Äiti ja poika tulivat Iranista Suomeen pakolaisina – poika haluaa fitness-kisoihin

0

7.3.2018

On mielenkiintoista miten eri tahot suhtautuvat ns. pakolaisiin. Esimerkiksi Mäntsälän Sanomat kertoo tänään afganistanilaisista äidistä ja pojasta Soghra Rahmanista ja hänen pojastaan Mohammad Reza Rahmanista.

Äiti ja poika ovat asuneet vuoden päivät Mäntsälässä. Sitä ennen äiti oli asunut 37 vuotta Iranissa lähellä Teherania. Parikymppinen Mohammad on syntynyt Iranissa eikä ole ikinä asunut edes Afganistanissa.

Heistä puhutaan ikäänkuin maahanmuuttajina. Mohammadin suurin ongelma on se, että koska hän on kova treenaamaan niin mieli kaipaisi jo fitness-kisoihin. Mutta hän ei jostain syystä voi osallistua fitness-kisoihin Suomessa. Kuten ei voinut Iranissakaan.

Toistetaan. Äiti ja poika tulivat Suomeen hakien turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia. Äiti oli sitä ennen kuitenkin asunut 37 vuotta Iranissa ja poika ei ole ikinä edes käynyt Afganistanissa.

Muutama kysymys: 1). Missä menee se raja, että joku henkilö toiselta puolen maailmaa voi noin vain lompsia Suomeen esittäytyen pakolaisena. Eikö perhe ollut turvassa Iranissa? Ainakin toistaiseksi Iran on turvallinen maa, sikäli mikäli kuin yksikään islamilainen maa voi kenellekään olla turvallinen.

2) Milloin ns. oikeat toimittajat osaavat alkaa kyseenalaistamaan asioita ja esittää oikeita kysymyksiä?

Sitä odotellessa, Mäntsälässä pidettiin afgaaneille kestitystilaisuus, jossa afgaaneille syötettiin parhaita ruokia, kerrottiin jännittäviä tarinoita ja leikittiin.

Advertisements
,

13 thoughts on “Äiti ja poika tulivat Iranista Suomeen pakolaisina – poika haluaa fitness-kisoihin

 1. Noille pitäisi soittaa ensin suomeksi se Euran Daltonien rikollisesta elämästä tehdyn elokuvan musiikki * 10. Sen jälkeen sama laitetaan päälle non-stoppina heidän omalle kielelleen käännettynä.

  1. Leipä on niin pirun hyvää myös toimittajien suussa,siis ”KENEN LEIPÄÄ SYÖT,SEN LAULUJA LAULAT”

 2. On tässä fitness-pakolaisuus itelläkin edessä. Kisoihin eivät Suomessa huoli, kun olen liian lihava. Mäntsälässä oli kapina ja nyt siellä on matuja, sillä perusteella lähden hyvin etelään. Kun ennen hädin tuskin suvaittiin, nyt tehdään patsasta jo Kuwaittiin. Siellä kuulemma saa 40000 öljyrahaa vuodessa, ilmastointi on ja orjat juoksee, pakko se on lähteä haneen.

 3. Turvapaikkapelleily on absurdia farssia, jossa normaalijärjellä ei ole mitään roolia. Se nyt on vielä jotenkin ymmärrettävää, että jonkun Mäntsälän Sanomien toimittajan älylliset kyvyt eivät riitä asioiden ymmärtämiseen ja oikeiden kysymysten esittämiseen. Mutta jos sama koskee Migriä, eli jos nämä tyypit saavat turvapaikan, niin sitten on asiat todella päin hanuria.

 4. Voihan vitt-nääs. Yhtä hyvin voisimme lopettaa sen syyn tivaamisen ja tutkimisen. Sovittaisiin vaikka että ”ASYLUM”- sanan sijasta opettelisivat sanomaan ”ILMAINEN ELÄMÄ!”, ruotsiksi GRATIS LIV!”. Se olisi paljon rehellisempää. Kaikkihan kuitenkin tietävät missä mennään, miten ja miksi.

 5. Ovatko nämä valehtelijat unohtaneet että sadusta joka Migrissä kerrotaan on pidettävä kiinni elämän loppuun asti? Myöskin lapsilleen pitää opettaa sama satu! Nythän nämä kaksi iloista veijaria menivät emä-munailemaan, samperi sentään! Tai ehkäpä toimittaja oli rasisti ja ymmärsi vastaukset väärin? Jos ei omista tarkkoja, harjaantuneita suvakki-korvia niin Sanat IRAN ja AFGHANISTAN voivat kuullostaa samanlaisilta. Niinhän se varmaan oli: Äiti sanoi että oli 37 vuotta asunut Afghanistanissa vainottuna sodan keskellä ja koska afghanistanissa syntynyt poika tykkää fitnessistä niin heidät uhattiin murhata, ja poika ei halunnut iraniin koska siellä hän ei ole ikinä käynyt. Mutta facebook kertoi että Suomessa saa harrastaa fitnessiä joten poika kantoi äitinsä, käveli halki euroopan ja ui saksasta suomeen urheasti. Passi upposi itämereen mutta onneksi äiti ei. Nyt on niin mukavaa naureskella ja antaa haastatteluja.

 6. Afgaaniläpsyjä ja muita rikastajia nyt vain..tarvitaan.. johonkin..tarviiko sitä selitellä? Kun media, valtiovalta ja rakopersesuvakit ovat ihan hissukseen niin me nuivat sammakot ei huomata kun vesi lämpenee kattilassa. PT-median kaltaiset totuudentorvet eivät näy kunnolla missään.

 7. Minä vaadin että kaikki viime 30 vuoden aikana myönnetyt turvapaikkapäätökset tarkastetaan uudestaan. Myöskin turvapaikan myöntäneen viranomaisen tausta sekä henkilökohtaiset maahantunkeutumis-mielipiteet syynätään tarkasti. Kun lopputulokseksi saadaan että maassamme loisii yli 100.000 väärin perustein turvapaikan saaneita, niin jokainen heistä karkoitetaan välittömästi, ja viranomainen joka päätöksen teki joutuu korvaamaan Suomen Valtiolle rikoksensa aiheuttamat kustannukset. Jatkossa jokainen Migrin turvapaikkapäätöksiä tekevä on positiivisen päätöksen jälkeen 10 vuotta turvapaikanhakijan takuumiehenä, eli kun tulee esiin myöhemmin että turvapaikanhakijalla ei ole mitään syytä turvapaikkaan: virkamies maksaa Suomelle koituneet kustannukset. Sama kun turvapaikanhakija syyllistyy rikoksiin, virkamies maksaa sakot ja korvaukset. Niissä tapauksissa jossa turvapaikanhakija syyllistyy raiskauksiin ja henkirikoksiin, virkamies maksaa korvaukset, elinikäiset terapiakulut, hautauskulut sekä henkirikoksen uhrin lasten kaikki kulut sekä henkirikoksen uhrin mahdolliset lainat. Näin saataisiin EHKÄ päätöksiä tehtyä järjellä eikä sydämellä. Jos minun koirani puree toista koiraa, minä joudun maksumieheksi. Jos minun koirani puree lasta, voin vain toivoa että lapsi ei kuole, ja koirani lopetetaan. Siksi minulla ei ole koiraa.

 8. Ja NÄMÄ ovat sotaa pakenevia hädänalaisia. Ei vittu että sieppaa, vanhukset makaa paskavaipoissa laitoksissa ja kotonaan oman onnen varassa. On kuitenkin eroja kuntien välillä ja luulen että vanhukset saavat erilaista kohtelua riippuen kunnasta. VOK paikkakunnilla ei riitä sympatiaa enää omille kun pitää hyysätä näitä kikkareita. Täällä missä itse asun vanhuksista huolehditaan ja tässä kylällä asuu pari vahusta kotonaan ja heistä huolehditaan. Kotipalvelu käy pari kertaa päivässä joka ainut päivä ja vapaaehoiset pitävät ystävänpalvelua ja käyvät pitämässä seuraa. Mutta täällähän ei ole yhtään ainutta arabia,afgaania eikä VOKkia.

  1. Suomen vanhukset ovat TAAKKA! Suomen vanhukset ei tee TÖRKEEN SIISTII SAFKAA!!! Turvapaikanhakijat maksavat saaaaaaairaaaaaan paljon veroja sossurahoistaan jotta Suomen vanhuksilla olisi hyvä olla!!!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.