68-vuotias mummo otti ikävalehtelusta kiinnijääneen afgaanin kotiinsa maskotiksi

0
upbrensamkommande0518pp4-800x729
17-vuotiasta esittävä afgaani, vaikka maahanmuuttovirasto on tarkistanut iän parinkympin nurkille. Kuvat Pekka Pääkkö.
5.2.2018

Tukholman paikallislehti Mitti kertoo kauniin ja koskettavan tarinan kahdesta ihmisestä ja heidän kohtaamisestaan; 68-vuotiaasta ruotsalaisesta mummosta Einor Granathista ja 17-vuotiaasta yksintulleesta afgaanista Eltaf Khalilista. Eltaf muutti mummon luo asumaan.

Tai tarkasti ottaen Eltaf ei ole 17-vuotias, hän vain esittää 17-vuotiasta. Nimittäin edes Ruotsin Maahanmuuttovirasto ei usko miehen olevan 17 vaan vähintään 20. Kun Eltaf asui yksintulleiden lasten perhekodissa ja yksi kaunis päivä Maahanmuuttovirastossa ilmoitettiin, että mies on vähintään 20, tapahtui seuraavaa. Mies joutui muuttamaan siltä istumalta pois perhekodista, joka on lapsille tarkoitettu asumisyksikkö. Ei aikuisille miehille.

Nyt sai mummo Einor mahdollisuuden. Auttaa. Einor kertoo Mitti:lle, että hän kuuli tuntemaltaan perhekodin henkilöltä, että siellä oli yksi poika, jonka ikä tarkistettiin aikuiseksi ja hänen oli pakko muuttaa. He kysyivät Einorilta, että voisko tämä mahdollisesti auttaa.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että en rohkene. Sitten tutkin itseäni ja avot, minullahan on yksi ylimääräinen huone, joka on tyhjillään. Enkö voisi antaa sen jollekin, joka voi joutua parakkiin jonnekin Norrlannin perukoille.

(Toim.huom. Nykykäytännön mukaan yksintulleita, joiden ikä tarkistetaan ylöspäin, lähetetään Bodeniin Pohjois-Ruotsiin, jos yksintullut ei pysty itse hankkimaan asuntoa.)

Afgaani tuli sitten jouluna taloon, Einorin luo Upplands Brohon. Tunnelmakuvia alla.

Kun Eltafin ikä tarkistettiin oikeammaksi, menetti nuorukainen keskittymiskykynsä ja koko olemassaolonsa perustan. Hän ei voinut nukkua, syödä ja koulukin alkoi mennä heti huonompaan suuntaan.

– Kun saan asua Einorin luona se merkitsee minulle paljon. Saan tänä vuonna koulusta todistuksen ja joudun mahdollisesti muuttamaan Tuhkolmaan jos aloitan jatko-opinnot ja en tiedä selviäisinkö siitä.

2817403-650x
Elftan oikealla. Hengailua maanmiesten- muiden yksintulleiden lasten kanssa.

Vaikka Elftanin ikä veivattiin ylöspäin, hän ei saanut syytettä petoksesta, joka on maan tapa. Sen sijaan saa hän  1800 kruunua discorahaa (noin 180 euroa) kuukaudessa. Einor taas ei saa yhtään rahaa afgaanin takia:

– En saa mitään korvausta, mutta tässä ei ole kyse rahasta. Tämä on minulle suurta kulttuurivaihtoa. Nauramme ja keskustelemme ja minä opin uusia kulttuureita. Ja jopa minun koirani tykkää Elftanista, Einor kertoo.

Tarina ei kerro mikä afgaanin tilanne tällä hetkellä on. Onko Maahanmuuttovirasto myöntänyt jonkin luvan vai ei. Miehen tulevaisuuden usko on kuitenkin valoisa siitä huolimatta, että ikäfusku ei mennyt läpi.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “68-vuotias mummo otti ikävalehtelusta kiinnijääneen afgaanin kotiinsa maskotiksi

  1. Mailmaa kaatava teatteri on meneillään!
   Mutta saksassa oli taas puukotus kadulla, afkaani puukottanut ”vääräuskoisia” ohikulkeneita ihmisiä henkihieveriin.

 1. Aina kannattaa yrittää kusettaa. Ellei yksi valhe toimi, kerro uusi. Huonoja valheita kunnon pakolainen opettelee monta.

  Hirveän huono palkka tuo 180€, saakohan askia tupakkia edes päivässä? Itkettää aivan. Kait siihen bussirahaketta ja maksusitoumusta tulee lisäksi.

  Mummun täytyy olla hirmu varuillaan. En minäkään ymmärtäisi, jos japanialainen tyttö sanoisi ei. (Ettei lipsahtaisi lapsenraiskaamiseksi koko lysti.)

 2. Ja mummulla ei mitään taka-ajatuksia vaan pyyteetön auttamisHALU. Ruotsissa olisi vaikka varmaan vaikka kuinka vastaavia kotoisia apua tarvitsevia ”kohteita” ihan riittämiin. Miksi nämä nuorehkot miehet yhtä-äkkiä kiinnostaa näitä parhaan iän ylittäneitä ja nimenomaan naispuolisia garnnyja ja äityleitä.Tästä on tullut muoti-ilmiö suomessa ja ruotsissa ja se some levittää kulovalkean tavoin ”kokemuksia” nuorten miehenalkujen ”hoitotyöstä”.Siinä sivussa voi todelliset äidinvaistot heittää sivuun ja tilalle astuu se nuoruuden kiimainen kaipuu, josta vahoilla päivillä on ollut vain unelmia. Nyt äkkiä kaikki unelmat muuttuvat lihaksi, sekoaahan siinä.Miehille tämä ei tulisi kuulonkaan jos miehet äkkiä alkaisivat adoptoimaan nuoria +18 tyttöjä ja höpöttämään auttamishalusta ja medioille näytettäisiin kuvia wanhemmista miehistä nuori tyttö hellästi poski poskea vasten.

 3. Voikohan myös ne Gambiasta toyboyta rahtaavat panna harrastuksensa yhteiskunnan piikkiin? Näille naisille pitäisi joka päivä käydä näyttämässä kuvia nälkäkuolevista lapsista ja kysellä ”Onko aivan varma, että siinä kainalossa on se maailman hädänalainen, joka on pakko elättää ruotsalaisten piikkiin? Tai onko sillä niin väliäkään?”

 4. Makeet silmärypyt tuolla 35-vuotiaalla lapsimiehellä, ja tuossa iässä hirmuisessa pillunpuutteessa voi vaikkapa mummojakin jyystää. Mummonkin askel kivasti kevenee ja maailma on taas ihana paikka. Mummelipaneskelu ole rikollista eikä tarvitse ulkona puskissa odotella sopivaa yllätys-seksi partneria. Lisäbonuksena afghaanit/arabit/afrikan-ihmeet eivät tunne häpeää eivätkä morkkista joten siitävaan! Suuria menestyjiä! Sossun ja mummojen rahoilla siipeilijöitä. Nää on kyllä härskejä luigeja nää veijarit..

 5. Kummallisen näköisiä nuo afgaanit loppujen lopuksi. Heidän piirteensä vain ovat niin vstenmielisiä. Mutta eihän sillä ole mitään väliä tuollaiselle mummolle, jonka nimi on tasan yhtä outo, Einor?

 6. Ai niin, ei tullut mummolle mieleen tarjota sitä huonetta aikaisemmin jo jollekin aidolle ruotsalaiselle asunnontarvitsijalle.
  Monet vuodet olisi ehtinyt nauraa ja keskustella semmoisenkin kanssa ja olisi ollut yhteinen kieli ja kulttuuri.

  1. Mailmaa kaatava teatteri on meneillään!
   Mutta saksassa oli taas puukotus kadulla, afkaani puukottanut ”vääräuskoisia” ohikulkeneita ihmisiä henkihieveriin.

 7. Mailmaa kaatava teatteri on meneillään!
  Mutta saksassa oli taas puukotus kadulla, afkaani puukottanut ”vääräuskoisia” ohikulkeneita ihmisiä henkihieveriin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.