Ikeamurhaaja haluaisi istumaan Eritreaan, mutta Ruotsi ei päästä – liian vaarallista

0
original.JPG
26.2.2018

Kun selvittelee muutaman vuoden takaisin Ikea-murhaajan Abraham Ukbagirin tarinaa ja matkaa Ruotsiin, herää muutama huomio. Ketä oikeastaan pitäisi syyttää niistä kahdesta murhasta, jotka Abraham Ukbagir teki? Tietenkin eritreaano on syyllinen tekoihin, mutta mikä osa on turvapaikka-aktivisteilla, jotka antavat katteettomia lupauksia ja houkuttelevat mm. afrikaanoja Eurooppaan.

Abraham Ukbagir ei ollut mitään tarvetta turvapaikalle. Hän olisi pystynyt elämään kotimaassaan Eritreassa ihan yhtä turvallista elämää kuin vaikkapa hänen velipoikansa tai muu suku tällä hetkellä tekee. Mutta Eurooppa alkoi houkuttaa, koska se oli mahdollista. Hän näki mielessään ilmaisen yltäkylläisen elämän kera alastomien blondinaisten. Olihan Eurooppaan jo mennyt muutamia hänen tuttaviaan ja ainakin sisko.

Abraham Ukbagir ei tullut suoraan Ruotsiin. Hän jätti ensin armeijan ja lähti kävelemään aavikon läpi kohti Libyaa. Hän päätyi merelle 200 muun henkilön kanssa, jotka poimittiin pienestä veneestä Italian merivartioston toimesta ja kuljetettiin Italiaan. Italiassa mies jätti sormenjälkensä poliisille, mutta sen jälkeen hänet päästettiin jatkamaan matkaa. Tämä tapahtui josku 00-luvun puolivälissä.

Eritreaanon tavoite ei ollut Italia. Mies matkusti ensin Englantiin. Siellä hän työskenteli sekalaisissa hommissa, mutta alkoi tehdä pikku rikoksia. Joutui kiinni ja kun poliisin sormenjälkirekisterin perusteella löytyi hakemus Italiasta, mies palautettiin dublinina Italiaan. Eritreaano matkusti heti uudestaan Englantiin. Ja taas sama homma. Jäätyään kiinni näpistelystä palautus takaisin Italiaan.

Nyt eritreaano oli oppinut, että sormenjäljet ovat se, joka tekee sen, että hänet palautetaan Italiaan. Mies yrittää polttaa tupakalla sormenpäitään, mutta ei kivun takia uskalla. Sormien vuoleskelukin jää haaveasteelle. Mies matkustaa jokatapauksessa kolmannen kerran Englantiin. Jää kiinni ja palautetaan taas Italiaan.

Nyt Abraham Ukbagir vaihtaa kohdetta ja matkustaa Norjaan. Sielläkin hän jää laittomana nopeasti kiinni ja palautetaan Italiaan. Seuraavaksi eritreaano lentää Tanskaan, mutta otetaan jo lentokentällä kiinni ja palautetaan taas kerran Italiaan.

Abraham Ukbagir meinaa jo luovuttaa ja palata kotiin Eritreaan. Unelma ilmaisesta ylläpidosta ja blondeista ei näytä toteutuvan. Mies on ollut jonkinlainen dublinautomaatti lähes 10 vuoden ajan. Mennyt aina johonkin maahan ja palautettu takaisin Italiaan. Joistakin maista palautus on tapahtunut heti, joissakin hän on ehtinyt viipyä joitakin kuukausia.

Sitten mies päättää kokeila Ruotsia, josta arpaonnea ei ole vielä kokeiltu.

Hän saapuu 2013 Ruotsiin ja ilmoittautuu Norrköpingissä sotapakolaisena. Nyt alkaa se kaikkein oleellisin: miehelle annetaan katteetonta toivoa.

Kun Abraham Ukbagir jättää turvapaikkahakemuksen, häntä ei palautettakaan samantien vaan hakemus otetaan vastaan ja hänet järjestetään vastaanottokeskukseen lämpimien lakanoiden ja soppakattilan ääreen. Kaikista muista maista hänet on palautettu samantien, ollessaan viranomaisten kanssa tekemisissä, mutta ei Ruotsista. Hän saa siellä kuninkaan vastaanoton.

Mies huomaa nopeasti, että maa on täynnä hänen maanmiehiään, jotka ovat saaneet oleskeluluvan ja joilla on ilmainen ylläpito. Miehen toiveet lisääntyvät kun maahanmuuttovirasto kuuntelee hänen perustelujaan ja mies laitetaan vokissa kielikurssille. Hän sai puuhastella vokin naikkosten kanssa kaikenlaista pikkumukavaa. Elämässä oli nyt sisältöä. Jokaiseen päivään kuului pientä projektia: sormimaalausta, silmä-, nenä-, peppu- ja suu-leikkejä ja tunnelmallisia makkaranpaistotuokioita sinisilmäisten blondien kanssa. Pötyä tulee pöytään neljä kertaa päivässä kunhan vain jaksaa nousta sängystä syömään.

17ed3edb2759abf709190ee1a4654b2f_XL_0.jpg

Oikeudenkäynnistä kannattaa nostaa esille Abraham Ukbagirin sanat:

– Kun kaikki muut saivat jäädä maahan, mutta minä en, se tuntui rikokselta minua kohtaan. Halusin iskulla näyttää, että minua oli kohdeltu väärin ja saadakseni rauhaa, tein sen mitä tein.

Eritreaanon motiivi puukkoiskulle oli siis puhtaasti epäoikeudenmukaisuuden tunne. Hänelle oli annettu toivoa saada jäädä Ruotsiin. Se haave, jonka perässä hän oli juossut 10 vuotta, oli enää senttien päässä. Kun ensimmäinen negatiivinen päätös tuli, jatkoivat turvapaikka-aktivistit toivon ylläpitämistä. Kun toinen nega tuli, tajusi mies lopulta, että kaikki oli huijausta.

Abraham Ukbagir sanoo Expressenin haastattelussa:

– Elämäni suurin virhe oli lähteä Eritreasta. Eurooppa ei ole mitään minulle. Olen yrittänyt saada jäädä, mutta nyt ymmärrän, että en kuulu tänne. Minun paikkani maailmassa on Eritreassa.

On ironista, että nyt, kun Abraham Ukbagir on hyväksynyt sen, että hän ei ikinä tule saamaan sitä haaveilemaansa ilmaista ylläpitoa Euroopasta, ja hän on hyväksynyt, että hänen paikkansa maailmassa on Eritreassa, jonne hän haluaa siirtyä sovittamaan vankilatuomiotaan, niin nyt Ruotsin viranomaiset eivätkään päästä miestä istumaan tuomiotaan Eritreaan, koska katsovat, että maa on liian vaarallinen Abraham Ukbagirille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Ikeamurhaaja haluaisi istumaan Eritreaan, mutta Ruotsi ei päästä – liian vaarallista

 1. Kuvittelin lukevani tämän artikkelin Helsingin Sanomista, faktat, taustat – kaikki hienosti paikallaan.., no niin, se olikin unta.. ”Duplin-automaatti” totta tosiaan eli matkailu avartaa ja kyllähän kaveri on meidän piikkiin saanut lennellä. Ja Ruotsin osuus asiassa – typeryydelle ei näy loppua.. Sitten yllättäen lopussa vanha viisaus: oma maa mansikka vaikka sen nimi olisi Eritrea eli kaveri olisi voinut olla vaikka Tallinnassa luennoimassa.
  Kiitos loistavasta artikkelista.
  Mutta se pitäisi tosissaan löytyä myös Dagens Nyheteristä..

  1. Minkähänlaisia temppuja se vaatis,että tuon kirjoituksen sais vaikka Hesariin? Tai siihen vihreäänlankaan,eikö se ole joku myrkynvihreiden aviisi.
   Liian pitkä tarina yle uutisiin,mutta mainio elokuvan aihe mustasta magiasta euroopssa.

 2. Eli oikeastaan kahden ruotsalaisen mestaaminen oli itsepuolustusta, semmoista jännää mustan miehen logiikkaa: Minähän en enää italiaan mene, joten nyt tulee ruumiita. Mikä ihme siellä italiassa nyt on vikana kun ei kelpaa? Siellä on miljoonia mustia miehiä, ja naisten raiskaamiset, murhat ja ruumiiden paloittelut ovat siellä jo mustien miesten mukavaa harrastelua. Odotan innolla kun Ruotsin lakiin lisätään ”pakolaisen pettymys” lailliseksi, lieventäväksi asianhaaraksi massamurhaoikeudenkäynteihin. Kaikki tähän asti murhatut Eurooppalaiset viattomat ovat myöskin vähäsen pettyneitä, mutta vitut heistä, hehän eivät olleet muslimeita. Muslimi on aina uhri, viaton pikku poloinen.

  1. Ja tekijä vaikuttaisi olevan ihan täyspäinen lääkitieteellisessä mielessä, eli ei esim. varttihullu, eivätkä äänet käskeneet tappamaan. Nyt vain sattui harmittamaan ja herra Kehitysmaalaisen vihanhallinnasta löytyi parin ohikulkijan ruumiin mentävä aukko.

 3. Ilmaisen ylläpidonhan tämä lahjakas keeneri sai, mutta jäi vähän uupumaan pillun suhteen. Noooooh, äkkiähän joku Ruotsalainen naispuolinen vanginvartija rakastuu tähän karismaattiseen, eleganttiin mustaan James Bondiin. Tai sitten on vain odotettava sitä rakkauskirjeiden tulvaa kun Ruotsalaiset mustan lerssin kiimassa olevat suvakkileidit rupeavat kisaamaan kuka tämän hiomattoman timantin sydämen saa valloitettua, ai ai kyllä sitten keenerin kelpaa lykkiä läskilehmän vakoa vankilan vierailuhuoneessa mmm niin sexyä niin sexyä. Kun keeneri kolmen vuoden päästä pääsee ulos kärsittyään tämän itsepuolustusrangaistuksen niin 5-6 suvakkilehmää ovat ehtineet jo pyöräyttää kolmisenkymmentä pikku-keeneriä jotka tuottavat isä-keenerille hyvinkin mukavaa sossuraha-tiliä joka vuosi. Jos tarpeeksi tekee kovaa duunia, unelmista voi tulla totta!!!

 4. Eikös tuo ollut ”tekninen vika” eikä mikään murha jos en nyt ihan väärin muista..

  1. Ruotsin oikeuslaitos voisi haastaa Ikean oikeuteen, kun panee myyntiin puukkoja ja veitsiä niin holtittomasti!

   1. Ainaki se ruotsalainen oikeuslaitos osaa arvioija ,että musulmaanin kotimaa on aivan liian vaarallinen paikka laittaa moninketrtaista murhamiestä sinne.On ne nuo ruottalaiset ,voihan perseensuti tuota ruottalaisten teatteria.

 5. Hyvä teksti. On tosi tärkeää tuoda esiin se, että eivät Unelmoijat ole mitään hyväntekijöitä vaan koko pelleilyn, jossa voittajia ovat vain rikolliset, tärkeitä ylläpitäjiä. Etta jos tänne halutaan ihmisiä, jotka tuovat täysin varmasti mukanaan vaikka terroriuhan, niin kyllä terrori-iskun tapahtuessa myös Unelmoijien kädet ovat veressä.

  Ja asia täytyy tuoda juuri näin esiin ja mahdollisuuksien mukaan Unelmoijille kertoa. Yksi suosikeistani on eräs FB:n suosittu ja arvostettu ryhmä, jossa kirjoittaja rinnasti MV-lehden ja Saku Timosen – ”molemmat ovat samanlaisia ohihuutajia” – ja Timonen saapui itse keskusteluun mukaan raivoamaan! Ei yhtään järkevää argumenttia, pelkkää raivokasta meuhkaamista toisten typeryydestä ja rinnastuksen kohtuuttomuudesta. Taisi äijällä mennä pulssi jossain tuhannen pinnassa. Se oli hienoa.

   1. Mutta se satojen kommenttien keskustelu poistettiin. Syytä ei kerrottu, mutta sehän ei ole epätavallista tietyistä aiheista kirjoitettaessa. Aikaa siitä on n. kuukausi tai puolitoista.

 6. Mitä enemmän näistä ”poloisista” lukee, sitä enemmän ihmettelee tätä pohjoismaista holhous yhteiskuntaa ja se toimii.

 7. Saku Timosen on pelle ja olen epäillyt että tämä henkilö on todellisuudessa joku VOK:sta toimeentulon saava suvakkieukko. En voisi ymmärtää että on mies, tai voihan se olla mieheksi pukeutunut poikkeava transu.

 8. Nyt on Paavo loistovireessä. Jutun tulokulma on tsuurnalismin umpirautaa. Kumpa muutkin takoisivat tällaista tekstiä. Kiitos.

 9. IKEA- murhaaja tappoi kaksi vihervassaria joten ei kovin poppis hallituksen silmissä sanoo:

  En ole nähnyt missään että hallitus pelkäisi Ikeamurhaajan hengen puolesta eikä siksi halua häntä siirtää. Missä niin sanotaan? Syynä lienee pikemminkin se että Eritrea kukaties vapauttaisi hänet. Toisekseen on ehkä toiveita käyttää häntä ”vaihturina” jotta saataisiin vapaaksi Dawit Isak, journalisti joka on istunut Eritreassa vankilassa maanpetoksesta vuodesta 2001. Dawit Isak on ollut Ruotsin kansalainen vuodesta 1992.

 10. IKEA- murhaajan haastattelusta Expressenistä tänään (haastattelun on tehnyt Martin Schibbye joka itse istui vankina Etiopiassa 438 päivää):

  ”MS: Mutta sinähän murhasit kaksi täysin viatonta ihmistä- mitä ajattelet siitä tänään?
  AU: Shit happens! Ymmärrän ettei se ole hyvä juttu. Mutta haluan unohtaa sen.
  MS: Mutta omaisten ja muiden on vaikeaa unohtaa, moni miettii ”miksi?”
  AU: Mitä minä voin sanoa heille tai tehdä nyt? Tehty mikä tehty. Ei sitä saa tekemättömäksi. Mutta se on historiaa.”

  https://www.expressen.se/nyheter/qs/mitt-livs-storsta-misstag-var-att-lamna-eritrea/

  1. Noin selitti telkkarissa myöskin Suomalaisen ryöstömurhannut nuori muslimi. ”Tos nyt kävi tollattiin, se oli ALLAHIN TAHTO” ja ”En mä ny jaksa tota enää miettii, se on mennyttä jo”. Koko haastattelussa ja olemuksesta paistoi läpi se VITUTUS kun jengi jaksaa vatvoa menneitä ja se totaalinen kyrpiintyminen että pitää istua vangittuna jonkun turhan Suomalaisen takia, ”MINÄ en ole mitään tehnyt paitsi totellut Allahia”. Ja kuulkaas niinhän se on! Täydellinen kympin suoritus, ohjekirjan mukaan, kunnon muslimi. Ja suvakit itkee… Luuleeko joku oikeasti että muslimipoju ei ole murhannut ennenkin, ja tulee murhaamaan taas.

 11. Koen jotain syvältä kumpuavaa, selittämätöntä vihaa, kun näen tuon keltasinisen liiterin. Olisiko Aaprahammilla myös tullut assosiaatio ruotsalaiseen elämänmenoon?

  Nyt voisi kokeilla vielä kerran yhtä juttua, josko toimisi.. poika Italiaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.