TE-palvelut tarjoaa uussuomalaisille ilmaista C-ajokorttia, suomalaiselle hinta autokoulussa 1300 euroa

0
Kuvakaappaus 2018-02-16 09-49-58
16.2.2018

TE-palvelut järjestää maahantulijoille kuljetusalan koulutusta, jossa kurssilaisille tarjotaan C-korttia eli kuorma-autokorttia ilmaiseksi. Kolutukseen liittyvien oheiskulujen jälkeen ammattikortti maksaa tulijalle kaikenkaikkiaan vain 150 euroa.

TE-palvelukeskuksen nettisivulle hiljattain tulleessa ilmoituksessa kerrotaan, että koulutukseen haetaan vain maahanmuuttajia ja kurssi tarjoaa opiskelijalle C-kortin, joka kattaa ajokorttipaketin teoria- ja ajotunteineen sekä kortiin liittyvät tutkinnot. Niin ikään kurssiin sisältyy trukkikortti, työturvallisuuskortti, ADR-ajolupa eli vaarallisten aineiden kuljetuslupa ja kaupanpäälle tulija saa 3 kuukautta työharjoittelua.

Ilmoituksessa mainitaan erikseen, että koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta ADR-ajoluvasta, ammattipätevyysluvasta, ajokorttiluvasta yms kuluja opiskelijalle tulee vain 150 euroa kaiken kaikkiaan.

Suomalaiselle nuorella C-kortti maksaa esimerkiksi Haagan autokoulussa 1 300 euroa, johon tulevat päälle viranomaismaksut.

LISÄYS: Tarkistin asiaa TE-palveluista ja sieltä kerrottiin, että vastaavia kursseja järjestetään silloin tällöin avoimenakin hakuna, jolloin hakukriteereinä ei ole maahanmuuttajuus vaan kaikki voivat hakeutua kurssille.

LISÄYS 2: Vaikka mainoksessa tai jutussa ei erikseen mainittu, niin C-kortin suorittamiseen tarvitaan tietenkin jo voimassaoleva B-kortti.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

32 thoughts on “TE-palvelut tarjoaa uussuomalaisille ilmaista C-ajokorttia, suomalaiselle hinta autokoulussa 1300 euroa

 1. No olisihan se noloa jos se kuorma-auto heti kolahtaisi johonkin paikallisen Åhlensin seinään rasismia vastaan taistellessa kuten Tukholmassakin kävi.Tottakai C-kortti on Mohammedin ihmisoikeus.

  12
  1
 2. Jos muutan Ruotsista Suomeen 15. vuoden jälkeen olenko maahanmuuttaja vai paluumuuttaja? Jos maahanmuuttaja niin laitan kirjat Suomeen ja haen koulutukseen…

  1. Eihän asiaa nyt noin voi arvioida! Asian voi todeta – ehkä hieman yllättäen – laastarilla: jos tavallinen vaalea laastari tuntuu rotusorrolta ja syvän tummanruskea paitsi sointuu ihoosi paremmin, ja on myös ihmisoikeutesi ja oleellisinta ihmisten tasa-arvossa, olet kurssille pätevä. Muuten täytyy jäädä Ruotsiin – tai maksaa kortista markkinahinta.

  2. Joo, muuta suoraan Itäkeskukseen,siellä ne muutki ” uus-suomalaiset pääasiassa majailevat.

  1. Se on siell missä pitääkin.
   Tasa-arvovaltuutettu valvoo naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain noudattamista.

 3. Pelkällä C-kortilla ei vielä tee paljoakaan. Tarvitaan myös ammattipätevyys, johon vaaditaan useimmiten 280 tunnin perustason ammattipätevyyskoulutus. Sellainen maksaa yhteiskunnalle, jos ei osallistujalle. Lisäksi kuorma- ja linja-auton kuljettajalla tulee olla kuljettajakortti laitettavaksi piirturiin.

  http://www.viisipaivaa.fi/ammattipaetevyys

  On suuri virhe ottaa maahan ihmisiä, jotka koulutetaan kuljettajiksi. Tekniikka kehittyy suuntaan, jossa kuljettajien tarve vähenee. Luvassa on siis itseohjautuvia autoja. Maahanmuutolla ylläpidetään kuljettajien matalaa palkkatasoa ja estetään palkkojen nousu kuljetusalalla. Maahan tulleiden suosiminen ja samalla kantaväestön syrjiminen tuottanee negatiivisia seurauksia.

  1. Työttömille tarjotaan kyllä korttikoulutusta joissakin oppilaitoksissa mutta ainakin täällä E.Suomessa kantaväestöllä ei ole niihin mitään asiaa.

   Miten muuten selitätte sen, että Helsingin julkisen sisäisillä linjoilla ajelee vain lakupekat suurtyöttömyyden aikana ja vapailla markkinoilla palkataan vain valkonaamoja.

 4. Millään et kerää jollekin ryhmälle vihamiehiä tehokkaammin kuin antamalla sille erioikeuksia.

  Olen sanonut tämän ennekin, mutta toistetaan. On tullut katseltua aika monta positiivisesti syrjittyä työelämässä. 95 % ei olisi ikinä saanut mitään työtä ilman etnistä taustaa. Positiivisen syrjinnän säännöissä puhutaan jotain siihen suuntaan, että tasa-arvoisten hakijoiden kesken voidaan valita ns. etnisesti pätevin, mutta se on tietysti sanoja paperilla. Käytännössä hakijoita ollessa vaikka sata yhtä paikkaa kohti, etninen hakija ei ole käytännössä koskaan parhaiden hakijoiden joukossa – suomalaisen kouluputken takaamaa osaamista ei hankita parin vuoden kurssituksilla -, mutta niin vain tulevat aika usein valituiksi. Se on semmoista kun on pakko koettaa saada edes joku etninen töihin.

  1. Ennen työn saadakseen piti olla vähintäänkin teknisesti pätevä – nykyisin riittää että on etnisesti pätevä.
   Tämän positiivisen syrjinnän suojelijat pitäisi laittaa häpeäpaaluun ja kaarnaveneen ankkuriksi kantamaan vastuunsa.

 5. Pääsevät laillisesti rosvoretkille pitkin poikin Suomea. Kait Kela ostaa autonkin kunhan vaativat.

 6. Juu näinhän se Suomessa päättäjillä menee. Ensin oma napa, sitten rikkaiden napa, sitten mamujen napa ja sitten loput suomalaiset. Ihan viimeisenä jonon hännillä köyhät ja asunnottomat.

  4
  1
 7. Vuosisatoja serkkurutsanneet ählymutiaiset ovat impulssikontrolliltaan ja tilannetajultaan pikkulapsen tasolla. Ähly nostaa vain kädet pystyyn ja huutaa älläähiä avuksi kun tonneja painava auto lähtee liukkailla lapasesta, koska vauhtia ei ole kuumakallena maltettu pitää olosuhteisiin nähden tarpeeksi hiljaisena.. On sulaa hulluutta uskoa kallista kuljetuskalustoa läpsyjen hallittavaksi.

 8. Pitäähän ähly kouluttaa tulevia rekkaiskuja varten. Onhan se noloa jos allahu agbaria huutaen kajauttaa rekan ilman osumia suoraan kolera-altaaseen.
  Lisää vaan ohituskaistoja ja ilmaisia palveluita matuille, nehän voidaan kaikki rahoittaa vaikka niillä rahoilla joita KELA taas tänäkin vuonna karhuaa Suomalaisilta opiskelijoilta.
  Hyvä esimerkki taas siitä kuvottavuudesta missä mennään. Opiskelijoilta otetaan perusteettomaksi todetut fyrkat takaisin korkojen kera, vaikka voudin voimalla mutta rikollisesti huijatut matuille maksetut rahat jäävät perimättä, muutoin rasismi. Vituttaa yhä enemmän tämä touhu ja verojen maksu.

  1. Aika pitkä pinna niillä suomalaisilla, jotka oikeasti ovat ajatelleet asiaa. Mutta ”floridat” tehdäänkin jostain muusta syystä, siinä ei ole ajateltu mitään. Sitä vain ihmettelen, miksi kohteena olivat viattomat koululaiset?

 9. Halvallahan ne mamut selvii noista luvista. Satanen meni, että heilahti ammattipätevyyskortista, toinen satanen piirturikortista ja itse korttikin sen satasen maksoi..kele

 10. opiskelijalle maksutonta

  Siis muslimiterroristeille maksutonta ja heti pommirekan puikkoihin vaikkei älyä mistään mitään.
  Ihmisille lasku on vähintään 1300 ecua eikä työpaikasta tietoakaan.
  Hyvä Suomi! Eikun haista vittu suomalia!

 11. Pt viittaus 2: Toki on muistettava että B ajokorttion jo taskussa. Senhän on maksanut kunnan maahanmuuttotoimiston sosiaalitoimi. Mistä kantasuomalainen saisi saman oikeuden ajokorttiin?

 12. Mulla on keskivaikea lukihäiriö eikä kukaan ole puhunut, että mulla olisi ollut mahdollisuus saada ohituskaistoja autokoulussa ja lukiossa. Somaliassa kansalaisten keskimääräinen ÄO on 63-69 ja täällä tällainen tulos psykologin kognitiivisista testeistä tarkoittaisi kehitysvammadiagnoosia, millä sitten voi päästä työkyvyttömyyseläkkeelle, saada tuet arkeen ja työelämään. Vammaislaki ei koske näitä tulokkaita, koska tänne saapuessa he ovat insinöörejä ja aivokirurgeja.

 13. Mitä sanoo yhdenvertaisuuslaki tähän? Eikös syrjintä alkuperän mukaan ole kielletty, tämä koulutukseen päätyehtohan on syrjintää. Mutta, ai niin, tämähän on yhdenvertaisuuslain mahdollistamaa positiivista erityiskohtelua jota koko pakolaisbisnes taitaa ollakin,)

 14. Itse sain ABeCeDe ajokortin ilmaiseksi Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksessa. No tietysti A ja B- kortti olivat jo ennestään.

 15. ABCE- kortti ollut kohta 40 vuotta. Olen hakenut kaksi kertaa työttömänä ollessa ammattipätevyyskursseille. Ei pääsyä koska pitäisi olla työpaikka tiedossa. Oikeasti ei kuskin hommat enää kiinnostakaan. Voinpa sanoa että olen hakenut.

 16. Suomen kielen taito on aika pakko olla kuljetus hommissa, ei siitä muuten tule mitään jos ei ymmärrä mitä jossain lukee. Navikointi on nykyään sikäli helppoa että paperi karttaa ei enää tarvitse. Eli ne ulkomaalaistaustaiset ketkä täällä on jo ollu jonkun aikaa ja opetelleet suomen kieltä. Mutta mitä tulee kustannuksiin niin miksi ei enemmänkin järjestetä tälläisiä ja muita koulutuksia joissa ei olisi kustannuksia, kaikille siis eikä keillekkään erityisesti. Joku kirjoitti että kuljetusala olisi automatisoitumassa. Edes nyt vielä ei ole ainuttakaan automaatti ajoneuvoa suomen liikenteessä minkään laisessa ajossa. Että kyllä tässä menee tosi kauan vielä että tavarankuljetukset olisi automaattisia ajoneuvoja. Tekniikka puuttuu vielä, kyllä meillä on autoja jotka ajaa itsestäänkin mutta ei ne oikeasti toimi vielä, auton pitäisi pystyä jostain lukemaan jotain tietoa missä tie menee, tälläisessä on haasteita melkoisesti vielä. Kaikki tekniikka tälläiseen on mutta sitä ei ole tehty vielä ajoneuvoihin. Tässä pitäisi yhdistää satelliitti paikannusta, tunnistaa tietä, rakennuksia, liikenteenohjauslaitteita ja etäisyyksiä niihin, kun tälläinen on oikeasti toimiva niin menee tässä jokunen vuosi ja aika montakin. Vaaratilanteet missä ajoneuvon pitäisi kaikissa tilanteissa toimia oikein, tälläiseen pitää saada vakuutuskin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.