Ruotsin tilastokeskuksen väestötilastoja vuodelta 2017 – syyrialaiset nyt suurin tulijaryhmä

0
assad-samlar-syrianer-24859846
25.2.2018

Hieman tilastoja syntyperän perusteella. Taulukot on haettu Ruotsin tilastokeskuksesta SCB:stä ulkomailla syntyneiden perusteella. Mukana eivät ole siis Ruotsissa syntyneet ns. toisen polven tuljat. 

nettoryhmät2017
Väestö syntymäpaikan mukaan. Lähi-idästä ja Keski-aasiasta tulleet ovat suurin tulijaryhmä.

Syyrialaisten nettokasvu puolittui vuodesta 2016, mutta on edelleen selvästi suurin tulijaryhmä. Samalla he ohittivat suomalaiset Ruotsin suurimpana etnisenä vähemmistönä, jos toisen polven ulkomaalaistaustaisia ei lasketa mukaan. Afgaanien kasvu lähes kolminkertaistui edellisvuodesta ja irakilaisten kaksinkertaistui. Pelkästään Syyriassa tai Irakissa syntyneitä asuu virallisesti Ruotsissa nyt yli 313 000 henkilöä.

nettoulkomailla2017
Tulijat maittain. Syyrialaiset ajoivat suomalaisten edelle reippaasti viime vuonna. Ruotsiin muuttaa yhä harvempi suomalainen kun taas varsinkin eläkeäiset siirtyvät takaisin Suomeen.

Ryhmäjaottelu eroaa SCB:n omasta siten, että Aasiasta on erotettu omaksi ryhmäkseen Lähi-itä ja Keski-Aasian kuusi muslimimaata (Afganistan, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan,  Tadžikistan ja Kirgisia). Lisäksi Turkki on siirretty muusta Euroopasta Lähi-itään. Neuvostoliitossa syntyneet ovat osana muuta Eurooppaa.

Lähde: https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/ (Folkmängd efter födelseland 1900–2017)

Muita SCB:n lukuja vuodesta 2017:
Maahanmuutto: 144 489
Maastamuutto: 45 620
Syntyneet: 115 416
Kuolleet: 91 972

Advertisements
, ,

4 thoughts on “Ruotsin tilastokeskuksen väestötilastoja vuodelta 2017 – syyrialaiset nyt suurin tulijaryhmä

  1. Koko Suria- veivaaminen oli vikatikki alusta loppuun. Tai loppua ei tulekkaan vaikka maahan tulisi millainen rauha. Istuvat kuin P Junttilan tuvan seinässä täällä maailman tappiin.

  2. Hurjia ovat määrät ja kasvuprosentit. Asvalttiporalla kun kaivaa nenää, niin tuppaa verta tulemaan.

  3. Eli pohjoismaalaiset poistuvat Ruotsista kaikessa hiljaisuudessa takaoikealle ja tilalle kasvava osuus afrikaanoja, afganistanilaisia, albaaneja, syyrialaisia ja muita pääosin luku- ja kirjoitustaidottomia. Malmön kaupungin tilastoissa jo pari vuotta sitten sama ilmiö: tanskalaiset paluumuuttavat joukoin sillan yli takaisin kotimaahansa, suomalaiset, norjalaiset ja englantilaiset vähenevät niinikään ja heidät ”korvaavat” moninkerroin nuo mainitut osaajat.
    Varmasti positiivinen ja hyödyllinen muuttosuhde?

  4. 1500-luvulla Ruotsi ajoi romaneita tänne suomeen ja nyt 2015 kymmeniätuhansia pakolaisia.. Mikään ei valitettavasti ole muuttunut.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.