Tanskan burkakiellosta keskustellaan tänään eduskunnassa

3kWEDtW

 

7.2.2018

Tanskan hallituksessa valmistellaan lakia burka-kiellosta. Ehdotuksen mukaan kiellon rikkomisesta seurauksena on 1 000 kruunun (134 euron) sakot. Alkuperäisessä ehdotuksessa oli jopa kolmen kuukauden vankeustuomio, mutta se on pudotettu pois.

Lakiehdotusta on kutsuttu Tanskassa naamiointikielloksi, sillä voimaantullessaan siihen sisältyisi burkan ja niqabin lisäksi mm. antifan käyttämät ryöstäjänpipot ja vastaavat kasvot peittävät huivit. Asia on aiheuttanut monenlaista keskustelua, mm. tulisiko joulupukin naamari kuulumaan myös kiellettyjen naamioiden listalle tai tavalliset naamiaiset, tai työ- tai harrastetoiminnassa mahdollisesti käytettävät suojavälineet.

Lakiehdotus kattaa siis vain burkan/ niqabin ja ryöstäjänpipon ja siihen verrattavat huivit.

Oikeusministeri Søren Pape Poulsen kertoi tiedotteessa, että naamionti [tarkoitti burkaa tässä yhteudessä] ei kuulu tanskalaiseen yhteiskuntaan kun ihmisiä kohdataan yleisillä paikoilla.

– Vaadimme kunnioitusta yhteiskuntaamme kohtaan ja niitä arvoja kohtaan, jotka tekevät meistä tanskalaisia. Naamioinnissa mennään yli arvojemme. Tanskassa ihmiset osoittavat arvostusta toisiaan kohtaan kohtaamalla kasvotusten.

Burkakielto koskisi julkisia tiloja kuten kadut ja puistot, ostoskeskukset tai julkisen liikenteen.

1-mai-in-berlin
Naamioituneita rasisminvastustelijoita.

Oikeusministeri perustelee päivän mittaan Tanskan eduskunnassa burkakielto ja siitä käydään keskustelua eduskunna istunnossa. Hallituksen on saatava enemmistö puolelleen, jotta kielto saadaan voimaan. Pääministeripuolue Vasemmisto tulee äänestämään kiellon puolesta kuten Tanskan kansanpuolue, joka asiassa yksimielinen. Sosiaalidemokraateilla on vielä jonkin verran vääntöä, mutta sen odotetaan äänestävän kiellon puolesta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Tanskan burkakiellosta keskustellaan tänään eduskunnassa

  1. Miten niin kuvitella? Ruotsin typeryyttä, ilman luita ja aivoja toimivan kansan pehmoisuutta on jo nähty vuosi kausia. Kyllä sitä on helpompi nähdä omin silmin, ei tartte enää kuvitella, vai mitä?

   1. ?
    Kuten jo mainitsin niin tanskalaiset ovat paljon selkärankaisempia kuin ruotsalaiset.. Ruotsihan on maailman jätekaivo.

 1. Ongelmat ovat päässeet suuriksi, mutta että lähdetään edes yrittämään ja ennen kaikkea lopetetaan persestanialaisten sortokulttuurien palvominen; että sanotaan, että täällä ei naisia pussiteta mistään syystä! Taistolaiset ja muut lähihistorian viidennen kolonnan edustajat ovat päässeet aika vähällä. Toivottavasti etnopalvojat joutuvat ihan oikeasti vastaamaan teoistaan. Vaikka omaisuuden siirto valtiolle kulujen kattamiseksi voisi olla kohtuullista. Ehkä joku päivä…

 2. Vaikuttaa siltä, että juutit on Pohjoismaiden fiksuin kansa.
  Jos ja kun laki menee läpi, juon ison tuopin tanskalaista olutta Tanskan kansalle ja heidän viisaille johtajille!

  1. Kyllä ne viisaat johtavat ovat ensin onnistuneet luomaan valtavan ongelman, mutta toki on hienoa, jos virheistä opitaan.

  2. Mitkäs olutmerkit ovatkaan ranskalaisia? Ai niin ja Arlan maitotuotteet ovat yksi kannatettava asia ostoskärryssä. Toisaalta niitä on kyllä jo osteltukin melko säännöllisesti jo vuodesta 2005.

 3. Naamiointi pitäisi olla aina kiellettyä myös mielenosoituksissa, olipa kasvot peittävä naamio millainen hyvänsä.

  Ei satojen joulupukkien kerääntyminen torille välttämättä tietäisi mitään kivaa. Siinä saattaisi kuitenkin olla yhtä ikäviä taka-ajatuksia kuin antifan perusvarusteissa mellakoinnissa. Johan suomalainen pieni vihervassarien ryhmittymä yhden kerran on ”keppihevostellut” pellenasuissa – sillä kertaa tosin vain nolaten itsensä ilkeää ja typerää huumoria viljellen…

  Suomessa oli keskustelua naamiontikiellosta mielenilmauksissa. Mutta säädettiinkö lakia vai ei?

 4. Pääministeripuolue Venstren kutsuminen Vasemmistoksi on sikäli harhaanjohtavaa, että kyseessä on keskusta-oikeistolainen liberaalipuolue – joskin suora käännös sanalle ’venstre’ on vasemmisto.

  1. Miksi kutsua Venstreä Vasemmistoksi joka kerta kun ei se sitä ole sanoo:

   Venstre on konservatiivinen liberaalipuolue keskeltä oikealle. Syy siihen miksi sitä sanotaan Venstreksi on että se aikoinaan oli Höjren eli oikeiston vasemmalla puolella:

   ”Namnet ”venstre” för ett parti som står strax till höger om mitten i dansk politik, kan tyckas förvirrande. Den historiska bakgrunden till namnet är att partiet grundades som ett agrart bondeparti efter landboreformerna i Danmark, och till en början hade det konservativa Højre (det nuvarande Konservative Folkeparti) som huvudmotståndare i viktiga frågor. I Danmark skiljer man mellan Venstre och venstrefløj (”vänsterflanken”).”(Wikipedia)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.