Ulkomaalaisista vangeista 35 000 euron päivälasku

0
kakolakuva
Kakolan ns. komppaniaa ja annes-pallokenttä ulkoilupihalla.

 

8.2.2018

Länsiväylän artikkelin mukaan ulkomaalaisista vangeista kertyy 35 000 euron lasku päivässä. Ulkomaalaisten vankien osuus on kasvanut kymmenessä vuodessa 75 % ja vuonna 2016 ulkomaalaisten vankien osuus oli 16 % koko vankipopulaatiosta.

Tutkintavangeista kolmannes on ulkomaalaisia. Mutta Riihimäen ja Jokelan vankiloissa ulkomaalaisten tutkintavankien osuus on liki puolet. Suurin osa ulkomaalaisista on virolaisia ja irakilaisia. Myös venäläisiä, liettualaisia, ruotsalaisia ja somalialaisia oli paljon.

Länsiväylän mukaan ulkomaalaisia vankeja oli 80-luvulla 10 kun nyt heitä on yli 500. Suurin osa ulkomaalaisten tekemistä rikoksista liittyvät huumausainerikoksiin.

Advertisements
,

19 thoughts on “Ulkomaalaisista vangeista 35 000 euron päivälasku

 1. Siinä saa 10.000 työssäkäyvää maahanmuuttajaa jo tehdä aikamoisen työrupeaman ennen kuin yhden vangin yhden päivän kulut on katettu heidän tuottamillaan verorahoilla.

  1. Noh, yhden vangin kulut ovat siis 70 euroa / päivä, joka ei nyt sinänsä päätä huimaa. Mutta moniko työssä käyvä kehitysmaamaahanmuuttaja maksaa valtionveroa, jolla eittämättä vankien menoja katetaan?

   Matalapalkkaiset palkansaajat maksavat pääasiassa vain kunnallisveroa. Valtionveron perintähän alkaa vasta tietyn rajan jälkeen.

   1. Mutta onhan meillä tasavero ALV joka muodostaa suuremman osuuden valtion tuloista kuin tulovero. Toisaalta pienituloiset tyypillisesti saavat tulonsiirtoja, jolloin ennakonpidätys on koko lailla pelleilyä. Tietty kampaviinerikyöstit on valtiolla pidettävä ”hommissa”. Tuli vain mieleen myös vuokrassa maksettava vero, jostainhan pääomatulojen verotkin vuokranantajan on maksettava. Tavallaan voisi ajatella että olemme rakentaneet maastamme melkoisen verohimmelin.

 2. Me tarvitaan maahanmuuttajia myymään huumeita Suomeen. Koska afrikassa on nälkä, lähi idässä oli sota ja albaaniassa muutenvaan liikkuu raha pikkasen huonommin.

 3. Kylläpäs oli halpaa lystiä, paljon halvempaa kuin Ruotsin armeijan uudet, monta vuotta myöhässä toimitetut helikopterit NH-90, 200.000kr/ lentotunti. Niin kallista ettei niitä ole varaa käyttää koska mielummin laitetaan rahat…

  Päättäjät vastuuseen idioottimaisista päätöksistä joissa kansan rahaa tuhlataan.

 4. Se että tämä luku on tuotu julkisuuteen on puhdasta propagandaa minkä tarkoituksena on saada kantaväestö hyväksymään lievemmät tuomiot ulkomaalaisille rikollisille näennäisen rahansäästön verukkeella. Näin jälleen kierretään AINOAAN todelliseen ratkaisuun liittyvä keskustelu -MIKSI NÄMÄ TÄNNE KUULUMATTOMAT MUUKALAISET ON YLIPÄÄTÄÄN PÄÄSTETTY MAAHAN?

   1. ”Deep state” on todellisuutta myös suomessa. Meidän poliittinen järjestelmä on suunniteltu niin että korruptiosta kiinnijääminen on lähes mahdotonta.

 5. Irakin vankiloista vapautetut ja ulkomaille dumpatutut rikolliset rikastuttavat nyt Suomen vankilaviranomaisia ja tuovat uutta kulttuuria myös tällä saralla.Miksi tuota ihmissaastaa muuten säilötään Suomen vankiloissa, miksi noita ei passiteta heti rajojen ulkopuolelle.

 6. Kymmenkunta tuomiota Suomen suurinmasta huumerikoksesta jaettiin Oulussa eilen, parhaimmillaan 11 vuoden tuomio usealle. Yle ja MTV ei uutisoinut asiasta ollenkaan, tärkeämpää oli jonkun ihmeellisen kalan löytyminen Tasmaniasta. Ylen nettisivuilta juttu löytyi, mutta tekijöiden etninen tausta jätettiin pimentoon. Tällä tavalla sitä pidetään kansakin pimennossa silloin kun tekijät ovat Muhammedeja ja Ahmedeja. On vain rikkaus ja voimavara. Ja piste.

 7. Näitten ulkomaalaisten ja uussuomalaisten vankeinhoito pitää ulkoistaa Venäjälle. Säästö on varmasti huomattava.

 8. Länsiväylän laskuoppi on nyt hiukan hakusessa. He väittävät että ulkomaalaisia vankeja on sellaiset reilu 500, ja että vankilapäivän hinta on 200€. Siten ulkomaalaisten vankien hinta veronmaksajalle pitäisi olla reilu 100 000€ päivässä eikä 35 000.

  1. Artikkelissa kerrotaan kaksi eri lukua ulkomaalaisille vangeille: 176 ja 537 ja 35 000€/päivä on laskettu ensimmäisestä. En ymmärrä miksei 537:sta kun kyse oli nimenomaan päivittäisestä keskimäärästä. Avovankiloissakin vankeuspäivä maksaa 150€, joten olisi hölmöä laskea vain suljetut vankilat.

 9. Tähän ilmoitettuun summaan pitäisi lisätä ainakin myös poliisin ja oikeusviranomaisten asioiden selvittämiseen käytetyn palkan määrä, inhimillinen kärsimys ja huumekoukkuun jääminen lienee vaikea arvioitava. Paras tuomio näille ketkuille olisi välitön palautus kotimaahan ja ikuinen maahantulokielto. Mitenkähän tuota viime mainittuakin kontrolloidaan, kun poliisin tehoiskussa Helsinki-Vantaan lentoasemalle yhden päivän aikana löytyi 39 etsintäkuulutettua… Päättäjille pitäisi määrätä pakollinen ”Australian rajalla” tv-ohjelman katsominen; siellä sentään osataan katsoa oman maan ja kansalaisten etua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.