Maahanmuuttajat jälkeläisineen maksoivat nettokuluina Tanskalle 33 miljardia (yli 4 miljardia euroa) jo vuonna 2015

0
161.jpg
22.2.2018

Tanskan Finansministeriet (vrt. Valtiovarainministeriö) on nyt toista kertaa laskenut mitä pakolaiset ja maahanmuuttajat maksavat tanskalaisille vuositasolla.

Maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä nettokustannukset valtionkassasta olivat vuonna 2015 kokonaista 33 miljardia Tanskan kruunua. Vuotta aiemmin vastaava luku oli ”vain” 28 miljardia Tanskan kruunua. Nousu on laskelmien mukaan perustunut yksinomaan siihen, että Tanskassa annettiin niin monta turvapaikkaa kyseisen vuoden aikana.

Vuoden 2015 loppusyksyn ikoniset kuvat levisivät kaikissa medioissa kun eteläisen Jyllannin moottoritie kuhisi mustanaan pakolaisia. Se näkyi myöhemmin myös tilastoissa: 21.316 jätti turvapaikkahakemuksen Tanskaan (edellisvuonna alle 15.000).

Jos laskelmista jätetään pois läntisistä maista maahanmuuttaneet sekä heidän jälkeläisensä, niin on tulos vieläkin synkempi: ei-länsimaisista maista saapuneiden nettokustannus oli 36 miljardia Tanskan kruunua eli aika lähelle 5 miljardia euroa (luku kirjoitetaan näin: 4.830.000.000,- €).

Mutta maksavathan ne tanskalaisetkin – tottahan toki: heidän nettokustannuksensa oli saman laskentatavan mukaan vuonna 2015 kokonaista 2 miljardia Tanskan kruunua. Johtopäätös näillä laskelmilla: varsinaista rikkautta ei-läntisistä maista saapuvasta maahanmuutosta on hyvin vaikea havaita – väittipä valtamedia Suomessa tai Ruotsissa mitä hyvänsä.

Laskelmamenetelmä

Laskelman takana ovat faktat siitä, kuinka paljon kukin tuo tuloja valtionkassaan ja siitä summasta vähennetään kulut terveydenhuoltoon, tulonsiirtoihin ja erilaisiin sosiaalisiin julkisiin menoihin. Ei-länsimaista saapuneiden synkkä tulos valtionkassaa ajatellen johtuu pääosin siitä, että he eivät ole kovinkaan hyvin edustettuina työtätekevinä veronmaksajina.

Tanskan talousministeri Kristian Jensen (Venstre, ”keskustaliberaali”) korostaa julkistuksen yhteydessä annetussa lehdistötiedotteessa kuinka tärkeää on lisätä ei-länsimaista saapuneiden maahanmuuttajien osuutta työmarkkinoilla.

– Maahanmuutto on hyödyllistä Tanskalle ainoastaan siinä tapauksessa, että tämä ryhmä työllistyy nopeasti. Jos maahanmuuttajat suuressa määrin ajautuvat kuten nykyisin vain erilaisilla sosiaalituilla elämiseen, se tulee maksamaan erittäin paljon tulevaisuudessa. Näillä kuluilla on niin suuri merkitys, että se näkyisi eri tavalla käytettynä suoraan parempana koulutuksena ja vanhustenhuoltona, useampana poliisina kaduilla ja siksi myös turvallisempana yhteiskuntana. Nettokulut alueella ovat niin suuret, että ne näkyisivät jopa veroprosenteissa. ( Yleisradioyhtiö Dr1.dk)

– Kari Ilmarinen–

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Maahanmuuttajat jälkeläisineen maksoivat nettokuluina Tanskalle 33 miljardia (yli 4 miljardia euroa) jo vuonna 2015

 1. Tanskalaiset ovat olleet pienessä sievässä eivätkä ole huomanneet mitä on tapahtumassa. Nyt ovat alkaneet huomata.

  1. Joo, hyvä riisi on hyvää, mutta jos kipollisen hinta on 1 000 euroa, niin on se aika tyyristäkin. Tämä täältä veronmaksajavinkkelistä katsottuna. Jollekinhan se on toki ilmaista.

   1. HEI KAPEAKATSEINEN SYNKISTELIJÄ RASISTI, RIISI SYÖDÄÄN LATTIALTA !!!! EI TARVITA TUOLEJA EIKÄ PÖYTIÄ, SUOMEN METSÄT SÄÄSTYVÄT JA NÄIN PAKOLAISET TUOVAT SUOMELLE SELVÄÄ RAHAA JA UPEETA FIILISTÄ JOKA ATERIAN YHTEYDESSÄ !!!!!!!

    1. riku vedä vit. päähäsi, vähintään saman ne maksaa suomellekkin. maksa kaarnavene rahoistasi itse kulut

 2. Kaameita lukuja vaikka siitä puuttuu monia kohtia mitkä paisuttaa sitä entisestään. Koko infran kehittäminen puolelle miljoonalle ihmiselle, saasteet, poliisin ja oikeuslaitoksen rasittaminen… lista on loputon syntymastä kuolemaan jokainen hengenveto maksaa jotain veronmaksajalle.

 3. Ja tuosta puuttuu välilliset kulut eli noita läpsyttäjiä hoivaavat viranhaltijat, lisäpoliisit ja -porsaat, rikollisuus sinänsä yms. Voi huoletta kertoa 1.5;llä eli noihin lukuihin ainakin 50% päälle.

  1. Ruotsin korkea BNP (kansantuote) ja hyvä työllisyysaste perustuu paljolti juuri tähän. Kun – sanoisinko ”hyyssäämistuote” – vähennetään todellisesta tuottavuudesta saattaapi olla, että Ruotsin taloudessa odottaa todellinen pommi. Asuntojen hinnat tippuvat jopa Tukholmassa prosenttien kk-vauhdilla, H&M:n pörssiarvo tippunut puoleen, Ericssonin jopa alle sen ja hälytyskelloja ei kuulu…
   No, veroja nostetaan joka paikasta, mutta niin helvetin hyvin menee..

 4. Matut tuhoaa koko länsieuroopan.Valkoiset siirtyvät Puolaan,Unkariin ja venäjälle.

 5. Mennyt nyt vaan roolit sekaisin. Mutta seuraavalla kerralla ovella poke maksaa – yritän ainakin

 6. Mitä, vain n. 850€/vuosi vauvasta vaariin tuosta ilosta, että maa näyttää, haisee ja tuntuu paskalta.

 7. Tanskassa on hiljattain auennut sukellusvene- ja rakettisuunnittelijan paikka. Toisaalta voi käydä niin, että Tanska saa kokonaisen sukellusvenearmadan tietty niin, että 2 -10 suunnittelijaa ja yksi 12 – 19 vuotias tanskalaisty…nainen tulevat vakiomiehistöksi per vene sukellusveneen koosta riippuen.

 8. Noo mutta Suomessa katainen sanoisi että huoltosuhteen takia tarvitsemme vuosittain valtavat määrän matuja.Tämä on kuulemma liikuttuja kataisen mieliaihe. Katainen ei vaan tiedä etteivät matut halua tänne töihin, vaan loppuelämän ilmaisen ylläpidon ja parasta palvelua ja alistumista heidän vaateisiinsa, siinä on vissi ero. Tanskassa alkaa ehkä järjenvalo loistaa pikku hiljaa mutta taitaa olla myöhäistä, kun maassa on kokoonsa nähden valtava määrä loisijoita.Kun maa pikkuhiljaa toipuu, hyöty menee näiden läpsyttelijöiden ja mustakaapujen ylläpitoon, vituttaahan se.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.