Helsingborgissa jättitappelu – yksi arkkuun ja useita vihreään takaasolmittavaan kaapuun, yhdelle siniset haalarit

0
Kuvakaappaus 2018-03-07 11-57-17.png
7.3.2018

Helsingborgissa järjestettiin eilen illalla jättimäinen tappelu, jonka lopputuloksena yksi saatiin hengiltä, useita sairaalaan, osalla vakavia vammoja. Kaiken kruunasi se, että Helsingborgin sairaalaan ensiapu jouduttiin sulkemaan turvatoimenpiteenä. Kymmeniä partioita vartioi sairaalaa.

Kyse ei ole mistään yksittäisestä pikkutappelusta, joka ryöpsähti vaan jo viikkoja kohonnut paine, joka purkautui eilen muutamaan nopeaan taisteluun Drottninghögin maahanmjuuttajaghetossa. Poliisi sai ensimmäisen hälytyksen klo 20.30 aikaan Blåkullagatanille. Sivullisten ilmoittajien mukaan joukkiolla oli käynnissä täysimittainen kenttätaistelu.

Poliisi saapui nopeasti paikalle useiden partioiden voimin. Tilanne rauhoittui heti, mutta jatkui muutaman minuutin päästä saman kadunpätkän varrella. Vasta nyt saatiin kiihtyneet uusruotsalaiset rauhoittumaan siten, että haavoittuneita voitiin alkaa kerätä kentältä.

Lautoihin saatiin yksi 18- vuotias nuorukainen ja neljä vakavasti haavoittunutta vietiin sairaalaan hoitooon. Heidän ikä 18-20. Lisäksi tapahtuman jälkeen muutama lievemmin haavoittunut hakeutui omatoimisesti ensiapupolille.

Klo 22.30 aikaan poliisi oli eristänyt ison alueen Blåkullagatanin (Blåkulla= kyöpelinvuori) ja Grönkullagatanin ympäristöstä. Kymmenet poliisi partioivat alueella. Lisäksi ensiapupolille asetettiin turvapartioita. Sairaalan pihamaalle ilmestyi tapahtumien jälkeen kiihkeitä uusruotsalaisia antamaan tukeaan sairaalahoidossa oleville läheisilleen. Sairaalassa ei varsinaisesti tapahtunut häiriöitä, mitä nyt ulko-ovella kymmeniä uusruotsalaisia. Poliisilain perusteella yleinen sairaanhoito piti kuitenkin turvata ja sen takia poli suljettiin.

Poliisi otti kiinni illan mittaan ainakin yhden henkilön epäitynä tapahtumista. Asiaa tutkitaan pahoinpitelyinä ja murhana tai tappona.

Polisen

Helsingborg oli viikinkiaikaan tärkeä paikka Juurinraumam kapeimmalla kohdalla. Sen kautta valvottiin mm. meriliikennettä edelleen Itämerelle. Se kuka oli herra Helsingborgissa, oli Pohjolan valtias. Drottninghög (skoonelaisittain [drottinghöoe]) alueena tunnetaan viikinkiaikaisista hautaröykkiöistä.

Ruotsin ja Tanskan väliset sodat raunioittivat kaupungin useiden kovien taistelujen takia 1600-luvulla, mutta se saatiin rakennettua uudelleen 1700-luvulta alkaen, jolloin kaupunki jäi tuolloin lopulta ruotsalaisille.

Eillinen riita on kehittynyt pitkään ja siinä on kyse arabien ja afgaanien välisistä jatkuvista aluekiistoista. Alkuvuoden aikana samalla alueella on ollut useita väkivaltaisuuksia ja tammikuussa saatiin kaksi nuorukaista hengiltä. Mielenkiintoista nähdä kuka on herra Helsingborg lähivuosina.

Advertisements
, , , ,

14 thoughts on “Helsingborgissa jättitappelu – yksi arkkuun ja useita vihreään takaasolmittavaan kaapuun, yhdelle siniset haalarit

 1. Onpa ikävää. Juuri kun Löfven pääsi kertomasta Trumpille, ettei Ruotsissa ole mitään no-go-alueita. Voi voi.

  1. Trump on hieman pyörtänyt päätöksiä rankaisu tulleista ja veikkaan että Ruotsi EI saa helpotuksia. Ruotsihan on Trumpin mielessä hyysäri maa matujen suhteen. Löfven huomaa vielä että suoraan puhuminen ei ole aina niin hyväksi ja neuvot maailman talousmahdin pääämiehelle kameroiden edessä voi tuntua kuin kusisi housuun, hetken lämmittää.

 2. 18-20 voi olla vaarallinen ikä, jos munat on täynnä testosteronia ja pää täynnä paskaa.

 3. Olis nyt kerrankin antanut niiden tapella niin pitkää että vai yksi olisi jäänyt henkiin. Sillä tavalla olisi saatu putsattua ärhäkkäimmät pois kaduilta.

 4. Käyhän se noinkin, yksi vähemmän elätettävänä. Ruotsi säästi muutaman miljoonan ja 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% vähemmän naisista tulee elämänsä aikana raiskatuksi. Sääliksi käy Helsingborgin sykkivää rap-skeneä jossa nyt välkkyy yksi tähti vähemmän.

 5. Nämä arabit ja afgaanit eivät ole viikinkejä (vaikka niin luulevat) vaan ikäänkuin satiaisia Sveamamman pitkäpunttisissa aluspöksyissä.

 6. Tässä se nähdään pakolaisuus, joka on oikeastaan siirtolaisuutta. Uudessa maassa he taas taistelevat keskenään. Tulevatko häviäjät kenties Suomeen pakolaisiksi, ja jos Suomessa häviävät tappelun, niin minne sitten.

 7. Positiivista uutista alkaa pukkaamaan kylmän talven jäljiltä. Taas yksi hanu pääsi paratiisiin jyystämään neitsyitä.

 8. ”Eillinen riita on kehittynyt pitkään ja siinä on kyse arabien ja afgaanien välisistä jatkuvista aluekiistoista. ..”

  Ahaa, tuota vähän mietinkin… Oliko kyse uskonnollisesta
  epäsovusta tyyliin shiiat/sunnit vaiko vain esimerkiksi
  huumekaupan reviireistä?

  Paavo olet useinkin Monossa avannut näitä jengikiistoja
  todella mielenkiintoisella tavalla. Asiahan luultavasti tulee
  aikanaan ajankohtaiseksi myös Suomessa, joten näitä
  kuvioita on hyvä selvitellä siinäkin mielessä.

  Tuosta tulikin mieleen, että jos vaikka juuri Pavella lähtee
  juttu luistamaan Ruotsin mamutilanteesta, älköön muut
  keskeyttäkö hyvää läppää ilmoittamalla jostain saatanan
  kahden euron supechat-lahjoituksesta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.