OAJ:n mukaan maahanmuuttajaopiskelijoilla on korkea motivaatio

0
maxresdefault
7.2.2018

Toimitusjohtaja Jorma Turunen kirjoitaa Opetusalan Ammattijärjestön sivuilla artikkelin otsikolla ”Maahanmuuttajaopiskelijoilla korkea motivaatio oppia ja integroitua suomalaisen työelämään”. Hän käyttää esimerkkinä tutustumaansa Stadin ammattioppilaitoksen tekniseen alan hitsauksen ja CNC-koneistuksen opetusta, jossa suurin osa oppilaista oli maahanmuuttajataustaisia.

Turunen vietti oppilaitoksess yhden päivän. Hänen mukaansa opiskelijoiden motivaatio oppia ja integroitua suomalaiseen työelämään oli maahanmuuttajaopiskelijoiden keskuudessa lähes käsin kosketeltava. Niin ikään Turunen kirjoittaa, että Ruotsissa on pystytty onnistuneesti integroimaan suuri määrä maahanmuuttajia työelämään ja yhteiskuntaan.

Turunen ei tiedä mistä puhuu.

Ruotsissa uusruotsalaisten opiskelumotiivi on todella surkea. Sitä voisi kuvata katastrofaalisesti. Mikään tilasto tai tutkimus ei tue väittämää uusruotsalaisten onnistuneesta integraatiosta, eli kotouttamisesta. Päinvastoin.

Ruotsin työvoimatoimiston tutkimuksen mukaan ne kolmansien maiden tulijat, jotka kotimaassaa olivat opiskelleet vain vuoden, vain 3-4 % jatkoi opintojaan myös Ruotsissa. Jos opiskelu ei ollut kiinnostanut kotimaassaan, vielä vähempi se kiinnosti Ruotsissa.

Lue lisää: Vain 3% kouluttamattomista tulijoista kiinnostuu ruotsalaisesta koulutarjjonnasta.

Malmön ja etenkin Rosengårdin koulujen ongelma on massiivinen lintsaus. Monia lapsia ei edes päästetä kouluihin uskonnollisista syistä.

Lue lisää: Viidennes Rosengårdin koululaisista lintsaa säännöllisesti.

Göteborgin maahanmuuttajaghettojen peruskouluista reippaasti yli puolet oppilaista ei saanut hyväksyttyä päästötodistusta vuonna 2015. Rosengårdin ylä-astenuorista  puolet jäi luokalle 2017. Malmön maahanmuuttajataustaisten koulujen oppilaista 2016 puolet jäi luokalle.

Lue lisää: Göteborgin maahanmuuttajaghettojen oppilaista puolet ei saanut päästötodistusta.

Lue lisää: Malmön maahanmuuttajaghettojen oppilaista yli puolet jäi luokalle 2016.

Lue lisää: Malmön maahanmuuttajaoppilaista puolet jäi luokalle 2017.

(Jokaisen jutun yhteydestä löytyy jonkinlainen vahvistus koulumenestyksen tulokselle.)

Yllä olevat esimerkit ovat yläasteen oppilaista, jotka tietenkään eivät ole ihan sama asia kuin Turusen artikkelissa mainitut jo aikuistuneet ammattiopiskelijat.

Ruotsin työelämässä mukana olevat kolmansien maiden tulijat kertonevat jotakin työllistymisestä. Esimerkiksi vuonna 2010 tulleista turvapaikanhakijoista viiden vuoden jälkeen töissä käy 37,2 %. Naisista vain 25,2 % käy työssä ja miehistä 44,5 %. Vuonna 2005 tulleista viiden vuoden maassaoleskelun jälkeen vain reilu 41 % käy töissä. Kaikenkaikkiaan näyttää siltä, että keskimäärin alle 40 % viisi vuotta maassaolleista käy työssä. Vasta noin 7-8 vuoden maassaolonkin jälkeen päästää puoleen.

Lue lisää: Vain 40 % turvapaikanhakijoista käy töissä viiden vuoden maassaolonsa jälkeen.

Näin ollen Turusen väitteillä maahanmuuttajien integroitumisesta, jos tulijoilla tarkoitetaan kolmansista maista tulleita turvapaikanhakijoita, ei ole mitään katetta.

 

Advertisements
, , ,

12 thoughts on “OAJ:n mukaan maahanmuuttajaopiskelijoilla on korkea motivaatio

 1. Ainakin pakistanilaisilla opiskelijoilla ja jopa opettajilla saattaa olla kova motivaatio olla islamin esitaistelijoita:

  ”Viime huhtikuussa Mashal Khan, 23, riisuttiin alasti, hakattiin ja ammuttiin ennen kuin hänet heitettiin alas opiskelija-asuntolan toisesta kerroksesta Abdul Wali Khanin yliopistossa Mardanissa. Khanin väitettiin julkaisseen netissä jumalaa pilkkaavaa aineistoa.

  Suurin osa murhaan osallistuneista oli opiskelijoita, mutta joukossa oli muutama opettajakin.”

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802072200726320_ul.shtml

  Tuo tapettu olisi kieltämättä ollut turvapaikan tarpeessa.

  Voimme myös nähdä, että Pakistan ei ole mikään täysi barbaarivaltio, koska valtio tuomitsee moiset julmuudet.

  Mutta miten voimme olla varmoja siitä, että tulijoiden joukossa ei ole tuollaista ’laatuväkeä’?

  Ja miten voimme tietää maassamme oleskeleva väki ei sekin vähitellen muutu ’laatuväeksi’, vaikka vanhemmat olisivat olleetkin oikeasti aitoja pakolaisia?

  Jokaisen tulijan taustaa ei tiedetä, kuten tuo Turun tapauskin osoitti.

 2. Varmasti on korkea motivaatio.Vääräuskoisten raiskaamiseen. – Ja miksi ei olisi kun pyhissä teksteissä sitä vaaditaan,siitä palkitaan ja mädäntynyt oikeusjärjestelmäkin näyttää vihreää valoa.

 3. ”Vasta noin 7-8 vuoden maassaolonkin jälkeen päästää puoleen…”

  Onko PT-Medialla tai kenelläkään muulla käsitystä siitä minkälaisiin
  töihin tuo puolisko on päässyt?

  Onko kyseessä verorahotteiset esim. kuntien työpaikat, ns. ”tötterötyöt”,
  eli tukityöt tai ”kuntouttava työtoiminta” vaiko peräti vientiteollisuuden
  työpaikat?

  Nimittäin jos kyseessä on verorahoitteiset ”työpaikat” joissa työssäkäymiseksi
  lasketaan päivittäinen näyttäytyminen paikan päällä ja joissa ei tosiasiassa
  saada yhtään mitään aikaiseksi, eli ns. tempputyöllistäminen, ei
  tietenkään missään nimessä voi laskea heitä kuuluvaksi työvoimaan.

  (vittu mun pitää opetella kirjoittamaan, alkoholi on tehnyt tehtävänsä 🙂 )

  1. Paavon aikaisempien juttujen perusteella riittää että on vaikka kielikurssilla niin lasketaa työllisten joukkoon.

  2. Tuossa tilastossa työksi laskettiin kaikki palkkatyö, jota teki vähintään tunnin viikossa. Ts. tilastoissa ei eritelty tekikö joku täyspitkiä 160 tunnin kuukausia vaiko vain tunti viikossa tai kuukaudessa. Työski laskettiin kaikki ”työ”, josta maksettiin palkkaa siten, että siitä maksettiin työnantajamaksut.

   Näin ollen työ on voinut olla oikeaa työtä, mutta siinä joukossa on myös jotain verorahoitteisia puuhastelua, kuten joku tulkki tms..

 4. Saatana näitä valehtelijoita.Pitäis olla lukeneita ja sivistyneitä mutta ei, valehdellaan silmät ja suut täyteen. Millä perkeleellä nuo on hypnotisoitu tällaiseen paskan jauhantaan. Papit ja opettajat ovat ennekin kääntäneet kantansa aina sinne mistä heille on eniten hyötyä. Paskat ne mitään isänmaallisia ole.

 5. Minäpä nyt paljastan, kuinka paha ihminen olen. Olen sellainen kulttuurirasisti, että mielestäni niitä työn ja koulutuksen perässäkään tulevia muslimimaahanmuuttajia ei pitäisi maahan yhtään enempää päästää.

  Ne, koulutut ja työtä ahkerasti tekevät ja yhä edelleen tiukasti uskontonsa ja kulttuurinsa täällä sitkeästi säilyttävät saattavat loppujen lopuksi olla vielä vaarallisempia, vaikkeivät ensimmäisenä terroritekoja teekään. He syöttävät meille pajunköyttä, taqiyaa, ja kenties värväävät ja manipuloivat muita maanmiehiään maatamme rapauttaviin tekoihin. On todella huolestuttavaa, että Suomen yliopistoissa on jo tutkijoina ja tohtorikoulutettavinakin melkoinen liuta muslimeja. Sanoisin jopa niin räikeästi, että yksikin missiota suorittava liikaa.

  1. Itse radikalisoituisin siitä, kun tekisin kovasti duunia ja yrittäisin pärjätä. Sitten tulee discosomali ja polttaa autoni, jonka työlläni hankin. Poliisi ei uskalla ottaa ketään kiinni, ettei tule rynnäkköpyssystä nukkuessaan. Mieluummin kuuluu siihen voittajaporukkaan.

 6. Esittää väitteitensä tueksi tilastolukuja. Mistä lie nekin repäissyt?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.