Skip to content
Mainokset

Potilaalta tippui hoidon jälkeen hampaita suusta – tohtori kehoitti ostamaan liimaa ja liimaamaan hampaat kiinni

lakemedel-jpg.jpeg

IVO:n tarkastusraportin kuva, jossa lääkkeitä löytyi henkilökunnan kahvihuoneen jääkaapista. 

19.2.2018

Sävsjössä hammaslääkärivastaanottoa pitävän Dawoud Asalyan klinikka ”24 Karat” on joutunut vastatuuleen. Asiakkailta tippuu hampaita suusta hoitojen jälkeen ja purentaviat ovat pahentuneet oikomishoidon seurauksena.

Sairaanhoidon valvontasvirasto IVO (vrt. Valvira Suomessa) on saanut seitsemän ilmoitusta potilailta, jotka sanovat, että ovat saaneet vääriä hoitotoimenpiteitä. Tämän takia valvontavirasto määräisi kuukauden alussa, että klinikan toiminta on suljettava välittömästi vakavan vaaran vuoksi ja puuteiden takia. Lausunnossa kerrotaan, että toiminta aiheuttaa vakavaa vaaraa potilaiden terveydelle ja elämälle.

Useat asiakkaat kertovat valituksissaan, että hoidon jälkeen erilaiset suun ja purennan ongelmat pahenivat tai jopa alkoivat. Joissakin kerrotaan, että purenta on mahdotonta hoidon jälkeen tai ikeniä särkee jatkuvasti. Joillakin jopa syöminen on mahdotonta.

Tarkastuksen yhteydessä klinikan tilat tutkittiin ja lausunnossa mainittiin, että hygienia klinikalla oli ala-arvoista ja työvälineet olivat likaisia. Potilaiden lääkkeitä säilytettiin henkilökunnan kahvihuoneen jääkaapissa. Hampaanhoitoinstrumentteja puhdistettiin siivouskomerossa. (SVT1)

Yksi asiakas kertoo SVT:n uutisille kuinka häneltä alkoi tippua hampaita klinikan hoitotoimien jälkeen. Asiakas soitti klinikalle ja vaati jatkotoimia niin sieltä vastattiin, että osta liimaa ja liimaa itse tippuneet hampaat kiinni. (SVT2)

– Sieltä sanottiin, että osta liimaa ja liimaa hampaat kiinni. Jos ne edelleen tippuvat niin liimaa uudestaan, asiakas kertoo.

Klinikan toimitusjohtaja Dawoud Asalya kiistää kaiken vastuunsa, syy on kaikissa muissa paitsi hänessä, klinikan päällikössä. Asalya kertoo, että heillä oli ongelmia muutaman tohtorin kanssa, mutta he saivat potkut.

– Ei ole minun ongelma, jos sosiaalihallitus antaa lääkäriluvan henkilölle, joka ei osaa mitään, Mohanad Asalya kertoo SVT:n paikallisuutisille.

Kyseinen hammaslääkäriklinikka perustettiin syksyn 2015 aikana ja sitä ylistettiin tuolloin edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä. Klinikan henkilökunta oli uusruotsalaista ja potilaat olivat uusruotsalaisia. Joidenkin lääkärien kerrottiin olleen kotimaissaan ”kovan luokan hammaslääketieteen edustajia” ja Ruotsissa avautuisi uudet näkymät; uusruotsalaiset saisivat hoidattaa hampaitaan omalla äidinkielellään.

– Tärkeintä ovat tyytyväiset asiakkaat, kertoi Asalya muutama vuosi sitten. (SD)

Kannattaa muuten huomata tässä yhteydessä se, että klinikalla töissä olleet hammaslääkärit ovat olleet uusruotsalaisia, ja että SVT on jo pitkään ajanut agendaa, jonka mukaan lääkärin toimiluvan vaatimuksia ja tasoa pitäisi laskea, jotta yhä useampi kolmansissa maissa tohtorin paperit hankkinut tulija pääsisi helpommin takaisin työuralle Ruotsissa.

Mainokset

15 Comments »

 1. ”Vaatimusta ja tasoa pitäisi laskea” . Pohjoismainen ammattitaito on kaiken a ja o. Siitä ei pidä tinkiä.

  Tykkää

 2. Tää oli päivän paras!! Näin sitä karma puree persuksiin. Toivottavasti klinikalle ei ole mennyt ruotsalaisia. Tai jos on mennyt, niin toivottavasti ne oli Ruvakkeja.

  Tykkää

 3. Todellinen moniosaaja. Ei vittu kun nauroin tälle jutulle,”tohtori kehoitti ostamaan liimaa ja liimaamaan hampaat kiinni” Ehkä asiakkaan olisi kannattanut miettiä jo nimen perusteella menoa tälle teurastajalle. Täällä oli muuten vähän vastaava tapaus 90-luvulta, muuan hammaslääkäri oli tullut juuri vapautuneen viron puolelta (oli venäläinen nimi) Ihmettelivät hieman ”lääkärin” ronskia otteita ja ”lievää” ammattitaidottomuutta. Paljastui että oli ollut neuvostovirossa patologina ja ei huomannut kertoa tuota pikku seikkaa.Tästä entisestä ruumiinleikkelijästä tuli täysi taparikollinen tapauksen jälkeen, eli oli ensimmäisiä paljastuneita valelääkäreitä mutta sai jäädä maahan jatkamaan rikollisia toimiaan.

  Tykkää

 4. Asiakkaat saivat juuri sen tasoista palvelua, mihin ovat kotimaissaan tottuneet, ei muuta kuin hymyä huuleen.

  Tykkää

 5. Tämä on tietysti ruotsalaisten vika myöskin. Ensin hammasteurastaja laskuttaa uhriaan, joka lähettää laskun sossuun joka sen maksaa. Sitten uhri vaatii ruotsalaisilta uudet leegot, parhaan ja kalleimman kautta, laskun maksaa sossu. Sitten uhri keksii vaatia hammasteurastajalta korvauksia, jotka maksaa ruotsalaiset. Loppupeleissä meillä on leveeeeeeeesti hymyilevä muslimi, kiiltävät leegot naamassaan ja miljoona kruunua pankissa. Näin se markkinatalous pyörii, saadaan fyrkka liikkumaan ja ostovoima nousuun! Bonuksena hammasteurastajakin saa myös ruotsilta miljoonakorvauksia, koska rasismi.

  Tykkää

 6. Muistakaa svedustanialaiset, että on rasismia kieltäytyä puoskariläpsyn hammashoidosta.

  Tykkää

 7. No mitäs niistä hampaista niinkauan kuin kikkeli pelaa… Bussiin tuli eilen matu-ukko, ikä noin 50v, isomahainen, kaljupäinen äijä. Vaikka bussissa oli paljon väkeä otti hän kaksi istumapaikkaa kauppaostoksilleen eli muovikassillinen ruokaa ja kaksi pakettia lastenvaippoja. Istui sitten itse toiselle puolelle konkia ja otti sieltäkin kaksi paikkaa itselleen ja pienehkölle selkärepulleen. Ei järkeä eikä tapoja, ”minäminäminä!!!”

  Tykkää

 8. Taas on kehitysmaalainen ”kalastuskortti” onnistuttu vaihtamaan lääkärilisenssiin. Eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

  Tykkää

 9. Uskaltaisiko suvaitsevainen hörhö tai suostuisiko globalistipoliitikko hyppäämään uussuomalaisten ”hammaslääkärien” vastaanottotuoliin?

  Tykkää

 10. ”Kyseinen hammaslääkäriklinikka perustettiin syksyn 2015 aikana ja sitä ylistettiin tuolloin edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä. Klinikan henkilökunta oli uusruotsalaista ja potilaat olivat uusruotsalaisia. Joidenkin lääkärien kerrottiin olleen kotimaissaan ”kovan luokan hammaslääketieteen edustajia” ja Ruotsissa avautuisi uudet näkymät; uusruotsalaiset saisivat hoidattaa hampaitaan omalla äidinkielellään.”

  Lainaamani kappaleen sisältö on aika yksi yhteen tämän: https://pt-media.org/2018/02/19/psn-tavio-valtamedian-objektiivisuus-on-palautettava/ kanssa.

  Liked by 1 henkilö

 11. No Ylen ohjelmassa korostettiin miten koulutettua väkeä Suomeen tuli.. oli aivokirurgia…ymym..käytäntö on osoittanut peilikuvaksi.. terroristit pistetään pienten lasten kanssa samalle luokalle Turussa

  Tykkää

 12. Toivottavasti ei tarvitse koskaan joutua tuonkaltaisten ”ammattilaisten” hoidettavaksi. Kun nyt viimein tulisi joku tarpeeksi iso kahina, missä tietyt tahot häviäisivät kokonaan maan pinnalta. Oikeat ihmiset voisivat aloittaa elämän entiseen malliin.

  Tykkää

 13. Autovaraosaliikkeessä muinoin myyjä kysyi: ”Vittuux sä haluut?” Huumorimiehiä. Eri juttu, jos olisi myynyt Volvoon Saabin osia ja väittänyt kaikkien ruotsalaisten autojen olevan samanlaisia. Sitten lehdessä kehuttaisi kilpaa, kuinka 24 karaatin matuyrittäjä on lähes täyttä kultaa, kun se todellisuudessa on täyttä p…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: