Ruotsalainen arjen sankari voi ottaa kotiinsa vaikkapa afgaanin, joka on valehdellut ikänsä, mutta jota ei koeta rikokseksi

0
3003167-650x.jpg
Hultsrömin pariskunta otti kotiin pienen afgaanimaskotin. 
7.3.2018

Tukholman paikallislehti Mitti:ssä on ollut jo pitkään mielenkiintoinen palsta nimeltään ”Paikalliset sankarit”. Se nostaa esille tavallisia ns. arjen sankareita eri puolilta kaupunkia.

12. helmikuuta sankareiksi nousee Upplands-Bron kunnan Kungsängenissä asuva ruotsalainen Hultströmin pariskunta, joka otti kotiinsa ihan oikean afgaanimaskotin Mushtaqin. Mushtaq tuli Iranista Ruotsiin ja esittäytyi 15-16-vuotiaaksi yksintulleeksi sotalapseksi. Nuorukainen laitettiin muiden teinien kanssa kouluun, koska on olemassa oppivelvollisuus. Ja asumispaikaksi lasten orpokoti.

Maahanmuuttovirastossa ei kuitenkaan uskottu miehen ikää ja testien jälkeen se veivattiinkin 18-vuotiaaksi. Miehen oikeaa ikää ei siis tiedetä, mutta papereihin kirjattiin 18, jotta mies saadan lasten keskeltä pois.

Kun Mushtaq lakkasi olemasta yksintullut sotalapsi – hän oli enää vain yksintullut, tapahtui seuraavaa: Mushtaq joutui pakkaamaan reppunsa lapsille tarkoitetusta orpokodista ja muuttamaan. Tässä vaiheessa tilanteeseen sitten tuli ruotsalainen Hultströmin keski-ikäinen pariskunta, jonka omat lapset olivat muuttaneet kotoa ja talossa tyhjiä huoneita. Mushtaq muutti samantien taloon.

Mushtaq voi siis asua ainakin toistaiseksi talossa. Elämä on kuitenkin epävarmaa. Tulihan palettua ikäveivauksesta ja väitteet Afganistanistakin osoittautuivat hieman liioitelluksi. Oleskelulupa ei siis ole enää satavarmaa. Mutta sitä ennen voi leikkiä jotain opiskelijaa kun leikkiä tukee ruotsalainen pariskunta.

Toinen arjen sankari on muuan sundbybergiläinen Lotta Fritz Gustafsson, joka kyllästyi valtavaan rasismiin ja vihaan, joka jyllää kaikkialla. (Jutussa ei tule selville jyllääkö rasismi Sundbybergin valtavissa ghetoissa Rissnessä ja Hallonbergissä vai missä) Hän perustii Facebookiin rakkausryhmän ”Me kiltit sunbybergiläiset”, joka on vastavoima rasismille ja vihalle.

– Palstalla voi keskustella kaikista aiheista, jopa politiikasta, mutta rasismia ei suvaita eikä henkilöönkäypiä hyökkäyksiä. Me luemme kaikki viestit ja teemme sen, että maailmasta tulee parempi.

Advertisements
, ,

8 thoughts on “Ruotsalainen arjen sankari voi ottaa kotiinsa vaikkapa afgaanin, joka on valehdellut ikänsä, mutta jota ei koeta rikokseksi

  1. Jaa à, olisko mielessä pienet cuckold sembalot. Mies näyttää kuvassa hyvin tyytyväiseltä ja eukko odottaa vieno puna poskillaan innolla tulevia ”helliä hetkiä ja ruoan laittoa kaiken kivan merkeissä”

  2. Jonain kauniina päivänä ( voi olla kelit myös aivan hanurista ) Ruotsalaiset tulevat tukehtumaan omaan hyvyyteensä. Jossain vaiheessa toiseuden perseily ylittää jopa seinähullun toiseudenpalvojan sietorajan. Ensin iskee epäilyksen piru, sitten toiseuden kyräily, purnaus kohoaa taivaisiin ja kuuluu Grönlantiin. Ja ihanaksi lopuksi heidän päänsä räjähtävät. Mikään ei silti muutu paremmaksi. Kalifaatti tilattiin ja kalifaatti saatiin. Sen pituinen se.

  3. Kuten olemme jo 1000 kertaa todenneet ei näitä ”hyviksiä” ole koskaan auttaminen aikaisemmin kiinnostanut. Ei kantisten, ei köyhien, ei sairaitten, ei lasten, ei vanhusten, ei yksinäisten. Yksinäisiä ikäihmisiä ja sairaita löydetään edelleenkin yhtä kuolleina kämpissään koska ketään ei kiinnostanut heidän elämänsä. Mutta nämä! Suurta muotia! Saadaan hyvän ihmisen leima ja se on huipputärkeää että ympäristö kehuu. Se nostaa itsetuntoa.

  4. Kyllä täytyy olla hullu jos ottaa kehitysmaalaisen maahantunkeutujan kotiinsa pyörimään.

    1. Juuri näin, täytyy olla tosihullu niin tehdäkseen. Ehkä Ruotsissa (ja osin Suomessakin) on tuo hulluus niin laajalle levinnyttä, ettei sitä enää pysäytä mikään.

    2. Niin noita ei kait vielä saa viedä piikille jos kyllästyttää pitää omaa kotiafgaania. Ovatkohan edes sisäsiistejä.

  5. Tässä voi käydä niin, että Mushtaq jossain vaiheessa jonkun mitättömän vastoinkäymisen kohdatessaan pimahtaa ja Hultströmin pariskunta pääsee lautoihin. Mustakki on mustakkimaan tuote sekä geeneiltään että kulttuuriltaan. Kun elämässä tulee tulee jotain vastoinkäymistä, niin Mustakki lajitovereilleen tyypillisesti katsoo syyn olevan jossain muussa kuin itsessään. Ja sehän pitää kostaa ja kehempä se viha kohdistuu. Aivan. Ei auta vaikka kuinka kilttejä ja alistuvaisia Hultströmit olisivat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.