Kuka oli Anna Stepanovna Politkovskaja?

0
anja2
3.3.2018

Kuka oikeastaan oli Anna Stepanovna Politkovskaja. Joitakin faktoja mitä naisesta tiedetään oli se, että hän kirjoitti vuosikymmenen alkuun asti Venäjän toimista mm. Tsetseniassa.

Anna Stepanovna Politkovskaja oli länsilähteiden mukaan venäläinen, mutta omasta mielestään ukrainalainen. Hän tuli tunnetuksi Venäjän Tsetseniaan kohdistuvasta kritiikistä. Suurin kritiikki kohdistui Venäjän 2000-luvulla ja aiemmin 1990-luvulla Tsetseniaan kohdistamaan toimiin. Politkovskajan mukaan Venäjä harrasti Tsetsenian suuntaan täysimittaista terroria mm. Groznyin kaupunkiin.

Politkovskajan mukaan venäläiset sotilaat mm. kaappasivat tsetseenejä. Tämä tapahtui mm. siten, että venäläiset sotilaat ottivat vangiksi nuoria miehiä ja tyttöjä, jotka sen jälkeen lakkasivat olemasta. Tsetseniaan syntyi kulttuuri, jonka mukaan nuoria henkilöitä yksinkertaisesti katosi.

Useissa 90-luvun lopun kuvauksissa Politkovskaja kertoo, kuinka monet tsetseeninuoret vain yhtäkkiä lakkaavat olemasta. Kun suvulle tulee selville, että venäläiset sotilaat ovat kaapannet nuorukaisen, on olemassa ns. 24 tunnin sääntö. 24- tunnin säääntö tarkoittaa sitä, että jos paikalliselle militaarille, tai miksi sitä kutsuttiinkin, ei saatu yhteyttä ja neuvottteluja, niin nuorukainen lakkasi olemasta. Hänet yksinkertaisesti tapettiin.

Joissakin kuvaus Politkovskaja kertoo, miten oli kohdannut jossain arolla venäläissotilaita, jotka olivat tulleet vastaan kuorma-auton lava täynnä ruumiita. Politkovskaja kertoo yhdessä jutussa:

– Kohtasin kuoleman. Arolla tuli vastaaan kuorma-autollinen kuolemaa. Miehet haisivat kuolemalle. He olivat olleet tappohommissa ja nostaneet lavalle kaikki uhrinsa. Se oli heille hyvä asia.

Politkovskaja tapettiin moskovalaiseen rappukäytävään 2006. Hän oli sitä ennen hakenut turvapaikkaa monista Euroopan valtioista.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Kuka oli Anna Stepanovna Politkovskaja?

 1. Venäläiset ovat reippaita. Tsetseenit ovat muslimeja. Venäläiset ovat tehneet palveluksen paitsi itselleen myös monille muille rauhoittaessaan Tsetsenian.

 2. Ei siis ihme että kuoli.Vain suomessa on ihme ettei tämän kaltaisia ikinä kuole.Ruotsissakin saivat matuille ovet avanneen niitattua.

 3. Hassua että välillä tulee esiin näitä vanhoja neukku-juttuja, mutta ikinä ei kuule jenkkien tuhatvuotisesta oopiumsodasta sen kummempaa. Paskaa tapahtuu puolin ja toisin kun valtioita perustetaan ja niistä taistellaan. Nykyään kaikki on luettavissa netissä jos vain pääsee omasta naiviudestaan yli ja uskaltaa kohdata todellisuuden sellaisena kuin se on.

 4. Minkähän tähden Venäjä rakentaa näitä marttyyrejä? Pääsisi vähemmällä kun ei, mutta aina vaan pitää. Ei Anna unohdu, jos eläisi, kuka muistaisi?

  Jännittävää huomata itsestään semmoinen piirre, että 10 vuotta sitten oli sympatiat täysin tsetseenien puolella, nyt he ovat muslimeja. Pakolaisetkin on muslimeja ja niitä en voi sietää. Jännä.

 5. Islam oli tsetseeneille henkinen keino irtaantua Ryssän invaasion ja karkotuksien, kansansatuhonnan jälkeen. Se heille sallittakoon. Faktisesti Ryssä alkoi loisimaan Kaukasuksen alueella vasta 1860-luvulla mm suomalaisten osallistuessa vasallina kuten Puolankin kapinan kukistamiseen. Näin Ryssä on toiminut Rooman tapaan hajoita ja hallitse, alistettuja käytetään toisten alistamiseen näennäisetuja tarjoten. Islamistit ovat Suomen etu Ryssää vastaan taistellessaan, se ei tarkoita että niitä tänne pitäisi päästää. Ryssä suksikoon helvettiin niin Suomen kuin Kaukasuksen kuten kaikilta miehittämiltään alueilta Japanin Sahalin ja Kuriilien saaria myöden. Seppo Lehto http://ajan-suunta.blogspot.fi

 6. Anna oli Putinin 56-vuotis syntymäpäivä lahja. Tosiaan ihmeellistä tämä ajan kulu. 12 vuotta sitten maailman sympatiat olivat tsetseenien puolella, mutta Isisin ja muiden terroristien jälkeen on kelka kääntynyt islamia vastaan. Siis, muutamassa sivistysmaassa. Ko. maiden valtaapitävät politiikot kuitenkin toimivat vastoin omaa kansaansa ja media on mukavasti valjastettu heidän ja muun valheen taakse. Eipä ole paljon ollut ilonaiheita tällä vuosituhannella.

  1. Tsetsenian ja Venäjän kähinöintiä en juurikaan hirveästi seurannut. Sen sijaan Jugoslavian hajoamissodissa muslimeja tapettiin etnisissä puhdistuksissa ja se tuntui Ruandan tapahtumien jälkeen varsin ikävältä.

   En tiedä, onko alueen muslimeilla eroja niihin muslimeihin, jotka hilluvat lähi-idässä ja Afrikassa.

   Tuolloin olin myös autuaan tietämätön kunniakulttuurista.

   Siitoin mölisi jotain neekereistä tv- haastattelussa joskus -95/-96. Ei paljoa kiinnostanut.

   Vuosi 2001 muutti sitten vähitellen kuviot uuteen uskoon ja ensin pääsivät al-qaedan terroristimuslimit inhokkilistoille. Paleot olivat tosin olleet siellä alusta asti.

   Ja sitten kun täällä paikallisesti tuli monin tavoin esiin se käytös, mitä nämä maahan tulleet sankarit täällä viljelevät, menivät hermot lopullisesti tähän maahanmuuttoon.

 7. Asioita pitää saada kyseenalaistaa ja niistä pitää saada puhua olimaa sitten mikä tahansa sanoo:

  Journalistien pitää saada tutkia ja kyseenalaistaa asioita. Se on koko journalismin päätarkoitus. Ilman sitä vapautta on kaikki turhaa. Se, että ihminen tapetaan siksi että uskalsi kyseenalaistaa, on katastrofi. Nyt ja aina; oli sitten takapiruna Putin, Trump, Korean Kimmo tai kuka tahansa. Demokratian pitää kestää se tarkastelu. Ja diktatuuri saa mielellään painua helvettiin. Sinnehän se lopulta joutuu vaikka siihen saattaa kulua muutamia vuosikymmeniä.

 8. Turha hakea länsimaista turvapaikkaa jos puuttuu paskanruskea suojaväri ja ei ole muslimi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.