Ylen Mäntymaan mukaan vainoajat löysivät miljoonakaupungista Suomesta palanneen Alin parissa päivässä

0

Kuvakaappaus 2018-02-12 16-39-45

12.2.2018

Yle julkaisi aamulla aamulla artikkelin, jonka mukaan muuan irakilainen Ali ammuttiin muutama päivä sen jälkeen kun hän palasi Suomesta kotiin. Juttua on jaettu turvapaikka-aktivistien keskuudessa isolla kädellä. Jutun kerrotaan olevan todiste siitä, että Irak ei ole turvallinen.

Juttu saattaisi olla totta, jos sen työryhmässä olisi ollut mukana kuka muu tahansa kuin Eero Mäntymaa. Mutta koska Mäntymaan nimi mainitaan niin juttu on joko kokonaan tuulesta temmattu tai Mäntymaa on jättänyt jotain oleellista kertomatta.

Tarinan mukaan Ali siis lensi vapaaehtoisesti Irakiin saatuaan kielteisiä päätöksiä Suomesta ja joutui ampumisen kohteeksi pari päivää maassaolonsa jälkeen. Tuntemattomat miehet ampuivat tämän Bagdadin kylänraitilla Palestiina-kadulla, joka näyttäytyy kartassa leveänä tienä.

Oikea kysymys kuuluu, että jos Ali ammuttiin, ja ampujana olivat tämän vainoaajat, joiden takia Ali lähti 2,5 vuotta sitten Suomeen, niin miten on mahdollista, että vainoaajat saivat selville Alin sen hetkisen sijainnin? Koko juttu kaikkine muine sivujuonine on täysin epäoleellista, jos pyritään arvioimaan kertooko Mäntymaa totta vai ei.

Ali ei kertomuksen mukaan ollut kenenkään puolella vaan oli tavallinen rivipoliisi, joka poikkesi siinä, että ei ollut lahjottavissa. Häntä uhattiin tämän takia. Alilla on saattanut olla tuolloin 2,5 vuotta sitten mahdollisesti konflikti joidenkin henkilöiden kanssa ja joita Ali on pelännyt. Mutta koska Ali on nobody ja Irakissa on 2,5 vuoden aikana sattunut ja tapahtunut niin paljon, niin olisivatko vainoaajat muistaneet Alia 2,5 vuoden takaa.

Kuvitellaan, että vainoaajat ovat muistaneet 2,5 vuotta sitten naps hävinnyttä rivipoliisia, jota ovat uhkailleet. Bagdad on jättimäinen miljoonakaupunki, 6,7 miljoonaa asukasta, jonka cityalueen halkaisija on ainakin 30. kilometriä. Jokainen voi kuvitella Helsingin eteläkärjestä matkan jonnekin Keravalle niin, että koko alue on yhtä asuttua cityaluetta. Tai sama matka Jyväskylästä Hirvaskankaan ABC:lle, joka olisi koko matkalta tupaten täyteet asutettu. Kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

Kuvakaappaus 2018-02-12 16-42-52
Kuvan alueella asuu miljoonia ihmisiä.

 

Tuolla alueella asuu siis suurinpiirtein sama määrä ihmisiä kuin koko Suomessa yhteensä. Näin ollen yksi Ali häviää aivan kevyesti väkijoukkoon. Jo Helsingin kokoiseen kaupunkiin häviää yksi ihminen, jota ei tapaa toistamiseen enää ikinä. Paitsi tietenkin jos asettuu kotikulmilleen, josta sana leviää, että Ali on tullut takaisin.

Jos Alilla olisi ollut pelko, että häntä uhataan, hän ei tietenkään olisi asettunut kotikulmilleen vaan muualle. Aika loogista. On siis aika mahdotonta, että Alin 2,5 vuoden takaiset vainoojat olisivat löytäneet Alin parissa päivässä. Miten he muka olisivat saaneet tiedon Alin maahantulosta, miten he muka olisivat voineet päästä tuollaisessa ihmispaljoudessa perille, missä Ali oleskeli.

Näin ollen Mäntymään tarina ei ole millään tapaa uskottava. On vaikea sanoa tietämättä tämän enempää tarinan taustoja missä kohtaa Mäntymaa laittaa omiaan. Koko juttu voi olla tekaistu, tai vain osa siitä.

Advertisements
, ,

30 thoughts on “Ylen Mäntymaan mukaan vainoajat löysivät miljoonakaupungista Suomesta palanneen Alin parissa päivässä

  1. johan se #metoo onkin kaluttu juttu, pitää saada taas uutta pöyristymistä……..

  2. Valtamediassa puhutaan kolmen viikon viiveestä palautuksen ja tappamisen välissä.

   Tarina voi aivan hyvin olla totta. Nyt on vain niin, että onko tuo Alin kuvaus itsestään lahjomattomana poliisina oikea. Ja onko sillä ylipäänsä merkitystä?

   Täällä koti Suomessakaan ei ole turvallista. Onhan hyvin tunnettua, että vainoajia ei liiemmin estetä pääsemästä uhriensa kimppuun. Moni on päässyt päiviltä, kun lähestymiskieltoa rikkova väkivaltainen tyyppi lopulta toteuttaa uhkauksensa ja ottaa uhrinsa pois päiviltä.

   Tämäkin voitaisiin niin haluttaessa estää. Näitä onnettomaan tilanteeseen joutuneita kansalaisia voitaisiin auttaa, mutta niin ei syystä tai toisesta tehdä. Usein varmaan on raha syynä siihen, ettei uhri niin vain voi vaihtaa maisemaa. Ja miksi uhrin tarvitsisi niin tehdäkään, kun uhkailijan voisi sijoittaa paikkaan, jossa hän ei pääsisi toteuttamaan uhkauksiaan.

   Noissa tilanteissa varmasti voivotellaan yhteiskunnankin toimesta, mutta se on tekopyhää ja perin naurettavaa, koska yhteiskunta käytännössä jättää ihmiset täysin uhkailijoiden armoille.

   Siksi on ihan turha voivotella myöskään sitä, jos yksi kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija tapetaan palautuksen jälkeen.

    1. Voihan tietty juttu olla vedätystäkin. Irakilaista dramatiikkaa palauttamisen johdosta. Ulkoministeriö ei liene saanut mitään muuta tietoa kuin Ylekään.

     He ovat kommenteissaan varovaisia, ja ei liene mahdottomuus, että ulkoministeriökin epäilee Alin kuoleman todenperäisyyttä, mutta eivät lähde sitä kiistämään, koska sellainen ei sovi virallisten tahojen tyyliin varsinkaan oletetun kuolemantapauksen ollessa kyseessä.

 1. Tämä suvakkien kuvitteellinen Ali oli kuulemma ottanut ne tarjotut 1.500e lähdevittuun-rahat ja mennyt takaisin kotiin. Justjoo.. Taisi Ali ottaa rahat ja kurvasi vähäsen kotimatkallaan Saksaan jossa on nyt rikas turvapaikanhakija. Oli varaa lahjoa Irakissa joku leimasimenkäyttäjä tekemään kuolintodistusta TYTTÄRELLEEN käytettäväksi lisäsyynä miksi myöskin negatiivisen päätöksen pitäisi perua. Ovelia veijareita nämä muslimisepittelijät. Ja kun valtakunnan virallinen vale-media YLE on valjastettu propagandakäyttöön niin turvapaikka rupeaa vaikuttamaan jo aika lupaavalta! Käykääs kuulkaas tyttären tietsikat ja puhelimet läpi, niin löytyy isävainaan uusi kotiosoite ja Telegram-tili, sieltä voi udella isäpapalta kuulumisia sekä onko iskä ostellut suurella refugee-bonuksillaan mitään kivaa.

  1. Ja JOS joku satuolento-Ali on Irakissa kuollut, niin onkohan mitenkään mahdollista että jätkä spräädäili bonusrahoillaan väärille ihmisille ja lysti loppui siihen?

 2. YLE myös suttasi Alin kasvot jutuissaan. Olisihan se vähän noloa jos joku tunnistaisi Alin Oulussa ensi viikolla.

 3. YLE on tehnyt historiaa; se on löytänyt yhden virallisen irakilaisen henkilön paperit, josta tunnistaa kyseisen henkilön ja kuin sattumalta, tämä kuuluu juuri tälle Alille. Kaikki muut irakilaisten paperit kun ovat Välimeren pohjassa. Voihan se myös olla, että tämän kyynelkavia rienaavan suurteoksen päähenkilö on aikanaan kuulunut vaikkapa isisiin. Eikä se nyt automaattisesti tarkoita, että kun joku saa kuulan päähänsä, että vastaanottava on automaattisesti jokin Jeesus-hahmoinen hyväntekijä.

  1. Alikali-Alin paperit ja taustat löytyivät, yksittäistapaus.
   No kohta tulee synnytyksessä kadonnut Alin identtinen kaksoisveli Hali-Ali perheenyhdistyksen piiriin…

 4. Lämmintä itkua ja tukevaa valehtelua.

  Toisaalta, oliskos Alin kannattanut alunperin elää ja asua maan lakien mukaan? Jos rettelöi niin siitä seuraa aina sanktioita. Vieressä on Saudi-Arabia jonne kaikki muslimit ovat aina tervetulleita. Ja jos oman maan tilanne tai Saudi-Arabia ei kiinnosta, niin politiikan kautta voi muuttaa omaa maailmaansa. Sekä jälleenrakennuksen.

 5. En oikein usko minäkään – Mäntymaa on ollut tae puolitotuuksista ja vahvasta asenteellisuudesta.. Ja nyt olisi hienoa, jos Mäntymaan saisi käräytettyä. Ehkä joku lipsauttaa jossain kohtaa jotain.

 6. Se tytär on ollut kaksi ja puoli vuotta Suomessa ja väsännyt jo kaksi lasta suomalaisten elätettäväksi. Toivottavasti laittavat sen äkkiä kotiin.

  1. Tätä minäkin ihmettelen. Jos ei ole varmaa saako jäädä maahan, vain idiootti alkaa tehtailla lapsia. Varsinkin, jos tulevaisuus on epävarmalla pohjalla kotimaassakin.

   Kyse lienee siitä, että lapset pyöräytetään siinä toivossa, että juuri lasten takia ei tarvitsisi lähteä takaisin kotimaahan. Ja sama pätee pikaiseen avioliittoon. Säälipisteiden epätoivoista kalastelua. Ei mene läpi siis ei jatkoon.

 7. Juttu on epäuskottava kuten kommentti osoittaa. Miksi kunnollinen ja täysin puolueeton ihminen olisi ammuttu?

 8. Eipä mene aikaakaan kun Alin kaksoisveli saapuu valittamaan veljensä kohtaloa toivoen, että hän ainakin pelastuu.
  PS. Kai Ylen toimittaja muistaa mennä hautajaisiin mukaan kun nyt kerran on paikan päällä.

 9. Se kai lienee totta, että tämä ali on lähtenyt täältä hevon huitulaan. Loppu onkin sitten suvakkiporua. Ja onhan ylenanto kunnostautunut turkkilaisen käräytyksessä. Turkin polliisit oli tarkkoina ku ketunpesällä, kun ylenanto teki dokumentin gylenisteistä. Jätkä jäi nalkkiin sen dokkarin takia. Hyvä YLE!!!!

 10. Ali on yksittäistapaus. Suomessakin ammutaan. Uhka on joko erittäin epätodennäköinen, tai täysin fiktiivinen. Auto-onnettomuuksissa kuolee Palestiinakadulla enemmän ihmisiä…

 11. Tulipa mieleen, että Ali olisi ammuttu suunnitellusti ja tarkoituksella. Asialle olisivat olleet ne henkilöt, joihin hän luotti. Alin ammutuksi tulemisella on propaganda-arvoa, kun islamia levitetään. Suomalaiset hallintolampaat voivat nyt epäröidä ryhtyä palautuksiin. Ali voidaan katsoa marttyyriksi, vaikka omat ampuivat. Marttyyrikuolema on muslimille lottovoitto. Ehkä joku imaami on ollut mukana järjestelemässä asiaa. Näin selittyy se, miksi hänet löydettiin niin nopeasti miljoonakaupungista ammuttavaksi.

  Ali ei tietystikään itse tajunnut, mikä häntä odottaa. Tämä on äärimmäistä kylmäveristä taqiyyaa, jonka tavoitteena on estää palautuksia. Tapetaan vaikka omia, jos se edistää jihadia. Näin se islam etenee.

  Mutta… ehkä Ali elää, jos hänestä on elävänä enemmän hyötyä jihadille kuin kuolleena. Tänne Suomeen on vain saapunut tieto ampumisesta. Ehkä kuviakin ”Alin” ruumiista on saatavilla. Tarvittaessa voitaneen vaikka kuvata ”Alin” kuulustelu ja surmaaminen.

  Muistatteko sen Kreikassa otetun uutiskuvan pikkupojan ruumiista rannalla. Ehkä.. ehkä muslimit ovat kylmän rauhallisesti hakeneet hänet äitinsä luota ja ottaneet sitten hengiltä. Asetelleet hänet vatsalleen rannalle ja sitten pyytäneet kuvaajia paikalle. Kuva hengettömästä pikkulapsesta saa länsimaiset hyvä ihmiset puolustamaan muslimien invaasiota.

 12. Mäntymaa on tunnettu ja todistettu tarinankertoja, joka ei anna faktojen pilata hyvää tarinaa. Kaveri vaikuttaisi ihan ilmeisesti olevan myös vahvasti uskossa suvakismiin.

  Muuten voi olla mukavakin mies. Mutta en luota häneen enkä lue enää hänen tuotoksiaan. Parempaa ja laadukkaammin tuotettua fiktiota on tarjolla pilvin pimein.

 13. YLE:n satuja ja tarinoita. Helvetti että verorahoilla saa tällaista paskaa tehdä.Mäntymaa voisi jäädä sinne paikan päälle salapollisityöhön omilla rahoilla. Kunno hulabaloo pystyyn ja syyttelemään paikallisia. Saisimme mäntymaan kotimaan multiin viikossa.

 14. Pistäkää palautetta YLELLE.
  ”Kyseessä on kokeilu! Jos kokeilu sujuu hyvin voimme ehkä edetä myös muiden APIen avaamiseen, kuten Metadata, Käyttömäärien ja sosiaalisen median jakojen tilastotietoja, sekä muita sisältötyyppejä (artikkelit)”
  Yli kolme vuotta jo tässä ite odotellut että tää paskamedia avaisi kansalle kuuluvat tedot, niin voisi rakentaa vaikka Paavolle omat ’hakusivut, mistä kattoa kuka on mitäkin milloin kirjoittanut.” , koska vitun yle ei näitä itse tarjoa ja pitää oman hakukoneensa täysn käyttökelvottomana!, Vaikka luulisi kuuluvan ’perus ihmisoikeuksiin suomalaisille 🙂 Mutta ei. Tuoltakin sivulta on poistettu vastuu henkilön sähköpostiosoite. Eli palautetta ei voi lähettää…

  http://developer.yle.fi/
  Henkeä pidätellen…

 15. Kun muu perhe saa oleskeluvuvan ikuisen ilmaisen lihapadan ääreen Suomeen, niin sen jälkeen tapahtuu ihme ja Ali herää henkiin perheenyhdistämisen myötä.

 16. Jos oikeasti olisi hengenvaarassa kuka palaisi juuri kotikaupunkiinsa? Itse ainakin menisin johonkin toiseen kaupunkiin tai maaseudulle.
  Ei uskottavaa. Onko tyyppi todistettavasti kuollut vai onko siitä tositteena vain väärennetty paperinpala?

  1. Juurikin näin. Kun viimeksi samantyyppisiä satuja tuli, niin oli kuvia jossa muslimi poseerasi vähän sideharsoa pään ympärillä ja jotain kuulokepiuhaa oli olevinaan tippaletkua jne jne, oli kuulemma ammuttu ja pommitettu ja vaikka mitä hurjaa. Jos nyt tämä Ali on kuollut niin luulisi että löytyisi HD tasoista ISISI-henkistä kuvaa miehen päästä jossa sadun mukaan pitäisi olla kolme luodinreikää. Joku häblböblä paperilappu ja valehtelevan tyttären kertomus ei ihan riitä, paitsi kaikennieleville suvakeille. Paskansepittäjä-mulkkufakiiri Mäntymaa istuu hotellin uima-altaan vieressä drinksuja smuttaillen läppäri kädessään kirjoittelemassa nyyhkypaskaa veronmaksajien rahoilla.

 17. Juuri tuo alin identiteetti minuakin ihmetytti. Kuinka nyt saatiin henkilöllisyys ali selville vai oliko ali ainoa tulija, jolla oli passi mukana. Olikohan sillä ammutulla alilla sattumalta passi taskussa vai miten asia todettiin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.