Kuinka tehdään vääristynyt uutinen: Ruotsi haluaa palauttaa 8 vuotta maassa olleen nuorukaisen

0
Kuvakaappaus 2018-02-16 20-57-22.png
16.2.2018

SVT:n Norrbottenin aluetuutisissa kerrotaan kouluesimerkki uutisesta, joka vääristää pahasti totuutta ja saa monen ihmisen kokemaan empatiaa päähenkilöä kohtaan. Se juuri on uutisen tarkoitus. Mitä useampi kokee empatiaa päähenkilöä kohtaa, joka asetetaan uhrin asemaan, sitä onnistuneempi uutinen on.

Jutussa kerrotaan 14-vuotiaasta nuorukaisesta Rahmanista, jota ollaan kahdeksan vuoden Ruotsissa oleskelun jälkeen karkoittamassa takaisin kotimaahansa Kirgisiaan.

Kun asian lukee kuten se kirjoitetaan ”14-vuotiasta Rahmania ollaan karkoittamassa kahdeksan vuoden Ruotsissa oleskelun jälkeen ulos maasta” tuntuu asia hyvin monen mielestä hieman epäoikeudenmukaiselta.

Sen jälkeen jutussa kerrotaan pitkä litania Rahmanin opettajien ja luokkakavereiden mielipiteitä kuinka poika on yhtä ruotsalainen kuin hekin ja hän on sentään varttunut nuoruutensa Ruotsissa. Koulukin sujuu hyvin.

Näin saatiin aikaan tunnepitoinen artikkeli, jota herkempi ei voi tyrskimättä lukea. Viimeisellä nyyhkäisyllä Ruotsin maahanmuuttovirasto tuntuu niin epäoikeudenmukaiselta ja senpä tiimoilta lukija käy raapustamassa nimensä adressiin, jota ollaan luovuttamassa itse kuninkaalle Kaarle Kustaalle, jotta Rahmania ei palauteta.

Asiassa vastuullinen ei kuitenkaan ole Maahanmuuttovirasto vaan Rahmanin vanhemmat. Rahman kärsii vastuuttomien vanhempiensa toimista. Kirgisia ei ole sotaa käyvä maa eikä ollut sitä kahdeksan vuotta sitten. Rahmanin vanhemmat tulivat Ruotsiin paremman elämän toivossa. Lisäksi oleskelulupapäätöksen saamisessa ei kulu kahdeksaa vuotta. Sellaiset 4 vuotta alkaa olemaan maksimi Ruotsissakin kuinka pitkälle asia voi venyttää valituksilla.

Miksi perhe sitten on edelleen Ruotsissa? Siksi, että he ovat yksinkertaisesti jääneet laittomasti oleskelemaan maahan. Tähän asti homma on luonnistunut kohtuuhyvin. Perhe on ikäänkuin ujuttautunut vaivihkaa systeemiin eikä kukaan ole missään vaiheessa kyseenalaistanut heidän maassaoloaan. Äiti on saanut toimeentulotukea Gällivaaran kunnan sosiaalitädiltä. Poikakin on saatu kouluun. Joku opettaja on varmaan huomannut, että laitonhan se siinä, mutta on ollut asiasta hiljaa.

Nyt homma on kuitenkin edennyt siihen pisteeseen, että on kotiinlähdön aika. Poika kertoo uutisessa, että on vihainen ja surullinen. Hän kokee ymmärrettävää epäoikeudenmukaisuutta ja olevansa jotenkin epäihminen. Hän on varttunut Gällivaaran nuorukaisten kanssa ja on varmasti yhtä ruotsalainen kuin muutkin gällivaaralaiset nuorukaiset. Gällivaara on hänen kotinsa. Nyt häntä ollaan perheineen lähettämässä toiselle puolelle maailmaa.

On selvää, että poika ei ole syyllinen tilanteeseensa. Siihen ovat syyllisiä hänen vanhempansa. He jäivät laittomina Ruotsiin. Syyllisiä ovat niin ikään ruotsalaiset, jotka ovat mahdollistaneet perheen laittoman oleskelun Ruotsissa. Mitä nyt pitäisi tehdä? Lähettää perhe kotiin ja pakkohuostaanottaa poika? Vai koko perhee kotiin?

Yhtä kaikki ollaan saatu aikaan paha dilemma.

Advertisements

23 thoughts on “Kuinka tehdään vääristynyt uutinen: Ruotsi haluaa palauttaa 8 vuotta maassa olleen nuorukaisen

 1. Pitipä ihan tarkistaa että olisikohan Kirgisia ehkäpä islamilainen paskatasavalta.Tietenkin se oli..

  1. Ei mitään käsitystä jostaki shithole kirgisiasta. Mutta koska muslimi -> hevon vittuun.

  2. Mitenkä kirkiisialainenki on sotaa paossa,ei siellä min tietääkseni mitään sotaa ole?

 2. Kirgisia tarvitsee heitä enemmän kuin Ruotsi. Jos vielä elävät 8 vuoden jälkeen sosiaaliavustuksilla on päätös helppo. Koko perhe kohti Kirgisiaa ja toimintatonnit taskuun. Hyvää matkaa toivottavat täysjärkiset ruotsalaiset veronmaksajat. Hyvät ihmiset™ tyrskivät lämmintä itkua hetken kunnes löytyy uusi laittomasti maassaoleva hellyyttävä tapaus. Porukollien hyveparkumiselle ei aivan heti näy loppua.

 3. Jos tämä musu nyt tästä pahoittaa mielensä ja jotain ikävää tekee, niin sehän on pelkästään ja ainoastaan valkoisen keski-ikäisen rasistimiehen syytä. Ymmärtäjiä näille rasismin uhreille aina löytyy. Euroopan syöpä koko islam ja sen hyväksyjät.

 4. Ihmisiä ei tunnu kiinnostavan, että näihin ongen onkijoihin on uponnut kahdeksan vuoden aikana miljoonia rahaa ja veronmaksaja on pistänyt kättä taskuun oikeen urakalla. Nyt laittomasti maassa olevia puolustetaan kuin viimeistä pandakarhua, ikävä kyllä nämä elukat eivät maailmasta lopu.

  1. Mutta raha näiden loisten elättämiseen tulee valtiolta, ei ihmisiltä. Joku suvakki oli suuressa viisaudessaan todennut.

  2. Kansantaloustiede pitäisi ottaa pakolliseksi oppiaineeksi jo peruskouluuun. Keskiverto-maailmanparantajalle tulee ihan puskista, että jos alijäämäbudjetissa tempaisee 2 %:n (valtion tuloista) uuden kuluerän, niin kohta leikataan ja kovaa.

 5. Miksi aina parhaat palautetaan? Valokuvankin perusteella voi päätellä, että Rahman on valmis, ja parhaasta päästä, rakentamaan Ruotsin tulevaisuutta. Kirgisian suurin ongelma on aivovienti.

 6. Eiköhän paras ratkaisu olisi perustaa joku komitea joka tutkisi mahdollisuutta tuoda tämän perheen entisen kotikylän kaikki asukkaat Ruotsiin asumaan. Ja Gällivaren sossutädille ankarat nuhtelut siitä että lopetti sossurahojen antamisen. Mutta toisaalta nykyäänhän Ruotsiin saa jäädä jos ilmottautuu johonkinmihinkävaankouluun oppilaaksi, siitä vaan iskä ja äippä nimet paperiin ja koulun penkille! Sillä tempulla napsahtaa vähintään 10 vuotta lisää ilmaista elämää. Jos poju sanoo olevansa kristitty homo niin napsahtaa 10 vuotta lisää. Ei noi mihinkään lähde.

 7. Mitä kertovat plussat ja miinukset perheestä kun kaikki faktat lasketaan yhteen? sanoo:

  Faktat tiskiin: paljonko on tämä perhe tähän mennessä tullut maksamaan yhteiskunnalle ja paljonko tuottanut rahallista hyötyä? a/ paljon. b/ ei mitään

  1. c/ sinä olet rasisti kun tuommoisia kyselet, ja minä hoidan sinulle potkut työstäsi

 8. Tämä maahanmuutto touhu on mennyt suvakkiapinoiden takia sellaiseksi että tarvitaanko rajoa enää ollenkaan. Kaikki voivat lampsia rajojen yli välittämättä mistä on. Tähän touhuun on saatava vähän äkkiä jotain järkeä tai piru perii.Tai Ruotsista voitaisiin tehdä kokeiluvaltio jossa ei ole rajamuodollisuuksia vaan kaikki halukkaat voivat tulla maahan ja valtio kustantaa KAIKILLE halukkaille vaatteet,ruoan,asunnon ja hieman taskurahaa joka kk. Katsottaisiin kuinka kauan valtion resurssit riittävät ja onko kokeilu järkevä. No järkevä ihminen tietää mihin se johtaa mutta olisi suvakkiapinoiden vuoro keksiä miten tästä selvitään. Tähänhän tämä Ruotsin osalta on pikku hiljaa mennyt, mutta näköjään vaaditaan vielä lisää, joten ei muuta kuin antaa palaa. Ja olisihan se mielenkiintoista katsoa miten vapaiden rajojen politiikka vaikuttaisi kaikkeen. No rikkaat toki pakenisivat ensimmäisenä sehän on selviö, mutta miten tavallinen ihminen selviäisi. Alistusiko koiran lailla uusien isäntien komennossa vai alkaisiko jonkinmoinen vastarinta, jopa aseellinen.

 9. Uusia Akiloveja pukkaa- moniko näistä tulee/on jo tullut Suomeen? sanoo:

  Rajapoliisin päällikkö hälyyttää: ainakin 12600 karkoitettavaa on etsintäkuulutettu koska ovat ”kadonneet”. Poliisi on löytänyt osoitteita joissa 500 nimeä on kirjoilla ja jossa porukka käy nukkumassa vuoroittain. Rajapoliisin ”Tee tämä”- listalla on noin 17000 asiaa. Migrin ennusteista päätellen saa rajapoliisi 42000 uutta tapausta pöydälleen seuraavien neljän vuoden aikana.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XwokeE/polischefen-om-skuggsamhallet-folk-sover-i-skift-pa-madrasser

  1. Joo kiitos vaan mutta en adblockeria sulje mikrosekunniksikaan lukeakseni tuota megasuvakkien mukajournalismia.

   1. Chromessa uBlock origin antaa mahdollisuuden lukea artikkelin. Joskus sieltä kuitenkin hyppää popup-ikkuna, jossa sanotaan, että posta adblokkeri. Kun painaa ESC-nappulaa ennenkuin popup-ikkuna ponnahtaa, voi jutun lukemista jatkaa adblokkerin kanssa…

   2. Ei tarvitse mennä artikkelia lukemaan, luvuthan eli olennainen näkyy jo ylläolevassa tekstissä. Lähde on niitä varten jotka jatkuvasti narisevat lähteiden puuttumisesta ja/tai väittävät että PT- media valehtelee. Jos suvakkimedia antaa tällaiset luvut varjoyhteiskunnasta on totuus joko tämä tai vielä pahempi.

 10. Palautus kotimaahan vaan niinkuin miljoona suomalaista jotka eivät sopeudu Ruotsiin.Näitä mähämähä ruotsalaisia tulee koko ajan, ja miten siinä sitten käy….Norrbotten muuttuu mustaksi, viranomaiset eikä kukaan muukaan tee mitään….8 vuotta jo maassa ilman lupaa…mihin me ollaan menossa? Minäkin suomalaisena…en ainakaan takaisin sarvikuonojen sekaan…etelä-eurooppa tai exodus

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.