PS:n Tavio: Valtamedian objektiivisuus on palautettava

0

TIEDOTE

PS:n Tavio: Valtamedian objektiivisuus on palautettava – Kansanedustajalta kirjallinen kysymys median puolueettomuudesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen median puolueettomuudesta. Tavio moittii trendiä, jossa uutiset perustuvat kylmien faktojen sijaan toimittajien omaan tarinankerrontaan ja sävyttämiseen.

Tavio viittaa kysymyksessä Tampereen yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyönä vuonna 2016 valmistuneeseen tutkimusartikkeliin, jonka mukaan vihreiden, vasemmistoliiton ja SDP:n yhteenlaskettu kannatus oli journalistiopiskelijoiden keskuudessa 86,4 prosenttia. Lisäksi Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Anu Kantola on havainnut, että Suomen nuorin toimittajasukupolvi painottaa vanhempiin toimittajiin verrattuna erityisen paljon omien mielipiteidensä ilmaisemista.

Tavion mukaan poliittisen kannan korostuminen yhdistettynä vihervasemmiston suureen edustukseen tulevien toimittajien keskuudessa on uutisten objektiivisuudelle vahingollinen yhdistelmä.

– Olisi ihanteellista, jos toimittajiksi hakeutuisi poliittisesti neutraaleja henkilöitä, jotka eivät anna ideologian vaikuttaa työhönsä. Koska tähän ei kuitenkaan ole helppo vaikuttaa, olisi tärkeää, että journalistikoulutuksen kautta opittaisiin objektiivisemmiksi. Jos tätäkään ei saada aikaiseksi, niin median valvontajärjestelmän tulisi puuttua nykyistä herkemmin selvää mielipidevaikuttamista sisältäviin uutisiin, Tavio summaa.

 LISÄTIETOJA:

Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Advertisements
, ,

9 thoughts on “PS:n Tavio: Valtamedian objektiivisuus on palautettava

 1. Sanktioita kehään. Joka kerta kun neutraaliteettiä edellyttävä taho julkaisee puolueellista / valheellista paskaa, tulee tätä toimittajaa rangaista vaikkapa vain tonnin sakolla. Jätetään ne sakujen miljoonakorvaukset rauhaan. Tonnin sakkoa ei toimittajilla tai muillakaan juopoilla ole varaa kuitenkaan maksaa.

 2. Valemedia ei nouse itse tekemästään suosta. Se ei pysty uudistumaan muuten kuin ”journalistit” vaihtamalla sekä päätoimittajien potkuilla. Mutta siihen eivät lehtitalot ryhdy, joten niillä ja niiden ajamalla agendalla on hidas ja kivulias kuolema.

 3. JA PASKAT. On parempi , että ” valtamedia” jatkaa viitoittamallaan tiellään. Sitä antoisampaa on seurata niiden ja (((niiden)))omistajien rimpuilua ”valemediaa” vastaan, joka nyt vaan on paljon lähempänä ”objektiivista” totuutta. Iso Kiitos PT – medialle, MV/MV-lle, Oikea Medialle,MagneettiMedialle, Kansalaiselle, Murkut.orgille, NykySuomelle, lukuisille niiden blogkareille ja Kansalliselle Vastarinnalle. Thrut is out there …

 4. Niin kauan kun valehtelemalla voi tehdä rahaa tilanne ei muutu miksikään. Enkä usko että enää edes faktapohjaisuuteen palaaminenkaan auttaisi juurikaan, koska oleellisen tiedon saa julkisista lähteistä netin välityksellä jo nyt ja kaiken lisäksi vielä huomattavasti paljon nopeammin. Puhumattakaan siitä että valtamedia on valehdellut niin järjestelmällisesti ja pitkään että ei niihin enää voi luottaa. Kaiken lisäksi valtamedia tulee monesti vuosia myöhässä asioiden uutisoinnin suhteen.

  1. helena, haluaisitko lopettaa esim.PT -median? Onko PT-media myös ”valemedia? #kivapuhe#vihapuhepoliisi/ annailmityötoverisi.

 5. Ainakin minulle vastenmielisintä on objektiiviseksi uutisjutuksi naamioitu mielipidekirjoitus. Jos sanotaan, että turvapaikanhakijoissa on paljon korkeakoulutettuja, asian pitää olla niin. Jos 30 % on lukutaidottomia, se pitää sanoa. Näissä turvapaikka-asioissahan uutisoinnin objektiivisuus ja omat mielipiteet ovatkin olleet sama asia. Ei siitä montaa vuotta ole, kun vielä syvästi kunnioitin vaikka Hesaria.

  Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka Eero Mäntymaa on rankasti asenteellinen ”uutisoinnissaan”, niin kyllä YLEssäkin tehdään aika huikeita juttuja – lastenohjelmat, kulttuurihistorian taltiointi, monet tv-sarjat jne.

 6. Ja Hesarin kaikkitietävä kulttuuritoimittaja sai niinikään estetyksi (täysin virheellisellä jutullaan) Sex Pistolsien Helsingin keikan jo 1970-luvulla. Silloin se mädätys jo alkoi, mutta ei taas löytynyt paljon kritiikkiä Naton Irakin keikkaan (taisi olla tosin jo toiset toimittajat). Eka tuhosi kuulemma nuorisoa, toisella taas muuten joukkotuhoaseita ja paskapuhetta molemmat.

 7. Puosuvaari.Itseänikin harmitti kovana fanina ,ettei Pistolsit päässeet keikalle Suomeen 1978. Vuotta aikaisemmin ostettu Never mind oli kova juttu silloin. 40 vuotta myöhemmin ymmärsin , että tämäkin oli tapa mädättää nuorisoa ja kristinuskoa , kuten nytkin tehdään (((niiden))) toimesta. Myös Pistolsien manageri ja yhtyeen ”Luoja” Mclaren kuuluu (((niihin))). Joten nyt olen eri mieltä siitä”alkaneesta mädätyksestä” . Silloin muinoin maahanmuuttovirasto Eila Kännön johdolla pyrki pitämään maan puhtaana (((niiden))) projekteista,(hippiliike,sateenkaariväki,anarkomarkot+muu äärivasemmisto riehunta) jotka nuorisoa turmelevat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.