Uusruotsalaiset vaativat Täbyn torilla oikeuksiaan ja väittävät Täbyn kuntaa rasistiksi

0
Kuvakaappaus 2018-02-13 11-24-27
13.2.2018

Tukholman naapurikunnassa Täbyssä on menossa mielenosoitus, jossa joukko kolmansista maista tulleita miehiä osoittaa mieltään ja vaatii oikeuksiaan. Heidän mukaan Täbyn kunta on rasisti.

Kyseinen lakko poikkeaa muista lakoista mielenkiintoisella tavalla. Nimittäin Täbyn kunnanvaltuuston puheenjohtaja Moderaattipuolueeen Leif Gripestam teki asiasta Facebook-päivityksen, jossa hän kertoo asiasta hieman ironiseen sävyyn:

– Juuri-maahan-tulleet, jotka ovat saaneet kuntapaika Täbystä, osoittavat mieltään Täbyn torilla ja heillä on banderolleja, joissa lukee ”Haluamme oikeutemme ja Täbyn kunta on rasisti!”

Gripestamin mielestä uusruotsalaiset pitävät Täbyä rasistisena siksi, että he eivät ole saaneet omia huoneistoja vaan joutuvat asumaan Täby Park Hotellissa.

– Ongelma näille henkilöille on se, että emme ole hankkineet heille tavallisia vuokra-asuntoja. Täbyssä, kuten ei ylipäätään koko Tukholman alueella ole yhtään tyhjiä asuntoja.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan mukaan on ”aika järkyttävää”, että he kuitenkin saavat käyttöönsä koulut, päiväkodit, yhteiskuntaansopeutumisohjelmaa, työvalmennusta, tilapäisen asumuksen ainakin kahdeksi vuodeksi, sosiaalitukea, sairaanhoitoa jne.

– Meidän ambitiona on saada näistä ihmisistä itse itsensä elättäviä itsenäisiä ihmisiä niin pian kuin mahdollista.

Facebook-päivitys on saanut huomiota paikallismedioissa ja kunnavaltuuston puheenjohtajaa syytellään nyt rasismista. Nimittäin Gripestamin FB-päivitys on julkinen ja kuka tahansa voi kommentoida jutun alle. Luonnollisesti päivitystä on kommentoitu hyvinkin kriittisesti, joka on aiheuttanut Täby Nyheter:issä rasismipanikointia. Gripestamia kritisoidaan siitä, että hän ei poista rasistisia kommentteja. Luonnollisesti Miljööpuolue on tullut keskusteluun mukaan rasismikortin kanssa.

Gripestam kuitenkin sanoo:

– Siellä on yli 1100 kommenttia enkä ehdi selata niitä kaikkia. Jos Miljööpuolue haluaa sensuroida keskustelua, tehkööt sen itse. Minä en kuitenkaan aio tukahduttaa avointa keskustelua.

Advertisements
, ,

9 thoughts on “Uusruotsalaiset vaativat Täbyn torilla oikeuksiaan ja väittävät Täbyn kuntaa rasistiksi

 1. Eli valittaminen ja vaatiminen on ihmisoikeus, mutta kohtuuttomien vaatimusten kritisointi ei, vaan se on sitä kauheimman tason rakennusteknistä rasismia.

  Selvä.

 2. Toivotaan, että fb-päivitystä EI poisteta!
  Se olisi jälleen kerran tappio sananvapaudelle ja tyhjäpäisten suvakkimaanikoiden voitto.

 3. Mitenhän olemmekin tilanteessa, jossa akuuttia kuolemanvaaraa pakenevat ihmiset katsovat hotellimajoituksen rasismin ilmentymäksi? Noh, sillä tavallahan se onnistuu, että läskit ePuhelin-äijät saavat umpiröyhkeitä vaatimuksiaan läpi. Jos suomalainen laitosruoka on nariseville äijille liian huonoa, pitäisi tietysti todeta, että yhtään ei ole pakko syödä. Sen sijaan ruvetaan antamaan löysiä ja virittelemään erikoismenuja. Ja kun näytetään, että röyhkeys toimii, niin jo alkaa all-and-much-more-inclusive-hotellitkin olemaan sortoa.

  Mutta jatkuva röyhkeys – ja sille alistuminen – herättää myös silkkaa vihaa. Sekin voi tulla joku päivä vastaan.

 4. Onneksi rasitikortti on jo niin puhki kulutettu ettei se hetkauta enää ketään. Vihdoinkin on ymmärretty että myös valkoisesta poikkeava rodun väri voi edustaa rrasistista linjaa. Ja siksi usein rasistisimpia kommentteja kuuluukin juuri värivirheellisiltä.

 5. Eihän Täby VOI olla rasistinen, siellähän asui Ruotsin ”Avatkaa Sydämenne”- pääministeri poliitikkovaimoineen vuosikausia kehitellessään sitä todellisuutta missä Ruotsi nyt elää.

  Fantastinen maa Ruotsi nykyään onkin kun terroristia kuulustellaan oikeudessa ja kun aggressiivisen kerjäläisen lumpuista tippuilee setelipinkkoja 6 milj. kr Uppsalassa:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1Mmrl/tiggande-man-gripen-for-penningtvatt–med-miljoner-i-jackan

 6. Eikö Ruotsin avaruusohjelma tarjoa mahdollisuutta niille, jotka haluavat toisaalle?

 7. Ellei ole vuokra-asuntoja, antakaa omat. On ennenkuulumatonta, ettei valituille anneta tarpeeksi. Joutuivat kidutetuiksi työelämällä ja paettuaan tumpataan pakkaseen kyselemään itsestäänselvyyksiä. On todella noloa laittaa kutsutut vaatimaan palvelua, kehitysmaissakin osataan nämä asiat. Kuuluukohan kunta-asiat moniosaajien ydinosaamisalueeseen? Heittää rasistit mäkeen ja antaa oikeanväristen päättää, tietysti vain itseään koskevista asioista, ettei käy työksi, sitähän on pakoon lähdettykin.

 8. No ns. ”rasismi” on ainut keino taistella noita loisia vastaan. Rasismilla käsitetään tosin kaikki matujen invaasion vastustus nykysin, joten kannatan täysillä ”rasisimia”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.