Ruotsin asuntoministeri puuttui Lidingön asuntoasiaan

0
Kuvakaappaus 2018-03-10 13-59-14
10.3.2018

Muutama viikko sitten tuli esille, että mm. Lidingön kunta on ottanut tiukan linjan uusruotsalaisten suhteen eikä aio elättää heitä ilmaiseksi lopun ikäänsä.

Kyse on ns. asuntolaista, jonka mukaan jokaisen kunnan on otettava tietty määrä turvapaikan saaneita tulijoita ja hankittava heille asunto. Useimmat kunnat ovat joutuneet suuriin vaikeuksiin asuntoasian takia ja monissa kunnissa ollaan mm. ostettu vapailta markkinoilta huonestoja kunnan nimiin, joita on edelleen annettu kuntapaikan saaneille uusruotsalaisille.

Myös Lidingö on tehnyt niin. Kunta osti useita asuntoja veronmaksajien rahoilla ja sen jälkeen asutti huoneistoihin turvapaikanhakijoita. Tämä jo itsessään aiheutti pienoista närää, sillä Suur-Tukholman alueella Lidingössä asuntojen neliöhinnat ovat selvästi korkeammat. Lidingö sijaitsee hienolla paikalla aivan Tukholman cityalueeen kainalossa. Kaupunginhallitus kuitenkin päätti, että se antaa tulijoiden asua näissä ensiasunnoissa kaksi vuotta, joka kattaa ns. sopeutumisajan. Aika, jonka aikana tulija opiskelee SFI:ssä kulttuuria ja kieltä. Jakson aikana tulija saa tukea Maahanmuuttovirastolta, eikä ole siten tavallaan kunnan kontolla. Kun kotoutumistuki- ja jakso päättyy niin Lidingössä katsotaan, että henkilön on sen jälkeen hankittava oma asunto kuten kaikki muutkin ihmiset tekevät.

Tässä on koko jutun ongelma ja ydin. Siinä missä tavallinen maahanmuuttaja tai kantaruotsalainen joutuu itse hankkimaan omilla rahoillaan asunnon, saa kolmansista maista tullut henkilö turvapaikan saatuaan asua käytännössä ilmaiseksi asunnossa, jonka hankinna eteen ei ole tarvinnut tehdä mitään. Lidingön päätöksen takia ollaan heiluteltu rasismikorttia.

Nyt soppaa hämmentää edelleen Miljööpuolueen asuntoministeri Peter Erikson. Hän on vieraillu muutaman päivän ajan Lidingössä, jossa muutama sata sotapakolaista on saanut irtisanomisilmoituksen ensiasunnostaan. Asia luonnollisesti aiheuttaa paniikkia Miljööpuolueessa, joka on fanaattisin tulijoiden puolesta puhuva puolue.

– Kun tehdään näin niin se selvästi vaikeuttaa integraatiota. Ei ole olemassa mitään kahden vuoden kotoutumisaikaa vaan se kestää sen aikaa kuin siihen tarvitaan, että henkilö kotoutuu yhteiskuntaamme ja meidän pitää auttaa heitä, asuntoministeri Eriksson kertoi SVT:n pääuutisissa.

Lidingössä ollaan kuitenkin tiukkoja ja Kristillisdemokraattien kunnanvaltuutettu Carl-Johan Schiller sanoo, että kun kahden vuoden kotiutumisjakso on ohi niin henkilö on itse vastuussa asumisestaan.

– Meidän pitää lisäksi majoitta joka vuosi uusi erä tulijoita kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hekin tarvitsevat asuntoa eikä kaikki ihmiset voi asua Lidingön pienellä saarella.

Suurin paniikki tietenkin nousee tulijoiden keskuudessa, sillä siihen asti ilmainen elämä Ruotsissa loppuu. Muuan Rana Barghouth kertoo uutisille:

– Lapseni viihtyvät Lidingössä erittäin hyvin ja haluavat jäädä. He itkevät kun kerron, että meidän pitää muuttaa. Vanhempi lapsi kyseenalaistaa, että miksi hänen pitää muuttaa, mutta kaverinsa ei.

– Olemme etsineet asuntoa mm. Blocketista (vrt. tori.fi tms), mutta kukaan ei halua vuokrata meille asuntoa, koska meillä ei ole työpaikkaa, Rana kertoo.

Lidingöstä tavallinen turisti saa jonkinlaista kuvaa seilatessaan Tallink Siljalla ja katselee Tukholmaan päin tullessa laivan oikeanpuoleista rantaa ennen satamaan tuloa.

Advertisements
, ,

26 thoughts on “Ruotsin asuntoministeri puuttui Lidingön asuntoasiaan

 1. Jos Ruotsin lainsäätäjä ei ole huomannut lisätä lakeihinsa ja asetuksiinsa kohtaa, jossa velvoitetaan kunta asuttamaan tulijat kunnan alueelle, niin silloinhan tulijat voidaan asuttaa vaikka ulkomaille.

  Tietysti kunta ja valtio maksaisivat kaikki kustannukset kuin tähänkin saakka. Asutettavan perheen päälle annettaisiin luottokortti, asunnon osoite ja lentoliput koko sakille esimerkiksi turistikadosta kärsiviin lomakeskuksiin Egyptissä. Voisi tulla jopa halvemmaksi kuin asuttaminen Lidingössä.

  1. Tuli tarkempaa tietoa.

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-201638-om-mottagande-av-vissa-nyanlanda_sfs-2016-38
   Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning
   5 § En kommun är skyldig att efter anvisning ta emot en nyanländ för bosättning i kommunen.

   Kunnan on asutettava tulija alueelleen. Ei saa lähettää ulkomaille elelemään herroiksi kunnan kustannuksella.

   Toivottavasti SD ymmärtää hyödyntää tilannetta.

   1. Jo mutta se on vain ”VISSA nyanlända”. Keihin laki viittaa? Ja missä sanotaan että loppuiäksi?

    1. Pykälissä 2 ja 3 määritellään ketkä ovat ”VISSA nyanlända”. Ehkä jossain virastossa ”hyvät ihmiset” valitsevat asukkaita kuntiin niitä edes kuulematta.

     Ilmeisesti kahden vuoden mentyä vasta tulleet eli ”nyanlända” siirtyvät tavallisiksi sossun asiakkaiksi. Jos vaan loikoilla jaksaa, niin Ruotsin yhteiskunta maksaa.

     Ruotsalaiset lienevät niin nössöjä, että kiltisti antavat tulijoiden jatkaa asumista tai antavat heille toisen asunnon. Epäilen, että ruotsalaiset ovat konflikteja kaihtavia. Se selittäisi jatkuvan periksi antamisen. Arabeja pitää käsitellä niin kuin heitä käsitellään heidän omissa maissaan. Tähän länkkäri ei näytä pystyvän.

 2. Eikös näitten rakettikirurgien pitänyt valtamedian mukaan olla kaikkien alojen moniosaajia. Kaiken sen hehkutusten jälkeen, näille ei tarttis antaa kuin muutama metri sähköjohtoa ja hohtimet, niin tekisivät vaikka ilmassa leijuvia taloja. Äkkiä olisi asuntopulakin ratkaistu. (Sitä paitsi näitten esi-isät keksi nuolenpää-kirjoituksenkin). Vielä kun pari vuotta tankkaavat hiilihydraatteja, niin eiköhän se innovatiivisuus ala sieltä nousta esiin. Sen massiivisen hehkutuksen jälkeen odotus on ainakin kova,

 3. ”….seilatessaan Tallink Siljalla ja katselee Tukholmaan päin tullessa laivan vasemman puoleista rantaa ennen satamaan tuloa.”

  Eli siis laivan kulkusuunnassa OIKEAA rantaa.
  Ja sitten poistuttaessa Humanitaarisen Suurvallan Tukholmasta, kulkusuunnassa VASENTA rantaa.

  Kulkusuunta = Se minne laivan keula osoittaa.

 4. Mieletön moka päästää tämä mieletön lössi maahan öht (=överhuvudtaget) sanoo:

  Niinpä! Vain täysidiootti vuokraa asuntonsa laumalle joka kasvaa tuplaksi ja häiritsee naapureitä kovaäänisellä kälätyksellään, toraamisella, riitelyllä, jatkuvalla ramppaamisella rappukäytävässä, ovikellon rimputuksella, karmealla ruuankäryllä aamusta iltaan jne. Siihen vielä suuri riski rikollisuudesta, jengeistä jne.

 5. Kunnilla on itsemääräämisoikeus. Ei mikään vihervassarimiljökommunistimokuttajaministeri voi vaatia kuntia elättämään ja hyysäämään parasiittimiä ikuisesti.

  1. Ikävä kyllä kunnilla on vuonna 2016 voimaan astuneen uuden lain myötä velvollisuus vastaanottaa ja asuttaa pakolaisia sekä tarjota heille sosiaalipalvelut.

   https://yle.fi/uutiset/3-8711604
   ”Ruotsissa on tiistaina astunut voimaan laki, joka pakottaa kunnat vastaanottamaan pakolaisia. Se myös velvoittaa ne järjestämään pakolaisille asunnot ja tarjoamaan heille sosiaalipalvelut.”

   http://www.regeringen.se/artiklar/2016/02/fragor-och-svar-om-lagen-om-mottagande-av-vissa-nyanlanda-for-bosattning/

   1. Joo mutta missään ei sanota että asunnot ja sosiaalipalvelut pitää lahjoittaa iänikuiseksi loppuelämäksi. Kahden vuoden ”asutuspakkol” on myös lakikirjassa präntättynä.

  2. Laki on niin kuin sitä luetaan! Jos sitä lukee joku vihervasemmistoanarkisti,joka tietää saavansa kehitysmaalaisista itselleen uusia äänestäjiä,lukee lakia kuvitellun oman edun hengessä.

 6. Ähä ähä ähäääää….Mitäs minä tästä sanoin, rasistinen Lidingö. Ei tämä sovi. Lidingöläiset muuttakoot muualle pois kunniavieraiden tieltä koska Abdi ja Mohammad itkevät jos joutuvat muuttamaan ja kaverit ei. Kyllä se nyt tuli Solhemin porukalle lähtö ja se on vitun oikein. Juuri nämä Lidingöläiset ovat niitä maailmanparantajia jotka ovat äänillään kannattaneet puolueita jotka tilanteen ovat päästäneet tähän pisteeseen. Vahingoniloni on suunnaton. On vähintäinkin oikeus ja kohtuus että vitsauksesta pääsevät nauttimaan myös suvaitsevaiset hyvät ihmiset™. Lisää tätä ja kauloja poikki jollei kunniavieraita kunnioiteta.

  1. Valitettavasti tämä tulee vaikuttamaan myös Suomeen. Älä unohda sitä.

   1. Lidingöstä on hyvin lyhyt matka Siljan terminaaliin…

 7. Hallitus voisi pelastaa Ruotsin/Pohjolan jos se haluaisi mutta se ei halua sanoo:

  Kunnat ovat työllä ja tuskalla ja mielettömillä kustannuksilla sanktioiden uhalla joutuneet asuttamaan laiskoja matuja jotka eivät ole laittaneet kortta ristiin itse vaan odottavat että kaikki serveerataan ilmaiseksi nyt ja ikuisesti. Joka vuosi valtio työntää lisää matuja kuntiin eikä idioottisossuhallitus halua suljea rajoja ja lopettaa perheenyhdistämisiä. Tilanne on mahdoton ja muuttuu yhä pahemmaksi joka ikinen päivä, tunti tunnilta.

  1. ”Oho, pitikin myydä kämppä, mutta voitte asua veronmaksajien piikkiin haluamassanne paikassa!”

 8. Ruotsissa on jossain edes kuntatasolla herätty pigmenttirealismiin. Kehitysmaalaiset satapäin sikiävät muslimiläpsyttelijät eivät koskaan tule kotoutumaan tai työllistymään yhtään mihinkään muualle kuin serkun ählykebabbilaan. Paras palvelus niille on jättää ne täysin tyhjän päälle.

 9. Joku yrittää olla sitä mieltä, että etnisesti profiloituneet ikuisen-elätyksen-ansainneet joutuisivat itse tekemään jotain. Uuninluukkujen kolina kuuluu Suomeen asti!

 10. No, luteista on aika vaikea päästä eroon kun ne on saaneet ensin haltuunsa koko maan. Ja mikä järki luteeen suojelemisessa ylipäätään?Yleensä loisista ja TUHOlaisista yritetään päästä eroon. Niin pian kuin mahdollista. Nyt niille oikein tarjotaan verenimijänateriaa: Ruotsista ne levisivät yhdessä yössä Suomeen.
  Tämän kaiken estäminen olisi ollut naurettavan helppoa. Mutta ei.
  Ei, koska suvakit. Marjaana Toiviainen, Sunniva Drake ja mitä näitä naisia löytyy… Onko teille suvakkinaisille mitään väliä, mitä Suomen kansa ajattelee tästä verenimijöiden laumasta?

  Teille suvakeille on olemassa vain ” mutku mä haluun” …(leikkiä Parempaa Ihmistä).
  Menkää muualle leikkimään sankariroolipelejänne, vaikka sinne Afrikkaan.

  1. Ruotsissa on 95% matutusmokutuspäätöksistä nimenomaan miesten tekemiä eli siis vallassa olevien poliitikkojen. Ensin ”työväenpuolue”- moderaattien ja nyt ”työväenpuolue”- socialdemokraattien. Kumpikaan ei ole vähääkään välittänyt siitä kuka näistä kohtalokkaista päätöksistä tulee kärsimään eli nimenomaan se ”työväki”- tavalliset ihmiset- joilla ei ole varaa ”gated community”- asumiseen tai henkivartijoihin.

 11. Agenda 2018-03-11 (näkyy kaikkialla maailmassa): Katso kohdasta 33:00 alkaen: HerraMamu jatkaa valittamistaan saadakseen pysyvästi pitää kaksionsa Ruotsin eräässä kalleimmista kunnissa. Keskustelemessa Botkyrkan sosdem ghettokunnanjohtaja joka tykkää että on aivan oikein että asuntojonossa vuosikausia jonottaneet jäävät ilman ja matut saavat asunnot heidän nenänsä edestä. Vellingen kunnanjohtaja taas muistuttaa että kunnallislain mukaan pitää kaikkia kunnan asukkaita kohdella tasapuolisesti:

  https://www.svtplay.se/video/17267290/agenda/agenda-11-mar-21-15?info=visa&start=auto

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.