Kansanuutiset esittelee yksintulleen, joka oli Hummerin ratissa jo varhaisteininä

0
19399612_297534117374361_4880295178643854102_n
12.3.2018

Kansanuutiset kirjoittaa yksintulleista sotalapsista otsikolla ”Kotoutumisen tukeminen on hyvä sijoitus”. Artikkeli maalailee kuvaa siitä miten yksintulleet ovat hyvä sijoituskohde ja heidän kotouttaminen jos mikä kannattaa.

Yksi jutuissa esiintyvistä yksintulleista on afganistanilainen Safa Hayat. Kansanuutiset esittelee Hayatin 19-vuotiaana, joka Suomeen tullessaan 2015 oli siis jotain 16-17 vuotta. Eli nuori teinipoika. Hayat on oppinut parissa vuodessa suomea ja osaa kirjoittaa. Hayat on intohimoinen saunoja ja avantouimari. Hayat sanoo Kansanuutisille:

– Olen opiskellut suomen kieltä, saanut opiskelupaikan, tehnyt töitä ja maksanut palkasta veroa. Kun tulin tänne päätin, että sitoudun osaksi tätä yhteiskuntaa ja teen parhaani, jotta saisin tänne myös jäädä.

Hayatin haave on tietenkin saada oleskelulupa Suomesta. Ensimmäinen päätös oli kielteinen, mutta valitusta on laitettu kehiin. Hayat kysyy hieman kitkerään sävyyn, että eikä hyvää kototutumista voisi palkita ikuisella oleskeluluvalla. RHC:n naiset ovat kertoneet Hayatille, että kun viihtyy hyvin se tarkoittaa kotoutumista.

Millainen mies on sitten Suomeen tullut kultakimpale? Pitää muistaa, että Suomeen tullessaa mies oli 16- tai 17- vuotias. Alla kuvassa, joka selvästi on otettu jossain Afganistanissa, Hayat on näin ollen nuorempi. Tarkkaa kuvanottohetkeä ei tiedetä, mutta jos Hayat oli 16 tullessaan Suomeen niin autokuvassa hän voisi olla vaikkapa… 14-vuotias? 12? Mikä olisi sopiva ja uskottava ikä?

19399612_297534117374361_4880295178643854102_n

Allaolevat kuvat ovat otettu Suomessa.

27072377_388305348297237_5496832519294912196_n

Alla kuvissa toinen yksintullut Emal Askarzahde, jonka ikä ei tule jutussa esiin, mutta joka on ollut joka tapauksessa lapsi tullessaan pari vuotta sitten Suomeen.

22310619_504481556585887_3497380874382649859_n (1).jpg

Kansanuutiset

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Kansanuutiset esittelee yksintulleen, joka oli Hummerin ratissa jo varhaisteininä

 1. Näitä saatanan huijareita ja ikä 30. Jos valehtelee jo maahan tullessa ei voi olla puhtaat jauhot pussissa. Valtamedia leipoo näistä valehtelevista huijareista sankaritarinoita ja nielevät kaikki yhdenyön tarinat karvoineen päivineen.Toimittelijat ovat säälittäviä ja en myöskään ihmettele miksi tässä maassa esim.valepoliisi huijaukset menevät läpi kun valtamediat ja tv kanavat, pääasiassa YLE ja maikkari suoltavat tällaista paskaa jatkuvalla syötöllä joka uppoaa kumma kyllä. Yksi tanssitähti tuomari joutui markkolaisten ryöstämäksi ja hakattavaksi Lontoossa. Sai sitä monikulttuurista rikastusta koko rahalla.
  https://www.is.fi/viihde/art-2000005600244.html

 2. Hayat on ilmiselvästi 12. Ammuskeli Kalashnikovillakin jo 2- vuotiaana kuin tyhjää vaan. Tuleva lääketieteen – ja kirurgian tohtori erikoisalanaan gynekologia ja fertiliteetti.

 3. On ymmärrettävä, että juttu on suunnattu nimenomaan Kansanuutisten lukijoille. Tukemaan juuri heidän maailmankuvaansa. Ja mikä tuo maailmankuva sitten on. Sitä voimme avata esittämällä kysymyksen, kuka maksaa (follow the money).

  Itse vastaan esittämääni kysymykseen:
  Lehti kirjoittaa mitä tahansa, jotta vain vaan valtion avut saadaan juoksemaan, jotta vaan toimittajille saadaan kunnon palkka, jotta vaan työväenyhdistys saa lehden toimitiloista täyden korvauksen sijoittamalleen pääomalle.

  Jos lukija ja toimittajat laitettaisiin kustantamaan välittämänsä viesti edes osaksi, Kansan Uutistenkin sisältö muuttuisi saman kaltaiseksi kuin mitä Pt-Media on tällä hetkellä.

  1. ”Hummerin ratissa jo varhaisteininä” afkaani pallinaamat! Ja vitut sanon minä:

   1. Tuolla joskus 2015-2016 käsiteltiin näitä sotilaskarkureita ja heidän koottuja tarinoita kuvien ja valheiden kera, niin tämä herra oli tehnyt uutismaailmasta jonkin tutkintapyynnön, poliisihan ei paljon tarinoita tutki kun joutuisi lähtemään irakiin kuuntelemaan tarinoita. Kuva sittemmin poistettiin mutta pane talteen.

 4. Ainoa rehellinen afgaani ja vieläpä huippukotoutuja, vähemmästäkin turvapaikkansa ansainnut, vaikkei sille mitään tarvetta olekaan.

 5. Opiskelupaikka, siis peruskoulun ala-asteella EHA1 tapaus. Osaa muutaman sana Suomea ja ehkä kirjoittaa nimensä. Tehnyt töitä ja maksanut veroa ? Ei voi olla totta koska tp-hakijan on lähes mahdoton saada minkäänlaista työtä kunnes oleskelulupa on saatu. Ehkä jokin suvakkien tapahtuma missä toriteltalla on tehty ruokaa tms. leivontapuuhastelua. Niillä veronmaksuilla ( ehkä Alv ) jo pitääkin saada elätys loppuiäksi. Mistä ikinä veijari on tänne tupsahtanut, veroa ei eläissään ole maksanut mihinkään omista tuloista.

 6. Tämä on se ”Aseman kello”- rallissa mainittu ”Hulivili Hummeri- poika” joka sen torpan tytön kihlasi. Tai ”raiskasi” laulettaisiin kai nykyään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.