Kalmarin kunta kieltäytyi auttamasta poliisia joukkoraiskaustutkinnassa, kun epäillyt olivat ”yksintulleita”

0
Kuvakaappaus 2018-03-16 18-18-29.png
16.3.2018

Kalmarissa tapahtui viime syksynä brutaali joukkoraiskaus, jossa 40-vuotiaan naisen päälle hyökättiin yömyöhällä. Kolme tekijää väijyi kevyenliikenteen väylän varrella pensaikossa ja hyökkäsi ohikulkeneen naisen kimppuun.

Kolme miestä hyökkäsi naisen kimppuun takaapäin ja kun tekijät olivat saaneet kaadettua naisen maahan hänet raiskattiin. Juttu oli pitkään auki. Ainoat tuntomerkit, jotka poliisi antoi julkisuuteen oli, että tekijät olivat 20-30 vuotiaita.

Pikkuhiljaa poliisin tutkinta alkoi tuottaa tulosta ja epäilyt saatiin rajattua lähistöllä sijaitsevaan yksintulleiden sotalasten asumisyksikköön. Syyttäjä Bengt Wahlström  kääntyi tässä vaiheessa tutkintaa Kalmarin kunnan puoleen ja pyysi tietoja henkilöistä, jotka asuvat yksintulleiden asumisyksikössä.

Kalmarin kunnasta kuitenkin kieltäydyttiin antamasta mitään nimiä vedoten salassapitovelvollisuuteen. Asia laitettiin vaivihkaa Hallinto-oikeuteen onko poliisilla oikeus saada asumisyksikössä olleiden ”lasten” tietoja.

Syyttäjän mukaan kunnan toiminta on hyvin kummallista.

– Olisin halunnut saada vakavan rikoksen tutkinnassa tietoja asumisyksikön asukkaista, joiden suuntaan oli olemassa vahvoja epäilyksiä. Olisimme halunneet saada nimiä, puhelinnumeroita ja yksikössä asuvien henkilöiden uskottujen miesten nimiä. Mutta heidän mielestään kyse oli jonkinlaisesta yksityisyyden loukkaamisesta, Wahlström kertoo Östra Småland Nyheterille.

Syyttäjä onnistui kuitenkin saamaan asukkaiden tietoja Maahanmuuttovirastolta, jonka jälkeen juttu lähti purkautumaan siten, että kaksi yksintullutta afgaania otettiin kiinni epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja nyt heidät vangittiin. Molemmat epäillyt on sidottu tapahtumaan DNA-testien perusteella. Kolmatta henkilöä ei ole vielä saatu selville.

Syyttäjän mukaan on erittäin hyvä asia, että Maahanmuuttovirasto auttoi asiassa ja ainakin kaksi tekijää saatiin kiinni. Heitä kohtaan oli olemassa epäilys, että useampikin Kalmarissa pimeäksi jäänyt raiskaus saataisiin selvitettyä. Merkittävää on myös se, että kun poliisi etsi 20-30 vuotiaita henkilöitä niin nyt DNA:n perusteella vangitut ovat ”vain” 18-vuotiaita.

Kunnan taholta kerrotaan, että ei ollut olemassa mitään sellaista syytä, että asukkaita olisi voitu epäillä rikoksesta, ja että myös syyttömiä olisi joutunut poliisin epäiltyjen listalle.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

14 thoughts on “Kalmarin kunta kieltäytyi auttamasta poliisia joukkoraiskaustutkinnassa, kun epäillyt olivat ”yksintulleita”

 1. Kalmarin vastuulliset kunnanviranomaiset sitten vaan tuomiolle samasta rikoksesta avustajina.Sitähän he ovat.

 2. Mielenvikaista. Raiskaus niin perus kamaa että joku pikku virkamies pystyy päättää ketä saa epäillä ja ketä ei.

  1. Ruotsi on mielenvikainen tai paremminkin ruotsalaiset viranomaiset on mielenvikaisia suhtautumisessaan näihin kehitysmaalaisiin.
   Joku joukkosekoaminen siinä on tapahtunut,ollaan olevinaan niin mahottoman hyviä,toinen toistaan parempia ihmisiä ja siitä rivistä ei poistuta tapahtuupa mitä tahansa näiden kehitusmaalaisten taholta.

   Onko tuo nyt laitapeliä,että joukkoraiskaustenki tutkimuksia yritetään estää ? Unohtuu kokonaan se ,että myös se raiskattu on ihminen ja mahollisesti hyvinkin nuori ihminen jonka elämä on tuhottu?

 3. Kunta saa hyvät rahat näistä yksintulleista ”lapsista”, ennen oli liki 200,- € vuorokaudessa taksa, käsittääkseni pikkuisen laskettu nyt – ja mikä parasta: kuntien ei tarvitse tilittää mitään selontekoa Maahanmuuttovirastolle minne rahat todellisuudessa menevät. Siksi näitä partasuisia lapsokaisia vilisee niin runsaasti etenkin vähävaraisten kuntien ala- ja keskiasteen luokilla. Monelle syrjäseutujen kunnilla nämä ovat vain raakaa bisnestä – syynä Maahanmuuttoviraston täysin järjettömät korvausperusteet ”yksinsaapuneille lapsille” eli viimekädessä täysin holtittomat politiikot, joilla ei ole mitään tajua mitä he veronmaksajien varoilla puuhastelevat. Eli tässäkin tapauksessa kunta olisi menettänyt pitkän pennin jos pari-kolmekin rikastuttavaa poistunut kunnan tuloautomaatista. (Pieni laskuharjoitus: 1900 SEK x 3 x 365 = ???)

 4. Mitenhän syyttäjälle, joka käsittääkseni johtaa rikostutkintaa Ruotsissa, voi viranomainen kieltäytyä antamasta tietoja? Olisi hienoa kuulla minkälaiseen brainstormiin päätös perustui.

  Ja syyttömiä on tietysti aina epäiltyjen listalla, jos tekijöitä ei tiedetä. Mutta että viranomainen kieltäytyy avustamasta rikostutkintaa – on niillä aina panna jotain entistäkin pimeämpää tiskiin!

 5. Syyttömän spermaa ei noin vain päädy mihin sattuu väkivaltaisesti. Hieman voisi hävetä Kalmarin kunta partalasten paapomisessa.

  Ehkä ruotsalaisia sossuvirkailijoita pitäisi myös kouluttaa arvioimaan asiakkaittensa ikää. On täysin kestämätöntä, että aikuisia seksirikollisia säilytetään lasten seassa…

 6. Kalmarin vokkisuvakit rakastelevat matujensa kanssa intohimoisesti päivittäin eivätkä vain ymmärrä miksi joku nainen voi kieltäytyä kun ihanaa mokkasauvaa tarjoillaan joukolla.

 7. No eihän tuossa auta kun oman käden oikeus kun tavallinen oikeus ei toteudu. Muutama mutiainen kylmäksi, niin kyllä tulee apuja.Olen aina sanonut että VOK paikkakunnilla naisten varsinkin kannatais hommata pari isoa koiraa turvaksi, vaikka laumanvartija, saksanpaimenkoira, malinois roduista. Kaukaasianpaimenkoirat eivät lähde pakoon vaikka olis isompikin porukka ja tekevät selvää jälkeä hyökkääjistä. Halpa henkivakuutus.

 8. Hahhahaa, sheikki ali hassan hahahaa ryösti kansan (hurrien) kassan.
  Samaa tekevät nyt marujen palvojat ruåttissa ja Suomessa. Vittu kun olis fyrkkaa, niin ostaisin lähistöllä varsinkin talvisin tyhjillään olevan hotelliravintoan ja tekisin siitä heti matujen majoitustilan. Entisten yrityslainojen maksuneuvotteluissa vittuillakseni kysyin, saisko puolmiljoonaa lisää velkaa. Olis varma maksajaja takaaja. Koko Suomen kansa. Ei herunut.

 9. Paikka on muuten paalupaikalla. Saimaanrannalla, rantasunat, pelikentät ihan yksin tulleille partalapsille ym. kivaa. En ymmärrä, miksi nykyinen yrittäjä pitää paikkaa talvisin kiinni. Lienee rasisti. Kesäisin siellä toki riittää maksaviakin asiakkaita, mm. vielä potkupalloillessani, usein pidettiin saunaillat siellä. Ja parinkin sukulaisen häitä käyty ja kaverin synttäreitä ryyppäämässä. Jokun videokin olemassa, kun serkkulikka meni naimisiin eläinlääkärin pojan kanssa aikoinaan. Meikäläinen röntyilee lentopallokentällä PIRTUbooli päisään ja kamerasta kuuluu, että vittu, eihä tuo meinaa edes pysyä pystyssä, mutta tekee ihmepelastuksia.

  PS. Noh olen futismaalivahti ja menin sinne häihin suoraan pelin jälkeen…

 10. On erittäin hyvä asia, että PT-media julkaisee uutisia Ruotsista. Kiitos siitä.

  Perinteinen valtamedia ei anna uutistarjonnallaan todellisuuden mukaista kuvaa länsinaapuristamme. On tärkeää, että suomalaisilla on oikea kuva tilanteesta ympärillämme. Todellisuuteen pohjautuvat päätökset tuottavat paremman lopputuloksen kuin silmien ja korvien ummistaminen tosiasioilta.

 11. Syyttömiltä lapsimuslimeilta koitetaan viedä joukkoraiskausoikeus pois. Räikeintä rasismia, johon olen törmännyt! Raiskauskeskus menetteli aivan oikein suojellessaan jekuttajia, aprillipäivä voi olla myös joka päivä. Syylliset, eli poliisit iskettävä sharialain suosittamaan ruoskintatolppaan, kun monikulttuuria noin rienaavat. Onneksi tulee se Isiksen jatkohommeli, lähtee luulot väärin uskovilta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.