Afgaanibluffi ja kuinka se toteutetaan

0
afgh-MMAP-md.png
28.2.2018

Ruotsiin ja Suomeen yksintulleista lapsiturvapaikanhakijoista afgaanit ovat tällä hetkellä suurin ryhmä. Lähes poikkeuksesta he kuuluvat ns. hazaroihin. Afgaanit ovat jostain kumman syystä saaneet suurta sympatiaa ja heidän tuekseen on olemassa kymmeniä erilaisia järjestöjä, jotka vaativat afgaanien palautusten lopettamista.

Afgaanibluffissa on kaksi asiaa, joita joko ei ymmärretä, tai ei haluta ymmärtää. Ensimmäinen on se, että suurin osa Eurooppaan tulleista afgaaneista ei tule Afganistanista vaan Iranista. He ovat syntyneet ja varttuneet Iranissa ja useimmat eivät ole ikinä oleskelleet Afganistanissa.

Iran taas on turvallinen maa. Ainoa huomionarvoinen asia Iranista tulleissa afgaaneissa on se, että he tulevat ilman passeja ja viisumeita. Joka sinänsä jo ei pitäisi olla mahdollista.

Kummallisinta kuitenkin on se, että Iranista Eurooppaan tulevat Afgaanit hakevat turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia. Turvapaikkaa haetaan siis vain siksi, että esimerkiksi Ruotsi alkoi 2013 aikaan antaa turvapaikkoja afgaaneille, jonka jälkeen virta Iranista alkoi.

Bluffin toinen osa on se, että onko Afganistan oikeastaan niin vaarallinen maa kuin annetaan ymmärtää? Turvapaikka-aktivistit ja afgaanit lobbaavat tällä hetkellä suurella kädellä Afganistanin vaarallisuuden takia. Ihan kuin koko maa olisi yhtä suurta rauniota.

Vaaralliset paikat

Jotta ei joutuisi vaikeuksiin on pidättäydyttävä poissa tietyiltä paikoilta ja tilanteista, tämä koskee niin Afganistania kuin Eurooppaa. Afganistanissa vaarallisia paikkoja ja terrorikohteita ovat mm. hallituksen rakennukset ja tilat, ulkomaalaisten suosimat kohteet ja shiiamuslimien kokoontumispaikat.

Afganistan ja kansa

Afganistan koostuu 34:stä provinssista, jotka on jaettu seitsemään isompaan alueeseen. Väestöä on 35 miljoonaa. Näistä provinsseista vain kaksi katsotaan vaaralliseksi. Nangarhar ja Helmund, mutta näillä alueilla ei asu juuri ollenkaan hazaroja. Yleisesti Afganistanissa on useita eri kansanryhmiä, joista suurimmat ovat pastut 42 %, tadzikit 27 % sekä uzbekit ja hazarat kumpikin 9 %. Muita ryhmiä ovat aimakit, turkmeenit, balochit, pashait, nuristaanit, arabit, brahuit, pamirit, guijarit jne, jokta ovat yhteensä 13- 15 % ryhmä. Iranissa asuu reilu 2 miljoonaa hazaraa ja Pakistanissa 600 000. Afganistanissa asuu noin 3,5 miljoonaa hazaraa ja ryhmän koko on ollut vakio 20 vuotta.

Kieli

Afganistan on käytännössä kaksikielinen koostuen darista ja pastusta. Dari on ”julkinen kieli” ja jota myös hazarat puhutat, ja joka on persian yksi murre.

Missä hazarat asuvat

Useimmat hazarat asuvat Hazarajatin maakunnassa, joka on enemminkin alue kuin virallinen maakunta. Se sijaitsee väljästi Afganistanin keskiosissa koostuen Daikundin, Bamyanin ja maan keskisoien provinsseista. Hazarat ovat siellä 85 % väestöstä. Muillakin alueilla hazaroja asuu, mutta pieniä määriä. Hazarajatin maakunta on viljelysrikasta maata. Hazarajatin alue on siis Afganistanin turvallisinta aluetta ja YK:n turvallisuusraportin mukaan siellä kuoli toissa vuonna 22 henkilö väkivaltaisuuksissa. Ruotsin maahanmuuttoviraston mukaan allaoleva kartta kertoo kuinka suuri osa Afganistanista on turvallista:

karta.png
Punainen ei-turvallinen, vaalean vihreä turvallinen ja tumman vihreä ”todella turvallinen”.

Alue, jonne Hazarajat sijoittuu, on YK:n mukaan CENTRAL HIGHLAND ja siten myös Afganistanin turvallisinta aluetta.

Allaolevassa taulukossa on väkivaltaisuuksissa kuolleet 2009, 2014, 2015, 2016 ja 2017. YK:n raportti lähteenä:

Kuvakaappaus 2018-02-28 15-58-59.png

2/34 Afganistanista katsotaan olevan ei-turvallista aluetta

Ei-turvallisiksi alueiksi katsotaan siis vain keski-etelä-alue ja pieni alue pohjoisempana. Talibaanit pitävät valtaa etelässä Helmandin alueella ooppium-viljelyineen. Tällä alueella kuoli viime vuonna 1 417 henkeä ja sinne ei palautetakkaan mistää maasta turvapaikanhakijoita. Hazaroja eteläisellä punaisella asuu vain pohjoisosissa pieniä määriä. Koko maakunnassa on 3,3 miljoonaa asukasta ja hazaroja vain reilu 10 000 henkeä.

Toinen ei-turvallinen alue Nahganhar pohjoisessa Pakistanin rajalla eikä siellä asu ollenkaan hazaroja. Kuolleita oli viime vuonna reilu 700, asukkaita 1,5 miljoonaa.

Toisin sanoen Afganistan on suurimmalta osin ihan yhtä turvallinen kuin Malmö tai mikä muu tahansa eurooppalainen suurkaupunki, jossa on paljon maahanmuuttajia. Lisäksi väitteet siitä, että Afganistan olisi täysi rikki pommitettu ja pommit veisivät ihmishenkiä päntöimenään, ovat hyvin vahvasti liioiteltuja. Jos henkilö asuu kartan punaisilla merkityillä alueilla, ja katsoo olevansa vaarassa, hän voi muuttaa turvallisimmille alueille.

Nyt jokainen ymmärtää millaisesta bluffista on kyse. Hazarat tulevat Eurooppaan Iranista, hakien turvapaikkaa sen perusteella, että Afganistanissa on kaksi pientä ei-turvallista aluetta, mutta jonne kummallekaan alueelle ei edes palauteta ketään Euroopasta. Kun Iranista tullut afgaani palautetaan Afganistaniin, hänet palautetaan maan turvallisiin osiin, kuten esimerkiksi pääkaupunkiin Kabuliin, joka kuuluu turvallisiin aluisiin.

Keskustelua: Flashback

Advertisements

7 thoughts on “Afgaanibluffi ja kuinka se toteutetaan

  1. Afgaanien mokkakulleissa on pakko olla jotain erityistä tenhoa ja jäntevyytä, koska suvakit niin kiihkeästi vaativat afgaanoille ilmaista loppuelämää ilmeisen perusteetta. Varma Kuolema Airways kuulemma lentää Kabuliinkin..

  2. Hyvien ihmisten™ typeryys ei näistäkään tosiseikoista muutu mitenkään. Täällä meillä raivotaan suupielet vaahdossa muutaman lurjuksen käännytyksestä. Katsokaa nyt jumalauta kuinka julmasti UNHCR hoitaa afghaaneja varmaan kuolemaan. Meillä lyödään lähtiessä tonni käteen eli känni toteen ja perillä voi käydä vielä kuittaamassa UNHCR:n toimistolta 200 USD neljästä eri toimistosta jos jaksaa kaikki kierrellä. Rahaa paluuprojektiin on varattu vuodelle 2018 yli 126 miljoonaa USD. Ja ihmismäärät on komeita lukuja. Kaikille tietty nappi niskaan heti rajalla, omaisuus parempaan talteen ja raato monttuun. Lukekaas siittä ja kattokaa miten on hommia hoidettu monet vuodet. Pääsin tuikkaan Outi Popin sivulle keskusteluketjuun edellisvuoden toteutuneet luvut ”kansanmurhasta”. Ei muuten olleet siellä enää seuraavana päivänä. Miksiköhän ? Saatanan homeperseet käyttää näitä jätkiä hyväksi ja teeskentelevät olevansa hyviä ihmisiä™ . Vitut sanon minä. Suomelle nuot pököpäät ovat todellisia tuholaisia. Kylläpä taas vituttaa ja kunnolla. http://reporting.unhcr.org/node/4505

  3. Saa tulla vaikka Korsosta, kunhan on jotenkin etninen. Ego täyttyy kuin airbag, kun Unelmoija pääsee todentamaan omaa hyvyyttään. Eikä haittaa vaikkei tajuaisi asioista yhtään mitään – ei tajua kukaan muukaan, joten sädekehä on varma, vaikkei osaisi muuta kuin kehua riisiä.

    1. En tajua. Jos afgaanit ovat paras rotu maailmassa, miksi yli 2 metristen saksalaismiesten piti siittää saksalaisnaisten munasoluja? Ei kait sillai mitään afgaania rakenneta. Pitäisi ottaa 2 älykääpiötä ja antaa niiden nussia, tulisi parempi lopputulos. Tai arjalaisten muutettua hemmettiin Afganistanista, tulee sinne valuvasta porukasta automaattisesti arjalaisia? Taidan käydä ostamassa itselleni arjalaispassin joutessani, ei oo meinaan joka pojalla semmoista. Miksei uusnatsit palvo afgaaneja? Onko ne vähän hassuja?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.