen, on heillä hyvin rajalliset mahdollisuudet elättää itse itsensä. Ja jos joku vahingossakaan loukkaa ”perheen kunniaa” joutuu tällainen nainen elämään lopun elämäänsä kuolemanpelossa.

Lähes kaikki musliminaiset elävät siis uhkauksien alla ja pakotettuja ”ottamaan vastuunsa” ja jatkamaan edelleen islamilaista kulttuuria, vaikka siihen kuuluu monia naisvihamielisiä piirteitä. Avioliiton säännöt pitävät sen huolen, että ei- muslimilla ei ole asiaa perheeseen.

quran-writing-34479772-500-333

 

Viha ei- muslimeja kohtaan

Yksi perusprinsiippi islamissa on viha ja ei- muslimien vahingoittamisen halu. Koraani ja islamilaiset kirjoitukset ovat täynnä propagandaa meitä länsimaalaisia kohtaan, joissa kuvaillaan hienoin sanakääntein kuinka terroirisoida, vahingoittaa ja tappaa ateistit ja muiden uskontojen edustajat. Ei- muslimien demonisoimista voi verrata jopa sotapropagandaan, jota vihollisesta levitetään hallitusten ja saarnaajien välityksellä, jotta saadaan pois ne psyykkiset esteet, jotka muutoin estäisivät attentaatit vastustajaa kohtaan. Ei siis ole yllättävää, että muslimeja kielletään ottamasta ei- muslimia kaveriksi.

Näin ollen muslimin on pidettävä tietty etäisyys toisen kulttuurin ihmisistä, islam estää kannattajiaan siltä vaikutukselta, että inspiroituisivat meidän vähemmäm barbaarista kulttuuristamme.

Etninen ylpeys

Yksi kulttuurin psykologisista tekijöistä, jotka mahdollistavat islamilaisen kulttuurin kehittymättömyyden globaalissa maailmassa on muslimien etninen ylpeys. Siitäkin huolimatta kuinka naurettava ja kiusallinen islamilainen kulttuuri voi olla ovat muslimit ylpeitä ollessaan muslimeja ja islamin kannattajia. Islamin mukaan on muslimien tehtävä dominoida muita ihmisiä ja me olemme niin mitättömiä, että tarvitsemme vain ikuisen helvetin tulen. Kun työskentelin vankilassa psykologina, kuulin, kuinka muslimivangit kertoivat heidän ei- muslimiuhreistaan. Heidän uhrinsa olivat aina ei- muslimeja, paitsi jos se koski naisia tai erityisiä jengejä. On olemassa todella vakavaa ja laajaa rasismia ei- muslimeja kohtaa muslimien taholta.

Kulttuurinen kehitys

Islamilaisessa kulttuurissa on siis useita itsepuolustusmekanismeja, jotka estävät kannattajiaan saamasta vaikutteita ei- muslimien arvoista. Samaan aikaan kun länsimaalaiset isänmaastaan, kulttuuristaan tai uskostaan ylpeät ihmiset leimataan rasisteiksi, nationalisteiksi tai suvaitsemattomiksi.

Samaan aikaan kun meillä länsimaalaisilla on pitkä traditio suvaitsevaisuudesta ja avoimuudesta, ammutaan se alas  vasemmiston, medioiden, EU:n ja YK:n toimesta liputtaen monikulttuurisuuden agendaa. Tällainen kulttuurinen kehitys voi mennä eteenpäin vain yhdellä tavalla: islam jämähtää paikoilleen sinne missä se on ja lännen on vetäydyttävä takasin keskiaikaiseen pimeyteen, jossa sananvapautta ja tieteitä ei hyväksyt uskovaisten muslimien dogmeja ja herkyyttä ajatellen.

………………………….

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 2015, mutta on ajankohtainen edelleenkin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

11 thoughts on “Klassikko: Nicolai Sennels – Miksi islamilainen maailma ei kehity?

 1. Pakko avautua hieman.

  Lopetin lukemisen jossain puolen välin kohdilla ja siittyin selaamiseen, koska teksti vilisee asiavirheitä. Noin kokonaisuutena ei olla kaukana totuudesta tässä päivässä, mutta monet yksitytiskohdat eivät kestä tarkempaa tarkastelua.

  Esimerkiksi väite kirjallisuuden kääntämisen määristä on absurdi; ensinnäkin, modernia roskakirjallisuutta käännetään varmasti käsittämättömiä määriä maailman toiseksi eniten puhutulle äidinkielelle maailman nykyisen populaation ollessa noin kahdeksan miljardia ihmistä. Jos kuitenkin puhutaan tieteellisestä kirjallisuudesta, arvioisin viimeisen 1400 vuoden jaksolle, että vuoteen 1200 mennessä liki kaikki maailman tieteellinen kirjallisuus oli käännetty (tai tuotettu) arabiaksi. Espanja tuskin tulee koskaan saavuttamaan tasoa, jossa voidaan sanoa liki kaiken tieteellisen kirjallisuuden tulleen käännetyksi espanjaksi, ainakaan ihmistyönä.

  Uskontoa käsittelevässä kappaleessa on hieman kulttuurimarksismiin viittaava sävy, kun muslimien kulttuurin eroksi meihin länsimaisiin tarjotaan uskonnon asettamista tieteen edelle. Länsimainen tiede ei ole kehittynyt siksi, että sen harjoittajat eivät olisi asettaneet Jumalaansa korkeimmaksi herrakseen, vaan siksi, että kristinusko on luonteeltaan niin erilainen, että sen päälle on voinut rakentua ”länsimainen” yhteiskunta. Esimerkiksi sellaiset kovimpien tieteiden (fysiikan ja matematiikan) tunnetut henkilöt kuin Newton ja Pascal ovat laittaneet uskonsa kristittyjen Jumalaan. Kuriositeettina mainittakoon, että myös Goebbels oli syvästi uskonnollinen katolilainen.

  Ehkä tökeröin asiavirhe on lauseessa, joka alkaa ”Koraanin haditheissa …” (en jaksa itkeä transliterointivirheestä tässä).

  Sisäryhmän rakentuminen oman kulttuurin ympärille ei ole estänyt kansallisvaltioita kehittymästä sekä kovissa tieteissä että yhteiskuntatieteissä. Argumentointi kehittymistä vastaan etnisellä ylpeydellä on lapsus. Parin viimeisimmän vuosisadan aikana eurooppalainen kehitys on ottanut kukonaskelia samalla, kun kansallismielisyys on kehittynyt aatteena valtavirraksi. Vain viimevuosikymmenten kulttuurimarksismi on pyrkinyt peittämään, ja nyt jopa hävittämään kansallismielisyyttä, joka on ollut vahva eteenpäin vievä voima sekä eurooppalaisissa sisäryhmissä että esimerkiksi Japanissa ja (Etekä-)Koreassa. Perustelu floppaa pahasti.

  Mutta ihan lukukelpoinen teksti, sillä varauksella, että tekstissä on asiavirheitä ja että siinä näkyy sekä islam-vastaisuus (jota toki itsekin edustan) että kulttuurimarksismi (josta olen hieman hämmästynyt).

  1. ”Argumentointi kehittymistä vastaan etnisellä ylpeydellä on lapsus.”

   Miten sitten olisi alhainen IQ, koulutuksen puute ja haluttomuus koulutukseen?

  2. Goebbels ei ollut katolinen. Hän syntyi katoliseksi mutta käänsi kirkolle selkänsä, ja järjesti myöhemmin vainon aiempaa kirkkoaan vastaan.

  1. Näinpä.Nykyidiotismin lakien mukaisesti natsien suurin ongelma onkin etteivät ole tajunneet väittää Hitleriä Jeesuksen toiseksi tulemiseksi ja profeetaksi.Ehkäpä kannattaisi jo pikkuhiljaa aloittaa.Uskonnonvapaus sieg allah ja heil mohammed vaan.

 2. Halveksivat länsimaita ja kuitenkin autot, aseet ym. kelpaavat. Olen aina sanonut että suurinta taantuman aikaa ja maapallon kehityksen este historian saatossa on ollut valtauskontojen ote ihmisistä. Ja nimenomaan uskontojen tarkoitus estää uusien löytöjen esiin tuominen mm. tähtitieessä eli astronomiassa. Vielä 80-luvulla oli ilo seurata kun länsimaiset yhteiskunnat irrottautuvat uskontojen otteesta ja valtion ja uskonnon ero näytti alkavan toden teolla. Nyt tuo saatanan muslimiuskonto tunkee tänne brutaalinen tapoineen ja siitä ollan tekemässä kristinuskon tilalle vielä pimeempää valtauskontoa jolla kahlitaan kehitys ja ihmiset.

  1. Ihan vaan voi puhua pahuudesta ja rikollisista. Ei ne ole uskontoja. Kristillinen uskonto huomioiden, ei voida puhua uskonnoista.
   Minusta ihmisillä saa olla uskonto eikä sitä tarvitse syyttää. Ainoastaan rikolliset ja rikokset. Niin kauan kun nainen kulkee kaapu tai lakana päällä jatkuvasti on se merkki ihmisoikeusrikoksesta.

 3. Islam on nzizzmi,fashizmi,rasismia, huijarismi, varastamismi, Valehtelismi, orjarismi ,pedofiilismi ,liisäntymismi ja niin edelleen .

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.