Miksi ei rajatarkastuksia?

0
danmark_schengen.jpg
12.2.2018

Suomessa – edes Turun ja Tukholman tapahtumien jälkeen – ei hallitus ole lainkaan lämmennyt rajatarkastuksien laajentamiseen – tai oikeastaan edes aloittamiseen. Syynä ei kai voi olla mikään muu kuin hallituksen ja sitä edeltävän hallituksen jäsenten henkilökohtainen hinku EU:n korkeapalkallisiin virkoihin. Toisenlaisiin toimenpiteisiin on ryhdytty sekä Tanskassa että Ruotsissa.

Sinänsä outoa, koska sellainenkin ”humanitäärinen suurmahti” kuin Ruotsi on tarkastanut kutakuinkin jokaisen maahansaapuvan jo vuoden ajan – ja nämä maahansaapuvat ovat siis niinkin ”vaarallisesta” naapurimaasta kuin Tanskasta.

Tanska taas aloitti omat rajatarkastuksensa Saksan rajoilla jo 2011 – paljon ennen kuin vuoden 2015 surullisenkuuluisa maahantunkeutumisvyöry oli edes näkyvissä. Nyt EU on jälleen saksalaisen herra EU-komissaari Matthias Rueten johdolla patistellut sekä Ruotsia että Tanskaa lopettamaan nämä avointen ovien EU-unelmaa rikkovat rajatarkastukset kun pitkään aikaan ei ole edes yhtäkään terrori-iskua tapahtunut. Ruete on nostanut palkkaansa muuten yksinomaan EU:sta (siis meidän kaikkien yhteisesti maksamista EU-maksuista) jo 32 vuoden ajan, joten EU-uskollisuudelle on miehellä omat painavat syynsä.

Tanskan ulkoministeriö on ehtinyt jo vastaamaan – ja tämä pitäisi kaikkien Suomen(kin) asioista päättävien saada luettavaksi. Muutamia otteita vastauksesta ihan kirjaimellisesti näin:

– Terroriuhka Tanskaa kohtaan on edelleen merkittävä. Uhkan muodostaa erityisesti militanttinen islamismi.
– Yksityishenkilöt, jotka ovat olleet aseellisissa ääri-islamistisissa järjestöissä kuten IS, omaavat kaikki mahdollisuudet tehdä terrori-iskuja Tanskassa, he voivat olla erityisen radikalisoituneita, brutalitarisoituneita ja valmiina tarttumaan väkivaltaan palattuaan rintamilta.
– Vaikka Tanskaan palaajia olisi vain muutamia, niin tämäkin muodostaa selvän terroriuhkan Tanskalle.

Ja lisää suoraa tekstiä Tanskan asiansa osaavilta virkamiehiltä:

– Kaiken lisäksi vuonna 2017 militanttien islamistien hyökkäyksiä lännessä tapahtui enemmän kuin vuotta aiemmin 2016. Lisäksi hyökkäyksiä Tanskaan, jotka ovat suunniteltu jossain muualla ulkomailla, on erityisen vaikeaa estää ennakolta. Vuoden 2015 loppupuolen pakolaisvirran mukana saapuneista on jo useampi henkilö syyllistynyt niin itse terrori-iskuihin kuin niiden suunnitteluihinkin – ja näistä osa on ollut turvapaikanhakijoita, myös sellaisia joilta turvapaikka-hakemus on hylätty. Sen vuoksi uhka Tanskaa kohtaan voi tapahtua myös ulkomailla asuvien pakolaisten ja paperittomien maahanmuuttajien taholta.

20151205_EUD000_0

Tanskan ulkomaalais- ja integraatioministeriön osastopäällikön Uffe Toudal Pedersenin vastauksessa EU-komissiolle 22. tammikuuta kerrotaan tosiasioita todellisesta elämästä niiden oikeilla sanoilla:

– Rajatarkastusten taustalla on uhka islamilaisesta terrorismista, mutta siinä sivussa on paljastettu ja löydetty aseita, huumeita, ihmissalakuljetusta, rahanpesua ja kaikkea tätä avointen rajojen rikkautta aivan liiallisuuksiin asti, ainakin tanskalaisten mielestä.

– Vuoden 2016 alusta on rajoillamme tarkistettu 6,4 miljoonan ihmisen henkilöllisyys – yli 5100 henkilöä on käännytetty rajalta ja olen kirjeessäni jo 10. marraskuuta kertonut Teille, kuinka monta potentiaalista terroristia on estetty rajatarkastusten avulla pääsemästä Tanskaan. Tänäkin päivänä meillä on vangittuna syyrialaisia, jotka suunnittelivat terrori-iskua Kööpenhaminaan, Pedersen sanoo.

Støjbergin osastopäällikkö päättää kirjeensä EU-komissaarille riihikuivalla kommentillaan:

– Mitä tulee rajatarkastusten laajentamiseen myös muille geograafisille alueillemme, niin siitä päättävät yksinomaan Tanskan omat suojelu- ja turvallisuusviranomaiset. Nämä päätökset perustuvat  kulloisenkin ajan uhkakuviin ja omien viranomaisiemme operationaalisiin suosituksiin.

Sillä tavalla – taas kerran hatunnosto Tanskalle – mistä meille löytyisi tällaisia suoraselkäisiä ja selkokieltä puhuvia ja kirjoittavia virkamiehiä?

Jutun koosti Kari Ilmarinen

Advertisements

21 thoughts on “Miksi ei rajatarkastuksia?

 1. 65% äänesti saulia, ei kansa halua muutosta. Sitten kun on totisesti paskat housussa ni ruvetaan ihmettelemään miten tässä näin pääsi käymään. Siinä vaiheessa ensimmäiset velliperseet jo lämmittelevät unkarin auringon alla ja nauttii turvallisesta arjesta. Kun aseisiin pitäisi tarttua ei pahemmin miehiä näy.

 2. 2015 Sipilä noudatti Merkelin KÄSKYÄ ja henkilökohtaisella päätöksellä päätti pitää Suomen rajat auki, vaikka kaikki tieto Schengen-sopimuksen romahtamisesta oli tarjolla ja turvallisuusviranomaiset pitivät koko hallituksen ajan tasalla siitä, mitä Lähi-idässä ja Euroopassa tapahtuu. Jos media alkaisi rummuttamaan tätä asiaa, että miten rajan aukipitäminen ja miljardien lisälaskut ovat pääministerin syytä, niin keskusta-puolueen kannatus romahtaisi.

 3. Federalistipetturit saavat vielä kuopan reunalla polvillaan oman pikku nikkelisen hillotolppansa.

 4. Länsirajan yli harjoitetaan valtiotason pimeää kauppaa. Aseita, huumeita ja laittomia maahantulijoita VOK-bisneksen tarpeisiin. Tämän takia pelkkä länsirajasta mainitseminen saa päättäjissä aikaiseksi paniikinomaisia reaktioita.

 5. Onneksi joku rajoittaa matuilua. Vaikuttaa se täälläkin, ellei sitten ruveta reservin pakolaisia houkuttelemaan. Ruotsilla varmaan 100 000 aarremuslimin varannot, joista ammentaa. Melkoinen pallerolauma sieltä on mahdollisuus saada. Houkuttimet sentään rakenteilla, eli ohituskaista terroristeille ja palvelut paperittomille. Pieni toivonkipinä on, mutta omat päättäjät tekevät kaikkensa sammuttaakseen sen.

  1. Mitä enemmän muut rajoittaa, sitä enemmän lienee Suomeen pyrkijöitä? Järkyttävän lepsua toimintaa, rajat auki ja Orpo into pinkeänä lisää Suomen EU-maksuosuutta. Macron puolestaan unelmoi monikulttuurisesta Eurafrikasta ja näyttää vihreää valoa lailliselle maahanmuutolle Väimeren yli. Syksyllä laitetaan nimet papereihin ja se taitaakin sitten olla se lopullinen niitti. Suomalainen media ei asiasta paljon meteliä pidä, kuinkas muutenkaan?

 6. Jos ja toivottavasti kun tulee se aika kun Suomen tahalliseen tuhoamiseen syyllistyneitä poliittisia toimijoita ryhdytään tuomitsemaan ja rankaisemaan – haluan olla paikalla näkemässä ja kokemassa kun oikeus toteutuu.

  En sitten tiedä olisiko oikein vai väärin soveltaa heihin syvästi rakastamansa ja ihailemansa musulmanian shaaria rangaistuksia. Kai se olisi armeliastakin? Saisivat monikulttuuria ihan koko kädellä.

  1. Joudut kuolemaan näkemättä toivomaasi todellisuutta.
   Maailman historiassa ei tietääkseni ole yhtäkäään tapausta missä näin olisi käynyt.
   ” haluan olla paikalla näkemässä ja kokemassa kun oikeus toteutuu.”, mutta ei tietenkään vastuussa sen toteuttamisesta?
   Miksi kaikki tämä paska tapahtuu, on kuten Paavo jossain lähetyksessa mainitsi: ’valkonaama katsoo sivuun ja häpeää itseään’ Itse ’kansana astuit sivuun’ ja ikävä kyllä, satut elämään ajassa missa pottunokkien sietokykyä mitataan. Mittauksen tulokset tietää vasta seuraava sukupolvi. ikävä kyllä, deus vult’ia tässä itekin toivoneena, täytyy todeta, että sitä ei ole näkyvissä,
   Ehkä lapsemme nostavat päänsä suostansa,tai ehkä ei. Huolimatta kaikesta valkonenän saavutuksista/ongelmista, olemme aina olleet tällä planeetalla vähemmistö, huomenna ehkä pienempi kuin eilen, Ainut mitä itseä vituttaa on historian tahallinen vääristäminen/unohtaminen, Ilman itsensä tuntemista ei ole toivoa nousta suosta.

   1. Mitä enemmän muut rajoittaa, sitä enemmän lienee Suomeen pyrkijöitä? Järkyttävän lepsua toimintaa, rajat auki ja Orpo into pinkeänä lisää Suomen EU-maksuosuutta. Macron puolestaan unelmoi monikulttuurisesta Eurafrikasta ja näyttää vihreää valoa lailliselle maahanmuutolle Väimeren yli. Syksyllä laitetaan nimet papereihin ja se taitaakin sitten olla se lopullinen niitti. Suomalainen media ei asiasta paljon meteliä pidä, kuinkas muutenkaan?

   2. Ei tarvitse kovinkaan kauaksi historiaan mennä, kun löytyy maanpettureina tapettuja, esim. Mussolini Italiassa ja Ceausescu Romaniassa. Kun kansan mitta tulee täyteen, voi käydä huonosti.

 7. Jossain vaiheessa länsirajan yli saattaa purkautua Ruotsiin kumuloitunutta maahanmuuttajaväestöä uusilla henkilölliyyksillä (paperit hukkuneet Torniojokeen). Suomen nykyhallitus tuskin teksisi asialle mitään ainakaan ensimmäisen sadan tuhannen tulijan aikana. Korkeintaan se riemuitsisi siitä, että kohta Suomellakin menee hyvin, kun Ruotsin talousveturit saadaan omaan maahan.

 8. Kansa on aivopesty siihen ajatukseen että väkivalta on aina paha paha paha vaikka tosiasiallisesti sen uhka olisi ainoa asia joka voisi pitää nuo maanpetturipaskat kurissa.Se on mukava tehdä kaikenlaisia päätöksiä valtion ja kansan etujen vastaisesti koska mitään poliittistakaan tai yleensäkkään yhtään mitään vastuuta ei ole.Aina voi paeta kivaan palkkiovirkaan Brysselissä josta maksetaan paremmin kuin pikku Suomessa koskaan olisi varaa kunhan vain toimii neukkula eu:n etujen mukaisesti maanpetturina.Kaupan päälle tulee vielä lämmin mukava olo kun voi hyvesignaloida narsistina omaa erinomaisuuttaan.

  1. Jep. Mutta valtiovallalle sopivan mukavasti väkivallan uhka pitää teikäläisen kurissa ja toimettomana…

 9. Terroriuhka Tanskaa kohtaan on edelleen merkittävä. Uhkan muodostaa erityisesti militanttinen islamismi.

  Tuohon tahdon täsmentää, että jokainen muslimi, joka ikinen, myös mukamamuslimit mukaan luettuina, muodostavat ihmisille merkittävän uhkan uhan uhkan uhan. Siihin saakka, kunnes jokahinen, muslimia edes jossain joskuskaan mistään tahi jostakin syystä edes jututtanut tahi kuullut, vaikkapa vahingossa, ilman mitään sen kummempaa tarkoitusta, on hävitetty planeetalta. Täsä nyt näin lyhyesti ydinasiat tiivistettynä eli zipattuna, siis pakattuna. Tämä tarina on tosi!

 10. Halla-aho: Tyhmyydestä sakotetaan taas
  Europarlamentaarikko, PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho ruotii käsityksiä Dublin-menettelystä ja pohtii nykytilannetta.
  https://mvlehti.net/2018/01/22/halla-aho-tyhmyydesta-sakotetaan-taas/
  ”Vastuunmäärittämisasetuksen mukaan turvapaikanhakijasta vastaa se jäsenmaa, johon hän on ensimmäisen turvapaikkahakemuksensa jättänyt.

  Dublin-menettelyn nojalla Suomi ei siis esimerkiksi voi palauttaa Tornioon saapuvia iphone-miehiä Ruotsiin, koska nämä eivät ole jättäneet Ruotsiin turvapaikkahakemusta. Iphone-miesten maahantulo olisi pitänyt estää sillä perusteella, että heillä on ollut tosiasiallinen mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua siitä jäsenmaasta, josta he Suomeen pyrkivät.

  Koska tulijoiden kirjaaminen ja turvapaikkahakemuksen vastaanottaminen synnyttää jäsenmaalle vastuun turvapaikanhakijasta, monet jäsenmaat eivät kirjaa heitä vaan pyrkivät lykkäämään muiden riesaksi. Jos Schengen-maat noudattaisivat Schengenin rajasääntöä, Suomeen ei edes pitäisi päästä turvapaikanhakijoita muualta kuin Venäjältä.”

  Ruotsista Suomeen pyrkivälle turvapaikanhakijalle voi siis tullin rajavartija sanoa (elleivät Petteri Orpo ja Sipilä ole erikseen kieltäneet tätä vuodesta 2015 lähtien); ”Olette turvallisessa Dublin-maassa, hakeutukaa Ruotsin viranomaisten puheille ja anokaa turvapaikkaa heiltä.”

 11. Onhan se kauheaa ettei rajoilla tutkita paremmin kulkijoita. Aseita riittää Ruotsissa ja kranaatit on joka nokinokan taskussa. Laivaristeilyt Ruotsiin päin, on minum osalta ohi. En halua olla yöllä pimeässä keskellä merta, kun Hassam ja Ali rupee räiskimään. Laivan discossa kerrankin jalka nousis, kun rynkyllä tahtia lyyään.

  1. Me käytiin ennen usein risteilemässä. Kyllä nyt viime vuosien aikana ei ole käyty kuin yhden kerran, silloinkin oli vähän jännitys päällä. Risteilylle ei ole oikein mitään turvatoimia.

   On tosiaan vain ajan kysymys, milloin laivalla sattuu kunnon isku. Ruotsissa on järkyttävän paljon laittomia aseita, ja sellaisia on laivalle ihan liian helppo ottaa mukaan…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.