Pitääkö väite Ruotsin tasa-arvoisimmista naisista paikkaansa?

0
images
13.3.2018

Oskari Kanninen kirjoittaa Hesarin kulttuurisivuilla räppikulttuurista, jonne odotetaan jotain naisjytkyä. Jota ei ole tapahtunut toistaiseksi, mutta kutina siitä, että joku voimaannuttava naisräppäri vielä joku päivä nousee.

Juttuun on laitettu paljon merkityksettömiä sanoja peräkkäin, mutta pariin kohtaa on tiputettu väite:

”Suomi on jälleen tasa-arvoasioissa muutaman ratkaisevan vuoden Ruotsia jäljessä, vaikka progressiiviset toivoisivat toista.”

Hyvin yleinen väite Suomessa, mutta jolla ei kuitenkaan ole mitään pohjaa. Nimittäin asia on toisinpäin, Ruotsi on useita vuosia Suomesta (ja muista Pohjoismaista) tasa-arvoasioissa jäljessä, jos tasa-arvolla tarkoitetaan nyt jotain ”yleistä tasa-arvoa” eikä jotain pientä räppikulttuurin sivuraidetta.

Ensinnäkin suomalaiset naiset saivat äänioikeuden vuosikymmeniä aiemmin kuin ruotsittaret. Suomalaiset naiset saivat ensimmäisenä Euroopassa äänioikeuden vuonna 1906 ja samalla oikeus asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Vuoden 1907 parlamenttiin valittiinkin sitten maailman ensimmäiset naisparlamentaarikot. Kun taas ruotsittaret saivat vasta vuonna 1919 yleisen äänioikeuden ja pääsivät ensimmäisen kerran äänestämään vuonna 1921. Norjassa naiset pääsivät äänestämään 1913 ja Tanskassa ja islannissa 1915. Joten kuka on edelläkävijä? Ruotsiko?

Kaikissa muissa Pohjoismaissa on ollut naispuolisia pääministereitä, paitsi Ruotsissa. Norjassa naisoletettu Gro Harlem Brundtland oli pääministerinä jo 80-luvun alussa ja 90-luvulla. Suomessa Anneli Jäätteenmäki 2000-luvun alussa, Mari Kiviniemi 2010-luvulla, Tanskassa Helle Thorning-Schmidt 2010-luvun alussa monta vuotta, Erna Solberg Norjassa 2010-luvun alussa ja esimerkiksi Islannissa istuva pääministeri on naisoletettu Katrín Jakobsdóttir. Ruotsissa ei ole ollut yhtään ainoaa pääministeriä. Joten kuka on edelläkävijä? Ruotsiko?

Suomessa ja Islannissa on ollut naispuolinen presidentti ja Virossa istuva presidentti on nainen. Ruotsissa ei ole presidenttiä, mutta pääministeri voidaan mitenkuten verrata siihen. Mutta yhtään ainoaa linnan päällikköä ei ole modernina aikana ollut Ruotsin hovissa. Kuka on edelläkävijä?

Ruotsissa raiskaukset ovat jokapäiväisiä rikoksia, niin jokapäiväisiä, että ne eivät jaksa kiinnostaa enää mediaa. Ruotsissa raiskataan lumihangessa, puskassa, rappukäytävässä ja joukolla. Sellainen on hyvin harvinaista kaikissa naapurimaissa. Joten kuka on edelläkävijä?

Ruotsissa on eniten hunnutettuja naisia, jotka joutuvat pitämään huivia kunnian ja uskon tähden. Maassa on eniten pikkutyttöjä, jotka väkisinpuetaan huntuihin ja eniten pikkutyttöjä, joiden sukuelimet on silvottu. Monilla alueilla tavalliset kantaruotsittaret eivät uskalla liikkua pimeän aikaan yksin ja julkiseen liikenteeseen on syntynyt omia välttelykulttuureja, joissa naiset keksivät keinoja olla joutumatta ahdistelun uhriksi. Yksikään ruotsalainen nainen ei uskalla mennä maahanmuuttajaghettoihin tai niiden liepeille pimeän aikaan yksin. Suomessa sellainen vielä miten kuten onnistuu vaikkapa Itäkeskuksessa. Joten kuka on edelläkävijä.

Niin tosiaan, sinä päivänä kun kulttuuriväkikin huomaa kuinka hieno maa Suomi loppujen lopuksi on, pelkään pahoin, että sinä päivänä kaikki on myöhäistä.

Advertisements
,

12 thoughts on “Pitääkö väite Ruotsin tasa-arvoisimmista naisista paikkaansa?

 1. 2002 ammuttiin ihan oikein hyvin integroitu Fadime, tytöllä oli ruotsalainen poikaystävä, mutta piti naittaa serkulle, ampujana isä sen jälkeen kun nuori – hieno – neiti oli puhunut eduskunnasa (riksdagen). Tällä viikolla sossuhallitus lausui, että vähän hitaasti on toimittu näiden kunniarikosten kanssa.. Hitaasti? Yli 15 vuotta!

 2. Hyvin kirjoitettu Paavolta. Prikulleen juuri näin se on. Feministipäähitsaajakaan ei osaa koskaan muuta sanoa kuin ”det är inte acceptabelt, det är inte acceptabelt, det är inte acceptabelt,…”

 3. Ruotsi on feminismihullutuksessa mennyt pisimmälle Pohjoismaista mutta kuten Paavon kirjoituksen loppupuolelta selvisi, se ei todellakaan aja mitään naisten yleistä etua. Vain entuudestaan etuoikeutettujen naisten jotka asuvat turvallisilla alueilla ja välttyvät kehitysmaataustaisten miesten kohtaamiselta. Oikeasti vähäosaiset ja maahanmuuttajanaiset jätetään täysin huomiotta ja oman onnensa nojaan. Tässä aiheesta hyvä englanninkielinen video: https://www.youtube.com/watch?v=O9Qwr6KvmUc

  1. Niin on, lisäksi lillukan varsista meuhkaaminen ei hyödytä loppujen lopuksi ketään. Feminismi on saanut jo niin huonon leiman, että itse naisena sanoudun irti feminismistä.

   Enkä äänestä löperöä feminististä äijää sen paremmin kuin nykyiseen äärimmäisyyksiin menevään feminismiin höyrähtänyttä naistakaan. Islamia syleilevä punaviherfeminismi ottaa toivottavasti hetimiten takapakkia jokaisessa länsimaassa, muuten olemme kohta ihan hukassa.

 4. Minulla oli 10 vuotta ruotsalainen akka. Helvetin hullu, mutta tykkäs panee! En kyl ottas takas, vitun dorka.

 5. Täyttä asiaa PT-medialta! Ruotsissa vallitsee näennäistasa-arvo. Tasa-arvoasioista pidetään mekkalaa kaikissa tiedotusvälineissä, mutta toisaalta muslimimaista tulevat sovinistisiat saavat vapaasti SVT:n keskusteluohjelmissa kertoa esimerkiksi, että vähäpukeinen nainen syyttäköön raiskauksesta itseään (sitähän taas ei moni tajua, että heidän suussaan vähäpukeisuus = ei-muslimin vaatetus).

  Poliitikoista Mona Sahlin ja Anna Lindh nousevat lähinnä mieleen kovimman poliittisen uran tehneenä ja lähimmäksi pääministerin paikkaa kiivenneenä. Sahlin möhli mahdollisuutensa (Wikipedian mukaan) luottokorttien väärinkäytön takia, kun taas Lindh murhattiin 10.3.2003 NK-tavaratalossa serbokroaattia Mijailo Mijailovicin toimesta. Tokihan murha oli lähinnä hassu sattuma mielenvikaisen kulkureitillä eikä asialla ns. missään tapauksessa ollut mitään politiikan kanssa tekemistä – kuten ei millään Ruotsissa sattuneella poliitikon yms. kohtalolla.

  Jostain syystä Ruotsin lähes kaikki poliitikot ovat ikään kuin tulijaväestön kyykyttämiä jo entuudestaan. Etenkin naispoliitikot ovat rähmällään islamin suuntaan, ja jopa terävän sanavalmiina tunnettu Mona Sahlin polki ja mollasi sanoillaan Ruotsin omaa kulttuuria ja on esiintynyt siellä täällä muslimihuntu päässään – käsittääkseni jopa Ruotsin rajojen sisäpuolella! Tarkistakoon joku joka jaksaa.

  Olen melko varma, että Ruotsissa naisten asiat olisivat paremmin, jos kaakattavia feministejä (jotka paradoksaalisesti myötäilevät sovinistista islamia) ei olisi niin paljon pilaamassa asioita kansanedustajina ja mediassa.

  Se ns. naisten lasikatto on kuitenkin Ruotsissa hassusti matalammalla kuin muualla Pohjolassa. Siinä saa ruotsittaret ihmetellä, mistä moinen johtuu.

 6. Ruåtsin koko olemassaolo perustuu valheellisille mielikuville ja röyhkeästi väärennettyyn historiaan.

 7. Joku paradoksi tässä on joka ei ainakaan minun jakeluun mene. Ehkä se tulee todeksi 10-15 vuoden sisällä ja sitten se valkenee yksinkertaisimmatkin feministin tyhmille aivoille. Suorastaan valaistuu ja lamppu syttyy. Silloin tosin on myöhäistä vinkua.

 8. Aivan tositasa-arvoista on monikulttuurisessa Ruotsissa. Siellä joutuu muslimien raiskaamaksi naispuolinen niin muslimi, kristitty, musta, valkoinen jne. you name it. Pitää paikkansa, tasa-arvoisimpia ovat naiset Ruotsissa.

  1. Ja Suomessa tasa-arvoisesti 75% sopeutumiseläkkeen saajista on naisia. Miksi tällaisia elättejä pitäisi valita eduskuntaan yhtä paljon kuin miehiä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.