Mitä ruotsalainen lapsi oppii monikulttuurikoulussa? Ainakin sietämään

0
28928315-10155795510103113-1301107936-o-jpg
14.3.2018

Näin aikuisena on helpompaa, ei tarvi nousta taksiin, jota ohjastaa afrikaano, ei tarvi syödä kepappia, jota tekee lähi-itäläinen ja voi mennä sellaiseen kaljabaariin, jossa tarjoilee muu kuin kolmansista maista tullut sotapakolainen. Ennenkaikkea ei tarvitse pakkoseurustella kehitysmaista tulleiden muslimien kanssa. Voi itse valita seuransa.

Toista se on lapsilla ja nuorilla, jotka eivät yksinkertaisesti voi välttää edellä mainittuja asioita. Lasten on pakko tehdä kuten aikuiset käskevät ja jos kyseenalaistaa asioita; vaikkapa kieltäytyy nousemasta afrikaanon ohjastamaan taksiin, seuraa siitä jonkinlainen kuritoimenpide.

Ennenkaikkea se, että on olemassa oppivelvollisuus ja kouluun on mentävä. Vaikka itkien, mutta mentävä on.

28810861-10155795508923113-468666596-o-jpg

Simrishamnin kunnan yläasteella Korsavadin koulussa on noin 450 oppilasta, joista tällä hetkellä 100 on uusruotsalaisia. Toisin sanoen vajaa 25 % koulun oppilaista tulee kolmansista maista. Koska oppilaat siis tulevat kehitysmaista, se tarkoittaa sitä, että he eivät osaa lukea tai kirjoittaa, puhua mitään sellaista kieltä kuin ruotsalaiset lapset eikä heillä ei ole mitään sellaisia sosiaalisia normeja kuin ruotsalaisilla lapsilla on. Silti ruotsalaisten lasten on pakko seurustella tulijoiden kanssa.

Pakkoseurustelua harjoitetaan mm. siten, että oppilaat jaetaan ryhmiin, joissa on kirjaimellisesti pakko seurustella tulijan kanssa. Ruotsin kouluissa nimittäin kaikki oppityö tehdään ryhmätyönä, joten ruotsalaiset nuoret eivät millään tavalla voi välttää seurustelua tulijoiden kanssa.

28938972-10155795510138113-1384034857-o-jpg

Onko tästä hyötyä vai haittaa? Riippuu mitä sillä tarkoitetaan. Ruotsalaiset nuoret oppivat sietämään tulijoita, koska on pakko. Tilanne on vähän kuin kissalla ja koiralla, jotka ovat samassa taloudessa. Kissa oppii sietämään koiraa, mutta ei erityisesti rakasta sitä. Sietäminen on pakko, koska ei voi muuta.

Kulttuurinvaihto käy myös siten, että kehitysmaista tulleet pojat tutustuvat ruotsalaisiin tyttöihin, mutta kehitysmaista tulleet tytöt eivät puhu ruotsalaisille pojille. Jos he puhuisivat, he saisivat kotona turpaan. Tilanne ruotsalaisien poikien näkökulmasta on aika sietämätön.

Mutta minkäs teet, osasi on alistua ja se pitää tehdä nöyrästi.

Kuvat ovat Simrishamnin koulusta. (Gunilla Fritze)

Advertisements

19 thoughts on “Mitä ruotsalainen lapsi oppii monikulttuurikoulussa? Ainakin sietämään

 1. ”Kulttuurinvaihto käy myös siten, että kehitysmaista tulleet pojat tutustuvat ruotsalaisiin tyttöihin, mutta kehitysmaista tulleet tytöt eivät puhu ruotsalaisille pojille. Jos he puhuisivat, he saisivat kotona turpaan. Tilanne ruotsalaisien poikien näkökulmasta on aika sietämätön.”

  No olisikin ollut. Tilanne on myös kehitysmaista tulleille tytöille sietämätön, kun he joutuvat lapsesta saakka alistumaan tuollaiselle paskakulttuurille, jolla ei ole mitään hyvää tarjottavaa kenellekään muille kuin omille miehilleen. Toisaalta miehetkin olisivat varmaan onnellisempia, jos he olisivat kasvaneet jossain toisessa kulttuurissa.

  Tuon kulttuurin leviäminen pitäisi estää. Mutta vaikeaa se on, kun ottaa huomioon sen, että sivistysmaiden väestömäärät yhteenlaskettuina eivät ole mikään vastus noille kehitysmaakulttuureille.

  1. Ei kehitysmaalaisten tulon estäminen mitenkään ylivoimaista ole eurooppalaisille, jos siihen läytyy yhteisymmärrystä ajoissa.
   Välimeren poikkittaisliikenne ihmis-salakuljetukselle on suht helposti järjestettävissä.Ja se on tehtävä, jos ei haluta Euroopankin muuttuvan kehitysmaaksi lähitulevaisuudessa.

 2. Onko vanhemmat laittaneet Ruotsissa lapsiaan yksityiskouluihin? Luulisi että keskiluokkaisten kannattaisi kimpassa pistää yksityiskoulu pystyyn, sen verran kannattavalta meno kuulostaa.
  Suomessa laittaisin vähänkin liian värisevän ympäristön kyseessä ollessa Suomessa lapseni kristilliseen kouluun, vaikken kirkkoon kuulukaan. Näyttää olevan siellä melko perinteiset arvot kunniassa ilman liikoja häiriötekijöitä.

 3. Ruotsalaisten nuorten psyykkinen vointi laskee kuin lehmän häntä. Joka vuosi tilanne on huonompi kuin edellisenä vuotena. Kymmenessä vuodessa pahoinvointi on lisääntynyt 100%! Syynä stressi, huumeet, kotiolot, kouluahdistelu ja älämölö. Mikä muu onkaan kasvanut viimeisten 10 vuoden aikana kuin juuri nimenomaan älämölö, seksuaalinen ahdistelu, huorittelu, pelko koulumatkoilla jne.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/allt-fler-unga-mar-psykiskt-daligt-vi-simmar-i-motstrom

 4. Nyt on Paavo alkanut ”mapumaan kovilla” ja sen vuoksi ansaitsee kohdaltani lisää suojelurahaa.

 5. Juuri näin se on. Ruotsalaisen osa olla pakkosietäjä. Ja jos et ”siedä” joudut mokuttajien vainoamaksi, sinua pidetään outona ja sinut jäädytetään nurkkaan.

 6. Ruotsin rakennusvaiheessa oleva monikulttuurinen jätti-projekti muistuttaa hyvin paljon Ruotsin kuninkaan Kustaa II Aadolfin Vasa-laiva projektia (1621-1625). Vasa-laivasta piti tulla koko Ruotsin laivaston ylpeys. Telakalla alus näytti hienolta, mutta paatin neitsytmatka kesti vain n. 15 minuuttia, kun tyynellä ilmalla kevyt tuulen vire tarttui purjeisiin ja alus pyörähti kuin uikkarit naruilla vajoten pohjamutiin. Paavolle lisää suojelurahaa, jotta saadaan jatkossakin seurata tätä ruotsalaisten jättimäistä sekarotuoppiin perustuvaa ihmiskoetta.

 7. Opitaan sietämään toiseutta ja tajutaan ettei siinä ole mitään palvottavaa tai edes parempaa. Toiseus on vain, noh, toiseutta. Ei synny lajemmin ystävyyksiä tai yhteenkuuluvuutta. Aikuisiällä siedetään edelleen ja ymmärretään paremmin toiseuden olemusta mutta siinä se. Oma viiteryhmä, perhe, suku ehkä naapurusto, heimo ja rotu on ne mitkä ovat tärkeämpiä jollei ole tullut sitä virhettä että muslimimies olisi päässyt sohaisemaan itsensä sukuun. Siinä sitä onkin sietämistä. Mutta koska ollaan hyviä ihmisiä™ on edelleen pakko sietää koska niin joku ylhäältäpäin kertoo ja jollet siedä olet epäkelpo ihminen jota rangaistaan jos paljastut vieroksuvasi julkisesti toiseutta. Nyt toteutetaan ihmisluonteen vastaista projektia joka on kuin sosialismissa aikoinaan. Eipä se kansojen sekoittelu sielläkään Neukuissa toiminut kuin pakolla ja uhalla. Tämäkin kaatuu omaan mahdottomuuteensa sitten joskus.

  1. Luin juuri venäläisen naisen haastattelun ja hän sanoi että Venäjällä on liikaa Keski-Aasiasta tulleita. Heidät pitäisi palauttaa. Eli afgaanit, kirgiisit, tadjikit, uzbekit, kazanstanilaiset, turkmeenit.

 8. Aikuiset voivat valita, mutta lapset eivät kerta kaikkiaan voi välttyä menemästä sellaiseen kaljabaariin, jossa tarjoilee kolmansista maista kotoisin olevat tarjoilijat.

  1. Paavo vain tarkoitti, että aikuisilla on ylipäätään laajempi valikoima paikoista joissa hengailla. Lasten käyttämät koulut, kirjastot ja halvat pikaruokapaikat on yleensä ensimmäisiä, jotka pilataan monikulttuurisella värinällä.

 9. Svedutytöt laitetaan samaan ryhmään tulevien raiskaajiensa ja säkittäjiensä kanssa. Good luck.

 10. Nähdäkseni kyse ei ole sietämisestä vaan etnopalvonnan alkeiskurssista, kaksoisstandardien opettelusta, naisten pussittamisen näkemisestä arvokkaana kulttuurisena piirteenä jne. Kun tällaiset asiat opetetaan lapsille ei vain luonnollisena asiana vaan oikeamielisenä erilaisuuden hyväksyntänä, niin kyllä se alkaa pieneen päähän totuutena uppoamaan. Etenkin jos palvomattomuudesta tupsahtelee huonoja arvosanoja.

  Ja on tietenkin häpeällistä, että maassa jossa naiset saivat ensimmäisenä äänioikeuden, naisten siveyspussitus onkin yhtäkkiä ihan ok asia. Mahtaa Minna Canth pyöriä haudassaan.

 11. Välillä kuulee vapaamuurarien selittävän, että heidän toimintansa ei ole uskonto tai jos toiminta on uskonnollista, niin kyseessä on kristillistä toimintaa. Nämä ovat kaikki tietenkin räikeitä valheita, jotka on syytä avata. Ensinnäkin, vapaamuurarius on uskonto jo siitä syystä, että henkilön täytyy uskoa korkeamman voiman/olennon olemassaoloon voidakseen liittyä jäseneksi. Toiseksi juutalaiskuningas Salomonin temppeli ja kabbalistiset tradiitiot ovat hyvin keskeisessä osassa vapaamuurarirituaaleissa. Voidaankin sanoa, että vapaamuurarius on juutalaista kabbalaa ei-juutalaisille ja tämä pätee erityisesti vapaamuurarien skottilaiseen riittiin.

  Todellisuudessa tämä utopia tarkoittaa tieteellisesti johdettua kommunististyyppistä maailmanvaltiota, jonka todellisina johtajina toimivat juutalaiseliitti ja kabbalistit. Kyseinen maailma olisi käytännössä täydellisesti kontrolloitu orjamaailma, jossa väestöpyramidin alimmaiset eivät omista mitään, vaan palvelevat ”valittua” eliittiä. Nykymaailma on itseasissa jo pelottavan lähellä tätä tilannetta; siis juuri sitä maailmaa, jonka Orwell kuvasi kirjassaan ”Vuonna 1984”.

 12. ”…Kissa oppii sietämään koiraa…”

  Kyllä nyt taisi tulla fatwan arvoinen vertaus.
  Eihän rauharakastavan, edistyksellisen, naisia ja homoja rakastavan kulttuurin edustajaa voi saastaiseen koiraan verrata. Vai voiko? 😀 😀 😀 😀

  1. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Ruotsissa ei välttämättä vieläkään tarpeeksi moni ole ymmärtänyt maan tilaa ja kehityssuuntaa eikä sitäkään, että punavihreät edesauttavat maan rapauttamista.

 13. Jos itse asuisin noin monikulttuurisen koulun alueella ja lapseni joutuisi käymään ko. koulua, muuttaisin pois lapsineni. Tietysti oikeaa syytä muuttoon ei voisi Ruotsissa ääneen sanoa – kuten ei tietysti enää Suomessakaan kuin erittäin pienessä piirissä.

  Yksityisten koulujen perustaminen on hyvä idea, mutta veikkaanpa koraanikoulun perustamisenkin olevan helpompaa kuin monokulttuurisesti ruotsalaisen tai länsimaisen koulun perustamisen. Ruotsissa rasismikorttia käytetään joka käänteessä ja valitettavan tuloksellisesti tähän mennessä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.