Miksi laittomien henkilöiden palauttaminen on niin vaikeaa?

Kuvakaappaus 2018-02-10 10-40-54

 

10.2.2018

Moni ihmettelee usein miksi kielteisen saaneita turvapaikanhakijoita ja laittomia muslimeja on niin vaikea palauttaa kotiin. Tähän on olemassa muutama yksinkertainen syy. Myös turvapaikanhakijat tietävät nämä syyt ja osaavat käyttää kikkakakkosia hyväkseen. Turvapaikka-aktivisteillakin on tietoa asioista ja he ohjeistavat kolmansista maista tulleita muslimeja käyttämään näitä keinoja hyväkseen.

Maahanmuuttovirasto ja maahanmuuttotuomioistuin tyytyvät usein sellaiseen termiin kuin ”todennäköinen identiteetti” (Tätä käytetään Ruotsissa, Suomesta en tiedä toim.huom.) Tällaisen henkilön henkilöllisyyden todentaminen ei ole 100 prosenttisen varmaa. Henkilöä ei pystytä todentamaan millään länsimaissa hyväksytyillä tavoilla siksi henkilöksi, joka hän väittää olevansa. Henkilö voi olla, tai voi olla olematta se henkilö, joka Maahanmuuttoviraston papereissa lukee.

Henkilöllä ei toisinsanoen hakiessaan turvapaikkaa ole minkäänlaisia henkilöpapereita, syntymätodistuksia, ajokortteja tai mitään papereita asuinmaastaan, jossa olisi edes suuntaa-antavia viitteitä henkilöllisyydestä.

Kun tällainen henkilö saa kielteisen päätöksen ja on karkoituksen aika, ongelma siirtyy palautuksesta toimeenpanevalle viranomaisella eli poliisille. Nimittäin mikään maailman maa ei ota vastaan henkilöä, jonka henkilöllisyydestä ei ole varmuutta. Jos suomalainen tulee maailmalta kotiin ilman papereita hän pääsee maahan. Viranomaisilla on eri rekisterejä ja tapoja tarkistaa henkilön henkilöllisyys.

Mutta niissä maissa, joista Eurooppaan tullaan turvapaikanhakijoina tilanne on aivan toinen. Afgaanvien palauttaminen takaisin Afganistaniin on siksi niin vaikeaa, koska useimmat heistä ovat syntyneet ja varttuneet Iranissa. Heistä ei välttämättä edes ole Afganistanin kirjoissa merkintää. Afganistan ei taas ota vastaan henkilöä, jonka henkilöllisyys ei ole varmaa. Kun henkilön karkoitusta valmistellaan niin taustalla näkymättömissä tehdään valtavat määrät erilaista viranomaistyötä. Poliisit, maistraatit, suurlähetystöt jne käyvät massiivista kirjeenvaihtoa ennenkuin henkilön ”todennäköinen identiteetti” saadaan sadan prossan pintaan. Henkilölle pitää saada samanlaiset matkustusasiakirjat kuin kaikilla muillakin ihmisillä on, jotka liikkuvat rajojen yli.

Tässä on se syy, miksi paperit hukkuvat Välimereen. Kolmansista maista tulleet tulijat tietävät tämän. Niin kauan kuin henkilön henkilöllisyydestä ei ole sataprosenttista varmuutta, ei palautuskonettakaan tankata. Jabbar Mohammed, joka nyt oleskelee Turkissa lomalla, tuli myös paperittomana Suomeen. Hän hukkasi paperinsa juuri ennen taikasanaa ”asyl”. Sitä ennen hän oli reissanut vuosia Välimeren ympäristössä. Ilman passia hän ei olisi sitä voinut tehdä. Hän, kuten kaikki muutkin, laskevat sen varaan, että jos turvapaikka ei tipahda, voi paperittomuudella ja sitä seuraavalla palautuksen vaikeudella lisätä onnistumiskerrointa ja näin ollen saada onnenkantamoisella se oleskelulupa. Heti kun Jabbar sai Suomesta oleskeluluvan, hän hankki Irakin lähetystöstä passin ja reissaa nyt ympäri maailmaa.

680

Vaikeasti palautettavien joukkoon kuuluvat myös ns. kansalaisuudettomat henkilöt, joiden tilanne on eri. Kaikilla maailman ihmisillä ei välttämättä ole jonkun maan kansalaisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi Irakin palestiinalaiset, jotka asuvat Irakin länsiosissa. Heillä on ikiaikainen sanaton oikeus asua alueella. Irak ei ole myöntänyt heille kuitenkaan mitään papereita. Ja jos henkilö poistuu alueelta pidemmäksi aikaa kuin neljäksi kuukaudeksi niin henkilö menettää asumisoikeutensa eikä Irak ota tällaista henkilöä vastaan.

Varsinkin Ruotsissa on paljon tällaisia ei-henkilöitä. He eivät ole saaneet Ruotsista turvapaikkkaa eivätkä siten henkilötunnusta, joka on ”oikean” elämän perusta. Heitä ei voi kuitenkaan palauttaa minnekään, sillä he eivät ole minkään maan kansalaisia eikä Irakikaan ota heitä vastaan, vaikka ovat siellä syntyneet jakasvaneet.

Epäoikeudenmukaista? Ehkä, mutta he tietävät mitä tekevät.

Oma erikoisuutensa ovat tietyt Afrikan maat, joille turvapaikkasysteemi Euroopassa kasvattaa bruttokansantuotetta siinä missä mikä muukin tahansa työ tai valtion harrastama ulkomaankauppa. Eritrea on tästä hyvä esimerkki. Maa lähettää kansalaisiaan pakolaisiksi Eurooppaan. Kun kansalainen sitten alkaa saamaan uudesta maasta sosiaaliapuja tms discorahaa, joutuu henkilö maksamaan tästä rahasta 2-10% paikalliseen suurlähetystöön, joka lähettää rahat edelleen kotimaahan. Jos ei maksa, voivat sukulaiset Eritreassa joutua koppiin. Monikaan ei jätä maksamatta.

Eritrean kansantaloudesta iso osa perustuu tähän Euroopan kuppaamiseen, joidenkin arvioiden mukaan puolet valtiontaloudesta koostuu näistä provisioista. Jokainen Suomessakin oleskeleva eritrealainen lähettää saamastaan discorahasta prosentit kotimaahansa suurlähetystöjen kautta.

On muitakin Afrikan maita, jotka harrastavat samaa. Nigeriä kieltäytyy toisinaan ottamasta vastaan ”turvapaikanhakijaa”, jota yritetään palauttaa. Yhteen aikaan Nigeria lähetti samaan tapaan kuin Eritrea kansalaisiaan Eurooppaan. Esimerkiksi Espanjaan saapui joitakin vuosia sitten 160 nigerialaista, joille ei myönnetty oleskelulupaa. Kun heidät yritettiin palauttaa Nigeriaan, ei maa ottanut vastaan heitä. Nyt nämä henkilöt asuvat Espanjassa ja lähettävät saamastaan discorahasta provisiot Nigeriaan.

Tässäpä taas vähän lauantaiaamuun turvapaikkapolitiikkaa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

41 thoughts on “Miksi laittomien henkilöiden palauttaminen on niin vaikeaa?

 1. Kirjoituksessa tulee esiin minkälaiseen suohon joudutaan kun Schengeniä ei noudateta. Koska tulijoiden henkilöllisyydestä ei ole tietoa, tulisi olettaa että he ovat kotoisin maasta, josta tulivat rajn yli. Eli 30 000 laitonta tulisi palauttaa Ruotsiin. Mikäli lähdetään tälle ikuisen paapomisen tiellä, loppua ei näy.

  – Kaikki tämä pelleily olisi jäänyt kokematta jos rajavalvontaviranomaiset olisivat tehneet sen työn, joka heidän olisi pitänyt tehdä.
  Ei papereita – > Ei maahanpääsyä.
  Paperittomat ”pakolaiset” talteen rajan lähellä oleville leireille, sormenjäljet ylös ja arvioinnin jälkeen palautus Ruotsiin. Ei tämä sen vaikeampaa ole. Haluan taas mainostaa Japania maana jossa asiat tehdään oikein.

  1. Israelilla on jonkin näköinen sopimus jonkun kolmannen maan kanssa mihin se on nyt lähettämässä afrikkalaiset maahanmuuttajat maastaan(puhutaan ilmeisesti n. 50 000 palolaista). Heille on annettu 3500$ matkarahaa ja lupaus että kolmas maa ei palauta heitä kotimaahansa jos poistuminen ei kiinnosta uhkaa määrittelemätön vankeus aika. Maa johon heidät siirretään on ilmeisesti euroopopaan matkaavien reitillä joten rahat riittävät sopivasti euroopan matkalle. Eli kyllä näistä päästäisiin eroon jos oikeasti olisi halua. Toki Israel on sijainniltaan hieman toisessa asemassa Suomeen nähden mutta kyllä laivoja täällä lastataan muutenkin.

    1. Tottakai Suomi tai mikä tahansa Euroopan maa pääsisi eroon tyypeistä jos maksaa jollekin toisella maalle, että ottavat vastaan ne mutisematta. Mutta on selvää, että Euroopassa ei tehdä sellaista vaan palautus hoidetaan ”laillista tietä”. Jos palautettavalle ei saada matkapapereita kuntoon niin silloin tyyppi notkuu ikänsä veronmaksajien rahoilla.

     1. Ehkä tossa israelin hommassa lähinnä oleellisinta on toi vaihtoehto lähtemiselle. Sopivanlainen leiri kun on vaihtoehtona jokainen lähtee vapaaehtoisesti

 2. Ei tässä kai tässä enää auta muu kuin ryhtyä yhtä röyhkeäksi kuin mitä tulijatkin ovat eli kuskata heidät takaisin jonnekin vaikka autiomaahan minne jonkinlainen lentohärveli pystyy laskeutumaan. Tallustelkoot siitä sitten itse eteenpäin minne lystää.

 3. Terroristikaljarekkamassamurhaaja Akilovilla oli viisumi Puolaan. Hänen olisi siis pitänyt hakea ”turvapaikkaa” Puolassa mutta tykkäsi että Puolan palkkataso oli liian huono. Niinpä hän lähti Ruotsiin ja tyhmä Ruotsin migri alkoi käsitellä hänen väärällä nimellä tehtyä hakemustaan (välittömän palauttamisen sijaan) ja päätyi lopulta hylkäämiseen. Ja Akilov massamurhaajaksi.

  https://www.svd.se/migrationsverket-gjorde-fel-som-gav-akilov-asylprovning

 4. Raamatussakin ennustetaan, että laittomuus pääsee valtaan. Miljoonat laittomat miettivät tälläkin hetkellä oman kehitysmaansa ja lihapatojen välillä, ja yhtä monta tekee jo lähtöä.

  1. Trump vastustaa uutta maailmanjärjestystä, sen vuoksi häntä mustamaalataan mediassa. Joukkosielut uskovat kaiken valheen mitä heille syötetään.

   1. Trumpin työ on vielä pahasti kesken ja on aivan alkumeterillä. Trump siivoaa edellisten hallintojen saastaa pois ja siinä on kova työ.Työn jälki alkaa kuitenkin pikkuhiljaa näkyä mutta työtä riittää.

 5. Koko asyylisirkus pitäisi lopettaa tykkänään, siitä on vain haittaa ja aivan mielettömät kustannukset. Ne rahat pitäisi käyttää oman maan hyväksi, kohteita löytyy rajattomasti vauvoista vanhuksiin. Konfliktipesät hoidelkoot itse riitansa, ei ole meidän asiamme pistää nokkaamme joka maailmankolkan asioihin.

  1. Pitäisi -vaan ei tule tapahtumaan koska Kalergi-suunnitelma on vielä kesken eikä sitä suorittavat (((tahot))) keskeytä operaatiota ellei kyseistä joukkoa pystytä eliminoimaan -lopullisesti.

   Nimikkeet joiden verukkeella muukalaisia maahan rahdataan saattavat vaihdella ja kenties silmänlumeeksi tehdään jotain ”kiristyksiä” -se ei kuitenkaan muuta suurta kuvaa mihinkään suuntaan. Tarkoituksena on tehdä kansanvaihto koko eurooppaan -keinolla millä hyvänsä.

   Totuus on ettei kansallismielinen kenttä ole saanut vuoden 2015 invaasion jälkeen mitään aikaiseksi vaan tilanne on huonontunut entisestään -tästä paras esimerkki on laittomasti maassa olevien palvelut . Taktiikka ei siis toimi (vai onko sellaista edes olemassa?) ja sitä on muutettava mikäli jotain ylipäätään on tarkoitus tehdä…mitään valmista ratkaisua en osaa esittää mutta ”äänestämällä voit vaikuttaa” ei ainakaan ole se keino mikä toimii -sen pystyy jokainen realisti päättelemään.

   1. Onko sinulla tietoa mikä on Bilderbergin osuus meneillään olevassa Euroopan tuhoamisessa?
    Bilderberg on aihealue, jota en tunne..

    1. Erittäin merkittävä rooli nimenomaan uuteen maailmanjärjestykseen siirtymisen osalta -Bilderberg keskittyy kansallisvaltioiden infran siirtämiseen globaalien suuryhtiöiden hallintaan. Kokouksissa päätetään suurista linjauksista, eli synkronoidaan eri maiden sisällä toimivat ryhmät niin ettei toiminnat mene ristikkäin ja valtioilta ryöstetty kansallisomaisuus päätyy määrätyille tahoille -sellaisille jonka käsistä se on mahdotonta palauttaa takaisin oikeille omistajille.

     Bilderberg on paljon muutakin kuin ainoastaan se yksi vuosittainen kokous josta se ”tunnetaan” Tämä puolijulkinen tapahtuma jonka osallistujat kerrotaan hyvinkin avoimesti on pelkkä hämäys millä peitetään järjestölle tärkeämpien toimijoiden olemassaoloa -vanha salaseurojen keino mitä mm. vapaamuurarit tekevät ylimmän johdon suojelemiseksi jatkuvasti.

  2. Konfliktialueilta tänne tulevat, tuovat konfliktit mukanaan ja sekasorto on valmis. Ruotsi ja Saksa ovat tästä hyvät esimerkki. Tilanne on päässyt siihen pisteeseen, ettei turvapaikanhakijoita enää hallita ilman aseita.

 6. Oikealle turvapaikan tarpeessa olevalle henkilölle papereiden tallessa pitämisestä on etua. Mitä papereiden puuttuminen kertoo tästä porukasta keskimäärin? Ei kaikilla voi noin huono tuuri olla papereiden kanssa. Toisaalta jos tämän joku lukee täältä asia on muutenkin lukijalle selvää.

 7. Ainoa todellinen syy sille että se on ”vaikeaa” on että neuvosto eu:lta puuttuu siperia johon laittaa pahat ihmiset eli rasistit joten kyyditykset pitää järjestää toisinpäin.Lopputulos on kuitenkin sama väestön segmentoinnin kannalta joten eu politbyroo on doubleplushappyhappy.

  1. No eikös suomesta ole se eurostoliiton siperia juuri kehkeytymässä? Mitä olen havainnut niin muualla tässä lähistöllä alkaa olla rajat kiinni.

   1. Mutta kun suomi on liian hempeä siperiaksi. EI tunnu rangaistukselta muille kuin ”siperialaisille” itselleen.

 8. Ehkä tärkein syy on, että meillä ja muualla on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat valmiita uskomaan minkä tahansa tarinan, ja ovat valmiita vaikka kiitoradalla makaamaan estääkseen palautukset. Ja aina vaikeampaa, jos makaamassa on ex-presidentti.

  Ja tottahan Uuninpankkolainen lakikirjan taitaa ja luennoi ihmisoikeuksista vaikka viikon. Mutta mihinkään realiteetteihin ei alennuta koskemaan: jos resurssit ovat rajalliset, missä raja menee? Jos kannattaa miljardin panemista turviksiin, niin sitten ei vinguta, jos seuraavaksi leikataan 2-sataa miljoonaa koulutuksesta. Syy-seuraukset ovat alijäämäbudjetissa ilmeisiä.

  1. Ja ojaranta kehitti jo 80- luvulla nerokkaan idean hyödyntäen sitä menestyksekkäästi.

 9. Rajatarkastukset ja paperittomien internointi leireille lopettaisi tämän ilmiön hyvin nopeasti.

  1. Toimeentulotuki/työttömyyskorvaus ainoastaan oman maan kansalaisille lopettaisi koko turvapaikka-farssin kokonaan. Perheenyhdistäminen on mielenvikainen keksintö, ei mitään logiikkaa. Koko systeemi suorastaan huutaa tulkaatulkaakaikkivalehtelemaan.

   1. Joo, ja lisäksi pitäisi myös kiristää kansalaisuuden saamisen sääntöä. Yksi hyvä olisi se, että jollei kuulu suomenruotsalaiseen sukuun, kansalaisuuden saamisen ehdoksi ei mitenkään riittäisi pelkkä ruotsin osaaminen, vaan kansalaisuutta erikseen hakemaan joutuvien olisi pakko osata riittävän hyvää suomea. Kielitaito ei tietenkään saisi olla ainut kansalaisuuden kriteeri.

    1. 2017: 12600 kansalaisuutta. 3000 enemmän mitä 2016.

     Mahdoton muuttaa määrä laskevaksi politiikan keinoilla.

 10. Facebook antoi 30 vrk eston kommentista, jota en ole kirjoittanut. Vaikka heille kertoo valheellisesta ilmiannosta, sitä ei ole apua vaan esto pysyy voimassa loppuun asti. Meillä jotka olemme isänmaallisia ja tuomme huolemme esiin maahanmuutosta halutaan vaientaa . Onneksi pt-mediassa voi vielä kommentoida ilman bannien pelkoa. Olisi kiva tietää, onko, joku muu kohdannut väärän ilmiannon.

  1. Poistukaa sieltä jewtubesta -kun tominta menee mielivaltaiseksi (minkä ei luulisi edes olevan kenellekkään yllätys) niin pitää toimia välittömästi.

   1. Korjaus: Jewbookia tarkoitin. Youtube on muuten alkanut poistamaan liian totuudenmukaisia sanoituksia sisältävistä musiikkipätkistäkin mahdollisuuden tykätä ja kommentit on hävinneet myös. Kohtuu syvissä vesissä mennään jos Sagan ”Snow fell” kappaleesta pitää mielensä pahoittaa…

    1. Taikaluukun videot poistettiin YouTubesta. Onneksi Leo Mannermaan totuuden sanomaa voi katsoa Taikaluukku | VK Sieltä löytyy paljon totuudenmukaista tietoa missä mennään .Kannattaa katsoa.

 11. onhan näitä muukalaispassejakin. että sellaisia painamaan. passi kouraan ja potku perseeseen

 12. Ja minäkin kuitenkin päivittäin luen niitten autuaasti tietämättömien toimittajaplanntujen juttuja, koska lehtimaksut vanhan tavan mukaan maksettu.

  1. Suosittelen harkitsemaan lehtitilauksien lopettamista. Rahoittamalla valtamediaa rahoittaa Länsimaiden tuhoamista. Etkö tekisi mieluummin kivaa ulkomaanmatkaa sillä rahalla mikä menee lehtitilauksiin….?
   Itse en rahoita sentilläkään ns valtamediaa – Jos luen hesarin juttuja netistä, käytän unvisitia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.