Solnan käräjäoikeus vapautti muslimimiehen vaimonsa pahoinpitelystä

0
hitta_domstol_solna_tingsratt
5.3.2018

Solnan käräjäoikeus antoi taannoin mielenkiintoisen tuomion pahoinpitelyjutussa, jossa mies oli pahoinpidellut vaimoaan. Lausuman mukaan mies oli kaatanut rouvan huonekalujen päälle, lyönyt kasvoihin ja vetänyt hiuksista. Lisäksi mies oli painanut kengällä naisen kasvoja.

Solnan käräjäoikeus vapautti miehen päätöksellä, jossa kaksi muslimitaustaista lautamiestä oli vapauttamisen puolesta, kolmas, joka oli ruotsalainen, halusi langettavan tuomion. Lisäksi tuomari halusi langettavan. Ruotsin lain mukaan jos äänet menevät tasan on sellaisissa tapauksissa annettava lievempi tuomio, joka tässä tapauksessa oli siis vapauttava päätös.

Tuomiolauselmassa kerrottiin mm. että naisen kertomus ei ollut tarpeeksi luotettava. Oikeuden mukaan se, että nainen kertoi asiasta ensin poliisille, eikä sukunsa miehille. vähensi kertomuken luotettavuutta. Lausunnossa kerrottiin mm: ”Näissä piireissä on normaalia, että nainen kertoo suvun miehille jos häntä on pahoinpidelty ja näin asia pyritään ratkaisemaan perheiden kesken”.

Niin ikään oikeuden lausumassa kerrotaan, että miehen perhe vaikuttaa ”hyvältä” perheeltä kun taas naisen perhe ei ollut oikeuden mielestä sitä. Toisin sanoen oikeus mielivaltaisella päätöksellä vain päätti, että naisen lausuma ei ollut uskottava, koska asiaa ei käsitelty sharia-laintapaisessa järjestyksessä.

Oikeuden päätös on saanut suuret mittasuhteet Ruotsissa ja koska selvisi, että miehiset lautamiehet Ebtisam Aldebe ja Hasan Fransson kuuluivat Keskustapuolueeseen, aloitti Keskustan puheenjohtaja Annie Lööf keskustelun ja vaati Solnan käräjäoikeudelta selitystä. Toinen lautamiehistä erosi kohun jälkeen.

Mistä koko tapahtumassa siis oli kyse? Kaksi muslimitaustaista lautamiestä päättivät antaa vapauttavan tuomion uskonveljelleen. Tämä tehtiin joko tahallisesti, mutta luultavasti ei-tahallisesti, sillä lautamiehet toimivat vain sen oikeusnormin mukaan, joka heillä on. Lautamiehet toimivat siis kuten hyvä ja oikeudenmukainen muslimi toimii.

Korjaus: Toinen muslimitaustaisista lautamiehistä oli siis nainen.

Advertisements
, ,

13 thoughts on “Solnan käräjäoikeus vapautti muslimimiehen vaimonsa pahoinpitelystä

 1. Vai on se sharia laki jo voimassa ruotsissakin. Milloinkahan on ensimmäinen julkinen teloitus?

  1. Niitähän on jo lähiöissä harva se päivä. Tosin vielä toistaiseksi niistä voi saada tuomion.

 2. Kai tuosta on kiireesti tehty valitus hoviin? Toisaalta se ei taida auttaa, jos siellä on vastaava tilanne.

  Shariaa pukkaa… 10 – 20 vuotta, niin tämä on arkipäivää.

  1. Hovissa ei ole ainakaan lautamiehiä, vaan vain virkatuomareita. Nytkin oikeuden puheenjohtajan näkemys oli, että pitäisi tuomita, joten kyllä tuosta kannattaisi valittaa jo senkin takia.

   Christer Petterssonin juttuhan oli samanlainen. Käräjäoikeus tuomitsi äänin 3-2: lautamiehet äänestivät kumoon puheenjohtajan ja toisen tuomarin, joiden mielestä näyttö ei riittänyt. Niinpä tiedettiin, että juttu kaatuu hovissa juuri siitä syystä.

 3. Jep, se on paha merkki, että pystytään jo suoraan vaikuttamaan oikeusjärjestelmän sisäpuolelta. Kunhan saadaan Malmöhön kunnon musuenemmistö taitaa olla seksuaalivähemmistöjen paikka muualla kuin pride-marssilla. ’Hei, me lennetään!’

 4. No jos Ruotsi ottaa sen 20 000 matua 20-30 vuotiasta vuodessa niin vaikutus tapahtuu 5 vuodessa.
  Homppelit ja lesbot rupee lentelee ensimmäisinä.

  1. Asuinalueen etnopitoisuuden täytyy nousta jonnekin 20 %:n suuntaan, että ’white flight’ alkaa. Saa nähdä, millä prosenteilla ’gay flight’ alkaa.

 5. Sharia siis jo käytössä ruåttissa. Onhan noita paremman lain edustajia lautamiehinä kulemma jo hölmölässäkin. Ei kuitenkaan tiettävästi niin, että shariaa pystyisivät vielä soveltamaan.
  Oulussahan vuosikymmenen tytärtään raiskannut ja lapsenkin siittänyt afrikaano oli toiminut Oulun käräjäoikeiudessa sdp:n mandaatilla lautamiehenä. Oman lapsensa raiskaama afrikaano siis kelpasi lautamieheksi tuomitsemaan suomalaisia, mutta kiinni jäätyään tarvitsi tulkkia omassa oikeudenkäynnissään…

 6. Oksettaa ajatus, että muslimit olisivat päättämässä lapsenraiskaajamuslimin tuomiosta. Sunni raiskasi kristityn, joten lapsi on vietellyt viattoman ja täten syyllinen. Seuraava askel sitten siirtyä Isis-tyyppisiin rangaistuksiin. Puolisenmiljoonaa muslimia pistää ranttaliksi oikein huolella jo, onneksi niitä tulee lisää, niin menot eikun paranee.

 7. Missä feministit ja meetoo porukka vai meneekö raja siinä että on muslimikikkare. Muslimitaustainen lautamies, ei saatana että oksetti ja piti tämäkin päivä nähdä.Kyllä Ruotsi on lopullisesti tuhon tiellä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.