Hyvin harva uustanskalainen somalinainen käy ikinä töissä

0
Kuvakaappaus 2018-02-20 14-05-37.png
”Kukaan heistä ei osaa tanskaa eikä käy töissä.”
20.2.2018

Tanskassa on noussu pienoinen kohu kun TV2:n uutisryhmä vieraili Odensen kaupungin Vollsmosen maahanmuuttajalähiössä somalinaisten yhdistyksessä. Nimittäin selvisi, että yksikään nainen ei osannut tanskaa eikä käynyt töissä.

TV2 vieraili Sahan-nimisessä yhdistyksessä tehdessään juttua, koska yhdistys on saaut useita palkintoja ehkäisevän nuorisotyön tiimoilta Vollsmosen lähiössä. Yhdistys on islamilainen yhdistys, mutta Sahan on naisten oma puuhakerho. Kun media aikoi kysyä naisilta jotakin, selvisi, että yksikään ei osaa tanskaa. Paikalla oli 11 naista. Paikalle kutsuttiin tulkki. (TV2)

Sen jälkeen toimittaja kysyi moniko naisista kävi töissä. Kukaan ei käynyt töissä. Sen jälkeen kaikilta seurakuntalaisilta kysyttiin kuka kävi töissä ja selvisi, että ei yksikään. Seurakunnan naisimaami Hassan on asunut 19 vuotta Tanskassa ja käynyt töissä tästä ajasta vain yhden vuoden. Hänkään ei osaa kuin tönkkötanskaa.

Tulkki kääntää toimittajalle, että osa odottaa töitä, osa on lomautettu ja osa on varhaiseläkkeellä.

Kuvakaappaus 2018-02-20 14-05-24
”Osa odottaa työtä, osa on työttämänä ja osa varhaiseläkkeellä.”

Tanskan tilastokeskuksen mukaan juuri somalialaiset naiset ovat huonoiten työllistyvä ryhmä. Seitsemän kymmenestä 30-59 vuotiaasta somalinaisesta elää tuilla. Sama koskee myös syyrialaisia, libanonilaisia ja irakilaisia naisia.

Asianajana Tobias Grotkjær Elmström, jolle esitellään muuatta projektia, kertoo:

– Ongelma on siinä, että monikaan ei osaa puhua tanskaa. On selvää, että pitäisi osata kieltä, jotta voisi laittaa edes työhakemuksia sisään ja päästä työhaastatteluun.

Imaami Hassan on toista mieltä. Kielitaito ei sinänsä ole välttämättömyys. Naiset osaavat siivota tai hoitaa lapsia. Kun imaamilta kysytään miksi hän on sitten ollut työttömänä 18 vuotta hän vastaa, että työhön vaaditaan pätevyys ja monet muut asiat tekevät työnteon vaikeaksi.

Imaami kertoo, että hän itse nyt, kun kaikki seitsemän lasta on synnytetty, on valmis etsimään uudestaan työtä.

Kuvakaappaus 2018-02-20 14-12-57.png

Advertisements
, , ,

22 thoughts on “Hyvin harva uustanskalainen somalinainen käy ikinä töissä

 1. ”Imaami Hassan on toista mieltä. Kielitaito ei sinänsä ole välttämättömyys. Naiset osaavat siivota tai hoitaa lapsia. Kun imaamilta kysytään miksi hän on sitten ollut työttömänä 18 vuotta hän vastaa, että työhön vaaditaan pätevyys ja monet muut asiat tekevät työnteon vaikeaksi.”

  Niin. Länsimaissa on yleistä, että pätevyys vaaditaan alalla kuin alalla. Kehitysmaissa se ei liene yleistä.

  Eikö imaamille ole tullut mieleen hankkia koulutusta, jotta hänestä tulisi pätevä? Kehitysmaalaiselle ei varmaankaan sellainen sovi ja hän haluaa töihin heti. On kuitenkin turha kuvitella, että opiskelemaan pääsisi, jos ei hallitse tanskaa. Mutta kun tanskan kielen opiskelukaan ei mitä ilmeisimmin kiinnosta/sovi pirtaan, niin sitten nostetaan tukia.

  Ei siis liene ihme, että asiat ovat perseellään. Ja tätä menoa pysyvätkin. Tuet pois, niin syntyy vipinää. Jos ei nyt tanskan sisällä, niin tuskin sen jälkeen kukaan kehitysmaalainen astuu jalallaan Tanskaan. Mikä olisi suuri siunaus yhteiskunnan kantokyvylle.

  1. Tähän on tultu, eikä ole suuri yllätys kun tietää minkälaisista maista on tultu loppuiänelatusta vieraasta maasta vaatimaan!

   Suomalainen ministeri Häkkänen taitaa olla nimeltään,oli tullut kuitenki viimein siihen tulokseen, että vapaan maahanmuuton vallitessa Suomen sosiaaliturva ei tule kestämään .

   Miten tuomonen asia vaatii ministereiltä vuosien harkinnan,kun se kansakoulupohjalta olevalle on täysin selvää ollut aina ?

 2. No joo, tänään koetti atk-tuki ratkoa ongelmiamme etänä. Osasi viisi sanaa suomea. Ei ihan tullut valmista. #positiivinensyrjinta

  Mutta eihän tällaista kaapujengiä kukaan palkkaa, vaikka tanska olisi täydellistä. Tänne on tultu lisääntymään eikä töihin. Pohjoiseurooppalainen työkulttuuri on pohjoiseurooppalainen, ei afrikansarvelainen.

  1. Lisääntyminen onnistuu tääläki,se käy juuri samala lailla kuudenhuoneen kerrostaloasunnossa kun kotimaassa kamelinpaskasta kyhätyssä kojussaki.

   Nuo nyt ei tänne työn perässä ole tulleetkaan,kyllä vääräuskonen pölvästi elättää kaikki helvetin klaanit !! Ja sen musut tietävä:

   4
   1
 3. Kymmienien kakaroitten synnyttäminen ja niillä lapsituilla eläminen ON työtä, ja hyväpalkkaista sellaista. On meinaan puuro maistunut leideille. Ei tanskankieltä tarvitse mihinkään, ihanan kätevää! JOKU MUU MAKSAA!

 4. Se on tosiaan kerta kaikkiaan käsittämätöntä, että me ns. sivistyneissä länsimaissa emme ainoastaan salli, vaan myös itse rahoitamme vapaaehtoisesti koko tämän islamilaisen invaasion. Muusta tässä ei ole kysymys.

 5. Imaami kertoo, että hän itse nyt, kun kaikki seitsemän lasta on synnytetty, on valmis etsimään uudestaan työtä.

  No ainakin on saanut seitsemän uutta oleskelijaa aikaiseksi.

 6. Olin vuosi sitten sairaalassa 5 vrk ja minulla oli suloinen somalityttö lähihoitajana. Osastolla oli 2 nuorta somalityttöä opiskelemassa sairaanhoitajan työtä. Kumpikin olivat hyvin kasvatettuja ja hienotunteisia minua iäkästä naista kohtaan. Vaikka olen maahanmuuttovastainen ja vihainen pakolaisten vuosikausia kestäneestä verovaroilla elättämisestä, niin näistä tytöistä ei minulla ollut pahaa sanottavaa.

  1. Voihan toki olla mahdollista, että on näitä ”kapinallisia” muslimityttöjä, jotka uskaltaa kyseenalaistaa islamia. He eivät vain niin helposti uskalla tulla esiin perheen ja suvun kontrolloidessa häntä. Olikohan ensimmäinen kerta, kun Suomessa joku muslimipoika yritti tappaa siskonsa, joka kulki hunnuttomana ja taisi tapailla pojankin. Ruotsissahan tuollainen on arkipäivää.

 7. Nuoria Somalinaisia on jonkin verran julkisella puolen. Siinä on se paha että työsuhteet ovat ikusia, lapsia voi tehdä sopivassa syklissä, aina välissä voi käydä korotuttaa tuet, sairaspäiviä saa rajoittamattomia määriä, kotona käy kotihoitaja ja loput tarhaan. Yhteiakunnalle todelma kallis yhtälö. Ainakin 15v urasta voi viettää kotona lasten kanssa

 8. Joku kertoi joskus tästä somalialaisesta työkulttuurista. En muista tarkkaan, mutta yritetään: Somalit ovat paimentolaisia. Kun Somaliassa on kuiva kausi, somali uurastaa löytääkseen vuohille laidunmaata. Kun sataa, ruoho kasvaa ja tällöin somali lepää. Suomessa sataa aina (Kela jne).

  Luulenpa, ettei tuommoinen sateessa työskentely ole somalille kovin järkevä ajanviete. Eihän suomalainen hommaa pihalleen lumitykkiä, että pääsisi katolle kolan kanssa raatamaan. Joutuu vielä kummeksituksi, tai peräti laitokseen hoitoon.

  Tuommoinen härän kokoinen somalimuija olisi varmasti erinomainen kantojuhta, jää kyntöruunat toiseksi. Vähän se taaplaa, muttet tukkipinoa niin korkeaksi saa, etteikö tuo kiskoisi sitä lumisessa metsämaastossa.

  1. Eikö tuo paremminki ole ”kyntötamma” kun ”kyntöruuna”? Ruunat eivät lisäänny,mutta somaliakat lisääntyvät kiivaasti.

 9. Ei länsimaissa niin vain töihin mennä; pitää osatakin jotakin, eikä luku- ja kirjoitustaitokaan ole kuin alhaisin perusedellytys. Kun lisäksi kulttuuriin ei kuulu naisten työskentely kodin ulkopuolella, niin ikuisiksi sosiaalietuuksilla eläjiksi jäävät kantasuomalaisten piikkiin. Suomalaisia nuoria äitejä patistetaan äitiyslomilta työelämään, vaikka monella ei edes ole sitä työpaikkaa, johon palata, mutta musliminaisten työttömyys ja valheellinen yksinhuotajuus on valitettavasti taas vain yksi niistä tabuista, joista ei puhuta ja joista nimenomaan ei saa puhua. Kaksilla rattailla ajetaan tässäkin asiassa. On suoranainen ihme, ettei kansa nouse kapinaan. Syy saattaa löytyä vain siitä vielä liian isosta porukasta, joka luottaa ns. ”vastuulliseen mediaan”, esim. Yleen ja Hesariin.

 10. Hyvin harva somalinainen on ikinä tehnyt muuta hyvää ihmiskunnalle kuin riistänyt itseltään oma arvoton henki, jonka seurauksena noin. 10-30 tulevaa ihmisarvotonta paskaa on jäänyt tekemättä tälle planeetalle….

 11. Jos systeemiä voi käyttää hyväksi, sitä vääjämättä ennemmin tai myöhemmin käytetään hyväksi. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on osoittautunut hyvin helpoksi saaliiksi matalan luottamuksen yhteiskunnan tapoihin tottuneille.

  Hyvinvointiyhteiskunta oli hyvä niin kauan kuin sitä kesti. Sääli ettei se läpäissyt reaalimaailman testiä. Seuraava sukupolvi tulee todistamaan hyvinvointiyhteiskunnan romahduksen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.