Aftonbladetin mielipide: ”Ruotsalaisten sosiaalinen tönkköys tulijoiden integraation este”

0
Kuvakaappaus 2018-02-21 12-47-26
21.2.2018

Aftonbladet toi esille mielenkiintoisen lukijanäkökulman: sen mukaan ruotsalaiset ovat umpimielisiä pökiöitä ja uusruotsalaisten huono kotiutuminen johtuu tästä epäsosiaalisesta tönkköydestä.

Kirjoittaja on muaan itävaltalainen mies, joka kertoo asuneensa Ruotsissa vuodesta 2007. Hänen mukaansa ruotsalaiset ovat tönkkösuolattuja muikkuja. Rapussa ei tervehditä ja pesutuvassa ollaan hiljaa. Katseiden kohtaaminen ei johda hymyyn vaan paniikkiin. Ovia ei auota ja muutenkin asioita jaetaan vähän.

– Ja sitten tulemme kotoutumiseen. Ruotsin on maailman avoin yhteiskunta maahantulijoille, joihin panostetaan paljon asumuksen, ruoan ja kielen treenaamisen muodossa. Siitä huolimatta Ruotsi on eniten eriytynyt maa. Ja siihen suurin syy on sosiaalinen tönkköys.

Mies jatkaa:

– Jos minä ja ystäväni Saksasta tai Britanniasta koemme kuinka vaikeaa on tuntea olonsa kotoisaksi Ruotsissa niin kuinka vaikeaa se on eritreaanolle, syriaanolle tai afgaanille? Integraatio ei yksin tarkoita asuntoa ja rahaa. Se tarkoittaa osallistumista, turvallisuutta ja läsnäoloa. Se käsittää small-talkia naapurien, bussimatkustajien ja lasten kanssa puistossa.

Kirjoittajan mukaaan on olemassa jokin tutkimus, jonka lähdettä ei kuitenkaan mainita, mutta jonka mukaan somalit ovat integroituneet paremmin amerikkalaiseen yhteiskuntaan kuin ruotsalaiseen. Kyse ei ole siitä, että Amerikassa ei saa sosiaaliapua kuten Ruotsissa ja joka aiheuttaa laiskistumisen, vaan siitä, että ruotsalaisten sosiaalinen tönkköys estää somaleja sopeutumasta ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

– Joka kerta kun aloitan keskustelun bussipysäkillä, ne jotka vastaavat eivät ole ruotsalaisia vaan tulijoita.

Tällainen sosiaalinen tönkköys saattaa olla myös Suomessa asuvien kolmansista maista tulleiden miesten suurimpana esteenä hyvällä kotoutumiselle.

Advertisements

22 thoughts on “Aftonbladetin mielipide: ”Ruotsalaisten sosiaalinen tönkköys tulijoiden integraation este”

 1. Varmasti yksi näkökulma, mikä taas johtuu siitä, että me kaikki olemme erilaisia yksilöitä ja koemme asioita eri tavoin. Käytännössä integroitumisongelma johtuu kuitenkin tulijoiden omasta haluttomuudesta integroitua paikallisiin oloihin ja tapoihin, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
  Suomessa yritetään sopeuttaa aikuisia miehiä lastenlaulujen ja päiväkotivierailujen kanssa, voiko sen enempää homma mennä metsään? Jumalauta, vaikka tulisi millaisista kulttuureista, miesten kotoutuminen ei ainakaan kuvatuilla (käytetyillä) menetelmillä onnistu koskaan, sellaiset menetelmät sopisivat ehkä naisille ja tytöille, ei miehillä, varsinkaan islamilaisista kulttuureista tuleville.
  Yhdessäkään projektissa jossa yritetään kotouttaa miehiä, ei saisi olla yhtään naista (kullinkipeetä suvakkia) mukana, pelkästään miehisiä arvoja omaavia miehiä opastamassa miten suomalaisessa kulttuurissa toimitaan ja miten siinä odotetaan elävän. Näitä aavikkosotureita pitäisi viedä tutustumaan arkiseen työelämään, lapiohommiin, valimoihin, sahoille, ylipäätään tavallisille työpaikoille ja laitta heidät tekemään töitä ja siinä ohessa opettaa, että suomaliseen kulttuuriin kuuluu työnteko ja se on monasti aika paskaa työtä niin kuin se on muuallakin päin maailmaa.

  1. No jos noin olisi..se nyt vain sattuu olemaan ruotsalaisten kuten suomalaistenkin geneettinen erityispiirre. Tästä voi sitten vetää johtopäätökset että mamutus pitää lopettaa ja jo maassa olevat karkoittaa koska ”monikulttuuri” on täten tuomittu epäonnistumaan.

   1. Ei Ruotsalaiset olleet tönkköjä minua kohtaan, kun siellä 13 vuotta asuin ja tein töitä. Johtuisikohan tuo ruotsalaisten tönkköys siitä, kun joutuvat elättämään noita maahantulijoita vuosikausia.

    1. Nyt täytyy huomata, että siellä selittää itävaltalainen, jolla ei ole mitään varaa sanoa yhtään mitään mistään. ”Eikös Teillä siellä Itävallassa pantu juuri raja takalukkoon?” ja ”Mitenkäs, kun se teidän korpraali-mestarispuhujanne taisi olla jotenkin vähemmistö- ja maahanmuuttokriittinen? Olisko hermostunut, kun ei bussissa diskuteerattu?”

 2. Voisiko olla niin, että ruotsalaiset ovat niin lopen v*ttuuntuneita tuontinekruihin, että mieluummin ovat kuin niitä ei olisi olemassakaan. Toinen vaihtoehto voi olla pelko keppostelusta. Tai nämä molemmat.

  1. Pelko ”KEPPOSTELUSTA” on erittäin suuri,parempi on katsoa kun katua.

   Jos nuo kehitysmaalaiset yleensä johonki haluaisivat sopeutua,ne olis hukuttaneet jo tulomatkalla islamilaisuuen välimereen henkilöpaperiensa sijasta.

  2. Freay osunee oikeaan. Muistaakseni Virossa on voinut olla Neuvostoliiton aikoina samanlaista puhumattomuutta ei-virolaista tuontiväestöä kohtaan.

   Tästäpä tuli mieleen, että eikös Neuvostoliiton politiikkana ollut väestönsiirrot ja sisäinen muuttopolitiikka, joilla yritettiin vähentää Baltian maiden alkuperäisväestön osuutta omissa maissaan. Tuntuuko tutulta?

   Ehkä Baltiassa valtamediassa eli ainoassa mediassa ohjelmien sanomana oli, että baltit ovat saamattomia typeryksiä ja että muualta Neuvostoliitosta tulleet pelastavat Baltian osaamisellaan.

 3. Kaikkien tällaisten ’Hei, nyt diskuteerataan kunnolla ja sitten lähdetään porukalla juhannussalolle tanssimaan’-ihmisten pitäisi ihan ensimmäiseksi mennä sellaiseen asiakaspalveluun töihin, jossa näkee tämän integraatiohomman – tai sen puutteen – laidasta laitaan.

  Tänään on tullut vastaan mm. aikuinen afrikansarvelainen mies, joka on mitä todennäköisemmin ollut maassa perheineen ainakin kymmenen vuotta. Suomen kieli ei oikein taittunut, joten poikansa tulkkasi. Siinä sopivaa korttia etsiessä vilahteli ehkä kolmensadan euron edestä viisikymppisiä. Ja aivan varmasti ei ollut palkkatuloja. Siinä ei missään kohtaa ole minkäänlaista pakkoa integroitua, tuskin myöskään tahtoa. Ei ihmistä voi kotouttaa, ihminen kotoutuu tai on kotoutumatta aivan omalla päätöksellään. Painetta itsensä elättämiseen pitäisi olla aivan eri tavalla kuin nyt. Se on aivan sama sanooko Eriksson tai Virtanen bussipyssäkillä kivasti vai ei, jos fyrkkaa tulee, ja matalapalkkainenkin työ olisi kovan yrityksen päässä.

  1. Hyi tuollainen patriarkaatin ylistys kuin juhannussalko.
   Kyllä sen midsommarfittan pitää olla näinä tasa-arvon aikoina. 😉

 4. Mitä miettinee tästä tönkköydestä kansainvälinen joviaali TeppoTapaniM Spångan suunnalla?

 5. Pähkinänkuoressa taas vanhan toistoa, eli ruotsalaisen syytä kun matu ammuskelee ja raiskailee.

 6. Ruotsalaiset on pakkomokutettu poliitikkojen toimesta. En usko että suurin osa ruotsalaisista on todellisuudessa yhtään kiinnostuneita siitä mitä sanottavaa jollakin eritreaanolla tai somalilla on tai edes afgaanilla. Jos ei ole juuri mitään yhteistä puhuttavaa tyssää keskustelu lyhyeen jos edes alkaa. Eikä vastapuoli osaa edes kieltä.

  1. Ei niitä ehkä ole pakkomokutettu ainakaan mitenkään propagandisessa mielessä. Kyllä se kuuluu kansanluonteeseen se, että sinne on tullut niin paljon kehareita. Ylivoimainen enemmistö haluaa niitä.

   Katsotaanpa vaan tulevissa vaaleissa. SD pysyy edelleenkkn jossain 8-10 % kannatuksessa ja Sossut saa voiton. Mikään ei muutu ja kehareita lentää maahan samaan tahtiin kuin ennenkin.

   1. Eivät useimmat keski-iläiset normiruotsalaiset pohjimmiltaan- kun syvältä kaivetaan- matuista kauheasti tykkää mutta ovat hyvin herkkiä sille mitä MUUT tekevät ja ajattelevat ja toimivat paljolti sen mukaan. On TRENDIKÄSTÄ mokuttaa juuri nyt, ”allas lika värde” etc. Ei se tule välttämättä sydämestä. Kun pintaa raaputtaa löytyy vaikka mitä, varsinkin työpaikoilla.

    Veikkaan SDn saavan 18% + – 2% vaaleissa eli menevän takapakkia viime vaaleista mutta ei mitään 8-10%. Ruotsalaiset ovat enemmän kiinnostuneita Mellosta kuin politiikasta ja suurin osa ei äänestä aatteen puolesta vaan sen perusteella mitä puolueet lupaavat kukkarolle eli lapsiperheitä kiinnostaa päiväkoti- ja koulujutut, eläkeläisiä eläkkeet, talonomistajia kiinteistövero ja reavinstskatt. Raha ratkaisee eikä ideologia tässä nykyään Skandinavian korruptoituneimmassa maassa:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-mest-korrupta-landet-i-skandinavien

 7. Itävaltalaisen miehen olisi syytä perehtyä kotomaansa Itävallan vittuuntuneitten kansalaisten nykyiseen sosiaalisuuteen muslimikulttuurin kanssa. Itävalta on pian samalla viivalla Visegrad-maiden rintamassa vastustamassa sopeutumattomien tulokkaiden pääsyä maahan. Kun homma ei onnistu missään vaikka pullahalaajia olisi joka Muhamatille kymmenen jonossa niin se ei vain onnistu. Yritys sekoittaa öljyä ja vettä. Normaalijärkinen ei edes ryhdy puuhaan mutta idiootti vatkaa ja hämmentää luullen että jonainpäivänä testi onnistuu. Voi PERKELE !!

 8. Haluan olla rehellinen mutta vittumainen tarpeen vaatiessa. En tule ikään kumartamaan minkäänlaista uskontoa , vierasmaalaisia ym. Vain veteraaneja kumarran,myös niitä ulkomaalaisia veteraaneja ja henkensä uhranneiden, jotka auttoivat Suomea -44 kiivaimpiin aikoihin kannaksella. Ilman heitä ei olisi itsenäistä Suomea. Myös isäni teki osansa.

 9. Näinhän se on, vika on aina jossain muualla, kuin kehitysmaalaisissa / muslimeissa itsessään.

 10. Somalit on kotoutunut niinhyvin minnesotaan että yksi poliisiksi koulutettu ampui naisen kuoliaaksi joka oli soittanut kissalan väen paikalle jossain häiriötilanteessa.. eukko oli kävellyt poliisiauton luokse kertomaan mikä meno niin… somppu ei ilmeisesti ollut small talk miehiä..

 11. On mielestäni vähän tökeröä laittaa otsikkoon ”Aftonbladetin mielipide: …”, kun linkkikuvassakin on maininta ”Tekstissä esiintyvät mielipiteet ovat kirjoittajan, eivät Aftonbladetin.”

 12. No kohtahan noita tönkköjä ruotsalaisia ei enää muutaman vuosikymmenen päästä ole.Tilalla on pelkkiä kunniakansalaisia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.