Römossenin koraanikoulun oppilaat Göteborgin innovatiivisimpia

0
20180205101632_IMG_0428-01-860x574
Römossen koraanikoulun oppilaat näyttävät tulevaisuuden visioita.
19.2.2018

Göteborgissa on nyt selvinnyt, että muslimioppilaat voivat olla hyvinkin fiksuja lapsia. Göteborgin yliopiston järjestämässä lapsille suunnatussa keksintökilpailussa islamilainen Römossen koraanikoulu voitti kirkkaasti tulevaisuuden visioinnin.

Kisa oli suunnattu 7. ja 8. luokkien oppilaille. Osallistujia oli 31 luokkaa ja yli 600 oppilasta. Tehtävänä ryhmätyössä oli keksiä miten ihminen liikkuu 30 vuoden päästä. Islamilaisessa koulussa keksittiin innovatiivisin visio.

Oppilaiden visiossa kyse oli maanalaisesta junasta, Fast Train:ista, joka liikkuu geometrisen energian avulla, jota tuotetaan vuorilämmöllä. Juna on koko ajan liikkeessä vauhdin ollessa 150 km tunnissa. Matkustajat nousevat ja poistuvat liikkuvasta junasta, joka toimii siten, että junassa on ns. vaihtovaunu. Asemalle jäävät matkustajat siirtyvät kyseiselle asemalle jäävään vaunuun ja taas asemalla olevat odottajat asettautuvat junaan liitettävään vaunuun. Juna ohittaa aseman ja jättää jäävien vaunun asemalle ja nappaa lähtevien vaunun kyytiinsä. Monen minuutin seisahdukset jäävät siis kokonaan pois.

Koulun 8. luokan oppilas Manar Shifa kertoo:

– Moni ottaa nykyään oman auton säästääkseen aikaa. Tulevaisuudessa he ottavat Fast Trainin.

Oppilaille annettiin 10 000 kruunun (1 020 euron) rahapalkinto innovatiivisuudesta.

Kuvassa alla oppilaat miettimässä keksintöjä.

bon-jpg

Advertisements

24 thoughts on “Römossenin koraanikoulun oppilaat Göteborgin innovatiivisimpia

 1. Melko nerokas keksintö. Ruotsalainen koulujärjestelmä todella toimii, kun keskiaikaisesta kulttuurista tulleet ovat jo siirtyneet jo 1900 luvun alkuun, jolloin ensimmäinen metro otettiin käyttöön.

 2. Eikö uskonnollisesti privaattikoulut pitänyt sulkea? Tai on ainakin käsittelyn alla.

 3. Tämän koraani-innovaation innoittamana tein oman visioni tulevaisuuden joukkoliikennöinnistä:

  Maan alla liikkuvan junan energia tuotetaan poiketen uutisessa mainitusta tavasta siten, että käytetäänkin tyhjiön energiaa. Tämä tyhjiön energia valjastetaan käyttöön eräänlaisella tyhjiöpumpulla, jonka suunnittelun, kehittelyn ja toteutuksen ulkoistan toiselle taholle. Innovaatiopalkintoon riittää, että energiamuoto on selkeästi valittu.

  Näin liikkeelle saatava juna kulkee koko ajan tasaista nopeutta. Matkustajat saapuvat junaan minisukkulalla, joka kiihdyttää lähtöasemalta junan kanssa samaan vauhtiin, telakoituu siihen vauhdissa ja matkustajat menevät sisään. Sukkulan tyhjennyttyä junasta pois jäävät matkustajat siirtyvät sukkulaan ja se pysähtyy seuraavalle asemalle. Näin tarvitaan tosin aika leveä baana, mutta se tuskin haittaa mitään. Sukkula kiihdytetään matkaan höyrynpaineella toimivalla katapultilla ja matkustajat asettuvat mukavasti tarkoituksenmukaisesti suunniteltuihin istuimiin. Terveysongelmat ja vanhuuden tuottamat krempat on muslimioppilaiden innovoinnin ansiosta tuohon aikaan jo hävitetty, joten kiihtyvyyden rajuus ei ole ongelma. Jarrutusta varten istuimet käännetään ympäri.

  Jos matka sattuu olemaan hiukan pitempi, niin junassa on Koraaneja luettavaksi ja automaattinen tulkkauspalvelu arabiankielestä lukijan kielelle. Näin matkat sujuvat rattoisasti. Ravintolavaunussa ei tosin tarjoilla enää alkoholijuomia tai sianlihaa, mutta Koraanin sitkeä opiskelu omalla istumapaikalla auttaa voittamaan tämän pienen epämukavuuden.

  Junan vessat toimivat mekaanisesti. Pytyn vieressä olevaa poljinta polkaisemalla pytyn pohja avautuu ja pytyssä olleet ulosteet putoavat nätisti kiskoille. Tämä muutos nykyiseen ihan siitä syystä, että liian pitkälle kehitetyt teknologiat saattavat tuottaa ongelmia (niin sanottuja showstoppereita) ja hädän ollessa suurin sellainen ei vaan vetele. Arvatkaas kenen kuva on jokaisessa vessapaperiarkissa?

  1. Omassa mallissani käytetään ns. islamilaista ikiliikkujaa, jossa viimeisintä mallia olevan höyryveturin uuniin heitellään junanvaunuista tarpeen mukaan vääräuskoisia. Junalla voi pyörähtää halutessaan avaruudessa – idean toteutuskelpoisuushan ei selvästikään ollut arvosteluperuste – tai kaivautua maan läpi. Vauhtia on miljoona, juna ei pysähdy koskaan ja kyydistä jääjät roiskitaan sattumanvaraisesti kyydistä – Allah suojelee omiaan, jos katsoo sen tarpeelliseksi! *tähän tunti resitointia*

 4. Ja mitenköhän tuo ”vuorienergia” valjastetaan etelä-ruotsissa joka on melko tasaista aluetta? Ja paljonko vuorienergiaa saadaan? Ja paljoko vuorienergiaa jokainen juna vaatii? Toisaalta, kuinka matkustajat pääseävt kyytiin? Jos ne istuvat vaunussa johon törmää juna 150km/h vauhdilla, niin siinä sisuskalut vaihtavat paikkaa. Ja saattaa koko juna hypätä kiskoltaan.

  Juttu vaikuttaa olevan samanlainen fiktio kuin muhamet ja koko koraani.

  1. Äläs ny, sää et tajuu, että tää on sitä ”korkeampaa” tiedettä ja tietoisuutta jota ei suoda pottunokille vaan ainoastaan tiedostaville koraanikoulun oppilaille. Pitäisi Tajukankaankin tajuta, että avaisi enemmän tuota modernia liikkumistapaa kuin mitä uutisesta ilmenee.
   Annas ku mä arvaan, ei toi voi toimia mitenkään, ei edes avaruudessa saati maan päällä tai sen alla. Tai ehkä se toimii maan allah?

  2. Itse käsitin, että puhuttiin maaperän lämmöstä, jota ei sitäkään muuteta liike-energiaksi kannattavasti paitsi ehkä Afganistanissa. Mutta vittuun realiteetit, nyt oli tarkoitus iloita islamin innovatiivisuudesta ja edelläkävijyydestä!

 5. Mitä muuta koululaiset näin yleensäkin innovoivat, jos tuollaisilla aivopieruilla saadaan oikein rahaakin? Vai onko tässä taas kyse monikulttuurin tukemisesta? Eli kun kouluissa on muslimeja, niin ne pitää palkita?

  Ruotsalaiset koululaiset todennäköisesti yrittävät miettiä jotain sellaista, mikä voisi oikeasti toimia ja se ei olekaan enää niin helppoa.

  1. Hieman matematiikasta, fysiikasta ja energia-asioista tietävänä näkisin, että tämä ’vuorienergialla’ kulkeva juna on vähintäänkin yhtä nerokas ja tuottava keksintö kuin kaarnalaivat.

 6. Viimeisen vaunun irroittaminen kyllä onnistuu, mutta miten uuden vaunun liittäminen käytännössä toimii edes kävelyvauhdissa? Vastuullista työvoimaa tarvitaan rutkasti lisää juniin ja asemiin. Saa olla todella tiheään pysäkkejä että tuo merkittävästi ajansäästöä kaikkine riskeineen.

  1. Mahdollisesti he ovat visioineet jonkinlaista magneettisysteemiä, joka irrottaisi junan sivusta jonkinlaisen moduulin tai ottaisi kyytiin. Magneettikiihdyttimellä tällainen hellävarainen kyytiinotto/ kyydistäpoisto voisi olla mahdollista…

 7. Niinkuin aina, mena-kansalaisilla ei ole mitään omaa ajatusta, vaan tämäkin on suoraan varastettu yli viiden vuoden takaisesta kiinalaisten ideasta, joka saattaa joku päivä kenties olla todellisuuttakin.

  1. Hyvä löytö! Muslimioppilaat käyttivät siis vähän taqiyya-taktiikkaa, eli ovat ne jotain siellä koraanikoulussa oppineet 😀

   Mutta joo, aluksi huomautan, että kyseessä lienee geoterminen energia, ei geometrinen. Mutta taas toisaalta, ehkä koraanikoululaiset ovat keksineet kokonaan uuden energiamuodon, kun ovat niin helvetin innovatiivisia. Mutta vaikka Ruotsista löytyisi riittävän kuumia maansisuksia, niin sähkön talteenotto vaatii läheistä kylmävarantoa, eli esim. jos tulivuoren tai kuuman lähteen vieressä on kylmää merivettä, niin silloin sähköenergiaa voidaan muodostaa Peltier-elementin avulla. Taas toisaalta, jos Ruotsissa voitaisiin tuottaa geotermistä lämpöä, niin miksei sitä tuoteta jo nyt? Lisäksi maanalle rakennettavat kiihdytys- ja hidastuskaistat (oli ne sitten junan sivuilla tahi päällä) vaativat valtavasti tilaa, eikä tunneleiden louhiminen ole halpaa lystiä. Joka tapauksessa, oli energiamuoto mikä tahansa, tämä ”Fast train” on superkallis sekä lähi- että kaukoliikenteeseen.

   Göteborgin yliopiston palkintoraati taitaa koostua matikkapelosta tärisevistä suvakkihumanisteista, sillä vaikea kuvitella, etteivät ruotsalaislapset keksineet mitään järkevämpää (esim. fuusioenergialla tankatut sähköautot, vetymoottorit, tyhjiöputkessa liikkuvat junat, 1-2 henkilön nelikopterit, …).

   Eli tämä innovaatio on hyvin lähellä sitä, mikä tuli heti aluksi mieleen, kun tätä juttua aloin lukemaan, eli lentävää mattoa.

   1. Tuli muuten mieleen, että kun 30 vuoden päästä Ruotsi on muslimienemmistöinen maa, niin oikeauskoinen väki voisi liikkua täysin ilmaiseksi vääräuskoisten vetämillä riksoilla! 😀

 8. Itse olisin monimuslimina kehittänyt fuusiovoimalan. Metro voisi kulkea tyhjiöputkessa vaikka 25000km/h. Kiihtyväisyys ei haittaa, koska muslimaattori tekee ihmisistä ja junasta massattomia imeskelemällä Higgsin bosonit matkan ajaksi mäelle. Ne saa asemalla takaisin esittämällä älypuhelimesta Allahin maksutodistuksen. Siinäpä innovaatio.

  Kauhean kätevä tuommoinen musumetro. Suloiset pakolaispojat pääsevät kymmenessä minuutissa taikaseinälle ja palkkioineen takaisin kidutukseen ja vainoon, vaikkapa lapsivauvaa ostamaan. Maailma pelastettu multitalenteilla.

  1. Tällaisen luotijunan voisi rakentaa Afrikka-Arabia- Eurooppa. Ei tarvitsisi kuin nuo kolme pysäkkiä. Eurooppaan saisi supernopeilla tyhjiömetroilla valtaavat määrät koneinsinääriäisiä ja raketinpotkijoita.

 9. Voiko kukaan oppilas olla innovatiivisempi kuin Muhamed? ja voiko yksikään keksintö menestyä, jos sille ei ole Allahin siunausta? Ja mihin hintaan tuon siunauksen saa ostaa?

  — Mihin sitä junaa tarvitaan? Eivätkö vaunut osaa, varsinkin tulevaisuuden tietoyhteiskunnassa, itse perille?

  Maanteille on innovoitu lisätienestiä rekoille: Pitkillä taipaleilla ne ottavat (sähköiseen) hinaukseen henkilöautoja. Kuljettajat voivat sitten käyttää ajan johonkin hyödyllisempään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.