Paperittomia ei tosiasiassa ole edes olemassa

0
dan-park-pappersls.jpg
9.3.2018

Helsingin Diakonissalaitos kertoo sivuillaan irakilaisesta perheestä, jonka äiti ei näe tulevaisuudessa mitään. Wasanilla ei ole unelmia eikä toiveita. Syy toivottomuuteen on ns. paperittomuus.

Perhe tuli Suomeen vuonna 2015 monen maan kautta. Wasan kertoo, että perhe pakeni terrorismin ja väkivallan uhkaa. Nyt parin vuoden Suomessa oleskelun jälkeen kaikki oikeusasteet on käyty läpi ja niistä on tullut kielteinen. Edessä olisi palautus, mutta perhe päätti mennä maan alle ja he asuvat nyt Helsingissä paperittomien hätämajoituksessa.

On selvää, että ketään ei soisi elävän tulevaisuudettomuudessa. Silti sopii kysyä miksi suomalaisia syyllistetään tämänkin perheen paperittomuudesta. Äiti kertoo:

– Emme tulleet tänne etsimään uutta elämää. Tulimme turvaan. Miten voisimme etsiä työpaikkaa, kun kummallakaan ei ole henkilöllisyystodistusta? Voisin yrittää oppia suomen kieltä ja integroitua yhteiskuntaan, jos tilanne olisi toinen.

Mutta, eihän kenenkään ulkomaalaisen paperittomuus ole suomalaisten aiheuttama ongelma vaan paperittoman itse aiheuttama ongelma.

Kaikista alikehittyneimmssäkin maailman maissa on henkilötodistussysteemi. Joitakin harvoja sademetsien heimoja lukuunottamatta useimmat maailman ihmiset saavat kotimaastaan jonkinlaisia papereita, ainakin syntymätodistuksia. Irak ei edes kuulu kaikista kehittymättömimpiin maihin ja siellä on olemassa henkilöpaperi-, ajokortti- ja passisysteemi siinä missä suurimmassa osassa maailman maita. Jos suomalaisen on vaikea elää ilman papereita Suomessa, ei irakilaisen paperittoman elämä Irakissa ole yhtään helpompaa. Heillä on ollut siis paperit.

Perheen matka Irakista Suomeen menee Turkin kautta. Vaikka Euroopan läpi voi lonnia ilman papereita niin Irakista ei pääse Turkkiin ilman passia. Perheellä on siis ollut paperit vielä Turkissa, mutta ne on sen jälkeen hävitetty. Paperit on hävitetty taas sen takia, tuolloin 2015 aikaan arabien ja muiden tulijoiden keskuudessa ymmärrettiin, että paperittomuuden avulla taustoja ei voi tutkia. Kuka tahansa voi siten tulla Suomeen esittäytyen millä nimellä haluaa ja sepittää millaisen tarinan sattuu keksimään. Kun taas jos henkilöllä on paperit, on taustojen tutkiminen helpompaa ja jos turvapaikalle ei ole tarvetta, se tulee ilmi helpommin.

Suomeen tulleella perheellä on ollut ennen Suomeen tuloa paperit, mutta ne on hukattu siksi, että he ovat yrittäneet huijata suomalaisia. He ovat kuvitelleet olleensa ovelia, luulivat ällyttävänsä suomalaisia. Henkilöllä, jolla on oikea pakenemisen tarve, ei ole tarvetta hävittää papereitaan. Jos perheen nimi on se miksi he itseään väittävät miksi he ovat hukanneet paperinsa?

Ylläoleva on aivan ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, jotta voi esittää oikeaa kritiikkiä niille, jotka yrittävät suoltaa meille kaikenmaailman tarinoita paperittomista henkilöistä.

Toisaalta, vaikka tulija hukkaa paperinsa Välimereen, on tälläkin perheellä paperi: siinä lukee nimen jälkeen: palautetaan kotiin.

Advertisements
,

18 thoughts on “Paperittomia ei tosiasiassa ole edes olemassa

 1. Olen kelannut, että onhan tuo aika ovela kikka, että
  ikään kuin luodaan kansalaisen ja ei-kansalaisen
  väliin uusia luokkia: paperittomat (eli laittomat),
  kaksoiskansalaiset ja tavallaan myös puoliksi jo
  kansalaiset, eli turvikset. Näin pyritään hämärtämään,
  liuentamaan, koko kansalaisuuden käsite..?

  Olisikohan tämä osa ”rajattomaan maailmaan”
  tähtäävää strategiaa? Kun ei ole kansallisuuksia,
  ei voi olla maitakaan rajoineen? Mutta tietenkin
  siis vain länsimaissa!

  Diakkari on muuten massiivinen organisaatio.
  Todennäköisesti isompi kuin moni ymmärtääkään
  ja uskon, että sieltä olisi helppo löytää joku vasikka
  kertomaan kyseisen lafkan salassapidetyistä kupruista.

  Sen verran heikolta työilmapiiri siellä supersuvakoituneessa
  ympäristösä ainakin ennen tuntui olevan, että joku
  luultavasti haluaa aiheuttaa hieman harmia siellä

  Diakkaria olisi syytä alkaa tutkimaan oikein tosissaan.

   1. …Eli supersuvakoitunut, monikulttuuria dogmina
    pitävä, suomalaiset ulos pakkaseen matujen tieltä
    heittävä Helsingin Diakonissalaitos.

    Luulen, että DL etääntyy jatkuvasti kauemmaksi
    Aurora Karamzinin alkuperäisestä ajatuksesta ja
    on pitkälle mädätetty ajamaan monikulttuurista
    viherpunikkiagendaa.

    Kyseessä on kuitenkin käsittääkseni aika suuria
    yhteiskunnan tukisummia vastaanottava massiivisen
    varakas pulju:

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Diakonissalaitos

    Olen täysin varma, että sieltä löytyy hieman
    pöyhimällä epäselvyyksiä.

    Nuivan median kannattaa ainakin pitää silmällä
    mitä siellä puuhaillaan.

 2. Juu en minäkään ”näe tulevaisuudessa mitään”. Jouduin firmassa kusipäisen työnjohtajan hampaisiin ja sain potkut ja jouduin pitkittyneeseen työttömyyskierteeseen. Ko. paskavittunaama lienee mustannut maineeni kun jokainen työnhaku päättyy omituisesti kuin seinään, vaikka työhaastattelu olisikin mennyt hyvin. Ja poismuuttokaan ei onnistu kun asioiden ollessa vielä hyvin tuli hommattua vanha omakotimörskä josta on vaikeaa ellei mahdotonta päästä eroon muuten kuin ehkä polttamalla se. Vittu ohtaan ampuisin itteäni jos olisi millä ampua ja en olisi kenellekään toiselle vastuussa tekemisistäni. Jotenkin ei vittu yhtään jaksa herättää myötätuntoja joku saatanan muhamettilainen irakinpaska joka on lontsinut tänne kymmenen turvallisen maan läpi moikumaan asyyliä.

  1. Koita jaksaa! Kuulostaa vittumaiselta mutta niiin tutulta! Tsemppii sulle! Toinen mörskän omistaja ja niskalaukauksen odottaja.

 3. Siitä vaan kaikki kotimaahan hakemaan uudet paperit, ja tervetuloa takaisin Suomeen yrittämään LAILLISESTI JA REHELLISESTI seuraavan kerran! Huuli pyöreenä katellut noita miljoonia muslimeita jotka ihan muina miehinä ja pokkana puhuvat niin paljon paskaa ettei korvat pysy valhe-tsunamissa mukana. Kulttuureissa todellakin on eroja, toiset eivät häpeä mitään ja kehtaavat kaikkea. Minut kasvatettiin ja luuloon että mustalaiset ovat ihan helvetin härskiä sakkia, mutta mannet ne on kuoropoikia ja pyhimiksiä muslimeihin verrattuna. Jos Suomalainen käyttäytyy samalla tavalla Suomessa niin ensin tulee joka nurkan takana turpaan ja sitten passitetaan pakkohoitoon. JOKU ROTI SAATANA!

 4. Mahdollisesti ainakin osalla ”paperittomista” on paperit tallella. He siis ovat voineet valehdella paperiensa kadonneen. Jos valehtelemisesta seuraa etuja, niin silloin moni valehtelee. Periaatteessa kaikki turvapaikanhakijat tulisi laittaa säilöön. Paperilliset voitaisiin laittaa eristysleiriin, jossa saa niukan aamupalan ja päivälliseksi soppa-lautasen kahden näkkileipäpalan kanssa. Paperittomat voitaisiin laittaa toiseen leiriin, jossa ruokaa annettaisiin vain joka toinen päivä.

  Jo rupeaisi papereita löytymään.

 5. Papereiden hukkaamisella on pitkät perinteet. Muinoin- jo ennen internettiä- oli Dagens Nyheterissä joka päivä pikkuilmoituksia ”Kadonnut Iranin passi”. Kusetuksella on siis pitkät ja vankat perinteet Lähi-Itälässä.

  1. Muistan myös lukeneeni tuollaisesta jo vuosia sitten. Taisi olla Avpixlat tai sen linkki, jossa kerrottiin, miten homma menee. Ilmoitus tarkoittaa, että tarvitaan Iranin passi, jonka toinen henkilö (hänellä oma passi OK) vie mukaan. Sitten saman näköinen ”Ahmed” tulee lainapassilla Ruotsiin ja ilmoittautuu paperittomaksi turvapaikan hakijaksi. Myös ”kadonneiden passien” varakappaleilla pääsee maahan, kun Ruotsi ei niitä (ainakaan aiemmin) mitätöinyt.
   Olihan meilläkin uutinen, jossa maasta lähtevältä henkilöltä löydettiin valideja passeja toista tusinaa. Rajavartija soitti ylemmilleen ja sai käskyn: ”Ei saa ottaa pois, antakaa mennä vaan…”
   -Huoh! Ja artisti maksaa…

 6. Noille ”valetajille” heti ensimmäiseen maahan tullessa pakolla seurantasiru nahan alle ja niin syvälle ettei sitä omin konstin voi kaivaa pois.Vaikka kalloon. Nykytekniikalla kyllä onnistuu jo. Koirilla ja kissoilla tämä onnistuu ja toimii vallan mainiosti, miksi ei noilla.

 7. Siis luin varmasti oikein, kun ihan tarkistin toistamiseen, tämä emäntä sanoo ”voisin yrittää oppia suomen kielen ja integroitua yhteiskuntaa, jos tilanne olisi toinen.”…Jumalauta, sillä on kaksi vuotta ollut aikaa opetella suomea ja integroitua. Miksi se ei tänä aikana ole pannut tikkua ristiin asian edistämiseksi? Toihan on ihan sama, kun hakisin lääkärin virkaa ja tuumaisin että ”voisin opiskella lääkäriksi, jos tilanne olisi toinen”, eli ensin saisin sen viran. Perkele, eikö näiltä tosiaan VIELÄKÄÄN vaadita yhtään hevon mitään? Nyt stoppi niille helvetin lastenlorutuksille ja piirileikeille ja tulokkaat välittömästi koulun penkkiin opiskelemaan kieltä, osallistumispakolla ja kielikokeilla, loppu tolle saatanalliselle uhriutumiselle.

 8. ”on tälläkin perheellä paperi: siinä lukee nimen jälkeen: palautetaan kotiin.” 🙂

 9. Jokin aika sitten media nosti kamalan äläkän Irakiin palanneesta miehestä joka kuulemma tapettiin. Täällä turvapaikkaa odotteleva ja jo muutaman kielteisen saanut tytär esitteli medialle Irakista tilaamaansa isän kuolintodistusta. Aika valikoidusti näköjään nuo paperihommat Irakissa hoidetaan. Tai niin meille kerrotaan.

  1. Mut tapetaan Intiassa, kunhan otan massiivisen henkivakuutuksen ensin. Elelen herroiksi sitten. Ilmastointi, uima-allah, nuori vaimo, ruskea tyttö autonkuljettajana…

 10. Eihän turvapaikanhakijoille tehdä henkilötarkastusta. Oikeat paperit ja rahat pidetään piilossa, jotta saadaan toinen henkilöllisyys ja vastaanottoraha. Kyllä ne osaa oman etunsa ajaa.

 11. Mä voin antaa noille kaikille paperit. Siinä on kuvassa ruskea läikkä ja nimi on Mohammed El Mohammed! kelpaa tasan kaikille, naisillekin. Sillä pääsee passintarkastuksen ohi HETI matkalla Lähi-itään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.