Mona Walter: En voi kulkea Ruotsissa enää kuin normaalit ihmiset

IMG_20180318_105819
19.3.2018

Tapaus Mona Walter on mielenkiintoinen ilmiö. Se osoittaa suoraviivaisesti mikä on valtamedian ja johtavien politiikoiden asenne.

Mona Walter syntyi Somaliassa ja saapui Ruotsiin 1994. Walter kertoo, että tuolloin aikaa ennen islamin valtaannousua somaliassa naiset olivat hyvin vapaita. Walter kertoo, että hänen perheensä ei ole koskaan ollut erityisen uskonnollinen. Saapuessaan Ruotsiin hän ensimmäistä kertaa vasta kohtasi oikeita muslimeja. Hän meni moskeijaan kuten kaikki muutkin.

Heti alun jälkeen Walter kertoo, että hän järkyttyi mitä moskeijoissa puhuttiin. Imaamit saarnasivat, että kuffaria eli vääräuskoista ei saa ottaa kaveriksi ja ruotsalaisen systeemin kanssa ei saa veljeillä liikaa. Niin ikään siellä saarnattiin naisten hunnuttamisesta ja niiden tappamisesta, jotka olivat luopuneet islamista. Eli ihan niitä koraanin perusasioita. Walter sanoo, että hän oli todella kauhuissaan kun tajusi, että moskeijat eivät ole mitään rauhan ja rakkauden pesäpaikkoja.

Walter oli tuolloin nuori ja naivi. Hän meni kertomaan poliisille mitä oli kuullut moskeijassa puhuttava; tappamista ja muita epämiellyttäviä asioita. Poliisi ei kuitenkaan ottanut vastaan ilmoitusta vaan kertoi vain, että Ruotsissa on uskonnon vapaus eikä poliisi siten voi puuttua asiaan.

Kun islam sen raadollisimmassa muodossa näyttäytyi Walterille, hänestä tuli ateisti. Hän ei voinut ymmärtää miten niin vapaassa maassa kuin Ruotsissa saatetaan harjoittaa sellaista uskontoa, joka alistaa ja sortaa ihmisiä. Ateistivaiheen jälkeen Walter kääntyi kristinuskoon ja on sen jälkeen puhunut paljon kristin uskosta.

Tässä vaiheessa Walter alkoi julkisesti esittämään kritiikkiä islamia kohtaan eikä olisi ikinä uskonut millainen reaktio siitä syntyi. Hänelle alkoi virtaamaan tappouhkauksia. Niitä lähettelivät maanmiehensä ja muut muslimit. Walter nähtiin nyt muslimipiireissä petturina, joka on tapettava, kuten koraanissa sanotaan. Se joka jättää islamin se pitää tappaa. Walterin olinpaikkaa seurattiin yötäpäivää monissa somen salaisissa keskusteluryhmissä. Hänen liikkeitä seurattiin tarkasti, kunnes löytyy se henkilö, joka laukaisee aseen. Myös monissa moskeijoissa on julistetty fatwa, eli tappouhkaus, jonka kuka tahansa muslimi voi suorittaa.

Asiat menivät niin pitkälle, että Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO otti Walteriin yhteyttä. Tilanne oli pahimmillaan niin hektinen, että oli olemassa todellinen riski murhasuunnitelmien toteuttamiseksi. Walter muutti pois paikkakunnalta, jossa asui ja hänelle myönnettiin suojattu identiteetti, toisin sanoen ihan noin vain asuinpaikkaa ei voi selvittää. Lisäksi Walterille annettiin poliisipartio henkivartijaksi. Uhan ollessa pahimmillaan henkivartio kulki Walterin mukana 24/7, mutta ajoittain turvatasoa ollaan voitu laskea.

Walter kertoo, että ei voi enää liikkua kuten tavallinen ihminen. Hän ei voi mennä isoihin ostoskeskuksiin tai kauppoihin, sillä aina löytyy joku, joka tunnistaa hänet. Halutessaan kauppaan hän joutuu ilmoittamaan siitä henkivartiolle etukäteen, haluan viikon päästä ostaa takin.

Samaan aikaan kun muslimit puuhasivat täyttä häkää Walterin murhaamista mitäpä teki valtamedia ja politiikot? 

Vaikenivat täysin. Ei pihahdustakaan. Joskus harvoin, kun asioista oli pakko kirjoittaa, kuten siinä yhteydessä kun SVT oli kuvaamassa Rinkebyssä, Walterista puhuttiin ”kiistellynä kriitikkona”. Kiistellyt kriitikko-sanapari antaa ymmärtää, että kriittisyyden lajissa olisi jotain kiisteltävää. Vaikka SVT todisti aitiopaikalta mitä tapahtuu kun on islmankriitikko: Walter ja kuvausporukka ajettiin pois Rinkebystä vaikka paikalla oli kymmeniä poliiseja. Muutaman vuoden takaisella klassisella uutispätkällä poliisi sanoo kuvausporukalle, että nyt pitää lähteä. Enää ei ole turvallista.

Vaikka tämä kaikki tuli esille vähän kuin puolivahingossa, on muu media sitten ollutkin hiljaa. Jos Walter olisi ruotsalainen, hän olisi saanut median vastaansa, joka olisi kirkunut naama punaisena rasismia. Olisi käynyt vähän samalla tavalla kuin Lars Vilksin tapauksessa, joka yritettiin murhata Kööpenhaminassa: media vaikenee siitäkin, mutta silloin kun kirjoittaa se kirjoittaa, että mitäs läksit. Vilksiin kohdistunut murhayritys muslimin taholta, joka oli suuttunut Vilksin Muhammed-pilakuvista, katsottiin mediassa Vilksin omaksi viaksi. Olisit ollut piirtämättä. Mutta sympatiaa ei tipu.

Mutta koska Walter on somalialainen, ei häntä oikein voi tituleerata rasistiksi. Media ja valtapolitiikot eivät tiedä miten suhtautua asiaan. Walterin puolelle ei kuitenkaan voi lähteä. Niinä harvoina kertoina kun joku on julkisesti uskaltanut puolustaa Walteria, on siitä seurannut älämölö moskeijoiden huutoluukuista.

Kun kysyn Walterilta kokeeko hän olonsa kaupungilla edelleen turvattomaksi, vaikka pahin kohu on hieman laantunut, Walter vastaa, että fatma on annettu, nyt pitää vain löytää se, joka painaa liipaisinta. Kysyn niin ikään mitä Walter ajattelee Suomesta, kokeeko hän olonsa turvalliseksi helsinkiläisessä kahvilassa aamukahvilla, jossa istumme, Walter vastaa:

– Olen ollut kaksi kertaa Suomessa kutsuttuna vieraana puhujana. Molemmilla kerroilla suomalaiset miehet ovat hoitaneet kaikki asiat aivan erinomaisesti. Minusta on pidetty todella hyvää huolta ja kaikki on toiminut upeasti. Suomalainen ilmapiiri näyttää aivan erilaiselta mitä Ruotsissa on. En pelkää Suomessa, vaikka edelliskerralla Vuosaaressa näinkin hieman maanmiehiäni. Tällä Helsingin keskustassa en ole heitä nähnyt.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Mona Walter: En voi kulkea Ruotsissa enää kuin normaalit ihmiset

 1. Toivottavasti Mona Walter pysyy turvassa. Norjan televisio on tehnyt pitkän haastatteluohjelman Walterin kanssa. Suomessa Yle ei taida moiseen ryhtyä, eikä päästä muitakaan islamin sisäpiiristä nousseita kriitikoita mitenkään kunnolla esiin.

 2. Fatwantarkistus on tulevaisuuden kasvuala. Fatwoitetun henkilön liikkeitä on voitava seurata tarkemmin. Ei se sovi, että kuljetaan maasta toiseen vihapuhumassa. Onneksi tulee se shariapoliisi, jokohan määrärahat on varattu.

  Tarinan suomalaiset miehet ainakin ovat rasisteja, mutta se on maallisen tuomion paikka heille.

 3. Kaikki suvakkivajakkihyyssäriääliörasistiantifasistinatsit tulee hävitettämän planeetalta. Sen jälkeen kuin kruununa kaikki muslimit ja erityisesti värivialliset Afrikan mustalaiset elikkäs siis s omalit, yhtä lukuun ottamatta ( Mona Walter) sekä haittaneekerit ovat piece of cake puhuttaessa planeetan siivouksesta.

 4. Valtamedian mielipidettä ja asennetta ei voi kuin ihmetellä.
  Sen sijaan poliisin asennetta ei pitäisi joutua ihmettelemään, mutta valitettavasti joutuu.
  Ruotsin poliisi on ilmiselvästi täysi vellihousu, mutta eipä ole omassakaan paljon hurraamista mitä tulee virkakunnan edesottamuksiin kun kyseessä on tämä ”rauhanuskonto”.
  Vaikka jokainen normaalijärkinen ihminen käsittää millaista kulttia islam edustaa, Suomessa poliisi on hiljaa hissuksiin vaikka muslimi huutaa korvaan megafonilla, että poliisi on sika ja natsien kätyri! Oikea poliisi olisi heittänyt huutajan putkaan ja lyönyt sellaisen sakkolapun käteen kuin laki maksimissaan sallii! Mutta ei. Eivät uskaltaneet.
  Sen sijaan poliisi uskaltaa vainota muutamaa aktivistia 24/7 ja pauhaa siitä kuinka suomalaisten pitää pitää suut kiinni muslimien elämälle vieraista tavoista, tykkäsi tai ei! Siihen Suomen poliisilla on munaa kun vastustaja ei ole ollenkaan vaarallinen. Eli tavalliset omilla aivoilla ajattelevat suomalaiset isät ja äidit, jotka ei katso hyvällä tuon aavikkouskonnon leviämistä sivistyneeseen yhteiskuntaan.

  Suomen poliisi ja kaikki poliitikot, persuja lukuunottamatta, on täysiä pelkureita kun eteen lyödään kysymys muslimeista ja Muhammedin seuraajista! Millään muulla niiden touhuja ei selitä, pelko ohjaa toimintaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.