Hässleholmin kirjastossa suuria ongelmia uusruotsalaisten kanssa

0
Kuvakaappaus 2018-03-12 13-28-31
12.3.2018

Hässleholmin kirjastossa on ollut suuria ongelmia pitkään uusruotsalaisten nuorukaisten kanssa. Henkilökunta on joutunut useaan otteeseen päällekarkauksen uhriksi ja viime syksynä kirjasto jouduttiin jopa hetkeksi sulkemaan, sillä vihanpito äityi sellaiseksi, että normaalit ihmiset lakkasivat käymästä kirjastossa.

Viime viikolla homma taas eskaloitui. Alkuviikko oli hyvin rauhatonta, torstaina viiden aikaan iltapäivällä laumalla nuorukaisia karkasi hallinta kokonaan käsistä. Kuuden uusruotsalaisen joukkio alkoi rikkomaan kirjaston tietokoneita, niitä potkittiin ja heiteltiin seinään. Kirjoja revittiin hyllyistä lattioille ja henkilökunnan päälle syljettiin.

Tässä vaiheessa kirjastohenkilökunta joutui tekemään päällekarkaushälytyksen. Hässleholmin kirjastotädeillä on jokaisella koko ajan mukanaan kannettava päällekarkaushälytin, josta on suora yhteys vartiointiliikkeeseen.

Kun vartiointiliike sai hälytyksen, se hälytti edelleen poliisin, jotka ajoivat siniset vilkkuen kirjastoon. Mellakkajoukko oli kuitenkin tässä vaiheessa jo ehtinyt häipyä. Sinikantiseen vihkoon kirjattiin yleinen häiriökäyttäytyminen, mutta ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

Kirjastotädeille jäi kirjojen liimaaminen ja takaisin hyllyyn sijoittaminen ja veronmaksajille uusien tietokoneiden hankinta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Hässleholmin kirjastossa suuria ongelmia uusruotsalaisten kanssa

  1. Ensiapuna voisi ottaa käyttöön lukutaitovaatimuksen sisääntulijoilta – 50 % häiriköistä saataisiin pidettyä ulkona. Ja ilman etnistä profilointia.

    No joo, on jotenkin niin ruotsalaista ongelmaratkaisua jälleen kerran, että annetaan kirjastotädeille hälytysnapit, mutta itse ongelmalle ei tehdä/mahdeta mitään. Jos ei uskalla itseään puolustaa, ei taida auttaa kuin vaihtaa koko koelma koraaneihin, niin ainakin repiminen loppuu.

    1. Noistakin kirjastotädeistä varmaan moni äänesti vihervasemmistoa. Sitten kun pitäisi hoitaa itseaiheutettu ongelma, painetaan nappia ja sysätään vastuu patriarkaattisille poliisivoimille.

  2. Ei sentään kukaan kerinnyt veivaamaan kikkeliäkin sohvalla kuten heillä on tapana?

  3. Uskomatonta, tämä on kyllä suvaitsevaisuuden huipentuma. 6 matu kikkaretta joita ei saada kuriin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.