Kurdimiliisi kertoo, että heillä on vangittuna useita isis-jihadisteja, jotka ovat eri Pohjoismaiden kansalaisia

0
SGwA47zCYz63Rvisl6iJkQG9M3c
Nasrin Abdullah, kurdimiliisin naisjoukkueen päällikkö.
9.2.2018

Kurdimiliisiryhmän naisosaston YPG:n johtaja Nasrin Abdullah vieraili eilen Tukholmassa ja sanoi, että ruotsalaisten (ja myös suomalaisten, vaikka sitä ei erikseen lausunut ääneen) on otettava vastaan kurdimiliisien vangitsemat isis-sotilaat.

– Jokaisen maan on kannettava vastuunsa, Abdullah sanoi pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Hänen mukaansa kurdimiliisit ovat vanginneet yli 300 ulkomaalaista isis-taistelijaa, jotka ovat kansalaisia ainakin 40:stä eri maasta. Kiinniotettujen joukossa on useita eri Pohjoismaiden kansalaisia. Mitään tarkkoja lukuja Abdullah ei kuitenkaan kerro.

– Kun aloitamme julkisen käsittelyn mitä kunkin maan kansalaisellle tehdään, silloin kerromme määrän.

Abdullah haluaa, että kukin maa hakee kansalaisensa ja asettaa heidät vastuuseen kotimaassaan.

– Ongelma on se, että emme tiedä mitä teemme vangeilla. Perustuslakimme mukaan heitä ei voi teloittaakaan, joten he ovat toistaiseksi vankeina. Emme kuitenkaan voi vapauttaakaan heitä, sillä he ovat maailmanlaajuinen vaara.

Suurin osa jihadisteista otettiin kiinni viime vuonna Al Raqqan taisteluissa äärisunneja vastaan, osa taas otettiin kiinni Dayr al-Zawr:in maakunnassa.

Tukholman yliopiston kansanoikeuden professori Mark Klamberg kertoo, että ruotsalaisilla jihadisteilla on oikeus palata Ruotsiin, mutta heitä ei välttämättä tarvitse noutaa. Toisaalta on olemassa mielenkiintoa asettaa jihadistit oikeuden eteen.

Ruotsilla on kuitenkin ongelma. Jos kiinniotetut katsotaan sotavangeiksi, silloin heidät tulee vapauttaa sodan jälkeen eikä mitään oikeudenkäyntiä tai rangaistusta voi tulla kyseeseen. Kurden mielestä kiinniotetut ovat terroristeja ja koska Syyrian sota on sisällissota, ei mitään sotavankeja muodollisesti ole.

Näin ollen Suomeenkin on jossain vaiheessa tulossa kotiin palaavia uussuomalaisia jihadisteja.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

23 thoughts on “Kurdimiliisi kertoo, että heillä on vangittuna useita isis-jihadisteja, jotka ovat eri Pohjoismaiden kansalaisia

 1. Suomi voisi antaa kurdimiliisille ruskean kuoren, että nämä Suomen kansalaiset ”liukastuvat portaissa” ja taittavat niskansa.

  1. Suomen kansalaisuuksia on jaettu kun tontalle vittua,siinä on tulos saatanan tunarit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Kannatettava idea Mike, jalostaisin tuota vielä hieman pidemmälle eli ”ammuttiin pakoyrityksestä”. Äkkiähän tuollaisen 200-300 jamppaa hukkaa aavikolle shakaalien murkinaksi….

 2. Ei oteta vapaaehtoisesti takaisin yhtäkään IS- jeppeä! Heidät pitää tuomita paikan päällä eikä palluttaa takaisin kotimaahan. Itse lähtivät sinne, kärsikööt nyt seuraamukset. Ruotsissa on jo nyt tuhansia Akilovin tasoisia B- luokan terroristeja ja sen lisäksi satoja taitavampia (Leif GWn mukaan) ja rajoilta valuu uutta sisään hitsurin suosiollisella myötävaikutuksella.

 3. Turkin pitäisi muuttaa perustuslakiaan ja teloituttaa nämä vangit muitta mutkitta sekä kaikki samanlaiset tulevaisuudessakin. Teloitukset pitäisi hoitaa mahdollisimman nopealla aikataululla, ennen kuin Ruotsi ja Suomi suvakkeineen ehtii näitä terroristeja pelastamaan.
  Suomen ei pitäisi ottaa yhtä ainoaa taistelijaa maahan, ei palaavia eikä uusia ja nekin jotka ovat jo ehtineet palata, pitäisi lähettää takaisin kotikonnuilleen, mielellään maahan jossa joutuvat kuolemantuomiolle.

 4. No tämän ongelman voisivat kurdit hoitaa pois sievästi. Valtiot vosivat antaa jonkinmoisen kotouttamisrahan, jolla kurdit kotouttasivat nuo lopullisesti sinne minne olivat hinkuneet.

 5. Jos yksikin noista tuodaan Suomeen paapottavaksi on itsepuolustusta käyttää väkivaltaa missä ja milloin tahansa sitä ajavia tahoja kohtaan.Se on myös jokaisen armeijan käyneen ja sotilasvalan vannoneen velvollisuus.

  1. Erittäin hyvä huomio! Nyt vaan kävi niin ikävästi että kaikki vannotut valat rikottiin Torniossa syksyllä 2015 kun miehitysjoukot avustettiin maahan oman armeijan toimesta.

   1. Ihan hyvä pointti. Tosin, en ole ihan varma onko aikanaan
    antamani juhlallinen vakuutus enää voimassa perustuslain
    muutoksen jälkeen, jolloin valta siirrettiin EU:lle. Tietääkseni
    en nimittäin silloin vannonut henkeni kaupalla turvaavani
    maamme rajojen avaamista vieraille miehitysjoukoille.

    Ja mitä tulee noihin ”taistelijoihin”: roikkumaan vaan!
    Kaulakiikku, kiinalainen keinu olkoon heidän kohtalonsa!

    1. Ei ole voimassa -valan sitovuus päättyi 4.9.2014 kun isäntämaasopimus allekirjoitettiin.

     1. Talvisodanhenki

      Noin muistelin lukeneenikin, että esim vihreiden miesten ilmestyessä katukuvaan, saa suomalainen taistelija korkeintaan seurata katseella. Sitä asekaapissa kyyhöttävää yksittäistulittajaksi raiskattua rynnäkkökivääriä ei saa edes sänkyyn ottaa tyynyn alle, ettei luvat lähde. Jos menet pihalle ulisemaan, olet joku vierastaistelija(?), jonka saa kiduttaa hengiltä ihan lakiemme mukaan. (”Hieman” saatoin värittää lukemaani, eli sen mukaan menette.)

      1. Kyllä on karmeaa seurattavaa tämä suomen toiminta -rikolliset johtavat maata ja jälki on senmukaista. Tässä pelissä armeijan suorittaneen suomalaisen henki ei ole minkään arvoinen -meitä itseämme sortavan järjestelmän puolesta.

   2. Jos näin on siinä kohtaa on sitten ehkä todettava että maanpetturihallinnolla ei ole mitään legitimiteettiä ja on toimittava sen mukaisesti.

   3. Tuota olen funtsinut että kenen käskystä noita solttuja tuonne määrättiin kun edes pahimpiin omiin kotoisiin hätätilanteisiin ei sotilaita saa. No yksi veikkaus on pääministerin mahtikäsky koska kävi vielä henkilökohtaisesti tarkistamassa että kultamunilla kaikki hyvin.Sitten ihmettelen puolustusministeri Niinistön toimintaa, oli hiljaa kuin hiiri vaikka muuten pullistelee joka puolelle nykyään. Tämä antaa arvauksen että ”hallituskumppaneilta”, lähinnä kokoomukselta oli tullut käsky pitää turpa kiinni tai hillotolppa karkaa tavoittamattomiin seuraavien vaalien jälkeen. Niinistön poliittinen ura on ohi mutta valtionhallinosta löytyy mukava hyväpalkkainen loppunelämän torkkupeitto virka.

 6. Kurdit olisivat voineet vaan olla hiljaa noista jihadturisteista ja paukattaa niille ääripaskoille kuulan kalloon. Ketään ei olisi asia kiinnostanut sen enempää. Nyt tulee ihan turhia ongelmia ja myöhemmin ruumiita kun näitä mulkkuja aletaan rahtaamaan tänne paapottaviksi.
  Mitään paluuta ei pidä maksaa ja kun vapaaksikaan niitä ei voi päästää niin kurdit hoitanee paskasäkeille riittävän anakeat oltavat niin aika hoitaa ongelman kohtuullisen nopeasti.

 7. Tänne vaan! Suomen kansalaisuus heti pois ja monoa persuksiin, suoraan vankilaan odottamaan menolippua lähtöpiste-paskareikämaahansa.

 8. Onhan Suomeen palannut/tullut jihadisteja jo kymmeniä Supon mukaan. Yhdellekään ei ole tuomiota luettu tai seuraamuksia tullut, vaikka näyttöä on ollut videoituja teloituksia myöten eli jos kurdimiliisit eivät halua ISIS-taistelijoita vapauttaa, niin Suomeen ei kannata toimittaa yhtään. Ei tosin muutenkaan.

 9. Äärisuomalaiset sotaveteraanimme ovat taistelleet itsenäisyytensä puolesta ilman mandaattia toisen valtion alueella, joten tuomitkaa siinä maassa, sen maan lakien mukaan, jossa ovat touhunneet. Tuskin valtio noita epävirallisesti on edes lähettänyt tiedusteluhommiin, eli turha tarjotakaan takaisin. (Puuttuu heittomerkit jokatoisen sanan päältä.) Ei mahda minkään, ellei pakolaistaustaisemme viihdy vankiloissanne, antakaa niille Koraani, tai olkaa antamati.

  Jos niillä on ollut bundeswehrin rotsit ja tetsarit, palauttakaa Saksaan. Ovat niiden riveissä, muukalaislegioonassa tai jossain.

  Täällä tosiaan vielä ohituiskaista terroristeille keskentekeleillä. Kunhan lukaalit on lunastettu, palaamme asiaan. Kumman kiire vaan olisi, loppuu kurdeilta kyky pitää noita vangittuina?

  Jos töhöilen Thaimaassa kiljua laittomampien ainesten kera, saan käsitykseni mukaan 50 vuotta linnaa (paikallinen kuolemantuomion/100v). Tunnustaessani tuomio-olettama puolitetaan, josta vähintään puolet istuttava Thaimaassa. 12,5v voi siis TEORIASSA olla yhden kannabiksienpolttelun hinta. Ei ne Suomeen isompia huumausrikollisia ilman mitään palauttele. Miksi terroristilla pitäisi olla enemmän ihmisoikeuksia, kuin sillä suomalaisella extaasikauppiaalla?

 10. Tänne vaan, hallituksen aktiivimalli kotouttaa ja aktivoi nämä sotasankarit yhteiskuntaan. Tavallista suomalaista saa kyykyttää mielin määrin. Sata vuotta sitten nähtiin, mihin tämä kansa kykenee, kun päässä naksahtaa.

 11. Islamistien maailmankuvassa islam on sodassa muuta maailmaa vastaan kunnes islam hallitsee kaikkea. Jos vain sovellettaisiin lakia sen mukaan ja pidettäisiin heitä sotavankileireillä kyseisen sodan loppuun?

  Jarpalle täytyy sanoa, summittaisten massateloitusten puute on juurikin se mikä estää kurdeja vajoamasta itse Isiksen tasolle.

 12. haagissa toimii tuomioistuin… kumma kyllä kukaan ei ole siitä puolta sanaakaan maininnut, onko syy siinä että
  suuremmat kalat paljastuisi?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.