Sosiaalidemokraatit: Koraanikoulut pitää kieltää Ruotsissa

0
1582494_1200_675
13.3.2018

Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen siviiliasioiden ministeri Ardalan Shekarabi ja kouluministeri Anna Ekström ilmoittivat eilen julkisuudessa, että islamilaiset koraanikoulut pitää kieltää kokonaan Ruotsissa.

Shekarabi kertoi, että kouluissa pitää johtoa pitämän käsissä opettajat ja pedagogit, eivät imaamit tai papit.

– Juuri nyt emme voi taata näin olevan. Ja se on vakava ongelma, Shekarabi sanoi.

Ekströmin mukaan koraanikouluissa on ollut ongelmia mm. sen takia, että tyttö- ja poikaoppilaat erotellaan sukupuolen mukaan. Heille tarjotussa koulukuljetuksessa oppilailla on sukupuolen mukaan istumapaikka bussissa: tytöt takana, pojat edessä.

– Tällainen ei kuulu todellakaan ruotsalaiseen yhteiskuntaa, Ekström kertoi.

Lausunto herätti tietenkin suurta huutia islamilaisissa piireissä. Rasismikorttia ollaan heiluteltu (ts. on rasismia, jos kouluissa kielletään imaamien puuhastelu.) Växjön islamilaisen koraanikoulun rehtori imaami Omar Abu Helal kertoo, että tällainen puhekin on epähyväksyttävää. Hän väittää, että koraanikoulu on hyväksi yhteiskunnalle:

– Olen sitä mieltä, että uskonnolliset vapaakoulut ovat positiivinen asia ja lapset ja oppilaat kokevat turvallisuutta kun heillä on yhteys vanhaan kotimaahansa. Tässä ei millään tavalla tehdä segregaatiota (eristäytymistä), olemme aktiivisia ja teemme monia opiskeluvierailuja ja olemme osa yhteiskuntaa siinä kuin muutkin, Omar Abu Helal kertoo SVT:n uutisille.

Helal painottaa, että tuollaiset ehdotukset ovat Eurooppakonventiota vastaan.

– Kaikilla on oikeus harjottaa uskontoaan ja tällaisia ehdotuksia emme hyväksy.

Växjössä muslimien toiminta on muutenkin hyvin vilkasta. Islamilainen seurakunta haki talvella poliisilta lupaa huudattaa moskeijasta rukouskutsua ulkoilmaan ainakin perjantaisin

Advertisements
, ,

16 thoughts on “Sosiaalidemokraatit: Koraanikoulut pitää kieltää Ruotsissa

 1. Maassa maan tavalla tai maasta ulos. Ei kristitytkään uskontoaan saa islamilaisissa maissa opettaa.

 2. Haiskahtaa vaalitaktiikalta. Hieman kalastellaan SD:n vesillä ja huomenna taas kerrotaan, miten käsittämätön rikkaus islam. Kaikille äänestäjille jotakin, että Hitsari voi saatella Ruotsin tuhon loppuun.

  1. Pelko Ruotsidemokraattien tulevasta vaalivoitosta panee ruotsin sosiaalidemokraatitkin lausumaan **** kamaluuksia**** .
   Melkein naurattaa tuo hätä sossujen piirissä.

  2. Selvää vaalitaktiikkaa ,vaalien jälkeen taas sosdemit on sitä mieltä, että Ruotsi pystyy elättämää rajattomasti muslimimaista tulevia onnenonkijoita.
   Kivenä kengässä on Ruotsidemokraatit,heidän vetovoimaansa pitäis saada katkaistua vaalienalla iskulauseilla jotka ei enää oloe voimassa vaalien jälkeen.Soadem puolue ruotsissa on pitänyt valtaa ja ollut pahin mädättäjä mitä ajatella saattaa.

 3. Aika yllättävä ulostulo mutta onko tuo vain vaalipuheita jotka satutaan unohtamaan heti kun vain on mahdollista. Onhan se toisaalta mahdollista, että sveduissa on alkanut aivotoiminta lisääntymään ja huomattu asioita mitkä eivät ainakaan paranna ruotsin tilannetta

  1. Henkilökohtaisesti en usko ruotsalaisten aivotoiminnan lisääntymiseen.Tuomonen kansa joka ei laita rikkaa ristiin oman maansa ja kulttuurinsa uhon estämiseksi ei ole minkään arvoinen.

 4. Eikös sosialidemokraattinen poliitikko ja ministeri Mona Sahlin ilmoittanut jo vuosia sitten, että mikäli Islamista tulee Ruotsin uusi pääuskonto niin siihen on vain sopeuduttava.

  Kumma kun demografian muutos ei enää maistu niin hyvältä.

 5. Vaalikikkahan tuo on. Tähän mennessä kaikki sossujen toiminta on tähdännyt islamisaation edistämiseen, joten turha uskoa sellaiseen äkkikäännökseen

 6. Vaalikikkahan tuo on. Tähän mennessä kaikki sossujen toiminta on tähdännyt islamisaation edistämiseen, joten turha uskoa sellaiseen äkkikäännökseen

 7. Eivät sosdemit ole ainoa puolue joka nyt vastustaa uskonnollisia vapaakouluja, muut ovat vastustaneet jo ajat sitten. Eikä siihen kuulu pelkästään koraanikoulut vaan myös esim. Livets Ord jotka ovat eräänlaisia helluntailaisia.

 8. Kunhan nyt asiaa pyöritellään vuositolkulla eri virastoissa ja hallintoelimissä, jos ja kun asiasta saadaan vuosien virallinen päätös, niin sitten voikin olla myöhäistä. Siellä pitäisi olla nytkin muutama kone ilmassa palautuslennoilla ja tankkauspisteissä äijiä kolmivuorossa. (feministit voisi sillä aikaa miettiä vaikka niitä sukupuolineutraaleja vessoja, etteivät olisi jaloissa pyörimässä). Nykymeno on tämän invaasion suhteen samanlaista, jos John Wayne olisi voimiensa päivinä istutettu keinuhevoseen puhalteleen serpentiinejä.

 9. Miten tämä lakiuudistus hidastaisi ruotsalaisten jäämistä vähemmistöksi omassa maassaan ja sen tuomaa katastrofia?

  1. Sanonko miten? Sanonko? Ei mitenkään.

   Islamisaatio on tosiasia, joka tulee tapahtumaan. Haluavat ruotsalaiset sitä, tai eivät.

   Sitäpaitsi sellaisella lailla ei ole mitään virkaa, jonka noudattamista ei kukaan kykene valvomaan, vaikka lain toteutuminen estäisi Ruotsin Islamisaation.

   Yksikään poliisijohtaja ei kykene antamaan kaskyä moskeijan ratsaamiseen. Ne pystyvät puuhastelemaan siellä mitä tahtovat ja sen ne myös tekevät.

   Raiskaukset, joukkoraiskaukset, autojen polttotalkoot, ammuskelut, puukotukset, koulujen polttotalkooot, viranomaisille iän valehtelu, pelastusviranomaisten kivittäminen jne. Kaikkiin näihin on olemassa laki joka kriminalisoi toiminnan, mutta kun Ruotsi ummistaa silmänsä ympäröivältä todellisuudelta niin paskaako niillä laeilla tekee? Poliisia viedään kuin kuoriämpäriä.

   Vielä tulee Ruotsissa aika jolloin veri punnitaan, suolet irti revitään ja perseet tervataan.

 10. Vai ei heidän mielestään kuulu Ruotsiin. Eikö juuri demarit ole julistaneet suureen ääneen että Ruotsiin kuuluu kaikki ja heillä on unelmaa ja mitä tahansa lässytystä.
  Nyt ovat saaneet sen mitä haluavat, ja sitä on luvassa lisää. Tottakai koraanikoulut kuuluvat Ruotsiin.
  Ei kai maailman vapaamielisin ja suvaitsevaisin valtio anna kenenkään suoltaa tuollaisia lauselmia, vaikka tiedetäänkin niiden olevan vaalikikkoja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.