Useita tuhansia ihmisiä Tallinnassa Viron 100-vuotispäivän juhlamarssilla

0
mde

sdr

mde

24.2.2018

Viron 100-vuotispäivän juhlaparaati oli kyllä huikea kokemus. Väkeä marssilla oli useita tuhansia. Jonkun arvion kuulin, että mahdollisesti 5 000 henkeä. Filmiltä voi katsoa oman arvion, se on kuvattu marsiin alkupäästä loppuun.

Suurin ja merkittävin ero oli se, että kun Helsingissä pidettiin Suomen 100-vuotis juhlaparaati niin paikalla oli satoja poliiseja mellakkavarustuksineen. Heillä oli pamput, kypärät ja koirat. Jokaisessa risteyksessä oli poliisiautoja. Tunnelma oli kuin sodan alla.

Niin ikään katujen varsilla oli monenlaista rasismin- ja fasisminvastustelijaa huutamassa naamat punaisina haista vittua ja räkimässä marssijoiden päälle.

mde

Kun taas Tallinnassa poliiseja näin koko illan aikana ehkä viisi. Ja pari kolme, maksimissaan neljä poliisiautoa. Eikä yhtään ainutta rasisminvastustelijaa missään. Ei ainuttakaan.

Tunnelma oli lämmin. Ihmiset lauloivat ja huutelivat toisilleen syntymäpäivätoivotuksia ja muuta mukavaa. Paraatissa oli lapsia, vanhuksia, koiria ja paljon naisia. Kaikki olivat iloisella tuulella. Ennenkaikkea se yhteislaulu oli aika hienoa, sellaista ei voisi Suomessa harrastaa.

Ruotsissa tällaista tapahtumaa ei voisi edes järjestää. Jos paikalle sattuisi vahingossa tulemaan 5 000 ihmistä kansallispäivänä, heitä vastassa olisi 10 000 antifanttia, afrikaanoa ja arabiinoa heittelemässä kiviä ja polttopulloja.

 

Advertisements
,

9 thoughts on “Useita tuhansia ihmisiä Tallinnassa Viron 100-vuotispäivän juhlamarssilla

 1. Ruotsi aikoo ostaa Patriootteja USAlta. Kaipa niidenkin nimet joudutaan muuttamaan vähemmän rasistiseksi? sanoo:

  Suomessa ja Ruotsissa isänmaallisuus on kuin kirosana. Tai itseasiassa meille yritetään uskotella että ”isänmaallisuus” tarkoittaa rajojen pitämistä apposen auki kenelle tahansa joka haluaa lampsia sisään ja kaiken maailman laiskamatojen syöttämistä ja tukemista maailman tappiin asti.

 2. Virolaiset nauttivat kansallistunteesta ja itsenäisyydestä. Matut eivät ole vielä päässeet pilaamaan sitä. No EU:lla on suunnitelmat varmaan pitkällä miten entiset itä-blokin maat saadaan ottamaan matuja maat täyteen ja niskottelusta tulee taloudellisia sanktioita. Veikkaan vaan etteivät helpolla luovu siitä mistä vuosikymmeniä haaveilivat neuvostoliiton rautasaappaan alla.EU nähdään jatkumona sille mitä neuvostoliitto oli heille vuosikymmeniä. Noissa maissa osataan AIDOSTI nauttia itsenäisyydestä. Onnea Virolaiset ja pitäkää pintanne EU:n puristuksessa.

  1. Juuri näin. Kyse on taktiikasta -viron suhteen on muita suunnitelmia eikä siellä asuvia haluta suututtaa tuomalla maahan häiriötekijöitä. Myös 25% Venäläisvähemmistöllä on oma osuutensa tilanteseen ettei tulijoita rahdata maahan. Toistaiseksi.

  2. Voihan EU vaatia mitä vaan, mutta jos maassa ei harjoiteta etnopalvontaa ja sosiaalietuuksilla ei pysty elämään kotimaassa herroiksi, niin ei kai sinne kukaan edes halua. Lisänumero oikein tp-lotossa ei varmasti tyydytä.

 3. yle ei näyttänyt marssista kuin puoli sekunttia….. vertailu suomen 6.12 marssiin olisi ollutkin ontuva….

 4. On hienoa, että meillä on niin hieno veljeskansa kuin virolaiset. Paljon onnea lahden taakse!

 5. Onko Vasemmistoliiton taannoinen presidenttiehdokas jo julistanut nuo itsenäisyyspäivän marssijat natseiksi, kuten teki Suomessa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.