Mitä kuuluu viime kesänä palautetulle irakilaiselle Husseinille?

12670469_174949312873616_2959427225759249305_n
Hussein Suomessa talvella 2016.
18.2.2018

Moni muistaa Ylen toimittajan Eero Mäntymaan viime elokuussa julkaiseman artikkelin Suomesta karkoitetusta mielenterveysongelmaisesta irakilaisesta Husseinista. Juttu sai valtavaa julkisuutta turvapaikka-aktivistien keskuudessa, sillä Mäntymaan mukaan Hussein joutui heti paluun jälkeen vainon ja väkivallan kohteeksi.

Ylen juttu täältä.

Tuolloin RHC:n turvapaikka-aktivistit olivat varmoja, että Hussein ei selviä elämästä hengissä. Tilanne näytti katastrofaalisen synkältä ja päässäkin vippasi. Hussein yritettiin pakkopalauttaa kerran aiemmin, mutta tuolloin irakiaano jäi rannalle, koska lentokapteeni kieltäytyi ottamasta huutavaa Husseinia koneeseen.

Kun Hussein lopulta saatiin Irakiin, alkoivat ongelmat. Eero Mäntymaan mukaan Hussein majaili Najafin kaupungissa ja yksi ilta saapuivat asemiehet. He hyökkäsivät Husseinin kimppuun. Husseinia pahoinpideltiin vakavasti, mutta hän pääsi turvaan viereiseen taloon. Alkoi toipuminen.

Rasistit epäilivät Husseinin tarinaa, tai pikemminkin Mäntymaan, väittäen, että kuvat olivat näyteltyjä kuvia. Mm. tippaletku ei mennyt kuvissa mihinkään. Artikkeli loppui kohtalokkaasti sanoihin:

Tarina Husseinin kohtalosta päätyi nopeasti Suomeen, sillä tämä pitää yhteyttä tuntemiinsa suomalaisiin ja Suomessa oleviin turvapaikanhakijoihin.

– Haluan, että ääneni kuullaan, mies sanoo väsyneellä äänellä.

28233075_128621071291357_1448699086_n (1).jpg
Hussein väkivallanteon jälkeen.

 

Husseinista ei ole kuulunut puoleen vuoteen mitään. Mitä Husseinille nyt kuuluu? Onko elämä itkua ja hammastenkiristystä?

Hussein on ainakin hengissä. Hän on hiljattain ostanut uuden auton, josta on laittanut Facebookiin tunnelmavideon. Videolla kyydissä on nuori poika, joka ei luultavasti ole Husseinin Suomeen ex-vaimonsa kanssa jäänyt poika vaan Husseinin veljenpoika.

 

Husseinilla menee siis kivasti Irakissa. Hän asuu Najafissa ja elämä näyttää Facebookin perusteella rullaavan tavallista irakilaisen miehen elämää.

Mistä oikein on kyse?

Luultavasti kahdesta asiasta. Mäntymaa osti aika suoralta kädeltä ”vainotun arabin” tarinan TAI hän oli itse rakentamassa sitä. Husseinille siis rakennettiin imago, jonka mukaan hän kuolee heti palautuksen jälkeen. Imagoa rakennettiin fanaattisimpien turvapaikka-aktivistien toimesta. Hussein lähti leikkiin mukaan, koska kuvitteli ja uskoi turvapaikka-aktivisteja, ja että leikkimällä saa oleskeluluvan. Imagoon kuului mielenterveysongelmainen irakiaano, jonka päässä viheltää kauhean paineen eli palautuksen pelon edessä.

Kun palautus sitten tapahtui, yritettiin viimeistä kikkakakkosta. Hussein joutui pahoinpidellyksi ja rimaa hipoen välttyi kuolemalta. Juttuun vedettiin monenlaista tekaistua kuvaa ja lääkärinlausuntoa.

Saatiin aikaan toivottu reaktio. Toisaalta riviturvapaikka-aktivistien fantasia vainotuista arabeista sai vahvistusta, toisaalta tavalliset ihmiset, jotka ovat siinä rajoilla uskoako irakiaanojen tarinoita vai ei, kallistuivat vainon uskomisen puolelle. Kirjoittihan siitä sentään Yle. Luotettava media.

Leikkejä jaksaa kuitenkin leikkiä aikansa. Öyhötystä ei jaksa loputtomiin. Husseinkaan ei enää jaksanut olla suomalaisten turvapaikka-aktivistien leikissä mukana maskottina vaan päätti jatkaa elämäänsä. Hän lopetti vainottuna olemisen ja alkoi elää. Ja kyllä miehellä auto pitää olla.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Mitä kuuluu viime kesänä palautetulle irakilaiselle Husseinille?

 1. Tottakai Hussein tarvitsee auton, jotta pääsee pakoon vainoojiaan. Oikeastaan Suomen valtion pitäisi maksaa tuo auto, koska on Husseinin tähän tilanteeseen ajanut.

  3
  1
  1. Eiköhän se ole nimenomaan suomalasilta veronmaksajilta kusetetulla fyffellä käyttöön otettu kiesi. Nämä saatanan mäntymaat on heivattava sinne lähi-itäläisten pariin lopullisesti. Ja tietenkin kaikki varat, jos niitä on, ravistettava ensin pois.

   14
  2. Oletko ihan varma,että suomen valtio ei ole tuota autoa maksanu ? Rahaa laitetaan mukaan niille, jotka lähtevät vapaaehtoisesti tai palautetaan suomesta kotimaihinsa.

  1. Ruokintaletkut. Vassaritoimittajalta jäi lääkis vähän kesken ja siksi kaikki letkujen paikat ei ole ihan täysin hallussa.

  2. Niillä valutetaan kusta päästä. Asemiesten hakkaama jamppa ei ihan varmaan poseeraa ilman väkivallan merkkejä kameralle.

 2. Erinomainen kirjoitus. Ja noista kahdesta vaihtoehdosta löisin toki lanttini nimenomaan toimittajan tietoisen valehtelun puolesta.

  1. Kyllä! Henkihieveriin hakattu, mutta naarmuton Hussein ottaa kuolemankielissä selfieitä. Olisi vielä käärinyt muumioksi koko äijän!

  2. Juuri näin. On erittäin tärkeätä, että näitä
   tarinoita seurataan suunnitelmallisesti ettei
   nämä valehtelevat toimittajat ja muu roskasakki
   pääse kuin koira veräjästä.

   Kuten esimerkiksi allamainittu hirsipuumies.

   Kun tavikset lukevat tarpeeksi monta tällaista
   satua he saattavat ymmärtää kuinka valtavan
   moni näistä nyyhkytarinoista on täyttä sepitettä
   ja ehkä kyseenalaistavat koko narratiivin
   hädänalaisista arabiinoista.

   Jokainen penni jolla näitä valehtelijoita hyysätään
   on pois oikeasti hädänalaisilta. Niin suomalaisilta
   kuin muiltakin.

   Hyvä Paavo! Jatketaan samaan malliin! Rahallista
   tukea saat täydellä varmuudella kunhan tilanteeni
   lähiaikoina paranee!

   Jonkun olisi hyvä kasata yhteen osoitteeseen näitä
   hölynpölysatuja, että ihmiset ymmärtävät kuinka
   valtavan yleistä tämmöinen satuilu on, tyyliin:

   http://moonbattery.com/links/Hate-Hoax-List.html

 3. Hienoa että näitä joku kaivelee. Mäntymaan pellehermannille ja YLE:lle viestiä. YLE tekee itsestään JÄLLEEN pellen koska totuus tulee ilmi, lähes aina. Mm. näitä matuinvaasion alkuajan matujen performansseja ja huijauksia on jälkikäteen mukava lukea. Halonen ja muut poliitikot ovat saaneet paskaset naurut nikskaansa kun lehdistön ihannepoika ja linnssilude onkin paljastunut raha huijariksi ym. paskaa.

 4. Mites sille kaverille kuuluu joka kameroiden edessä yritti ”hirttää” itsensä Heslingin keskustassa? Onkohan jo onnistunut hirttohommissa, vai onnistuiko täydellisesti niin että asuu omassa kämpässä stadissa ja dokailee/discoilee/runkkailee railakkaasti Helsingin yöelämässä? Vai ei kai vaan rasistinen lopputulos ja takaisin omassa kämpässään irakissa?

 5. Mäntymaan jutut täytyisi saada julkiseen arviointiin. Ei siinä ole mitään järkeä, että jätkä kertoo todella huteran oloisia kuolontarinoita.

  Ja tarinat vaikuttavat nimenomaan Mäntymaan virityksiltä: miten onkin aina heppuli paikalla, kun palaajat pannaan suorilta lautoihin tai lasarettiin.

  1. Oliko Mänttimaa mukana hehkuttamassa sitä leluterroristia myös? Se supermegahuijari joka MYÖS esitteli haavoittunutta kuvissa ja vei kaikki lahjoitusrahat =) Nää on silkkaa TIMANTTIA nää muslimit ! Se on hatunnoston paikka, mikään ei ole liian härskiä ! Kusetus kunniaan !

   1. On ollut ainakin sama lavastaja kuin lelusalakuljettajalla, aikalailla yksyhteen tuo kuva jossa muka tiputuksessa. Ehkä on niinkuin eräs kommentoi: siinä valutetaankin jotain pois.

  1. Täysin kritiikitön etnopalvonta, joka päämääränä oikeuttaa kaikki keinot. Lisäksi on hienoa paistatella hyvyyden valokeilassa ja puskea dramaattista skuuppia.

  2. Luulen että ovat kyllästyneitä elämään pumpulisessa hyvinvointivaltiossa. Täällä ei ole heille tarpeeksi säpinää. Haluavat elinaikanaan nähdä systeemin romahtavan. Ovat syvästi kateellisia niille vasemmistolaisille jotka pistivät säpinät päälle 1918 ja saivat kokea ne tapahtumat.

   ”Some men just want to watch the world burn”

 6. Kiva kuulla että Husseinilla menee hyvin kotimaassaan. Täälä ei uutta autoa osteskeltaisi kun autovero on niin korkea. Tsemppiä muillekkin kotiin lähtijöille. Vaikka sitten pakolla.

 7. Oli taas sen verran hyvin kasattu juttu, että ihan siitä syystä laitoin vähän discorahaa tulemaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.