Yli 90 % afgaaneista tulee Iranista eivätkä tarvitse mitään turvapaikkaa Euroopasta

0
1280px-Afghanistan_02

 

11.2.2018

Suomessa ja Ruotsissa on maailmanlaajuisesti hyvin kummallinen tilanne, sillä molemmissa maissa on äänekäs turvapaikka-aktivistien joukko, joka vaatii turvapaikkaa ryhmälle, jolla ei ole minkäänlaisia perusteita turvapaikalle. Kyse on afgaaneista.

Ruotsissa aktivistiryhmittymiä on useita. Suurin, pitkäikäisin ja äänekkäin on Vi står inte ut (Emme siedä). Sitten on Stoppa utvisningar av afghanska ungdomar (Afgaaninuorten karkoitukset on lopetettava) ja Ung i Sverige. Näissä ryhmissä on kymmeniätuhansia Facebook-jäseniä ja yhtä suuri määrä käytönnössä toimivia aktiiveja. Ryhmien vaikutusvalta on suuri. Osaksi vaikutusmahdollisuuss perustuu Ruotsin vapaampaa rahankeruulakiin. Suomessa rahankeruuseen tarvitaan poliisihallituksen lupa kun taas Ruotsissa rahaa voi pyytää aivan vapaasti. Swish-systeemiä käytetään hyvin paljon ja rahaa virtaa. Rahan avulla toimintaa on mahdollista laajentaa.

Suomessa taas on lähinnä Stop Deportation ja Refugees Hospitality Club. Ne keskittyvät laajemmin kaikkiin maahantulleisiin kun taas mainitut ruotsalaiset ryhmät keskittyvät afgaaneihin. Ruotsi poikkeaa Suomesta siinä, että juuri afgaaneista on jostain syystä tullut turvapaikka-aktivien naisten maskotteja.

Ja eritoten Iranista tulleista afgaaneista.

Suurin osa afgaaneista siis tulee Iranista, yli 90 %. Luku on sama niin Suomessa kuin Ruotsissa. Iranista tulevat afgaanit ovat monesti jo syntyneet siellä ja varttuneet, eikä heillä useinkaan ole mitään yhteyksiä Afganistaniin. On siis absurdia, että nämä henkilöt saapuvat Pohjolan perukoille hakemaan turvapaikkaa sillä perusteella, että Afganistanissa on vaikeaa.

Kaikista järjettömintä on se, että kun Iranista tulevat afgaanit saavat Ruotsista turvapaikan, he matkustavat sen jälkeen Iraniin lomalle moikkaamaan sinne jäänyttä perhettään ja sukua. Tästä voidaan mainita esimerkkinä Ung i Sverige-järjestön keulakuva Amir Nabizadeh. Mies on syntynyt ja asunut Iranissa eikä ole ikinä ollut Afganistanissa. Mutta haki Ruotsista turvapaikkaa Afganistanin tilanteeseen vedoten. Turvapaikka myönnettiin. Nyt mies on pitkällä lomalla Iranissa.

Ruotsissa nämä järjestöt harrastavat suurimittaista lobbausta. Toimittajat tai tavalliset ihmiset, jotka eivät ole niin perillä asioista, pitävät näiden järjestöjen sanomaa totena. Heille jää väärä käsitys, että järjestöt ovat ikäänkuin jotain ihmisoikeusjärjestöjä Amnestyn tapaan. Sympatiapisteitä tippuu, kukapa muka haluaa lähettää afgaaniparan varmaan kuolemaan.

Mutta osataan sitä lobbausta harrastaa Suomessakin. Suomessa lobbaus poikkeaa vähän Ruotsin mallista siinä, että Suomessa afgaanit itse harrastavat lobbausta. Tietenkin suomalaiset turvapaikka-aktivistitkin tekevät sitä, mutta afgaanit ovat tässä erityisen työteliäitä. RHC:hen ja Stop Deportationiin päivitetään pitkin päivää pommi-iskuja tai muita väkivallantekoja Afganistanista. Näitä päivityksiä tekevät afgaanit, jotka ovat ikänsä asuneet Iranissa. Iranista tulevat miehet ovat tajunneet mainosarvon ja leikkivät, että Afganistanissa tapahtuvat iskut jotenkin koskettaisivat heitä. Ja päälle itketään krokotiilin kyyneleitä. ”Älkää lähettäkö meitä kuolemaan”. Sanoo siis mies, joka tulee Iranista.

Iranista tulevien afgaanien asiaa ei pidä edes käsitellä vaan antaa heille menolippu Iraniin. Paluulippu kotiin.

1714067

Se on sitten eri asia, jos joku henkilö tulee oikeasti Afganistanista. Silloin asiaa voidaan arvioida tapauskohtaisesti, mutta ei niin, että kaikki klaanien ja sukujen väliset valtataistelut ja riidat ovat automaattinen peruste turvapaikkaan. Jos seuraatte asioita niin huomaatte nopeasti, että Afganistanista tulevat afgaanit hakevat turvapaikkaa hyvin usein sen perusteella, että joku setä, eno tai siskon veljen kummin kaima on suuttunut jostain pillukaupasta ja uhkaa tappaa Suomesta turvapaikkaa hakevan aikuisen miehen.

Afganistan on rupinen ihmiskaatopaikka, mutta meidän tehtävä ei ole elättää  ja tarjota parempaa elämää kunniakulttuurissa ja keskiajalla eläville ihmisille vain siksi, että he myyvät siskojaan, tappavat pienimmästäkin riidasta toisiaan tai säkittävät naisiaan ja nussivat pikkupoikia. Tehkööt itse maastaan paremman jos haluavat.

Kannattaa jakaa tämäkin juttu omalle kansanedustajalle tai kunnallisvaltuutetulle, sillä voi olla, että hänkin elää vielä siinä kuvitelmassa, että afgaaneilla on tarvetta turvapaikalle.

Advertisements
, , , ,

10 thoughts on “Yli 90 % afgaaneista tulee Iranista eivätkä tarvitse mitään turvapaikkaa Euroopasta

 1. Afgaaneista on tullut jonkinlaisia ihmeen suosikkeja ruotsalaisille (vissiin taikkujen tilalle), onhan Ruotsi häärännyt kaikkea mahdollista siinä maassa jo vuosikymmenet. Ja kiitos siitä on…??? Ei meillä ole varaa touhuta jokaisessa maailmankolkassa leikimässä laupiasta samarialaista ja Roope Ankkaa sillä aikaa kun oma maa menee rikki ja täydelliseen kaaokseen.

  https://sak.se/

 2. Emma Kari se taisi itkeä näiden palautusten takia ihan äskettäin. En ole koskaan nähnyt missään Karin tai muun vastaavan passivistin vihjaavan sanallakaan, että afgaaneja tulisi Iranista Suomeen. Se on hyvin mielenkiintoista. Jos he tietävät tämän ja siitä huolimatta haluavat afgaaneille turvapaikkoja Suomesta, se on jo aika paksua.

  Eli siis heidän mielestään on hirveä ihmisoikeusloukkaus, jos Iranista tulleita karkotetaan Afganistaniin, jos asia on näin kuin arvelen.

  Mutta annas olla kun tätä asiaa kysyisi tuon tyypin ihmisiltä suoraan. Varmasti tulisi bannit alta aikayksikön kaikkiin sos med tileihin. Pelkän ajatuksen heittäminen ilmaan olisi jo mitä kauheinta rasismia, sadismia ja radismia.

  1. Tilannehan on siinä mielessä hieman hullunkurinen, että afgaanit palautetaan Afganistaniin. Vaikka olisivat asuneet ikänsä Iranissa eikä mitään siteitä Afganistaniin. Afganistaniin siksi, että Iran ei tietenkään ota heitä vastaan, jos ovat Agfanistanin kansalaisia.

   Parempi ratkaisu olisi olla ottamatta turvapaikkahakemusta vastaan ja antaa vain menolippu Iraniin. Näin koko asiaa ei laitettaisi edes koneiston rattaisiin. Jos passi on välimeressä, niin jäbä säilöön siksi aikaa, että saadaan passi.

 3. kuka haluaa takaisin ihmisiä joita on jo kerran käsketty poistumaan sanoo:

  10% on se porukka joka talous vaikeuksien takia vapautettiin mielisairaaloista sillä ehdolla että poistuvat maasta.

 4. Mietin tässä noita Emmankin aivopieruja. Mutta kai sitäkin sen verran kutittaa että karvakäden rapsutus tuntuu mukavalle. Poikkeuksetta jokaisen henkilökohtaisilla päätöksillä kun on suora vaikutus omaan elämään. Se oma napa on aina itselle suurin kiintopiste.

 5. Kaikki halukkaat matkalippua ostamaan ja auttamaan paikan päälle.Minä voin kustantaa ainakin yhden matkan ilomielin jos myös jää sinne.

 6. Niin noh, 99.9% kaikista turvapaikanhakijoista eivät tarvitse mitään turvapaikkaa Euroopasta eivätkä muualtakaan. On ilmeisesti vaan opittava elämään sen kanssa että yhteiskunnassa hymyilee iso osa häpeilemättömiä suurvalehtelijoita, jos heitä kohdellaan alentuvasti ovat he sen todellakin ansainneet.

 7. kukapa muka haluaa lähettää afgaaniparan varmaan kuolemaan.

  Meitä on paljon, jotka haluavat joka ikisen mutakuonon ja erityisesti somalisyövän varmaan hävitykseen ja sen myötä loppusijoitukseen.

 8. Yksikään tänne ihan ite tulleista eikä todellakaan tarvitse muuta kuin pikakäännytyksen suoraan rajalta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.