Afganistanilainen sotalapsi: ”Haluan ruotsalaisen äidin ja isän”

0
Kuvakaappaus 2018-02-28 18-30-50
28.2.2018

Örnsköldsvikissä ilmestyvä Allehanda kirjoittaa Rahmatullah Tajikista, joka kertoo haluavansa jäädä asumaan Ruotsiin ja kouluttautua poliisiksi. Jotta tämä olisi mahdollista, vetoaa hän nyt julkisesti: ”Haluan ruotsalaisen äidin ja isän”.

Rahmatullah Tajik on afgaani ja tuli Ruotsiin Iranista 2015 kuten lähes kaikki muutkin afgaanit. Hän väitti tullessaan olevansa 15 tai jotain sinnepäin, mutta on nyt 19 Maahanmuuttoviraston päätöksellä. Tajik kertoo Allehandassa:

– En ole ikinä asunut Afganistanissa vaan olen syntynyt ja varttunut Iranissa.

Tajikilla on ollut kovaa Iranissa. Hän ei ole voinut käydä kouluja, mutta oppi miten kuten lukemaan ystäviensä avustuksella. Tajikin isä käy Iranissa edelleen töissä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Myös äiti ja kahdeksan siskoa asuvat Iranissa. Tajik kertoo, että tuskin koskaan ehti nähdä isäänsä tämän suuren työmäärän takia. Muutenkin Iranissa on vaikeaa. Afgaanit nähdään vain työvoimana. Ei paljon muuna.

600 (1)
Tullessaan 15, nyt reilu kahden vuoden jälkeen 19.

Miksi Tajik lähti Iranista kiteytyy kahteen lauseeseen:

– En voinut asua Iranissa, koska en nähnyt siellä tulevaisuutta. Halusin paremman elämän, Tajik sanoo.

Paremaa elämää varten on olemassa eurooppalainen systeemi, jota kutsutaan turvapaikkainstituutioksi. Tajikikin päätti käyttää tätä hyväksi. Hän lähti lompsimaan Eurooppaan useiden maiden läpi ja päätyi Tanskaan. Siellä hän oli hetken, mutta päätti, että Ruotsissa olisi vielä varmempaa olla sotapakolaisena.

Tajik on kotiutunut Ruotsiin niin hyvin, että kokee olevansa kuin kotona. Olletikin, että karkoituksen uhka Afganistaniin leijuu ilmassa.

– Minulla ei ole Afganistanissa mitään. En ole ikinä edes käynyt siellä.

Tajik siis tuli Iranista Ruotsiin hakien turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia, vaikka ei ole ikinä asunut siellä. Ja nyt pelkona on karkoitus Afganistaniin. Tajikilla on haaveita Ruotsin suhteen:

– En halua muuta kuin saada jäädä Ruotsiin ja kouluttautua. Haluan poliisiksi, tai kokiksi. Poliisit ovat Ruotsissa kilttejä.

Kaikista mieluiten Tajik kuitenkin haluaisi vain pelata potkupalloa, treenata ja urheilla.

600

Koko asetelman ongelma on nyt se, että koska Tajik esitti alaikäistä yksintullutta lasta, ja Maahanmuuttoviraston tarkistusten mukaan mies ei sitten ollutkaan mikään lapsi vaan ikä veivattiin siihen mitä se nyt on, 19, niin se tarkoittaa, että mies ei voi enää leikkiä lasten asumisyksikössä, joka sitäpaitsi muutenkin suljetaan. Tajik joutuu muuttamaan muualle. Se stressaa. Pelkona on joutua aikuisten vastaanottokeskukseen.

– En jaksa enää. Tämä on jo neljäs muutto. Haluan asettautua aloilleni tänne Örsnköldsvikiin.

Tajikin mielestä ikäasia on väärinymmärrystä. Se perustuu epävarmoihin lääketieteellisiin faktoihin. Nyt asiaa yritetään ratkoa sitä kautta, että joku ruotsalainen perhe avaisi Tajikille kotinsa ovet Örnsköldsvikissä ja mies saisi jäädä asumaan sinne. Yritetään viimeistä temppua, jonka avulla jollakin ihmellä Maahanmuuttovirasto kääntäisi kielteisen päätöksen myönteiseksi.

– En halua mitään muuta kuin jäädä tänne. Haluan asua jonkun perheen – ”isän ja äidin” luona, jotka opettavat minulle asioita. Ja että on rauhallista.

”Haluan ruotsalaisen äidin ja isän”

Advertisements
, , , ,

41 thoughts on “Afganistanilainen sotalapsi: ”Haluan ruotsalaisen äidin ja isän”

  1. Sanoppa muuta. Perheen poika ei osaa kunnolla lukea, siskoja on 8 ja isi ilmeisesti tekee jotain alipalkattuja hanttihommia. Jos on elämä tiukkaa, niin ei tarvitse syyllistä kaukaa hakea. Auttaiskohan vaikeassa paikassa, jos puksautettaisiin muutama sisarus lisää?

  2. Nuo perkeleen politikot pilaavat koko Euroopan tuolla ”turvapaikkateatterilla” ! Eikö ne pölvästit sitä ymmärrä ,että tulijaa riittää viellä senkin jälkeen kun nuita on 100 miljoonaa saapunut hyvine selityksineen.

 1. Ihmisiä nähneenä sanoisin, että 19 vuotta on aika varovainen arvio. Helposti kävisi esim 25 vuotiaasta, tai vanhemmastakin…

 2. Todella outo lehtijuttu: Eikö Rahmatullah edes tajua, että hän puhuu itseään vastaan? Pitäisi selittää jotain Afganistanin hengenvaarallisuudesta eikä mitään ”Faija tekee Iranissa pitkää päivää ja haluan siksi ruotsalaisten maksavan elämäni”-juttua.

  Ilmeisesti järjestelmä ”toimii” niin, että Rahmatullah voidaan palauttaa ainoastaan Afgnistaniin. Se jotenkin kruunaa tämän turvapaikkajärjestelmän.

  1. Ongelmahan tässä kaikessa pelleilyssä on se, että vaikka kaikki asiat kerrotaan suoraan, niitä ei jotenkin ihmeellisesti huomata.

   ”Tulen Iranista, siellä asuu koko perheeni. MInä tulin Ruotsiin turvapaikkaa hakien, koska Afganistanissa on vaikeaa. Mutta turvapaikan tarvin, koska Iranissa ei ollut tulevaisuutta”.

   Tuossa on kaikki oleellinen.

   1. Täydestä menee suvakkiakoille nuoki selitykset,ei ne mitää todellisia faktoja kaipaa kun hurmos on päällä***

    Nyt on jo Ruotsi muslimeilla niin pahoin miehitetty,että mitään mahollisuutta niistä ei ole eroon enää päästä.Tekeepä
    ne ihan mitä haluavat,harvoin saadaan laumoista kiinni syylliset.

    1. Se taitaa olla juuri tuo hurmos (tai hysteria). Jokainen järjissään oleva ymmärtää, että jos Välimerellä hukkuu syyrialainen pikkupoika, se ei ole argumentti irakilaisten nuorten miesten puolesta. Mutta niin vain oli ja asian kylmän viileä argumentointi hukkui natsihuutoihin.

     Sinänsä mielenkiintoista on, miksi juuri Syyria nousi tapetille – no okei, onhan se lähellä Eurooppaa ja siellä ovat myös eurooppalaiset mukana -, mutta mitenhän Jemenissä ja Arfikassa saa tappaa lapsia ilman, että ketään kiinnostaa? Hyvä hurmoksen kasvualusta onkin se, että asioihin perehtymättömille lyödään kauhukuvia mediakaupalla eteen. Sen jälkeen on turha argumentoida yhtään mitään.

 3. Loinen haluaa pelata jalkapalloa ja Iranissakin heidät nähdään vaan työvoimana.Synkkää.Missä on ihmisarvo??!?!Missä on ihmisoikeudet??!!?!Kyllä noilla perusteluilla jo pitäisi poliisiksi päästä.Mielellään johonkin vihapuhe-erikoisjoukkoihin rasisteja metsästämään.

   1. Eikun katsos RASISMI vanhentaa. Yksi päivä rasismin uhrina vastaa viittä vuotta ankaraa dokailua ja röökinpolttoa. Siksi se VAIKUTTAA siltä että aikuiset muslimit runkkailevat discoissa ja pusikoissa, kun oikeasti on kyse siitä että 5-6 vuotiaat pikkupojat, rasismi-uhrit, ensi kertaa leikkivät pikku pippeleillään. Näittehän itsekin miten nämä pienet lapset hukkuivat ja huuhtoutuivat rannoille muutama vuosi sitten, jotka Allahin ihmeen kautta selvisivät ovat nyt joutuneet kestämään valkoisten julmaa rasismia ja näyttävät kaikki 35-vuotiailta. Rasistit ovat ryövänneet heiltä viattomuuden, lapsuuden!! Ainoa oike teko, inhimillinen teko, on antaa näille lapsille koti ja vanhemmat. He ovat pelokkaita, tarvitsevat äidin isorintaista syleilyä.

  1. Hyypiö on vaatimaton, että poliisiksi. Mitenkä olis ensimmäiseksi Ruotsin muslimikuninkaaksi. Jos ei mene testistä läpi niin kuula kalloon.

 4. Suomessa 25-35 vuotiaat sotalapset eivät sodan jälkeen lonnineet Iraniin oleilemaan ja pelaamaan potkupalloa vaan rakensivat 1945-1960 välisenä aikana Suomesta todella hyvän valtion.

 5. Afgaanit olisi pitänyt kuskata kaikki takaisin kun Afganistanin entinen presidentti Hamid Karzai kävi sitä nimenomaan Ruotsissa pyytämässä. Vaan ei, ei passannut. Tässä sitä nyt sitten istutaan mustapekat kourassa niin Ruotsi kuin Suomikin hamaan tulevaisuuteen asti ja kuunnellaan tätä yhtä ja samaa typerää jankutusta.

 6. Tuo ukkeli on niin vanha, että on vaikea löytää tuolle isää ja äitiä muualta kuin vanhainkodista.

  1. Tuo on impivaaralainen vanhemmuuskäsitys. Tässä näytelmässä lapset voivat olla vanhempia kuin vanhempansa.

  2. Ei sieltäkää mutta hautausmaalta. Kivistä vaan synttäriajat ja paprut vetämään perkele.

 7. Minäkin haluaisin olla Eppujen lailla ”nuorempi laihempi ja lihaksikkaampi”. Isäni ja äitini ovat kuolleet, mutta ruotsalaisia vanhempia en haluaisi.

  1. Aiheen tiimoilta on tehty toinenkin biisi, joka soveltuu tuon afgaanilapsosen tilanteeseen paremmin:

 8. Kuten kaikki noi muutkin, tämä mätäpaise haluaa vain dokata ja nussia. Ilmaiseksi ja väkisin. Jos taikaraha uhkaa loppua ja kotimatka häämöttää, tulee ruumiita. Minä valehtelin tarinani, ikäni ja nimeni mutta kun minä nyt olen tänne asti tullut oleilemaan ilmaiseksi loppuelämäkseni, niin teidän oman terveytenne vuoksi olisi nyt vaan parasta järjestää minulle oma asunto kalusteineen sekä runsaasti käyttörahaa. Vastineeksi minä en tee yhtään mitään koskaan, enkä edes ehkä raiskaa enkä ehkä tapa teitä. Kaikki riippuu nyt teistä.

   1. Ja muutaman vuoden sisällä Ruotsalaiset saavat tuntea nahoissaan kaikessa raakuudessa näiden röyhkeiden paskakasojen kiitollisuuden. Asenne on kohdallaan ja puukot hiottu partaveitsen teräviksi kiitollisuuden osoittamiseksi

 9. Että kyllä tosiaan alkaa väsyttää nämä tyypit. Eiköhän joku Birgit ja Sven ota hänet kohta ”pojakseen” ja kouluta hänestä vähintään trukkikuskin.

 10. Tämä Iranin- afgaani- matu tekee jännän käsimerkin ekassa kuvassa….. Ja kyllä tuo huitelee jo liki neljääkymppiä.

 11. Hienoa kun kommentoitte, se ei vain riitä. Hakekaa jäseniä liikkeeseen joka tekee tästä pelleilystä lopun. Laittakaa tukea ja saapukaa vaikka seuraaviin Hesan tapahtumiin, puhukaa työpaikoilla, äänestäkää. Nostetaan nyt kissa pöydälle ja tehdään suuria asioita.

  1. ..ja mitähän ne liikkeet ovat?Ei tuo pelleily enää kivapuheella tai äänestämällä lopu.

 12. Tyypillinen matuloinen jota ei työteko kiinnosta vaan haluaa että Ruotsi elättää heidät . Ruosissa on tehokas sisäinen lobbaus verkosto joka houkuttelee näitä koijareita maahan. Miksi näitä ei tutkita tarkemmin koska tohu alkaa olla kansallisen turvallisuuden vaarantamista.Tosin Suomi tulee hyvin perässä. Ihmettelen mm. puolustusministeri Niinistön hinkua aseistaa ja uudistaa armeijaa Suomessa sadoilla miljoonilla venäjän uhka vastaan, on yksi turvallisuuteen vaikuttava ovi sepposen selällään ja tähän ilmeisesti Niinistö ei kokoomuksen käskystä halua ottaa kantaa. Hölmöläisten touhua.

 13. Iranissa afgaanit nähdään vaan työvoimana.
  Suomessa suomalaiset nähdään vaan työvoimana,niin haenpa turvapaikkaa. Haluun vaa potkii palloo,chillaa.

  Vittu nää sotalapset on niin vitun paskaa

 14. Tuo maahantunkeutuja vaikuttaa olevan noin 35v … 40v nuorukainen.

  On tämä turhapaikkasirkus täysin käsittämätön. Tietenkin, on paljon tahoja jotka rikastuvat tämän sirkuksen pyrittämisellä, kuten matukeskusten ylläpitäjät, vartiointiliikkeet, vakuutusyhtiöt, sekä kaikki media sillä jokainen muslimimin/muislimien suorittaman raaka raiskaus yms eläimellinen/brutaali rikos kasvattaa menekkiä/levikkiä/klikkejä runsaasti. Lisäksi vaikuttaa siltä että työnantaja-tahot yrittävät luoda Eurooppaan ”paperittomien” halpatyövoima-armeijan kaikkien huonoimmin palkattuja töitä varten sekä kaikkein epämiellyttäviä töitä varten joita tekemään ei löydy ihmisiä.

  USA:llahan sellainen halpatyövoima-armeija on ollut jo pitkään, neekerit ja meksikaanit, ja se on USA:lle merkittävä taloudellinen etu. Nyt vaan on niin että nämä sirkuspellet joita Eurooppaan rahdataan eivät omaa minkäänlaista inhimillistä moraalia/etiikka, eivät työhaluja eivätkä minkäänlaista hyödyllistä osaamista ja kaiken lisäksi ne tuovat mukanaan varhaiselta keskiajalta nykyaikaan irti repäistyn fasistisen/totalitäärisen hallintojärjestelmänsä jota väittävät uskonnoksi.

  Eli, on selvästi olemassa useita tahoja jotka tienaavat hyvin turhapaikkasirkuksella sekä tahoja jotka olettavat tulevaisuudessa tienaavansa sen avulla merkittävästi. Nämä tahot eivät tietenkään puutu millään tavoin mihinkään maahantunkeutujien aiheutttamiin ongelmiin olipa kyseessä kuinka vakavat rikokset tahansa.

  Mutta kuinka voi olla mahdollista että n.s. tavalliset ihmiset jotka ainoastaan menettävät tässä sirkuksessa pysyvät hiljaa ja rauhallisena, yhtenä joukkona? Siis he joilla verot nousevat tai palkat jäädytetään tai eläkkeitä leikataan, yms, he joiden turvallisuus on käytännöllisesti katsoen täysin menetetty sillä minkä tahansa kulman takana saattaa hyvinkin olla muslimi-raiskaaaja(joukko) tai muslimi-puukottaja, ehkäpä ”piilevästi radikalisoitumiselle altis nuori muslimi” tai vain ”henkisesti sairas muslimi”.

  Entä kuinka voi olla mahdollista että se osa yhteiskunnasta (tuomarit, lääkärit, sairaanhoitajat, poliisi, yms) jotka joutuvat siivoamaan ja/tai salaamaan maahantunkeutuja-muslimien rikoksia, miten he pystyvät olemaan hiljaa ja rauhallisena, yhtenä joukkona? Luulisi sen ”syövän miestä” kun päivästä toiseen joutuu pelottelemaan alaikäisiä tyttöjä olemaan tekemättä raiskausilmoitusta. Tai jos lähes päivittään joutuu onkimaan muslimin uhdin vesistöstä.

  Se on tietenkin kaikille jo täysin selvää että avoimesti omalla nimellään omien mielipiteiden esittäminen on järjetöntä. Tähän sirkukseen kuuluu olellisena osana se että vastustajat tuomitaan ensin sakkorangaistukseen ja jos ei siltikään mölyt pysy mahassa niin sitten vankeuteen. Olisi muitakin tapoja voikuttaa kuin mielipiteenilmaisut/mielenosoitukset, miksi yhtään mitään ei tapahdu? Tuntuu siltä kuin meihin olisi istutettu jokin aivoja syövä/muokkaava virus/ameeba/prioni joka passivoi suuren osan aivojamme.

 15. Asyylisirkus pitää sulkea niin ei Burkina Fasolaisten ym tarvitse matkustaa Pohjolaan valheellisten lupausten houkuttelemina sanoo:

  Asyylisirkuksen uhreja: rouva afrikaano päätti tappaa perheensä pakkaseen, lähti lapsineen paljain jaloin ja vähissä vaatteissa ulos tallustelemaan. Rouva paleltui kuoliaaksi, lapset selvisivät.

  1. ”Familjen ska ha firat någon slags högtid som innebär att man bland annat inte ska ha skor.” Noi juhlaperinteet on tärkeitä, ei ehkä älykkäitä, mutta tärkeitä.

  2. Paukkuva pakkanen jatkukoon ja pitkään. Toivottavasti sinne lähi-itään sana leviää pohjolan tappavista pakkasista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.