Tavio esittää uutta EU-strategiaa Suomelle: Kauppaliitto ja vain minimimäärä uutta sääntelyä

0

TIEDOTE 

Tavio esittää uutta EU-strategiaa Suomelle: Kauppaliitto ja vain minimimäärä uutta sääntelyä

 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavio jätti tänään keskiviikkona eduskunnan lakivaliokunnassa eriävän mielipiteen lausuntoon valtioneuvoston EU-vaikuttamisstrategiasta. Strategiassa määritellään Suomen EU-politiikan keskeiset vaikuttamiskohteet kuluvalle vuodelle.

Lakivaliokunnan enemmistöstä poiketen Tavio piti huonona, että EU kytkeytyy jatkuvasti enemmän kansallisiin oikeuskysymyksiin. Tavio on huolissaan siitä, että EU on laajentunut oikeudellisissa asioissa nopeasti, vaikka perinteisesti on katsottu, että oikeusasiat kuuluvat jäsenvaltioiden omaan kansalliseen toimivaltaan.

Perussuomalainen näkemys korostaa EU:n roolia kauppaliittona eikä liittovaltiona.

Tavio ehdottaa Suomen EU-vaikuttamislinjaksi, että Euroopan unionin tärkeimpinä tehtävinä tulee pitää jäsenvaltioiden taloudellisia etuja ja keskinäistä rauhaa. Suomen tulee Tavion mielestä keskittyä EU:ssa kaupan esteiden purkamiseen ja sallia vain minimimäärä uutta sääntelyä.

Tavio moittii, että jäsenmaat ovat antaneet vallan keskittyä epädemokraattisesti valitulle komissiolle.

– Liittovaltiokehitys etenee salakavalasti, koska EU-asioita ei käsitellä perinpohjaisesti jäsenvaltioiden parlamenteissa, vaan jäsenvaltioille on muodostunut käytännöksi automaatio myötäillä komission kantoja, Tavio sanoo.

Ville Tavio

kansanedustaja (ps.)

 

Advertisements

3 thoughts on “Tavio esittää uutta EU-strategiaa Suomelle: Kauppaliitto ja vain minimimäärä uutta sääntelyä

  1. Eroaminen on ainut tie mikäli suomen itsenäisyys aiotaan palauttaa. Välimallin ratkaisuja ei ole tarjolla.

    1. Eroaminen EU:sta jää todellakin ainoaksi vaihtoehdoksi, jollei lähdetä Tavion ehdottamaan suuntaan.

      Ilmeisesti perussuomalaisen ehdotusta ei kuitenkaan haluta miettiäkään, olipa se kuinka järkevä tahansa. Tavion ehdotus on joka tapauksessa monin verroin parempi kuin EU:n kumileimasimena ja sätkynukkena toimiminen.

  2. Juuri näin. EU tulisi muuttaa vapaakauppa-alueeksi, johonka kuuluvat valtiot olisivat itsenäisiä ja saisivat päättää omista asioistaan. Siis jopa nykyiset direktiivit olisivat vain suosituksia. Valtioiden parlamentit olisivat alueillaan korkeimpia vallankäyttäjiä, sen sijaan että olisivat EU:n keskushallinnolle alisteisia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.