Mitä bitcoineilla saa, vai saako mitään?

0
newww-bitcoin.jpg
17.2.2018

Bitcoinista puhutaan paljon ja sen kerrotaan olevan joku vaihtoehto pankkisysteemille ja rahalle. Mutta mitä bitcoineilla saa? 

Bitcoin-virtuaalilompakossani näytti olevan noin 200 euroa. Ajattelin tuhlata rahat. Menin paikalliseen kauppaan ja kerroin maksavani bitcoineilla. Ei onnistunut. Myyjä ei edes tiennyt mikä bitcoin on. Seuraavaksi yritin maksaa lähikuppilassa pitsan bitcoineilla. Myyjä otti ”tonnin seteli”-ilmeen ja totesi;  meillä käy vain eurot.

Muistin tuttavani toteamuksen, että bitcoin on tulevaisuuden valuutta, jota nuoret ja trendikkäät käyttävät. Niinpä menin kauppakeskuksen trendivaatekauppaan ja päätin maksaa ostamani trendihousut bitcoineilla. Nuoret ja trendikkäät… sehän on selvä. Mitä puoleksi haudassa makaavat mummot ja papat muka tietävät bitcoineista. Ei yhtään mitään.

Näytin kännykän näytöltä bitcoin-lompakon saldoa nuorelle naismyyjälle, joka oli hyvin trendikkään näköinen. Tytöllä oli kasvoissa monenlaista niittiä ja naulaa vedetty ihon läpi. Ylä- ja alahuulet oli värjätty eri värillä. Koin mielessäni hieman tunkkaista vanhanaikaisuutta junteisssa vaatteissani. Kerroin maksavani bitcoineilla. Junttiuteni karisi ja koin olevani hyvin trendikäs ja moderni ihminen.

Jos aikaisempi pizzatarjoilija oli katsonut tonnin seteli-ilmeellä niin nyt tuolla nuorella trenditytöllä oli vähintään viiden tonnin ilme. Ihan kuin hänen päänsä sisällä olisi ollut juoksupyörä, jossa hiiri juoksee loputonta juoksuaan. Välillä se hiiri pysähtyy, avaa luukun, kurkkaa ulos – ja jatkaa taas juoksuaan.

Hän kertoi, että ei tiedä mitä tarkoitan. Kyselin, että eikö myyjä tiedä mikä bitcoin on ja hän myönsi olevansa tietämätön. Oli joskus kuullut jotain, mutta ei tiennyt mitä se käytännössä tarkoittaa.

Seuraavaksi muistin, että minullahan oli muutaman kerran käytetty Skrillin tili ja siihen toimiva prepaid master card. Olin käyttnyt Skrilliä ehkä kaksi kertaa jossain nettikasinon saldon lataamisessa. Skrillin tilille pystyi kuitenkin lataamaan rahaa bitcoin-tililtä. Pienen värkkäämisen jälkeen onnistuinkin siirtämään Skrillin tilille bitcoineja euroiksi. Tosin lähes puolet euroista hävisi jonnekin bittitaivaaseen.

Lopulta Skrillin tilin saldo näytti reilua sataa euroa. Viikonlopun sippi oli katkaistu.

Ensi töikseen menin tankkaamaan auton. Räyhäkkäästi rahamiehenä vedin tankkiin 30:llä eurolla bensaa, ostin ison lattekahvin, pullan ja suklaapatukan. Vajaan 35 euron ostokset olisi mukava kuitata Skrillin master cardilla.

Kun maksupääte ensimmäisen kerran kertoi jotain ”not accepted”, tai mitä se nyt englanniksi sanoo, että ostotapahtuma ei mennyt läpi, tajusin, että homma ei toimi. Myyjän kanssa yritimme vielä pari kertaa, mutta ei mennyt läpi. Sen jälkeen katsoin Skrillin tilin saldoa ja näytin myyjälle. Tilillä oli katetta. Mutta maksu vaan ei mennyt läpi.

Ymmärsimme, että maksu ei onnistu vaikka maksupäätettä kuinka veivaa. Jouduin kiusalliseen tilanteeseen. Rahaa piti löytyä. Myyjä sanoi, että en saa poistua ennenkuin bensa on maksettu. Sain sovittua, että palaan tunnin päästä maksamaan ostokset. Yritin nostaa Skrillin tililtä automaatista rahaa, ei onnistunut. Lopulta hain kotoa hätäkassasta euroja.

Kun myöhemmin selasin bitcoinin ja Skrillin käyttöehtoja ja muita ohjeita, siellä luki, että Skrillin tilillä olevia bitcoineja ei voi nostaa ulos rahana eikä niillä voi maksaa. Nyt lopuksi siirsin Skrillin tililtä bitcoin-eurot Nordean pankkitilille, jonne rahat tulevat joskus alkuviikosta. Tästäkin meni hulppea palvelumaksu.

Käytännössä bitcoineilla ei siis voi ostaa yhtään mitään. Sitä voi olla isokin määrä bitcoin-lompakossa, kuten bitcoin-fanit sanovat, mutta coineilla ei ole mitään arvoa, koska niitä vastaan ei saa mitään hyödykkeitä yhtään mistään. Bitcoineja voi siirtää tavalliselle pankkitilille, mutta se vaatii kauhean veivauksen ja raha häviää eetteriin monenlaisina palvelumaksuina.

Uteliaisuus kuitenkin jäi, lähinnä se, että mihin ihmeeseen bitcoin oikein perustuu ja mitä ihmettä sen fanit oikein tekevät bitcoineilla. Ihan sama kuin itse alkaisin keräämään Monopoli-pelin leikkirahoja. Niitäkin voi olla hulppea pino, mutta ei niillä voi ostaa mitään.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Mitä bitcoineilla saa, vai saako mitään?

   1. Nyt on vaikea sanoa oliko kommenttisi sarkastinen vai ei. Bitcoinin hinta on palannut yli 10000 dollariin. Onecoin on ollut luomisestaan lähtien arvoton ponzikusetus. Jos et oikeasti ymmärrä hevonvittuakaan kryptovaluutoista, miksi tuot tietämättömyytesi kaikille nähtäväksi sen sijaan ,että ottaisit asioista selvää?

 1. Kyllähän minä pizerian omistajana olisin ottanut vastaan Bitcoineja. Mutta niitä olisi pitänyt olla vähintään kaksinkertainen määrä euroihin nähden. Sama juttu kun aikoinaan verrattiin ruplaa, eli ”anna pari kiloa niin saat 100mk”.

  En ikinä ole ymmärtänyt miksi porukka kahkoaa jostain virtualirahasta. Se ei käytännössä ole yhtään mitään. Käteinen raha on rahaa ja sillä on ostovoimaa. Saksassakin pankit varoittelevat Bitcoinin ja muiden virtualirahojen kuplan puhkeamisesta. Mitä sitten? Se ei vaikuta millään tavalla valtion talouteen tai yksityishenkilöiden talouteen. Sitä kun pääsääntöisesti käytetään rikollisen toimintaan.

  1. Sitä en tosiaan ymmärrä, että miten bitcoinia voi käyttää missään. Jos sijoittaisin omia rahojani vaikkapa 100 euroa ostamalla bitcoineja. Sen jäälkeen lähettäisin kaverille tuon satasta vastaavan määrän bitcoineja ja kaveri lopulta vaihtaisi bitcoinit kauhean veivauksen jälkeen rahaksi, niin käteen jäisi varmaan vain puolet siitä satasesta, joka alunperin laitettiin liikkeelle.

 2. Virtuaalivaluutat kuten bitcoin ovat sijoituskohteita. Itse ostin bitcoineja viime viikolla ja nyt vaihdoin ne ethereumiin. Bitcoinin arvo nousi noin 30% Sijoittamani 10 000 euroa kasvoi siis 13 000 euroon. Virtuaalivaluutoilla myös verojenkiertäminen on naurettavan helppoa, kunhan muistaa välttää suomalaisia virtuaalivaluuttojen vaihto -ja ostopaikkoja, sekä ei palauta rahoja suomalaiseen pankkiin. Suomalaiset virtuaalivaluuttojen ostopaikat ja pankit, kun ilmoittavat verottajalle ja verottaja vie 30% voitosta. Kun muutan virtuaalivaluutat euroiksi jossain vaiheessa olen kasvattanut saamaani tuottoa 30-50%. Veroja en maksa virtuaalivaluutoista. Sijoituskohteita ei juuri koskaan voi käyttää missään.

  Virtuualivaluuttojen ansiosta verottaja ja pankit jäävät pois. Mikä tarkoittaa, että kun verottaja veisi normaalisti 30% voitosta ja pankkien maksut. Tarkoittaa se yksinkertaisesti sitä, että virtuaalivaluuttojen käyttäjiltä verottaja ja pankit eivät vedä välistä yhtään.

  Asiasta on hyvä artikkeli netissä joka jokaisen kannattaa lukea.
  https://suomimedia.wordpress.com/2018/01/27/euroopan-pankit-ovat-kaatumassa/

 3. Euroopan pankit ovat kaatumassa
  EU on poistamassa talletussuojan kaikilta asiakkailta. Tarkoituksena on kattaa pankkien tulevan talous romahduksen tappiot asiakkaiden pankissa olevilla rahoilla. Pankit tulevat jäädyttämään kaikkien ihmisten tilit tulevassa romahduksessa ja käyttämään ne rahat omien tappioiden rahoittamiseen. Pankit siis vievät rahasi seuraavassa lamassa tai talousromahduksessa, jos talletat niitä pankkiin. Mitä siis tehdä. Voit nostaa rahat käteisenä ja säilyttää varmassa paikassa. Voit myös tallettaa rahasi kryptovaaluttana jolloin rahasi arvo voi kasvaa merkittävästi lamassa. Sekä rahasi ovat turvassa. Tulevaisuuden köyhä asunnoton ja leipäjonoissa oleva on normaali pankkien asiakas, joka tulee menettämään kaiken lamassa. Tulevaisuuden miljonäärit ovat virtuaalivaluuttoihin tallettavat. Suositus on jos käytät rahojasi tallettamiseen on litecoin. Litecoin siksi, että siinä ei ole merkittäviä romahduksia ja nousuja. Kun käytät virtuaalivaluuttoja rahasi tallettamiseen esim. litecoin kurssit vaihtelevat jonkin verran. Sitä ei pidä säikähtää vaan keskittyä siihen, että rahasi ovat turvassa, kun käytät niitä vuoden tai vuosien päästä on arvokin melko varmasti vähintään sama tai suurempi. Litecoin on vakaa virtuaalivaluutta tallettamiseen.

  Ripple on pankkien luoma oma virtuaalivaluutta, joka romahtaa heti, kun pankit romahtavat. Ripple tulee välttää ja siihen ei pidä sijoittaa, koska se on pankkien oma. Virtuaalivaluuttojen avulla ihmiset tulevat pääsemään kokonaan eroon pankeista välikäsinä. Enään ei tarvita rahaa ja pankkeja. Yhä useampi työnantaja maksaa palkat pimeästi suoraan virtuaalivaluuttoina tai käteisenä. Virtuaalivaluutat ja käteinen poistavat myös verottajan kuvioista ja siten ihmisille jää paljon enemmän rahaa. Kun verottaja jää pois jää Suomen islamisaation rahoitus pois. Virtuaalivaluutat luovat itsenäisen vapauden aseman jokaiselle ihmiselle. Enään ihmiset eivät ole riippuvaisia pankeista, valtiosta ja verottajasta. Jokainen voi itse päättää mitä tekee rahoillaan ja maksaako veroja vai ei. Tämä vapaus pelottaa pankkeja, verottajaa ja valtiota.

  Luonnollisesti tarvitset ns. cold storagen hardware wallet johon tallennat virtuaalivaluttasi ja jota ei voi hakkeroida ja olet siten turvassa esim. trezor tai ledgerwallet tai joku muu. Mikäli et osaa, etkä tiedä virtuaalivaluutoista, lompakoista ja muista mitään. On aika opetella googlella löytää oppaita ja youtubesta videoita. Verottaja on kiinnostunut virtuaalivaaluuttojen voitoista 30% verolla mutta tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Verot tulee maksaa vasta sitten, kun voitot on muutettu rahaksi ei ennen sitä. Eli jos kierrätät virtuaalivaaluutoilla voitot, etkä muuta rahaksi missään vaiheessa, niin sinun ei tarvitse maksaa veroja. Jos haluat käyttää virtuaalivaluuttoja verojenkiertämiseen se on helppoa vältä suomalaisia virtuaalivaluutan osto ja myyntipaikkoja, koska nämä ilmoittavat aina verottajalle kaiken.Vältä suomalaisia pankkeja, kun vastaanotat rahaa, koska ne ilmoittavat verottajalle kaikista epäilyttävistä tilisiirroista. Ulkomaalaiset pankit ja virtuaalivaluuttojen osto ja myyntipaikat eivät ilmoita Suomen verottajalle, jollei verottaja osaa kysyä. Miten verottaja osaa edes kysyä, jos se ei tiedä.

  Kaikkein vaikein paikka verottajalle ovat euroopan ja yhdysvaltojen ulkupuolella toimivat virtuaalivaluuttojen osto ja myyntipaikat. Erityisesti anonyymit virtuaalivaluuttojen osto ja myyntipaikat. Näistä anonyymipaikoista verottaja ei saa mitenkään tietoa, koska ne eivät luovuta mitään tietoja. Googlella löytää näitä anonyymeja joihin verottaja ei pääse mitenkään käsiksi. Luonnollisesti verottaja pääsee käsiksi suomalaisen pankin tilille ja pankit ilmoittavat kaikista epäilyttävistä tilisiirroista, jotka tulevat tilillesi verottajalle suoraan. Vältä suomalaisia pankkeja, kun vastaanotat rahaa. Kun viet rahaa pois pankkitililtä voit käyttää virtuaalilompakoita, jolloin pankki ei näe minne rahat menivät. Jos ostat suoraan kortilla tai tilisiirrolla pankki näkee, että ostit virtuaalivaluuttoja. Tämän voi virtuualilompakolla tai ulkomaisilla pankkitilillä estää.
  https://suomimedia.wordpress.com/2018/01/27/euroopan-pankit-ovat-kaatumassa/

 4. Hyperbitcoinisaatio tulee siirtämään maailman varallisuutta uusiin käsiin, korreloiden melko hyvin älykkyysosamäärän kanssa. Hyperbitcoinisaatio tarkoittaa siis sitä, että valkoiset länsimaat ja erityisesti Etelä-Korea ja Japani tulevat korjaamaan suurimman potin tässä kaikkien aikojen suurimmassa varallisuuden uusjaossa. Kannattaa Paavonkin unohtaa ”nokkelat” argumentit siitä, miten bitcoinilla tai unssin kultakolikolla ei saa maksettua lähikaraokessa isoa kolmosolutta, joten molempien täytyy olla rahana täysin arvottomia. Voit olla älykkäiden länkkäreiden ja aasialaisten kanssa vielä 2-5% etujoukossa bitcoinvallankumouksessa, sen sijaan että olet tummien ja muiden vähälahjaisten kanssa viimeisenä vaihtamassa Keynesiläisen juutaisroskarahan matemaattiseen Itävaltalaisen taloustieteen rehelliseen rahaan. Valinta on sinun.

 5. Kerrotko suureSSa viisaudeSSasi meille oluella aivonsa marinoille typeryksille mihin virtuaalirahan arvo perustuu? Taitaa olla (((niiden))) projekti tyhmien rahankeräämiseen. Voinhan olla toki väärässä. Ei virtuaali rahaa uhkaa mikään reaalimaailman uhka.? Itse kyllä luottaisin ennemmin kultaan sijoittamiseen. Olisi muutakin kuin virtuaalista…

  1. Suosittelisin kaikkia, jotka eivät tiedä asiasta katsomaan 4 videota youtubesta BlokkiMedia , jossa asia selvitetään.

   Pankit väärentävät rahaa !

   Euroopan pankit ovat kaatumassa

   Onko rahasi turvassa pankissa?

   Onko rahasi turvassa pankissa?

  2. Se, että olet valkoinen hetero ei tietenkään takaa sitä, että olisit erityisen älykäs yksilö. Tilastollisesti tarkasteltuna voidaan kuitenkin sanoa, että kryptovaluutan ymmärtäminen korreloi älykkyyden kanssa. Paavon artikkelin olisi voinut kirjoittaa myös bitcoinin sijaan kullasta, hopeasta, raakaöljystä, osakkeista tai metsämaasta. Yhtäkään niistä ei kulmakunnan karvakäsipitseria tai henkkamaukka hyväksy maksuksi, mutta se ei tee yhdestäkään niistä arvottomia. Arizonan osavaltio äänesti 8.2.2018 voimaan lain, jonka mukaan Arizona hyväksyy Bitcoinin ja muut hyväksytyt krytovaluutat tuloveron maksamiseen.

   Kaikki arvo on loppujen lopuksi subjektiivista. Jos maapallolla ei olisi ihmisiä, ei kullalla olisi ”arvoa”, koska ei olisi subjektiivisia arvon määrittelijöitäkään. Ei puut tai hirvet arvosta kultaa sen enempää kuin Bitcoinejakaan. Kryptovaluutta on yksinkertaisesti parempi raha kuin euro, koska sitä ei voi banksteri väärentää biljoonatolkulla itselle ja kavereille. Bitcoin on parempi kuin kulta, koska sitä voi siirtää minne tahansa ja kenelle tahansa käytännössä välittömästi ja anonyymisti. Tämä johtaa vääjäämättä siihen, että huonompaa rahaa vaihdetaan parempaan rahaan, mikä johtaa bitcoinin arvonnousuun. Bitcoinin arvonnousu taas luo uutta kiinnostusta ja kysyntää, mikä nostaa hintaa ja luo lisää kiinnostusta ja kysyntää. Jne. Käytettävyys arkikäytössä on toki vielä heikkoa, mutta niin on kullallakin. Oletko koskaan käyttänyt kultaa tai hopeaa maksuvälineenä? Itse en ole, mutta bitcoineja olen. Bitcoin pesee jo nyt valuuttana käytettävyydessä kullan ja hopean, osakkeista tai maasta puhumattakaan.

   Bitcoin-adaptaatio tulee olemaan samaa luokkaa älypuhelinten kanssa, nyt ehkä pari prosenttia maapallon väestöstä omistaa bitcoineja. 10-15 vuoden päästä kenties yli 50%. Arvoa voi vain arvailla.

   1. Mahtaako Rothschilden pankkiirisuku nyt muuttaa valtavat kultavarannot virtuaalirahaan. En pidätä henkeä sitä odotellessa. Antaa virtuaalikuplien posahdella…

    1. Kullan hinta on hyvin vahvasti manipuloitu juuri niiden keskuspankkiirien toimesta, joilla on valta printata rahaa tyhjästä ja jotka omistavat suurimman osan kullista. Kulta ja hopea on paljon parempi vaihtoehto euroille ja muille tyhjästä luoduille paperivaluutoille, joten ei muuta kuin kultaa ostamaan, jos vaihtoehtona on eurojen säilytys numeroina pankkitileillä. Keskuspankit alkavat kuitenkin ostamaan kryptovaluuttaa jossain vaiheessa, koska se on valuutta, jota tavalliset ihmiset tulevat ostamaan seuraavan talouskriisin puhjettua, koska se on helpompaa ja likvidimpää kuin kullan ostaminen. Kreikalla oli jo vuonna 2015 suunnitelma siirtyä Bitcoin-talouteen jos talousneuvottelut Eurogroupin kanssa eivät johda mihinkään. Venezuelassa dollari ja Bitcoin ovat paljon parempi valuutta tavallisille kansalaisille kuin bolivar tänä päivänä. Tulevien talouskriisien aikana myös Euroopassa ymmärretään kryptovaluuttojen arvo arvon säilyttämiseen ja vaihdannan välineenä. Luuletko, että vapaasti vaihdettavalla valuutalla, jonka hinta on vapailla, globaaleilla 24/7 markkinoilla määritelty n. 10000 dollariin tällä hetkellä ei ole mitään arvoa?

     1. Ja luuletko, että Bitcoin oli kuplassa, kun sen hinta oli 1€, 10€, 100€, 1000€ tai 10000€? Mikä on se hinta, jossa Bitcoinin hinta ei ole mielestäsi kuplassa?

 6. Yksi hyvä esimerkki on se, että seuraavassa lamassa pankit tulevat pitämään itsellään kaikkien ihmisten rahat, jotka ovat pankkien tileillä kattamaan pankkien tappioita. Valtio tekee pikalain ja pankit pelastetaan mutta ihmiset menettävät rahansa. Aina kun raha on pankissa pankki voi sen viedä pois asiakkailta force major tilanteissa. Pankki laskuttaa eli vetää välistä kuukausimaksuista ja muista erikseen veloitettavista maksuista. Verottajan taas on helppo tarvittaessa ulosmitata rahat pankkitililtä, jos ei maksa veroja. Virtuaalivaluutoissa pankki ei voi veloittaa mitään ja verottaja ei voi mitään, kun käyttää ulkomaalaisia virtuaalivaluuttojen osto ja myynti paikkoja.

  1. Yksikään eduskuntapuolue perussuomalaisia lukuunottamatta ei tule sulkemaan Suomen rajoja vaikka tulijoita olisi miljoonia. Tämä tiedetään etukäteen mutta on olemassa maita, jotka tarvittaessa pistävät sotilaat rajalle ja tarvittaessa tuhoavat maahan väkisin tulevat jo rajalle. Näihin maihin voi muuttaa. Ruotsi, kun romahtaa sieltä tulee miljoona matua tänne rajojen ollessa täysin avoimena. Kaikki eduskuntapuolueet paitsi perussuomalaiset, eivät tule tekemään mitään rajojen sulkemiseksi sen tapahtuessa-

 7. Arvi , sori alapeukku.Tuli vahingossa, kun puhelinta räpläsin. Iso peukku kirjoitukselle . Olen samaa mieltä. Unkari alkaa kuulostamaan hienolta paikalta.

  1. Kun euroopassa tulee iso talous ja muu romahdus, muutatko Unkariin sillä oletuksella, että pankkitililläsi olevat eurot ovat tulevaisuudessakin käypää maksuvaluuttaa Unkarissa, vai roudaatko kultakolikoita läpi euroopan, olettaen, että millään rajalla kultaasi ei takavarikoida? Kryptovaluutat voit siirtää vaikka pääsi sisällä maasta toiseen. Mistä muusta valuutasta voit sanoa samaa?

 8. Bitcoinit ovat uhkapelikohde, joilla voi pelata ”sijoitus”peliä netissä. Jos löytää välittäjän, joka niiden kanssa antaa pelata. Mitään muuta ne eivät ole.

 9. Tuli tässä pyramidikusetukset mieleen. Kaikki on niin pirun hienoa, arvo nousee, miljoonia tienataan… Kyseenalaistajat parjataan maanrakoon… Jokainen liikenevä roponen löytää ottajansa, mutta ”sijoittajat” eivät ikinä näe senttiäkään.

  Joskus tuhannen euroa pistänyt haisemaan, pyörinyt seminaareissa ja puhunut paskaa. Joku suostuu sentään puhumaan vielä takaisinkin. En valita, mutta kyllähän se kyrsii. Pannaan nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin. Oppirahoiksi kuitenkin suht pientä. Ja jokainen tekee vaikka pikavipeillä bisnestä, ei ole multa pois. Tutulla meni samassa häsmäkässä asunto, rahat, erihyvä työpaikka, erihiano vaimo ja käsi katkesi, oppikohan tuo mitään?

  En kivittäisi bitcoinmiestä hienossa jakkupuvussaan, mutta jos joku laittaa kaikki värivalot vilkkumaan päässä ja sireenit soimaan, niin jätän homman muille. Jos tonnin saan hikiseen raapaistua kasaan ilman velkaantumatta, ryyppään mieluummin rahnat ja käyn vaikka Sihteeriopistolla valkkaamassa auliin, parikymppisen blondin. Onpahan sukupuolitautien poliklinikan jonossa jotain rapsuteltavaa sitten.

  Katsokaa huviksenne joskus ”Leijonan luola”-ohjelmia. Käy sielläkin hanurinvatkaajia kauppaamassa väkeä, jotka sanovat: ”Ootte muuten aivan ***tanan ääriretardeja, ellette laita mulle hilloa tilille.” Jostain syystä he eivät ikinä saa kyhnynpaskaa. Syy ei ole käytöksessä, vaan tuotteen/palvelun paskuudessa.

  Miksi muuten rakentaa systeemi, joka on tarkoitettu massoille, mutta jota kukaan ei tajua/osaa selittää? Ei ole mahdollisen käyttäjän ÄO:ssa vika, vaan jossain ihan muualla. Joskus tietomakoneet esim olivat kerrostalon kokoisia ja luultavasti kalliita, sekä vaikeita käyttää. Eipä noita kaikilla ollutkaan. Nyt on! Meikäläinenkin osaa painaa nappia ja kytätä skriimiä ja juttuja. Tuskin ÄO ongelma, en vaan jaksa perehtyä syvällisesti. Jos kakalla käynti vaatisi insinöörityötä ja japanialaisen älyvessan, jättäisin käymättä. Pesukone on keksitty.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.