Kolmelle uusruotsalaiselle elinkautisia murhasta, avunannosta murhaan ja murhan yrityksistä

0
eeb47513-9346-4c89-8274-9ed30fb12ead
Farhan Ezzati vasemmalla, Michael Altun keskellä ja Sharam Karim oikealla.
9.2.2018

Länsi-Ruotsin hovioikeus tuomitsi tänään kolme uusruotsalaista elinkautisiin vankeuksiin. Hovi nosti kahden miehen käräjäoikeudessa saaman 12 vuoden tuomion elinkautisiksi. Päähenkilön elinkautinen siten vain vahvistettiin hovioikeudessa.

Kyseessä oli Boråsissa majaa pitävä hyvin välinpitämätön ja raaka kolmansista maista tulleista sotapakolaisista tai heidän jälkeläisistä koostunut jengi, joka teki suurinpiirtein kaikkea mahdollista näpistyksistä murhiin. Jengin päällikkö 26 vuotias Farhang Ezzati tunnettiin kovapäisenä miehenä.

Murhapäivän tapahtumat alkoivat viime vuoden maaliskuun 22. päivän iltana Hässleholmin maahanmuuttajaghetossa kun Ezzati ja hänen kaksi alaistaan 24 vuotias Michael Altun ja 24-vuotias Sharam Karim olivat liikkeellä Audillaan etsien kolmea nuorukaista. Miehillä oli mielessä murhaamishommat. Kolmikko jalkautui ja löysikin uhrikolmikon erään kerrostalon rappukäytävästä. Alkoi puukottaminen.

Uhrit pääsivät jotenkin pakenemaan tilanteesta ja yksi, 19-vuotias, vietiin hetkeä myöhemmin sairaalaan. Nuorukainen tiputettiin autosta sairaalan oven eteen. Uusruotsalainen kuitenkin menehtyi useisiin puukoniskuihin saamiinsa vammoihin.

Teon jälkeen tekijät menivät koteihinsa ja pesivät vaatteensa puhtaiksi kloorilla.

 

Käräjäoikeus tuomitsi päällikön murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä elinkautiseen, jonka hovioikeus vahvisti. Altum ja Karim tuomittiin murhan yrityksestä 12 vuoden vankeuteen. Hovi nosti kuitenkin viimeksi mainittujen rikosnimikkeet avunannosta murhaan, murhayritysten lisäksi, ja tuomioksi annettiin myös elinkautiset.

Oikeudessa tekojen motiivi ei tullut selvästi esille, mutta kyse oli luultavasti rispektistä. Kolme uhria olivat päättäneet erota Ezzatin gangstajengistä ja perustaa oman kerhon. Ezzati katsoi, että hänen kerhostaan ei voi erota noin vain ja perustaa kilpailevaa kerhoa, joten seurauksena oli murhaaminen. Ezzatin jengistä eroamista vauhditti se, että päällikkö murhasi vähän oikealta ja vasemmalta. Aiemmin hän oli ampunut nyt uhrikski joutuneen kolmikon kaveria. Kolmikolla oli siis perusteltu pelko joutua seuraavaksi uhriksi.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Kolmelle uusruotsalaiselle elinkautisia murhasta, avunannosta murhaan ja murhan yrityksistä

 1. Miten kahdella henkiinjääneellä tyypillä mahtaa mennä? Jokohan oma jengi on perustettu josta ei siitäkään ihan noin vain lähdetä litomaan.

  Epäilen, että tapaus ei ole saanut heitä kuitenkaan mitenkään luopumaan rikollisista tavoistaan. Rispektiä, rispektiä!

  1. Samaa itsekin mietin.

   Tulin siihen tulokseen, että todennäköisesti menee ihan mukavasti. Huumerahat juoksevat paremmin omaan näppiin, kun vittumainen päälikkö ja adjutantit ovat kiven sisässä, varmaan kauan.

   Samoin joukkoraiskauksissa pääsee useimmin ekana pukille, eikä tartte aina käydä pomon liukkaille.

   Kun palkkaa nöyriä pikku apureita keräämään suojelurahat, polttamaan autot, kivittämään poliisit ja palomiehet, niin jää paremmin aikaa keskittyä sossurahojen nosteluun vasemmalla kädellä.

   Jälkien peittelyyn ja omien toilailuiden selittelyyn ei tarvitse vaivautua ollenkaan, kun suvakit hoitavat sen valtion palkkaamina. Aina pääministeritasolle asti.

   Poliisin haaviin jäämistä voi pitää silkkana työtapaturmana, joita silloin tällöin sattuu. Vahinko ei tule kello kaulassa.

 2. Menkää nyt reportterit kysymään Radrik Feinfeldtiltä ja Löfan Steveniltä: KANNATTIKO?

  1. Luultavasti kannatti -pöydän alta on siirtynyt rahaa herroille huomattavat määrät. Kyllä nämä(kin) vesselit tietävät vallan mainiosti mitä tekevät -(((ne))) jotka tätä tuhoa haluavat pystyvät tekemään vaan niin kovan tarjouksen ettei heikolla moraalilla varustetut poliitikot pysty kieltäytymään.

 3. Äkkiseltään tulee mieleen, että Vi gillar olika! Sitten vaan seuraavat ghettoilijat täyttämään syntynyttä valtatyhjiötä.

 4. Nyyh, inhaa razzizmia laittaa kultamunat lusimaan. Mitenkäs on Paavo kun olet paremmin selvillä Ruotsin asioista, niin siellä lienee sama käytäntö lusimisten suhteen kuin Suomessa? Eli ensikertalainen istuu puolet tuomiosta jos käyttäytyy hyvin. Ja vankilomatkin alkavat varmaan pyörimään jo ekan tuomiovuoden kohalla….

  Jenkit varmaan nauravat itsensä kipeiksi tällaiselle toiminnalle, puhumattakaan venäläisistä. Kandee tsekata dokkari Black Dolphin vankilasta itänaapurin puolelta (löytynee vielä Tubesta?). Siellä se elinkautinen on oikeasti elinkautinen, kuten Mustan Delfiinin vankilanjohtaja toteaakin dokkarissa haastattelijalle, kun hän kysyy ”miten täältä pääsee pois”, niin johtaja viittaa kyynisesti vankilan krematorion savupiippuihin ja toteaa ”tuota kautta täältä pääsee pois”.

  Sama kohtelu/käsittely sopisi myös näille veijareille, ehkä se ehkäisisi tulevia rikollisia kun he tietäisivät että ”armoa ei, Siperiaan” toinen vaihtoehtohan tsaarinajan Suomessa rikolliselle olikin ”armoa, ei Siperiaan”. Joten pilkun paikalla lauseessa on suurehko merkitys….

  1. Ruotsissa kaikista vuosituomioista istutaan 2/3 kun suomessa ekakertalainen pääsee puolella, mutta uusija sitten aina 2/3. Suomessa monikertalaiselle laitetaan myös tuon 2/3 päälle yleensä ”pohjia” eli jos on alla joku koetusaika niin siitä saa hyvänmiehen lisää.

 5. Avatkaa sydämenne sanoi pääministeri.No niinhän nää ählyt tekivät.Syyllinen on pääministeri.😝

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.