Uusi lakiluonnos antaa yksintulleille paremmat mahdollisuudet jäädä Ruotsiin

0
flyktingbarn2-jpg
Kuvassa muuan yksintullut sugarmaman kanssa.
5.2.2018

Ruotsin oikeusministeriössä ollaan alkuvuoden aikana valmisteltu uutta lakia, jolla taataan yksintulleille lapsille ikäänkuin uusi puhdas pöytä. Lakiluonnoksen mukaan ne yksintulleet lapset, jotka ovat aloittaneet opinnot Ruotsissa, saavat tilapäisen oleskeluvan ainakin opintojen loppuun asti.

Kyse on siitä, että vuoden 2015 invaasion tulijamäärä on suurelta osin edelleen kampaamatta. Useimmat yksintulleet ovat odottaneet syksystä 2015 asti päätöstä. Nyt lakiluonnoksen mukaan ne yksintulleet, jotka ovat tulleet ennen 24. marraskuuta 2015 ja odottavat edelleen päätöstä, saavat, jos ovat aloittaneet opiskelun, automaattisesti oleskeluluvan ainakin opintojen loppuun asti.

Ministeriöstä painotetaan, että tämä ei tarkoita, että automaattisesti saisi väliaikaisen oleskeluluvan perään ikuisen, mutta se mahdollisuus on olemassa. Ensimmäinen tilapäinen myönnetään 13:sta kuukaudeksi. Jos sen jälkeen elättää itsensä työllä, on mahdollisuus elinikäiseen oleskelulupaan.

Maahanmuuttoministeri Heléne Fritzon kertoi SVT:n uutisille, että opiskelu on kuin laittaisi rahaa nuoren miehen pankkitilille.

– Siitä on iloa nuorukaiselle riippumatta mihin elämä vie.

Laki ei ministeriön mukaan koske yksintulleita, joiden ikä on tarkistettu lapsesta aikuiseksi. Laki tullee voimaan kesäkuun alusta, riippuen hieman Vasemmiston ja Keskustapuolueen kantaa asiaan.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Uusi lakiluonnos antaa yksintulleille paremmat mahdollisuudet jäädä Ruotsiin

  1. Ajanpelaamista -käsky on käynyt ettei maahan tuotuja miehitysjoukkoja saa päästää pois alueelta missä ne suorittavat tehtäväänsä -ja se tehtävä on valkoisen rodun hävittäminen.

    1. Ruotsin kohdalla täytyy tapahtua kummia jos se meinaa pelastua kadotukselta. Maan miehet on feminiinisiä ressukoita, naiset on nivuset kosteena tulokkaihin ja lapset aivopestään omaan tuhoonsa pienestä pitäen. Valkoiset kohta vähemmistönä omassa maassaan ja käy kuin etelä afrikassa… pelkkää kärsimystä tiedossa.

  2. Kun nuori mies juo, se on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

    Tuttu kyllä ”opiskeli” 7 vuotta kolmivuotista linjaa, että sai ”halpaa” lainaa harrastuksiin. Varmaan unohtunut kotimaakin jo opettajan heittäessä kirjoilta mäelle, eli ainainen jouluhan siitä koittaa. Kuka olisi niin idiootti, että suorittaisi opinnot loppuun? Töihinhän siinä on vaara joutua.

  3. Suomi voisi palauttaa kaikki Ruotsin kautta tulleet ja sanoa suoraan että heidät tullaan palauttamaan jossain vaihessa. Ruotsi rientää humaanimpana apuun ja ottaa nuo takaisin kuten kävi Ranskan kanssa.Nyt olisi se pienen likaisen pelin paikka ulkoministeriöllä jos vain halua olisi.Näinhän Ruotsikin toimi 2015 ja jakoi lauttalippuja ilmaiseksi Suomeen.

  4. Ruotsin kohdalla täytyy tapahtua kummia jos se meinaa pelastua kadotukselta. Maan miehet on feminiinisiä ressukoita, naiset on nivuset kosteena tulokkaihin ja lapset aivopestään omaan tuhoonsa pienestä pitäen. Valkoiset kohta vähemmistönä omassa maassaan ja käy kuin etelä afrikassa… pelkkää kärsimystä tiedossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.