Haittamaahanmuutto vaalien teema Italiassa

0
5745dd5b60a4f-1.jpg
25.2.2018

Maaliskuun ensimmäisen sunnuntain parlamentti-vaaleja Italiassa odotetaan lähes kauhulla ainakin Brysselissä. EU:n täydellinen kykenemättömyys pysäyttää haitallinen maahanmuutto Eurooppaan on noussut koko vaalien tärkeimmäksi teemaksi. Tavallisten italialaisten kannalta maahanmuuton ongelmat ovat kasautuneet ja paisuneet vuosi vuodelta, eikä tälle löydy enää kovinkaan paljon kannattajia.

Italia on aina ollut ”helppo” maa maahanmuuttajille: sen laaja ”pimeä” rakennusala ja etenkin maatalous on tarvinnut halpaa työvoimaa ja tätä on saatu lähinnä Itä-Euroopan maista. Kun maahanmuuton päävirta kääntyi vähitellen värikkäämmäksi (tummemmaksi, toim. huom.) alkoivat ongelmat myös kasaantua. Esimerkiksi Vinzenca dell’Orso, joka omistaa San Remossa (ollaan siis hienostuneella turistialueella Italian Rivieralla) ekslusiivisen nahka- ja laukkuliikkeen, on täysin kyllästynyt afrikkalaisista laittomista maahanmuuttajista, jotka myyvät avoimesti rantabulevardeilla Turkista ja Kiinasta tuotuja feikkikopioita italialaisista merkkilaukuista.

– En minä osaa sanoa, miten tämä ongelma saadaan ratkaistuksi, mutta väkeä ja tummia kaupustelijoita tulee vain lisää ja lisää. Politiikot ja poliisit eivät tee mitään asian eteen, vaikka ongelma on ilmeinen. Ei kai tämä voi olla oikeaa integraatiota, että laittomat maahanmuuttajat vievät leivän laillisilta yrittäjiltä feikkituotteillaan?

Monelle pohjoismaalaiisellekin San Remon kävijälle on pääkadun Rotondo-kahvila tuttu paikka. Sitä jo yli 10 vuotta pyörittänyt Davidee Di Francesco yhtyy kadun vastapuoleisen kolleegansa huoleen:

– Maahanmuuttajien mukana kaikki laiton kauppa alueella on kasvanut, myös huumekauppa. Sen myötä alue on tullut myös turvattomammaksi ja se ei ole hyväksi turismille. Kyllä poliisit aina silloin tällöin jonkun pidättävät kun laiton, etenkin huumekauppa, käy liian avoimeksi, mutta valitettavasti sama kaveri on samalla asialla useimmiten jo seuraavana iltana.

– Etenkin vanhan kaupungin alue on jo suorastaan vaarallinen. Kun avasin liikkeeni niin ei tullut mieleenikään että joutuisin kieltämään vaimon ja lasteni kulkemisen alueella iltaisin – valitettavasti tämä on tilanne tänään.

Francescon mukaan on olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: avoin kapina valtaa pitävää vasemmistohallitusta vastaan tai olla vain hiljaa niin että asiat kärjistyvät siihen pisteeseen, että hallitukselle tulee lähtö.

Ensi sunnuntain vaalien tulosta on vaikea ennustaa, mutta maahanmuutto on joka tapauksessa noussut keskeiseksi teemaksi. Vaalilupauksina on kuultu puolen miljoonan maahanmuuttajan pakkopalauttaminen, mojovaa arvostelua kohti Brysseliä kohtaan, koska useiden Euroopan maiden tiukennettua avointen ovien politiikkaansa haittamaamuuton räikeiden epäkohtien lisääntyessä, niin tämä tappi, todellinen mustapekka, on jäänyt italialaisten käteen.

Kun niin monet maat ovat tiukentaneet rajojaan ja avointen ovien politiikkaansa, niin jopa pienessä Pohjois-Italian Grimaldin vuoristokylässä lähellä Ranskan rajaa tapahtuu kummia. Eläkepäiviään Grimaldissa viettävä Michel Guegan kertoo:

– Tilanne on täysin sietämätön. Kun pääteillä on tarkistuksia, niin meidän pikkukylämme läpi kulkee kohti Ranskan rajaa kymmeniä, joskus satoja afrikkalaisia ihmissalakuljettajien organisaatioiden löydettyä tämä ”ohikulkutien” – eihän tämä näin voi jatkua. Olen todella huolissani lastenlasteni turvallisuudesta ja tulevaisuudesta.

Tavallisten italialaisten mielipiteet maahanmuutosta ovat niin ikään jyrkentymässä. Kun suurehko valtakunnallinen TV-kanava teki kyselyn ”meritaksiliikenteestä” eli kysyivät suoraan pitäisikö maahanmuuttajia kuskaavien alusten pääsy italialaisiin satamiin kieltää kokonaan, oli tämän kannalla vuonna 2016 vain reilut 40 prosenttia italialaisista. Viime vuonna täyskieltoa kannatti jo 85 prosenttia (!) vastaajista.

Vielä pahempi
tilanne on Napolin läheisyydessä olevassa Castel Vuornon idyllisessä lomaparatiisissa. Tai maahanmuuttajavirran myötä pitäisi kai sanoa ex-paratiisissa. Loma-asunnot ovat tyhjillään, raunioina ja/tai afrikkalaisten maahanmuuttajien ”haltuunottamia”. Kaupungin 30 000 asukkaasta puolet on laittomia maahanmuuttajia Afrikasta ja lomailijoita ei enää käytännössä laisinkaan. Kaduilla käy sen sijaan avoin huumekauppa ja prostituutio aamusta iltaan, satoi tai paistoi. Danmarks Radion (DR)(Eurooppa-kirjeenvaihtaja Anna Gaarslev oli paikan päällä ja sai olla mukana poliisin tehdessä ratsian yhteen ”loma-asunnoista”:

– Afrikkalaisia maahanmuuttajia talo täynnä, likapyykkiä lojui ympäriinsä lattioilla, vessa rikottu ja entinen kaunis puutarha on kaikenlaisen irtaimiston ja roskasäkkien täyttämä. Ratsiaan osallistunut paikallinen poliisi kertoo, että noin puolet koko kaupungin taloista näyttää tältä – ja tämä on jopa siitä paremmasta päästä..

Maceratan pikkukaupungissa äskettäin tapahtunut nuoren italialaistytön äärimmäisen raaka paloittelumurha ei ole ainakaan lieventänyt kielteistä suhtautumista Afrikasta tulleisiin pakolaisiin – vaikka jälleen kerran Suomen valtamedian uutisoinnissa keskityttiin kuvaamaan nigerialaisten ”pakolaisten” verityön tulistuttaman italialaismiehen tekemää kostoiskua – eli taas oli rasistit asialla. Syyt ja seuraukset jälleen pahan kerran sekaisin.

Oli miten oli: erittäin mielenkiintoiset vaalit tulossa EU:n kolmanneksi suurimmassa taloudessa, missä ennätyssuuri työttömyys, ennätysuuri valtionvelka – ja ennätyssuuri maahanmuutto: 459.511 henkilöä vuoden 2015 alusta virallisen tilaston mukaan.

Todennäköisesti myös ennätyssuuri tyytymättömyys EU:n avuttomuuteen hoitaa maahanmuutto-ongelma samaan aikaan kun talouskiristyksiä vaaditaan jo muutenkin pahast velkaantuneelta Italialta.

– Kari Ilmarinen –

Advertisements
, , ,

9 thoughts on “Haittamaahanmuutto vaalien teema Italiassa

  1. Todellista määrää kai aika vaikea ”laskea”, mutta luku on sama minkä kansainvälinen virallinen ”laskuriorganisaatio” (Den Internationale Organisation for Migration ) antaa eli – 459.511

 1. Kukahan mahtaa omistaa ne loma-asunnot napolissa mitä tulijat ovat ”ottaneet haltuunsa”. Kyllä on asuntojen omistajilla varmaan rauhallinen ja hyvä mieli.
  Joskus kymmeniä vuosia sitten oli sanonta: nähdä napoli ja kuolla. Se pitää varmaan kirjaimellisesti paikkansa tänä päivänä, sinne jos menisi lomailemaan, huonosti voisi käydä.

  1. Samaa tapahtuu muutn Ruotsissa ympäri kuningaskuntaa, siellä ”miehittäjinä” vain nämä ns. köyhät EU-immigrantit eli mannet mantereelta ja Löfven ei tee mitään. Häätöjäkään ei voi tehdä, koska Ruotsin lainsäädännön mukaan häädettävän henkilöllisyys aina henkilötunnusta myöten pitää olla selvillä ennen kuin voudin kärry liikahtaa..

   1. Kyllä EU- manneja voi nykyään häätää vaikkei henkilöllisyyttä tiedettäisikään, käytäntöä on muutettu. Samoin jos parkkeeraavat tontillesi. Tyhjennettiinhän se Malmön kaamea leirikin lopulta.

    1. Ilmeisesti sääntöjä jossain muodossa kiristettiin, ensin riitti nimi, sitten myös poliisin valtuuksia yritettiin laajentaa, mutta eipä noilla suurempia haluja näytä olevan, koska tällaisia ”pikkurikoksia ja arkipäivän rikollisuutta” ei juurikaan priorisoida. Mainitsit tuon Malmön Sorgenfri surullisenkuuluisan tapauksen – sen siivoamisen loppulaskusta tulee tontin omistajalle mojova osa (375.000 SEK, yli 40.000 €), josta tosin käytäneen tänäkin päivänä riitaa-asiaa eri oikeusasteissa:
     http://www.skd.se/2016/03/29/notan-klar-for-migrantrivning/

 2. Toivottavasti kansallismieliset näyttävät närhenmuna kulttuuri-marxilaisille. Maa pitää saada jaloilleen ja loiset sinne mistä ovat tulleet.

 3. Kiva mennä vuosilomallaan katsastamaan tiluksia. Kusi ja paska haisee, kämppä täynnä kiiluvasilmäisiä neekereitä ja pihalla naapureilta varastetut tavarat. Pöntönjäänteistä suihkunnut vesi jo monta kuukautta. Poliisiasemalla rusakkoihminen toteaa monikulttuurisuuden olevan rikkaus, eikä sitä saa lahjomallakaan nostamaan luisevaa italialaispersettään hierovasta tuolistaan. 20 vuotta kun jatkaa työuraansa, voi ostaa mökin jostain muualta ja luovuttaa senkin hädänalaisille yksittäistapauksille. Ikävä asia paikallisille, mutta toivon Italian muuttuvan sellaiseksi anaalipesäkkeeksi, ettei sinne mene yksikään turisti ja paikalliset joutuvat pakon edessä toimimaan, muuten se tapahtuu Suomelle ja tykkään asua täällä.

 4. Sitä on turha enää vinkua kun on päästetty haittalaji maahan. Verratuna rottien hävittämiseen taitaa olla mahdoton tehtävä.Vaatikaa nyt aivottomat myös päättäjiä vastuuseen. Ihminen on siitä jännä olento että se unohtaa aina vaalien alla kaiken huonon poliitikoista ja vaikka tuo poliittinen loinen olisi tehnyt koko vaalikauden ajan omiin kähmintää unohtaen heti lupauksensa äänestäjälle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.