Norjan rikoshistorian kummajainen tuli päätökseen

0

65267995.jpg

2.4.2018

Yksi norjalainen kummajainen rikoshistoriassa on ns. Kongo-murha, jolle saatiin hiljattain viimeinen piste.

Kyse on toukokuussa 2009 Kongossa tehdystä murhasta, jossa kongolainen autonkuljettaja Abedi Kasongo joutui ammutuksi. Teosta otettiin kiinni kaksi norjalaista seikkailijaa Joshua French ja Tjostolv Moland.

Miehillä oli sotilastausta ja he olivat perustamassa Ugandaan jonkilaista turvafirmaa. Murha-aikaan he olivat Kongon viidakossa harjoittamassa pienelle ryhmälle selviytymistä, kun alkoi tapahtua. Norjalaisten mukaan muutama maantierosvo pysäytti seurueen ja siinä tohinassa autonkuljettaja joutui luotisateeseen ja kuoli. Miesten mukaan he pääsivät tohinassa metsän suojaan kun taas autonkuljettaja kuoli autoon. Ryöstäjät häipyivät yhtä nopeasti metsään kuin olivat tulleetkin.

Syyttäjän versio taas oli se, jolle oli olemassa myös kaksi paikallista miestä todistajana, jotka kuuluivat seurueeseen, että norjalaiset alkoivat ampua. Muita todisteita oli mm valokuva, jossa toinen norjalainen pyyhki autonkuljettajan verta autosta teon jälkeen ja hymyilee kuvassa. Norjalaisten mukaan he nauroivat helpottuneina, koska jäivät henkiin. Tosin ei osata sanoa mikä todistusarvo tällä kuvalla oli syyllisyyden kannalta.

kongo1
Syyttäjän raskain todiste.

Kun oikeudenkäynti alkoi 2011 niin miehiä kävelytettiin Kisanganin kaupungilla pari kilometriä näytillä. Ihmiset huusivat ”Murhaajat, murhaajat”. Oikeudenkäynti oli joidenkin mielestä pelleilyä. Paikalla ei ollut minkäänlaista tulkkia ja norjalaiset eivät ymmärtäneet yhtään mistä puhuttiin. Jossain vaiheessa heitä epäiltiin vakoilusta. Norjalaisilla nimittäin oli kiinniottohetkellä väärät henkilöpaperit. He kertoivat niiden olevan turvatoimi työn kuvan takia. Lisäksi heidän hallusta löytyi ase, jota käytettiin yrittämällä saada syytteisiin lisäksi asekauppa.

Kongolainen asianajaja puhui mitä omasta päästä sattui keksimään. Norjalaiset kuitenkin kiistivät syyllisyytensä loppuun asti.

Oikeus antoi miehille kuolemantuomion, joka vahvistettiin ylemmissä oikeusasteissa.

Vaikka norjalaiset eivät varsinaisesti ollut mitään enkeleitä, niin silti oikeuden tuomio oli kaikkien esille tulleiden seikkojen valossa hatusta keksitty ja luultavasti sillä vain yritettiin rahastaa. Kuolemantuomio jäi voimaan, mutta kongolaiset alkoivat neuvotella, jotta miehet saataisiin Norjaan.

Tjostolv Moland löydettiin kongolaisesta vankilasta kuolleensa sellistään 2013. Mitään kuolinsyytä ei ole kerrottu. Luultavasti kyse oli itsemurha. Joshua French saatiin nyt vapaaksi pitkien neuvottelujen ja paksujen setelinippuhen jälkeen. Mies palasi Norjaan.

0lddh13v2797QPj_gwyh-QQaU9txz3oGsbbAMnJvX4SA
Joshua French kotonaan Norjassa.
Advertisements
,

7 thoughts on “Norjan rikoshistorian kummajainen tuli päätökseen

 1. Tässä nähdään miten ulkomailla kohdellaan toisten maiden kansalaisia. Eurooppalaisten ja varsinkin alkuperäisten eurooppalaisten, eli germaanien, pitäisi ottaa oppia tästä.

 2. Seikkailijat seikkailkoot kotimaassa. On typerää lähteä kehitysmaihin kekkaloimaan ja sitten odottaa että veronmaksajat pelastavat selkänahan ja maksavat viulut.

  1. Mutta tuo autoa putsaava jätkähän on neekeri,ei kai tuo mikään norjalainen ole.

 3. Vaihtoehtoisesti voi tuoda saman paskan kotiinsa. Turussa ihmisiä sattumanvaraisesti hakkaillut kaapin kokoinen äijä, joka sittemmin panosti Saturdahin tuomiseksi Suomeen, taisi olla juuri kongolainen. Rikoshistoriaa riittää nuorella miehelle kirjan verran.

  Se jätkä valuttaa vielä monen suomalaisen verta kunhan vapautuu.

  1. Piti tarkistaa: Deng Kuol on sudanilainen (ja rikollisjengi Saturdarah). Sama asia vähän eri paketissa.

 4. Tässä on erinomaista monikulttuuria, kai. Mitä tästä opimme? Emme mitään.

  Arhinmäen, Anderssonin ja Niinistön linja on että tätä meillekin. Paljon. Kaikki.

  Suomi oli hieno maa. Yksi maailman sivistyneimmistä ja turvallisimmista. Sitten NWO organisoi matuvyöry ykkösen tavoitteenaan ajaa Eurooppa ja erityisesti sen hyvinvoiva pohjoinen kaaokseen. Seurauksena ja motiivina globaalien pelureiden taloudellinen, poliittinen ja ideologinen hyöty.

  Seuraava matuvyöry on jo työn alla. Nyt pitäisi saada lisää myyriä SPR:n kaltaisiin organisaatioihin paljastamaan suunnitelmat ajoissa. Jonkun pitäisi uhrautua ja soluttautua ”hyvien ihmisten” ytimeen.

  Sori tästäkin taas.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.