Afgaani tuli Iranista Suomeen ja sai kielteisen – nyt ihmetellään miksi nero ei saanut jäädä

0
Kuvakaappaus 2018-02-14 10-21-17.png
Kuvakaappaus Aamulehden videolta. Khademi vasemmalla.
14.2.2018

Aamulehti kirjoitti eilen Hasan Khademista, joka tuli vuonna 2015 Suomeen turvapaikanhakijana. Nyt afgaania uhkaa käännytys ja moni ei ymmärrä miksi neropatti ei saa jäädä Suomeen. Oppi sentään lukemaan.

Khademi esitellään jutussa jonakin superlahjakkuutena, koska on oppinut lukemaan länsimaisia aakkosia ja osaa puhua vähän Suomea. Oikeastaan kaikki pitkän jutun perusteluyritykset sille, miksi Khademin pitäisi saada jäädä Suomeen ovat perusteettomia. On aivan yhdentekevää onko mies keskimääräistä afgaania hieman fiksumpi ja oppinut länsimaisia asioita vai ei.

Mies on turvapaikanhakija. Turvapaikkaa haetaan silloin kun henkilö on esimerkiksi poliittisen vainon takia liipaisimella. Mutta Khademi oli jo turvassa. Jutusta tulee aivan selvästi ilmi, että mies muutti perheensä kanssa Iraniin, jossa kävi töissä.

– Menin ensin Iraniin ja tein töitä ja lainasin rahaa, että pääsin salakuljettajan mukana Turkista Kreikkaan. Minulla ei ollut tarpeeksi rahaa ja pakenin salakuljettajaa, Khadem kertoo.

Mies on siis työskennellyt ja asunut Iranissa ennen Suomeen tuloaan. Millä perusteella hänelle pitäisi myöntää turvapaikka? Iran on rauhallinen ei-sotaakäyvä maa, jossa ihmisillä on turvallista. Sikälimikäli kuin nyt yhdessäkään islamilaisessa maassa kenelläkään on turvallista.

Nyt kun Khademi on saanut kielteisen päätöksen, hän kertoo, että kaikki on romahtanut. Tottakai on romahtanut. Kaikki kylän turvapaikka-aktivistit ovat hääränneet tämänkin afgaanin ympärillä lietsomassa katteettomia lupauksia ilmaisesta elämästä. He ovat luoneet afgaanille illuusion, jonka rikkominen aiheuttaa luonnollisesti romahduksen.

Tätäkään afgaania ei olisi pitänyt edes päästää maahan. Hän tuli Iranista Turkkiin ja edelleen Eurooppaan ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja. Ei-eurokansalainen tarvii liikkuessaan Schengen-alueella viisumin ja passin rajan ylitykseen. Kun suomalainen ei voi matkustaa edes ruotsinlaivalle ilman asianmukaista henkilöpaperia, käveli Khademi rajan yli Haaparannasta Tornioon ilman mitään papereita.

Toivottavasti Khademi palautetaan nopeasti takaisin Iraniin tai Afganistaniin, jotta hänen nuori aikuisikä ei mene hukkaa turvapaikka-aktivistien jatkuvasssa illuusiossa mahdollisesta turvapaikasta. Khademi voi aloitta vielä uuden elämän Afganistanissa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Afgaani tuli Iranista Suomeen ja sai kielteisen – nyt ihmetellään miksi nero ei saanut jäädä

 1. Jokaiselle ”paperittomalle” pitää tarjota välittömästi 2 paperia: karkoituspäätös ja maahansaapumiskielto, mieluusti elinikäinen. Näillä pärjäisi eikä maksais’ paljon. Nythän tähän järjettömään touhuun palaa niin aikaa kuin rahaakin – eikä takuulla ole tuottavaa.

  1. Pousu totta ja noiden kahden paperin antamisen lisäksi pitää ottaa DNA/sormenjäljet jotta voidaan tulevaisuudessa estää uusi maahanläpsyttely.

 2. ” Menin ensin Iraniin ja tein töitä ja lainasin rahaa, että pääsin salakuljettajan mukana Turkista Kreikkaan. Minulla ei ollut tarpeeksi rahaa ja pakenin salakuljettajaa, Khadem kertoo.” Eli aika luotettava kaveri lainarahojenkin suhteen. Tässä olisi ollut tulevaisuuden maksuhäiriö-ulosottokuningas. Niinkuin ne kaikki muutkin loiset jotka täällä notkuvat, tasan jokaisella helvetisti erääntyneitä laskuja. Ei niitä ollut ikinä tarkoitus maksaakaan, muutetaan nimi ja huijataan lisää vaan. Tämä on se turvapaikanhakijoiden panos yhteiskuntaamme. Tämä ja rikostilastojen järkyttävä kartuttaminen.

 3. ”…Minulla ei ollut tarpeeksi rahaa ja pakenin salakuljettajaa, Khadem kertoo.”. Niinpä. Ei taideta niissä palveluissa tuntea muuta maksutapaa kuin käteinen,

 4. Jokainen siirtolaiseen käytetty euro tulee kahtena takaisin.

  Niinpä niin. Ikiliikkuja on nyt sitten varmaankin keksitty. Vähintään talous Nobelin arvoinen innovaatio.

  1. Kansanmurhaa edistäneille henkilöille on myönnetty useita Nobeleita -yleensä tosin”rauhantyöstä”

 5. Tämä kaveri voi ihan oikeastikin olla fiksu, muttei kuitenkaan ihan niin fiksu että välittömästi lukutaidon opittuaan suorittaa peruskoulun puolessa vuodessa ja lukioon mentyään nappaa pitkästä matematiikasta kasin jne. Veikkaan että nuorukainen on ollut Iranissa lukiossa tms, joutunut lain kanssa vaikeuksiin ja paennut maasta.

 6. Valitettavasti nyt on pakko tyhjentää täysihoidon vanhoja asiakkaita ulos koska KOKOOMUKSEN johtama delegaatio kävi juuri eilen tekemässä 10 miljoonan euron tilauksen uusista hädänalaisista jotka saapuvat irakista. Vastaanottobisneksen johto kiittää Hasania käynnistä ja yli 100 000 euron kassavirrasta sekä toivottaa tervetulleeksi takaisin kun uusi henkilöllisyys on saatu vaihdetuksi.

  Terveisin: Petteri & muu poppoo

 7. Kyllä tuomosia neroja on tulossa miljoonittain jos mitään estoja ei ole.
  Nuita paperittomia kehitysmaalaisia pelleilijöitä on Eurooppa täynnä
  kokeilemassa, jos mahollisesti keksitty tarina kelkpais loppuelämän
  loisimiseen Suomessa .

  1. Onko yhtä fiksu kuin se ns. lääkäri, joka yritti ja yritti (oli säälistä päässyt yliopistoon) ja reputti ja reputti ja oli vihainen, koska ei voinut toimia lääkärinä. Niin kovasti oli fiksu. Mahdollisuuksia on Suomi antanut monille, mutta kun ei se riitä, jos lusikalla annetaan.

   1
   1
 8. Läpsyttelijä joutuu onneksi lähtöruutuun kun jätkä linkaistaan takaisin Kabuliin. Kokeili juhlapaikkalottoa ja tällä kertaa ei napannut, joillakin nappaa. Olisi vain jäänyt sinne Iraniin tekemään duunia eikä tullut tänne jauhamaan silkkaa paskaa. Ei Agfaaneilla ole mitään syytä paeta Iranista, ainoa Suomeentulonhoukutin on ollut ilmainen loppuelämä. Perheenyhdistämisen kautta koko klaani tulisi sitten perässä kun näillähän mm RHC: mukaan ” laajennettu perhekäsitys”.
  Ei muuta kuin hylsyn saanut loiskandi Kabuliin läpsyttelemään. Bon voyage.

 9. Miksi nämä afgaanit eivät mene Kiinaan? Siellä he sulautuisivat hyvin kantaväestöön, kun ovat saman näköisiä.

  1. Ainoa syy raha. Kiina ei maksa oleskelusta, siellä pitää itsensä elättää. VAIN RAHA HOUKUTTAA NIITÄ TÄNNE.

 10. Voi saatana mitä paskaa. Lasku käteen ja menee sinne Iraniin tienaamaan, jotta voi maksaa Suomen lomansa!

 11. Siinäpä meillä vienninedistäjä! Puhuu ja kirjoittaa täydellistä suomea. Myy vaikka risteilyaluksia Afganistanin heimopäälliköille, pääsevät kruisailemaan. Sitten hän anoo työviisumia ja saa. Muuttaa Suomeen, eikä kukaan vaivaudu vikisemään, koska tulee kerrankin laillisesti.

  Se kaveri pelastui, seuraava…

 12. Kaaranlaivojen tuleva myyntitykki. Nyt tunna ja riku koppi, tätä ei passaa päästää käsistä.

  1. Niin mitenkähän kaarnalaivakapteeni Riku Rantalalla pyyhkii varustamossaan? Mihin käytti veronmaksajien 100000 euroa? Ketään ei kiinnosta, kukaan ei perään kysele, kun suvakkipoika törsää.

   1. miehän se

    Tottakai rahnat otetaan tyhmiltä. Viisaille pitäisi maksaa takaisin. Ensi vuonna saavat itselleen enemmän.

   2. Viimeisin nosto noin 2-3 viikkoa taaksepäin oli 180 000€. Vain Nykysuomi muistaakseni kirjoitti asiasta.

 13. Opetettava myös aakkoset, joihin kuuluu Ä. Nolla lie jo entuudestaan tuttu.

 14. > superlahjakkuutena, koska on oppinut lukemaan

  Älykkyystestit kaikille turvan hakijoille

  Kääntäen tuo lehtiartikkeli tarkoittaa sitä, että vähä-älyiselle turvanhakijalle ei pitäisi antaa turvapaikkaa, koska hän on vähä-älyinen.

 15. Varsinainen neropatti todellakin kun ei mennyt kuin 3 vuotta kun oppi lukemaan roomalaisia kirjaimia. Taitaa olla klaaninsa terävintä kärkeä. Ilman muuta tuon kuuluu saada turvapaikka ja joku suojatyöpaikka siihen päälle. Mieluiten TE keskuksesta.

 16. Jos yhdelle neropattiläpsylle annetaan perusteeton ilmainen elämä, myös miljoonalle muulle geelitukalle pitää ojentaa sama hillotolppa, jos jaksavat vain euron- ja pillunkuvat silmissä vähänkin oppia länsimaissa vaadittavia elämäntaitoja.

 17. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Hae nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projektisi halvemmalla 3%: n korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankkeja ja muita rahoituslaitoksia? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: logo_credit@hotmail.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.